Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 39

• 85 177
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Браво, Балеринке, само така! Убий го т'ва хашиСмото  Laughing

# 541
  • София - Бургас
Адмирации за Балеринка Heart Eyes
Чудесни резултати, здравичка да си Heart Eyes

# 542
Балерина, чета за преднизолон. Дали да не взема???  newsm78 А междудругото то съм и обрината цялата от 1 седмица. Незнам дали от една риба която ядохме или от тези резултати. Факт е обаче, че откакто съм обрината, оттогава имам и горе долу ми е сърцебиенето.
Иначе сърцето ми е ок. Правиха ми ЕКГ, но точно тогава нямах нищо. Пия и аспирин протект освен Еутирокса и селена.

# 543
На всички пожелавам такива антитела (и по-добри де)  Mr. Green
Остана само TSH-то да падне Praynig

Ли, недей така да взимаш лекарства на своя глава. От кога си на еутирокс? Да не би да е някаква реакция от него?
Нежеланите реакции на еутирокса видя ли ги:

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Еутирокс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Ако приемате Еутирокс в доза, по-голяма от предписаната, или ако не понасяте предписаната Ви доза (напр. когато дозата се повишава бързо), може да получите една или повече от следните нежелани реакции:

Неправилен или ускорен сърдечен ритъм, болка в гърдите, главоболие, мускулна слабост или крампи, зачервяване (затопляне и зачервяване на лицето), повишена температура, повръщане, нарушения в менструацията, псевдотумор церебри (повишено налягане в главата с подуване на очите), треперене, неспокойствие, нарушения на съня, изпотяване, загуба на тегло, диария.

Ако получите някоя от тези нежелани реакции, се свържете с Вашия лекар. Вашият лекар може да реши да спре лечението за няколко дни или да намали дневната доза, докато изчезнат нежеланите реакции.
Възможни са алергични реакции към някоя от съставките на Еутирокс (вж. точка 6. "Какво съдържа Еутирокс"). Алергичните реакции могат да се проявят с подуване на лицето или гърлото (ангиоедема). Ако това се случи, се свържете незабавно с Вашия лекар.

# 544
  • София
Селенэт, Омега-3, Магнерот помагат на ЩЖ. Успех  Peace
bouquet

# 545
Барелина,
От днес го взимам. Вече не издържах на тия сърцебиения и си го купих. Гинеколога ми каза, че мога да взимам 0.25 мг. Аз държах да мина и преглед при ендокринолог, който е утре, но днес вече и взех да треперя и лошо да ми става. То има вероятност и за бременност, но е рано още.
Сега чета ли чета за преднизолона. така и така съм с алергия - уртикария и взимам вечер ксизал, но нещо не ми действа, та може би ще взема една таблетка още днес преднисолон. Чета в нета, че е точно за смъкване на антителата МАТ и ТАТ.

# 546
О, сладурка, не взимай на своя глава преднизолон, а и с лекарско предписание пак го избягвай, ако е възможно...
Това не е добавка, по-лошо е дори от самопредписан антибиотик! Има странични ефекти, има негативни последици в краткосрочен и дългосрочен план, има и схема на прилагане ако решиш да го пиеш де...

# 547
... То има вероятност и за бременност, но е рано още.
Как така имаш подозрения за бременност и взимаш всякакви лекарства!?

# 548
Да ще изчакам утре ендокринолога. Да видим какво ще ми предпише той.
Всичко което взимам досега ми е изписано от гинеколога и е кажи речи безобидно освен Еутирокса, който видно от изследванията би трябвало да помогне.
Но четох, че не е хубаво да се взимат много високи дози Л- тирксин за да не стане жлезата ленива.

# 549
... То има вероятност и за бременност, но е рано още.
Как така имаш подозрения за бременност и взимаш всякакви лекарства!?

Не взимам всякакви. Взимам Еутирокс 0.25 мг, Аспирин протект, Селен и фолиева киеслина т.е. нищо което да навреди.
Ксизал взимам защото съм цялата в обриви в момента и за него питах изрично дали може при евентуална бременност - казаха ми че може. Т.е. всичко е под контрол.

# 550
Браво Барелинке, и за резултатите и за мерките които си взела. Да напуснеш работа си е сериозно решение.  Simple Smile
А какво стана с пкк-то и другите, за лимф. възел?

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 18:21 от Lemy

# 551
Ли, пиши утре какво е станало при ендокринолога. Предполагам, че ще направи и ехография на жлезата.

Леми, на теб съдбата ти е направила услуга  Laughing
Пуснах изследвания днес, бях и на доктор, всичко е наред. Не било подут лимфен възел, а тъканта около щитовидната била по-рехава и задържала течност. Може би пролетта ще си запиша час при някой в София, за да я види по-добре тази щитовидна. Grinning

# 552
О, сладурка, не взимай на своя глава преднизолон, а и с лекарско предписание пак го избягвай, ако е възможно...
Това не е добавка, по-лошо е дори от самопредписан антибиотик! Има странични ефекти, има негативни последици в краткосрочен и дългосрочен план, има и схема на прилагане ако решиш да го пиеш де...

Happy,
Скрит текст:
какви негативни последици може да има в дългосрочен план? Аз преди време направих алергичен шок и доста урбазон ми слагаха в системите 2 дни, докато ме изчистят.

# 553
Пуснах изследвания днес, бях и на доктор, всичко е наред.
Браво!

y_em, каквито са, такива, понякога не могат да се избягнат. И аз пролетта бях 3 дена здраво на урбазон, но, нямаше начин.
Кортикостероиди са, има информация в нета, и не бих си ги самоназначавала.

# 554
Кекс с моркови без глутен
Попаднах на тази рецепта  Simple Smile. Реших да я пробвам и споделя с вас Simple Smile
http://goodfood.bg/recipes/3244

Общи условия

Активация на акаунт