Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 366
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Пациентка съм на д-р Ралица Сенкова, не бих я заменила за никой друг лекар! На първо място е незаменим професионалист с широки познания и специализации в чужбина в областта на гинекологията, репродуктивната медицина, гинекологичната онкология и този й опит и помага своевременно да диагностицира и други съпътстващи състояния и проблеми, както и непредвидени – туморна формация в моя случай. Изчерпателното и компетентно мнение, което се получава още от първата консултация мотивира, че сте при правилния човек, а всеки следващ път го доказва фактически. Освен компетентността, която е най-важна, д-р Сенкова е всеотдайна, отделяла е от личното си време, за да отговаря на въпроси, които са ме вълнували, безкрайно човечна е, усетила съм, че съпреживява с мен като пациент всяка тревога, всеки момент на болка и щастие, дала ми е необходимото спокойствие, сила и кураж точно в моментите, в които съм имала най-силна нужда! Смятам, че такива лекари се срещат рядко за съжаление и съм благодарна, че я открих!
Още от първата консултация всеки един пациент е наясно и е информиран за вероятността да се постигне желания резултат според избрания метод, всички показатели и диагноза и всеки би трябвало да е наясно, че пътя, който трябва да се извърви може да е по-дълъг. Аз избрах своя път с д-р Сенкова и съм безкрайно щастлива за всичко, което постигнахме и продължаваме да постигаме заедно!
Мартина Стоянова

# 196
Мили момичета, да отбележа и аз,че съм 2 ден след трансфер, борбата продължава!

# 197
  • Пазарджик
mishel_ko айде скоро да се похвалиш. Колко ембриона върнахте и кога ти е теста?

# 198
Само 1 оцеля, но се надявам да е шампион, тестът е на 24.11

# 199
Стискам палци момичета  Hug Чакаме само положителни тестове.

# 200
Pipilota_85, честито за момиченцата. Кой те насочи при д-р Стартиева? Моя приятелка е бременна и се чуди къде да отиде за фетална морфология.
roha, стискам палци за ембриончето:)

# 201
Mishel силно стискам палци!

# 202
Стискам палци Msihel_ko! Аз съм на тест на 21.11. Не знам как ше издържа, струва ми се цяла вечност. Снощи сънувах , че правя тест и имаше две черти, дано това да е шесто чувство Praynig Praynig Praynig Praynig

# 203
mishel_ko, roha28, момичета силно ви стикам палци и дано и двете се похвалите с  EFP

# 204
Благодаря ви момичета, винаги така чудесни сте  Hug! Дано всички чакащи са за похвалим с положителни резултати, аз този път съм решила да я карам по-спокойно, да не мисля само за това (не,че ми се получава), да продължавам ходенето на работа,така или иначе седя на бюро, пък то каквото е писано ще стане! Единственото нещо което ми прави впечатление е, че изпитвам някаква тежест ниско в корема, неестествена до този момент, има ли момичета с подобно усещане? Както и зверски киселини,които започнаха 2 дни преди трансфера, нямам представа на какво може да се дължи това..

# 205
mishel_ko и аз имам подобна тежест ниско долу. Получи се от пункцията и си остана до ден  днешен. Може да е в резултат от утрогестана, който слагаме. Чувствам се подута, все едно ще ми идва цикъла. Иначе за киселините може би е от храната, която консумираш. Яж повече зеленчуци и плодове, без сладкиши, и мисля че ще се оправиш.
Благодаря на всички тук, които ни стискат палци, имаме нужда Hug Hug Hug bouquet bouquet

# 206
  • София
Здравейте,
Честито на вече успелите и кураж на останалите! Мишел теста ти е точно за моя имен ден Simple Smile чудесна дата, дано ти донесе късмет.
И аз да се включа в темата. Ние сме пациенти на д-р Димитрова от доста време и в момента събираме пари за първия си опит. Според д-р Димитрова няма смисъл да пробваме с инсеминации и сме направо за ИКСИ, но мен ми е много мъчно, че бездействаме от толкова време. Имам чувството, че годините си минават, а ние нищо не правим. Проблемът е, че аз съм без една тръба, в следствие на извънматочна (от мъжа ми, но от нея са минали вече 8 дълги години). Другата тръба е доказано проходима. А мъжът ми макар да дава първоначално геройски спермограми (като изключим леко занижения Крюгер), има изключително ниска биологична преживяемост и сперматозоидите не оцеляват 24ч. Това го установихме чак тази година - иначе всички казваха - чудесни са спермограмите - действайте. С пиене на добавки последната половин година успяхме да я увеличим от 2 едва на 5%. Установихме с HBA тест и че способността им да се прикрепят не е оптимална (не е идеално лоша - малко под нормата). За съжаление нищо от тези фактори не е достатъчно, за да кандидатстваме по Фонда, а в същото време явно е достатъчно, за да не става чудото.
Надявам се да можем да започнем процедура някъде след Нова Година и си стискаме палци да е успешна, защото ако не е - просто не виждам как ще можем да продължим финансово, колкото и много да го желаем.
В тази връзка искам да Ви питам някоя от Вас настоявала ли е и правила ли е инсеминации единствено с цел кандидатстване по Фонда, съзнавайки колко малък е шанса да постигне бременност с това? Имам чувството, че това е единственият въпрос, по който не срещам разбиране от д-р Димитрова - тя сякаш безрезервно вярва, че ще стане от първа процедура и е по-добре да не хабя време и нерви в инсеминации и адски много ми се иска да е права. Съзнавам, че факторът, че съм без една тръба ще удължи агонията от инсетата. Аз обаче, колкото и да съм оптимист, знам, че ако този опит не е успешен (а все пак има такава реална възможност), вече няма да имам пари и за инсеминациите и сякаш ще бъда в по-лошо от изходно положение... Към момента не мога да кандидатствам и за кредит, тъй като все още съм на изпитателен срок на работа.
Просто чакането вече ми действа адски угнетяващо и сега докато пиша, пак ми е заседнала буца в гърлото...
Имам нужда от съвет, какво бихте направили на мое място?

# 207
  • над кукувичето гнездо
По фонда може да чакате за резолюция цяла една година, като не е на 100 % сигурно, че ще е положителна. И в тези несигурни времена не се знае фондът утре дали няма да промени политиката си по някакъв начин и да останете пак ощетени. Не съм наясно с всички критерии за кандидатстване, но все пак в Бг никога нищо не е на 100 %, щом се отнася до разпределение на държавни средства и приоритети, по мое мнение. За тази една година, която бихте чакали за резолюция, ще можете да си направите ИКСИ-то и, ако (не дай си, Боже!) е неуспешно, вече да чакате натрупан стаж в работата си и кандидатстване за кредит, а банките работят доста по-бързо от фонда. Но вие вече трябва да си предвидите възможностите по тази точка, според доходите си (може дори да се поинтересувате за възможности в няколко банки, за да си "сверите часовника") и, разбира се, времето, с което разполагате, в зависимост от възрастта ви.
Освен това смятам, че ако нямате 100 % доверие на лекаря си, може би трябва да потърсите друг, който да ви пасне по-добре, но понеже познавам д-р Димитрова, мога само да кажа, че аз най-вероятно щях да й се доверя и да я следвам безрезервно.
Това е само моето мнение, обаче. Успех, каквото и да изберете! Peace

# 208
Кate-hecate, абсолютно необходимо е когато се захванеш с толкова важна процедура да имаш доверие в това, което ти казва доктора. Ако ще те успокои факта, ние бяхме с по-лоша спермограма от вашата. Не само преживяемост, но и бройката на сперматозоидите беше много ниска. При мен проблеми не откриха. От Фонда не сме се интересували, защото ни беше писнало да ни размотават, бяхме загубили много време без да стигнем до процедура на други места. Надявахме се на инсеминация, но навсякъде ни казваха, че с такава спермограма е безмислено. Във Виена Инвитро център успяхме от първи път, с ИКСИ, след трансфер на два ембриона на трети ден. По време на процедурата не ходех на работа, бях спокойна, теста беше положителен. След процедурата полежах 5 минути и станах. Единствено ядох ананас след процедурата, защото четох по темите тогава, че помага. Така ми беше влезнал в главата този ананас, че чаках с нетърпение да мине трансфера за да си похапна. Процедурата започнахме януари месец, след Нова Година, с нови сили, нов късмет. Успокой се, зареди се положителна нагласа и всичко ще се нареди.

# 209
  • София
Тук не става въпрос за доверие или недоверие - напротив, имам огромно доверие на д-р Димитрова и знам, че това, което ми казва е истина и го прави за мое добро. Въпросът е, че аз съм реалист и знам, че няма 100% успеваемост или гаранция, дори при идеални условия и идеално проведена процедура, каквито съм убедена, че тя ще ми осигури.
По - скоро се интересувах дали някоя от Вас първо си е осигурявала кандидатстване по Фонда с наличните средства и после е чакала за процедурите или първо сте правили процедури и при евентуален неуспех - после сте чакали за Фонда.
Аз знам, че дори и да съберем за 1 процедура, ако е успешна - страхотно, но ако не е успешна, ще сме принудени да събираме малко по малко и да допълваме с инсеминации, колкото и безнадеждни да са те, за да кандидатстваме по Фонда, дори и с цената на още години чакане (изчислявам си го поне 10 месеца в инсеминации с моята 1 тръба и още толкова чакане за Заповед). Въпросът е, че сега парите за инсеминациите ги имам готови - за всичките 4, с изследванията (което е горе-долу половината на едно ИКСИ) и можем да започнем веднага! А ако направим ИКСИ-то (за което трябва да поспестим и да чакаме допълнително) няма да ги имам и се връщам в изходна позиция. За съжаление доходите ни не са много високи на този етап и не знам как биха ни оценили банките като кредитоспособност. Иначе не сме много възрастни (поне аз така си мисля), аз ще стана скоро на 31, а той на 32.
Много си говорим вкъщи и не можем да преценим кое е по-правилното и по-разумното.

Общи условия

Активация на акаунт