Виена Ин Витро Център - Токуда- тема 2

• 79 349
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Pipilota Simple Smile кураж и сила!  Simple Smile След лошото винаги идва хубаво. Не спирай да вярваш и да мечтаеш за детенце. Вярвам, че тези трудности ще ни направят по-добри и осъзнати човешки същества и по-добри майки отколкото ако не бяхме минали през този ад.  

Маги, Simple Smile

аз не прочетох д-р Димитрова да ти препоръчва на всяка цена операция.

Тя и мен ме беше изпратила при Д-р Алън Начев и то точно по празниците, когато беше дежурен, да ме погледне заради болката на мястото на операцията. Той категорично зае позиция да си оперирам миомата и да изчакам с ин витрото. Според нея може да се рискува с ин витро при тази външна миома. Освен това според нея имам сраствания от операцията, а според него това са пълни глупости.  

Казвам ти ги тези неща, защото останах с впечатлението, че той като хирург си има някаква професионална деформация да изпраща хората под ножа.

Ако според нея може да се направи ин витро и то да бъде успешно без да се подлагаш на операция, аз лично бих й се доверила.  Simple Smile  

Явно съм пропуснала, Да според нея операциите са наложителни и препоръча да отрежат тръбата. Когато и тя го каза ми стана още по-зле, но врче 2-ри месец съм с тази мисъл и взех да я приемам, все пак ми каза, че операциите са важни и не от най-лесните, много е важно лекарят да е профисионалист, за това и 2 месеца се чудех към кой да се насоча.

# 451
МОмичета, и аз бях на хистероскопия при Алън НАчев миналата година. Стори ми се доста комерсиален, претупваше нещата и грубоват дори, но всичко мина ок. Тогава д-р Димитрова настояваше при него да я направя, защото той бил много добър в тези неща.
Silvery, стискам палци. Не се притеснявай за количеството , важно е една яйцеклетка да остане, която да е успешна. При мен от 12 фоликула, само 3 яйцеклетки извадиха, много плаках след като ми казаха, мислих, че нямам никакъв шанс. За щастие на 5-ти ден остана една едничка, която се оказа много борбена  и сега съм в 15 г.с.

# 452
Маги Simple Smile,

ако това наистина е единственият начин да имаш детенце, трябва да направиш тази жертва... Sad При други обстоятелства бих препоръчала и трето мнение, но за мен към момента д-р Димитрова е най-големият авторитет, вярвам й безпрекословно.

Другата ти тръба наред ли е? Извинявай, но не съм чела други твои мнения.

Silvery  Simple Smile, стискам палци за пункцията и за хубави ембриончета и за поне едно живо и здраво бебенце.  Grinning

При нас май пак ще се отложи ин витрото и през февруари.  Sad Причината е, че мъжът ми не се е излекувал от стрептококите, които при ин витрото през октомври ги нямаше. Не спирам да се питам откъде се появиха тези гадинки. Но четох, че не винаги се предават по полов път, та затова съм спокойна.
Един уролог му увеличи дозата Зинат, която д-р Димитрова му беше предписала и му добави Фунголон за кандидата и някакви витамини Герикапс.

Лошото е, че следващото му изследване ще е около 18-ти февруари, а аз очаквам цикъл между 7-ми и 10-ти февруари. Но това са бели кахъри в сравнение с ужасните неща, които за съжаление прочетох в темата. Та затова и този път не се тръшкам, приех го философски.     

# 453
  • София
Маги,

Аз съм с една тръба, след извънматочна и 2 лапароскопии в Майчин дом, където кракът ми повече няма да стъпи,  но това е отделна и дълга тема! Излъгаха ме, че са я запазили (вкл. с лъжовна епикриза) и честно казано това много ме плашеше. В последствие на 3-та лапароскопия на друго място опериращият ме увери, че тръбата е напълно отстранена, а другата - здрава, което всъщност ме успокои неимоверно. По-добре без тръба, отколкото с проблемна такава. Аз доброволно отидох и си махнах планово и жлъчката, която имаше камъни и можеше да ми направи проблем - само и само нищо да не ми пречи на спокойна бременност и здраво бебе. Така че - горе главата, имай доверие на д-р Димитрова. Важна е крайната цел!

# 454
silvery, стискам палци да са хубави яйцеклетките! Ти пиеш ли някакви добавки за тях? Д-р Сенкова казва, че няма особено голям смисъл от адски скъпи витамини от типа на FertilAid, но все пак се чудя дали не е хубаво жени с намален резерв като нас да взимат нещо, пък ако ще да е и само за успокояване на психиката.

# 455
silvery, много силно стигкам палци за пункцията днес. И не се притеснявай за количеството, трябва ти едничка за чудото  Grinning. Успеех!

Маги, искрено ти съчувствам. Никога няма да забравя как на 23 години дерматожка ме препрати към гинеколог. И при обикновен гинеколкогичен преглед в Майчин дом най-безцеремонно ми съобщиха че ще ме оперират. Плаках с дни, бях толкова объркана. Нямаше кой да ми обясни човечно какво и защо..обикалях по хиляди лекари и се сблъсквах с бездушие и противоречиви мнения.
Довери се на д-р Димитрова, щом тя смята че операцията е наложителна, аз не бих се съмнявала. Желая ти мнго успех  Hug

# 456
  • София
Silvery, много късмет и прекрасни ембриончета ти пожелавам!
Момичета, и мен много ме интересуват витамини и добавки и като цяло дали мога да си помогна с нещо. Не съм се сетила да го обсъждам с д-р Димитрова.
До сега пиех ДЖЕЙМИСЪН ПРЕНАТАЛ на своя глава и не много редовно, а в момента съм на противозачатъчни и не пия нищо. Гледах FertilAid, Витекс и разни други неща и не знам какво да си взема. Като цяло съм по-скоро с ПКЯ, а не с намален резерв.
Другия месец сме си говорили за стимулация с Клостил с д-р Димитрова и инсеминация и реинсеминация, заради мъжкия фактор (там той пие какво ли не, но му е изписано). Чудя се какво би се комбинирало добре с Клостила, така че да направя и добра лигавица, и хубави яйцеклетки. Имате ли опит с някакви добавки - марки, количества и др.?

# 457
Здравейте момичета!
silvery, успех ти желая, дано от всеки фолукил изкарат хубави яйцеклетки!
 pipilota_85 , на теб много сила и вяра!  Hug
 Магдалена Куманова, била съм пациент на проф.Томов.Много внемателен, мил и най-вече компетентен лекар е.
Виждам, че всички сте при д-р Димитрова, аз съм при д-р Сенкова.На 01.02.2016 ми поставиха първата блокираща инжекция Декапептил депо.Това ми е първи опит.До сега само се лутах между клиники, диагнози и безхаберни доктори.
Ще ви чета с голям инетерес.
Успех на всички от мен! bouquet

# 458
kate_hecate, на мен FertilAid ми беше изписан за мен и за мъжа ми от гинеколожката, след като година и половина след неуспешната бременност още не бях забременяла. Аз си взех едно шишенце, което трябваше да стигне за 1 месец при изписаната доза от 3х1, но го пих по едно на ден, не много редовно, та ми стигна за няколко месеца, а ефект нямаше, естествено, то си е и логично, при такава ниска доза Simple Smile . За мъжа ми така и не взех. Просто ми се стори наистина много скъпо, а после и д-р Сенкова потвърди опасенията ми, че е излишен разход, като каза нещо от рода на "добавките са много скъпи, а ние кой знае какъв ефект не сме видели". Знам, че и OvaBoost пият някои момичета, но и то е много скъпо. В темите за добавките тук има най-различни мнения, но като цяло момичетата се обединяват около тезата, че витамини, минерали и аминокиселини общо взето може да си пием на своя глава, но с билките трябва да се внимава и е добре да ги предпише лекар (конкретно коментираха точно адамовото дърво, vitex agnus-castus). Аз имам информация за добавките, пратена ми от едно момиче от форума, тя сама си я е компилирала и изглежда доста изчерпателна, ще ти я пусна на лични, защото е доста обемна и не искам да разводнявам темата Simple Smile

Аз съм си взела вечерна иглика (понеже е хубава за ставите) и фолиева киселина, мета, за всеки случай, защото нали все се надявам да си забременея спонтанно, и от време на време пия по някое хапче, пък да видим Simple Smile

P.S. Коригирам се, момичето е постнало информацията ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=830077.msg30625364#msg30625364 , пост #24

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 16:25 от Hope Stevenson

# 459
  • Пазарджик
Това което аз правих за подобряване на яйцеклетките и имаше резултат поне при мен е:

Всяка сутрин фреш от различни неща-  най често ябълки, морков, портокал, магданоз
във фреша 1 ч.л чия, изяждах 2 бразилски ореха. След около 2-3 часа закусвах.Около 2-3 месеца преди процедурата спрях захарта и всякакви производни( вафли, шоколади и др.) , като не съм използвала и подсладители че те са още по вредни. Намалих значително консумацията на тестени храни(хляб и всякакви закуски). Както и консумацията на пакетирани храни( чипсове, солети, кроасани и газирани напитки). Започнах да ходя на фитнес и йога.

За сравнение - първи опит 5 яйцеклетки нито една не достигна до 5 ден. Втори опит 9 яйцеклетки , 6 достигнали до 5 ти ден и то с много добри резултати.

# 460
Благодаря ви,че ме мислите момичета!!!
Пункцията мина,5 яйцеклетки извади д-р Димитрова,утре ще докладвам колко са се оплодили.Знам,че едничка ми трябва,за да стане чудото,но докторката не иска да правим фреш трансфер.Предпочита да замразим,а ако е един бластоцист,риска да не се размрази е голям,та затова драпам да са повече  Rolling Eyes

Иначе за добавки,нищо не вземам и аз.Д-р Димитрова,каза,че според нея,няма смисъл и се доверих.Гледам да се храня по-здравословно,повече движение и доколкото мога да огранича шоколада (което е най-трудно,мога да живея само на шоколад  Mr. Green)

# 461
Чета си постовете от миналата година, колко ентусиазирана съм била да си купувам разни добавки, а сега по-скоро си мисля, че здравословното хранене е много по-важно и всъщност би трябвало да е достатъчно. Мои колежки следват препоръките на д-р Гайдурков и са много доволни, но на мене ми е много трудно. Иначе той твърди, че синтетичните добавки са безсмислени и че ако човек яде 75-80% сурова храна (плодове, зеленчуци, изкиснати сурови ядки), както и зърнени и бобови храни, и си добавя по един суров жълтък, ще си набави всичко необходимо. Аз със суровата храна се справям, но бобови и зърнени ям много малко, за сметка на това ям повече млечни, отколкото той препоръчва, и мнооого повече месо, освен това него не го ям сурово (той съветва да е шоково замразено, за обеззаразяване, и мариновано само в лимонов сок, без никаква термична обработка). Ям и сол, която той категорично изключва. Просто ми е много трудно да спазвам всичко, но се опитвам полека-лека, от ден на ден все повече да се доближавам до режима му. Хубавото е, че е позволено по едно кафе на ден (аз преди пиех по 4, сега вече по 2), както и до 100 грама шоколад! Simple Smile

# 462
  • София
Почетох аз вчера по темата и реших все пак да пробвам с витамини, Q10 и вечерна иглика. Иначе аз фрешове си пия всеки ден, газирано и пакетирано отдавна (от години) съм изключила от диетата. Захарта гледам да я ограничавам, макар да си признавам, че обичам сладичко и ми е трудно, но значително съм я намалила. Фитенесът не е за мен - много ми е скучен, имам други начини за раздвижване като народни танци и хубави разходки из природата при повече време например. Но ако трябва и на фитнес ще тръгна  ooooh!
Хоупче, това със суровото месо ми се струва отвратително, толкоз гарантирано пресни яйца, че да ям сурови жълтъци, също не мога да си намеря, а това със 100-те грама шоколад на мен ми е за месеца и също ми се струва безумие! Ще си ги ям готвени тези неща и така. Мисля да се придържам към досегашния си режим, като огранича още повече тестените и сладките и увелича движението, но наистина малко допълнителни витамини няма да са излишни.
Все пак - каквото мога да направя за успеха, ще го направя.

# 463
Здравейте, момичета !
Не съм се включвала отдавна, но не спирам да следя темата. Simple Smile
На първо място искам да кажа на pipilota_85, че много съжалявам за случилото се Sad Ще се моля Бог да ти даде сили да се справиш, и скоро да се случи най- хубавото в живота ти !  Praynig
Аз преди няколко дни си пуснах отново контрола на ТСХ и най- после съм в подходящата норма : 1.42 Simple Smile
Чух се с д-р Димитрова и към края на февруари с настъпването на цикъла ми ще задвижим Инвитро процедурата ми. Момичета, стискайте ми палци, всичко да мине по вода. Сега започна леко да ме е шубе, честно казано не съм лабилна и със слаба психика, но ще ми е първи опит и много мисля как ще го понесе тялото ми. Най- вече затова, че съм със СПКЯ и има голям шанс да направя хиперстимулация ..., а никак не ми се иска, защото това значи да замразявам ембриони, и пак бавене и чакане.
Дано Господ да е с мен, и да ми помогне с опита. Simple Smile
Поздрави на всички ви,
и искрено се надявам всяка от нас да се похвали с добри новини скоро. Simple Smile
П.С : Станах твърде многословна, но исках да споделя, че при разговора с д-р Димитрова тя спомена, че ще има доста процедури през този и следващия месец, и ако има момичета от тази тема от все сърце ви стискам палци, и ви пожелавам успешен финал ! Peace Praynig

# 464
  • Пазарджик
Fortuna_85 благодаря за съчувствието.

МНого се радвам че нещата при теб се нареждат. За стимулацията не се притеснявай. Аз също съм с СПКЯ и до сега не съм имала хиперстимулация при Димитрова( имам 2 ин витро). Тя си знае работата и следи много изкъсо нещата. Повярвай ми че когато започнеш процедура последното което мислиш е твоето тяло. Поне при мен беше така. Единственото което мислех е дали ще направя фоликули, колко ще са, дали ще има Я. в тях.После дали ще се оплодят и т.н. Почти не ти остава време да помислиш за себе си.

Стискам ти палци и само положителни мисли и всичко ще е ок.

Общи условия

Активация на акаунт