Велико Търново - 3

• 16 920
  • 306
  •   1
Отговори
# 75
Bis, в Търново Sunval няма да намериш, но Hipp има в почти всички магазини, в които се продават детски храни. Пиши в коя част на града ти е удобно да пазаруваш, за да ти дам по-подробна информация.

# 76
Здравейте момичета! Имам такъв въпрос към вас - как почиствате остъклените тераси от външната страна? Ако ползвате фирма моля за координати. Преди две лета сложихме алуминиево остъкляване. Миналата година с корема не можах да изчистя. Предното лято пък с малкия и с операция - пак така. И се га   вече чак не ми се излиза на терасата - а не мога да измия стъклата отвън. Пробвах с дългите четки - дане ви казвам каква цапаница направих. Помагайте, че идва Великден. Благодаря ви и лека вечер! 
 Никога не съм ползвала фирма,но може би ще намериш обяви във всекидневниците ни Rolling Eyes

# 77
А какъв нет ползвате в Драгижево?
Защо ли все си мисля, че по селата има проблем да се прекара постоянен хубав кабелен интернет...
Eдна година бяхме с Интернет през БТК, но не се издържа и сега сме с радиоинтернет, LAN Sunglasses

# 78
Eдна година бяхме с Интернет през БТК, но не се издържа и сега сме с радиоинтернет, LAN Sunglasses

wright, много ме зайнтригува. Понеже ще трябва да се замислям скоро какъв интернет да ползвам на село, където смятаме да живеем за постоянно, въпросът ми е какъв е по -точно този  радиоинтернет newsm78, и как стоят въпросите с връзката, качеството й и съответно цените, от къде е ....., абе вс. възможни въпроси Grinning

# 79
anni78 ,  нашият доставчик е "Вали"В.Търново. Първото им изискване беше да имаме пряка видимост с манастира в Лясковец, т.к. там имат антена. Самите те дойдоха да направят проба и след като се установи, че има връзка, ни поставиха антената, която е много малка и почти не се забелязва. Нея трябваше да си я платим, т.к. си остава наша и можем да си я вземем, ако искаме, на друго място. Т.нар. хардуер струваше около 500лв. Месечната такса варира от 10 до 30 и повече, но ние сме ползвали само до 30лв., ако не се лъжа. Качеството е много добро, особено, ако и таксата е добра  Mr. Green За периода 1 година сме имали може би не повече от два пъти спиране на сигнала, но след обаждане на техника, го възстановяваха много бързо като причината не беше у нас. Ние сме много доволни. В момента за 10 лв. ползваме нонстоп Нет на 3 компютъра. Единият е "майката", а останалите приемат от него безжично.
За по-отдалечени села не мога да кажа, а и всяка къща си е специфично разположена. Експертите ще кажат  Grinning

Последна редакция: ср, 12 апр 2006, 22:37 от wright

# 80
wright, благодаря ти много  bouquet, но при мен този вариант едва ли ще е възможен, защото селото е по-малко, отделено планинско, но въпреки вс. ще попитам във Вали, може и да стане. Благодаря отново smile3525

# 81
Здравейте, момичета! Чудя се къде да раждам- тук или в БГ. Сега ще прочета предната ви тема, за да разбера за какво става въпрос. Мечтата   ми е да си имаме къща на село, с хубав голям двор и ще си имаме много животни и овошки. За това сме тук, за да можем да осъществим тази си мечта. Любимото ми село е Присово, но там имотите са мн. скъпи. Валка като видях името на сина ти и зацепих че се познаваме. Поздрави Иво и му кажи че този път ще му донеса подаръка, за който се бяхме разбрали. Ако се чуеш с Мариянка поздрави и нея. Имаш много хубав син.  За сега чао от мен, лека седмица

# 82
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
mimita къде сте решили да си вземете къща?Ние също си купихме къща с голям двор в с.Първомайци и понеже сме до едната чешма мъжът ми е замислил да си прави рибарник,също за животинки и овошки се действа от сега.По-спокойно се живее на село,децата растат по-безгрижни и волни!

# 83
Не знам още, много ми се искаше Присово или М. Чифлик, че е близо до Търново, но първо трябва да спечелим милионите и тогава, че без парички нищо не става. Дидка а ти как от варненка реши да ставаш селянка (майтап), при вас Първомайци е добре, защото е близо до Горна, но ние сме сварзани повече с Търново, какво повече- с Горна нямаме нищо общо.   Но това е супер- той рибарника ще изпълнява функцията и на малко езерце, така че си представям колко ще е готино. Единствено ме притеснява че големия град дава възможности за по-добро развитие на детето- фитнес, басейни, театри, кръжоци, а на село ме е страх да не затъпее.

# 84
Няма как да затъпее на село според мен!Децата са много по-жизнени и спокойни по селата!Компютрите и съвременната техника дават възможност дори и на село да не се откъсваш от света,колкото до кръжоците,при желание може да се кара с кола до близкият град и да се взема.Като се замисля,ако живея във Варна в най-отдалеченият квартал и трябва да заведа детето си някъде по центъра на кръжок,ще изхабя много по-вече време и гориво от колкото примерно от Присово или М.Чифлик до Търново.Града се е претоварил,пълно е с приходящи"варненци" дето се правят на по-граждани от нас кореняците Mr. GreenТук се чуствам по-добре!!!А моето решение стана не Naughty по желание-тукашният митрополит каза,че ще ръкоположи мъжът ми,но трябваше да се преместим за да работи тук.В момента държи селата Първомайци-2,Правда,Янтра и Крушето/но там не е ходил все още/.Постепенно опознах и този край и ми хареса!Само дето началото беше кошмарно-непознат град,непознати хора,без приятелки ,без контакти - скука и  Sad не ми се припомня чак.
А колкото до раждането ти-ако искаш детето да има двойно гражданство,което един ден да му е в + раждай там където си Hug
Ще се радвам да   bouquetсе запознаем

# 85
Приземихме  се благополучно с дребен, видяхме се с ДИДКА и обещах на моите близки, че юни-живот и здраве-пак ще дойдем.
П.С. Ако имаше начин да си преместя Градската градина и къщичката на 10 км. от София-щеше да е най-перфектният вариант. Ама нема. Cry
Апропо, на излизане от Търново спряхме да хапхем в някакъв комплекс "ЧИФЛИКА". Много ми хареса, оказа се, че има и стаи-някой ходил ли е там с преспиване? Simple Smile

# 86
 smile3518Ама ти тръгна ли си обратно вече?Аз толкова бях ангажирана в края на седмицата,преди това неставаше за разходки пък с това лошо време.Мислех че си още тук и днес да ти звъня!За юни ...да не забравиш пак да дойдеш на малко разтоварване - тишина и спокойствие  newsm03 и приятни срещи със съфорумки  friendshipЦелувки за малкият-голям сладур е!

# 87
  newsm51 newsm51 newsm514естит имен ден на вси4ки именици!!!! newsm51 newsm51 newsm51
Приятно изкарване на празника!!!

# 88
и от мен поздрави за всички именници и имащи именници Flowers Bouquet Flowers Bouquet Flowers Bouquet lovekiss Two Hearts lovekiss bg

# 89
Ааааааааа чак на 2 страница сме,срамота,какво става с вас,защо не пишете Naughty
Сиска как си отдавна не си писала,надявам се нещата при теб да се развиват добре Peace

Общи условия

Активация на акаунт