Ваксина по време на бременност

• 11 063
  • 125
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Аз също ще те посъветвам да не слагаш ваксини докато си бременна. Все пак има риск,ваксините също имат нежелани реакции и това не е за подценяване.

# 31
Ако боледувам често и грипът не ме подминава, аз лично бих сложила ваксините по време на бременността. Рискът от странични ефекти съществува при всяко лекарство, но без ваксина рискът е по-висок за бебето, особено ако майката е в някаква рискова група с по-голяма вероятност да се зарази от грип/коклюш. Аз си сложих комбинирана противококлюшна веднага след като родих, защото тук тогава я препоръчват (не съм сигурна, но мисля, че коклюшът не е опасен за ембриона). Може би и за теб това би било вариант.

# 32
Няма да споря, но според мен определено в БГ се прекалява с допитването по мед. въпроси във форумите.  Peace

Не е от добро, а защото не успяваме да получим адекватна помощ от лекарите.
Когато започнат да ни лекуват както трябва, тогава ще спрем.

Темата съвсем не е за и против ваксините, уточнено си е, че става дума за тези по време на бременност. На детето и са поставени всички ваксини, само Манту не правим.

# 33
Скрит текст:
Не смятам, че форумът е мястото за подобен тип въпроси и допитвания. Има си компетентен медицински персонал, който да прецени. Определено бих разчитала на тяхното мнение, а не на мненията тук. След като са предложили, значи има защо.  Peace

То всяко нещо си има причина. Въпросът е  каква е? Wink
Все пак е хубаво да не сме като овцете, а да се замисляме малко по-задълбочено и да се интересуваме малко повече Simple Smile. При желание се получава, пък после сами решаваме.
Няма да споря, но според мен определено в БГ се прекалява с допитването по мед. въпроси във форумите.  Peace

Ама нали разбираш, че лекарите не питат как да оперират, за да кажем, че не сме компетентни. Става дума за избор. Дори и лекарите са и дали това право, а тя се двоуми и се допитва до хората тук. От обща култура трябва да се знаят някои неща, защото утре може да се случи и на нас или на нашите деца. Както писах при желание човек може да се информира и след това да вземе решение. Но да прави нещо толкова важно, ей така, защото  му препоръчват без да има представа......глупаво е според мен.

# 34
О,да, попадала съм, ти си в грешка. И повярвай ми имам представа, понеже и родителите ми са медицински лица. Интересно дали и спрямо мен са били нечестни? Ваксинирани сме и двете със сестра ми.  Wink То беше ясно, че темата ще се превърне в ЗА и ПРОТИВ ваксините.  Rolling Eyes

Понеже споменаваш ваксиниране на деца, явно сама тръгваш към обсъждане на За и Против ваксините. Аз покрай децата си съм срещала два вида лекари. Едните ваксинират с всичко, други предлагат на родителите само задължителните ваксини и им спестяват една камара други. Интересно ми е защо.

# 35
  • Бургас
НЕ бих си сложила никакви ваксини по време на бременност.

# 36
  • Sunshine state
То адекватна помощ няма и в Англия,ако става дума. Дори съм на мнение,че тук лекарите са по-конпетентни. Медицинскитв услуги навсякъде са скъпи,това е положението. Peace

# 37
Бих искала да попитам авторката дали тези ваксини се заплащат? Предполагам, че щом не са задължителни-да, но нека тя да каже.

# 38
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не съм авторката, но и аз съм в Англия - безплатни са. Здравноосигурената бременна не заплаща абсолютно нищо по време на бременността.

Да допълня, че тук и ваксините за децата не са задължителни и те също са безплатни.

За разлика от БГ тук ваксинирането не е със задължителен характер.

# 39
Не съм авторката, но и аз съм в Англия - безплатни са. Здравноосигурената бременна не заплаща абсолютно нищо по време на бременността.

Да допълня, че тук и ваксините за децата не са задължителни и те също са безплатни.

За разлика от БГ тук ваксинирането не е със задължителен характер.

Но за разлика от БГ веднага 'светваш на радара' като откажеш светлите им услуги. Освен това е малко Параграф 22 - за записване в детска градина/училище искат попълване на анкетна карта, в която има полета за дати за имунизации, които са задължителни.

# 40
Бих се замислила, защо по време на бременност се препоръчва да избягваме всякакви лекарства. При нужда се изписват внимателно. Виж обаче, ваксините са изворна вода и ник'къв шанс да увредят бебето. При това се препоръчват на калпак, без оглед на конкретната бременност.
После като се роди, ако най-случайно му има нещо ще ти обяснят, че е от друго.
Всеки има глава на раменете и дупе под нея, което да тегли последиците.

# 41
И аз съм в Англия и не си ги сложих тези ваксини. Изобщо не бих по време на бременност. Акушерките предлагаха против коклюш, да, но аз се гледах в женската болница и лекарите не знаеха даже за тази ваксина. А и официалната информация за ваксината против коклюш за бременни на страницата на nhs беше доста обезпокоителна, че не е тествана, но била почти като една друга, дето правели в САЩ  Rolling Eyes, имаше и коментари от родители, едните си бяха загубили бебето няколко дни след ваксината и т.н. ...

# 42
  • София
Аз боледувам почти всяка зима, но НЕ се ваксинирам, просто защото това няма да ме спре ( имаше 2-3 години, в които се ваксинирах под въздействието на нашите и пак си боледувах). Като последните години основните щамове бяха нови и ваксините за тях не действаха. Докато съм бременна пък - няма начин. Че аз алкохол и лекарства не смеех да пия, камо-ли пък щамове
Навремето моята гинеколожка (и двата пъти забременявах зимата) категорично ми казваше да не се ваксинирам. Но всеки си има глава на раменете.

# 43
Аз дъвка не смеех да дъвча, че нали ментата не е полезна при бременност...  Grinning какви алкохол и лекарства? Тя ваксината против коклюш е за  да има имунитет бебето първите 2 месеца докато не му сложат на него ваксината. Ами четох статистиките за това колко болни е имало в страната, в кои месеци, кои райони... четох официалната информация на nhs, както казах и така реших. Стори ми се много рисковано да правя ваксината, при здраво бебе зорлем да ходя да експериментирам... Като се роди не съм го водила много сред хора и гледах да се пазим, но аз съм си паника.

Противогрипната не я коментирам защото нея не би ми и хрумнало да я слагам.

# 44
  • Истински се вижда само със сърцето.
Освен това на сайта на NHS пише че я препоръчват от 2012, не е в следствия на епидемия, така че за мен не е резонно изобщо да се слага. Те да си я препоръчват, на тях това им е работата. Нашата е да четем и да се информираме.

Общи условия

Активация на акаунт