Да се научим да работим с Excel - тема 3

• 89 203
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Защо ме търсиш? тук има лист с всички стандартни команди.

https://support.office.com/en-us/article/Excel-keyboard-shortcut … bac6-2b39f16cb121

Славейче, супер, много полезна статия : )

# 106
Трябва ми помощ за слагането на hyperlink към Google maps. Например в едната колона се изписва адреса, а в съседната искам като се кликне върху линка с friendly name примерно map it, да се отваря Google maps на адреса.
В момента съм сложила нещата така:
=HYPERLINK("https://maps.google.com/maps?q="&B3;"Map it")
и... не ми се отваря коректно Google maps. Ходи на някакви странни места.
Дали трябва да изписвам името на улицата с латиница или?
Някой има ли идея къде греша?

# 107
Как да прехвърля информацията от един файл в друг?
Искам съдържанието на клетка от единия да излиза автоматично в другия.

# 108
Още един с нужда от усъвършенстване на hyperlink Wink Станахме две значи.

# 109
  • ES
Пробвай да вмъкнеш хиперлинк от помощното меню с десния бутон на мишката и оттам линка към гугъл мапс. Пробвах и ми се получава

# 110
Още един с нужда от усъвършенстване на hyperlink Wink Станахме две значи.

Да. Grinning

# 111
  • Бургас
Най-лесно се учи с клипчетa в youtube....пишеш на английски какво искаш да направиш. Много по-лесно е така, отколкото да четеш написано кое след кое следва.

Има и едни уроци на линда, бях си ги свалила, мисля от замунда. Много ми помогнаха.

# 112
# 113
Как да прехвърля информацията от един файл в друг?
Искам съдържанието на клетка от единия да излиза автоматично в другия.

Голям брой клетки ли са? Ако са няколко клетки просто отиди в новия файл пишеш равно (=) и кликваш на клетката от оригиналния файл. Така клетката в новия файл винаги ще е равна на тази в оригиналния.

Защо ме търсиш?, ти справи ли се с линка?

# 114
Славейче, обичам те! love001 love001 love001
За втори път ме улесняваш по много достъпен начин! newsm51
Много ти благодаря, да си жива и здрава! Hug Hug Hug

# 115
Защо ме търсиш?, ти справи ли се с линка?

Не. С ръчкане оттук-оттам, с ръчкане и на странични хора който сваря в моменмта линкът ми е това:
=HYPERLINK("https://www.google.bg/maps?q="&B5;"Map it").

Реших, че всичко съм наредила и го препратих към служебната си поща. Обаче когато го отворих в работата линкът на другия ден не работеше. Не зная на какво се дължи. Нещо ми изписва все за някаква запетая. Допускам, че може да има нещо в това, че вкъщи съм с много стар офис пакет (2003), а в офиса с 2010. Не знам какво става. Знам, че някъде някоя запетая ме дъни, но наистина не мога да се сетя коя.

# 116
DeVa®, радвам се, че съм ти помогнала Blush Аз съм голяма фенка на Ексел и особено голяма почитателка на всичко, което ми прави живота по-лесен  Mr. Green

Защо ме търсиш?, формулата ти изглежда добре и не мисля, че е от версията. Аз си мисля, че може да е съдържанието на клетка В5. Искаш ли да ми пратиш един от адресите (точно така както го изписваш в клетката), за да проверя дали при мен ще работи? Може и на лични  Peace

# 117
Аничк@, аз нещо не разбирам питането ти. Ако искаш да сумира при определени условия, защо крайният ти резултат включва текст (a, f)? На теория - да, може да комбинираш двете функции.

проблема ми мен е , че не са суми, а са коментари, които искам да ги виждам на един ред.

Аничк@, ето работещо решение, тествах го току що! Simple Smile

http://bgexcel.info/?qa=154/%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B … okup-%D0%B8-sumif

Не ми се отваря линка. При вас има ли проблем.

# 118
При мен няма проблем с линка. Статията се казва 'Как да комбинирам vlookup и sumif?' и е от bgexcel.info

# 119
Здравейте, имам една таблица която установих че от закръглянето не ми дава верни резултати.
Как мога така да направя, че при сумиране на клетки с формула в тях, да се сумира самото число, което е до втория знак след запетаята, а не цялата стойност.

Общи условия

Активация на акаунт