Работа на пасажерски кораби

• 150 134
  • 736
  •   1
Отговори
# 735
Искам да изкажа разочарованието си от посредническата агенция ЕЙ ТУ ЗЕТ МЕНИНГ ВАРНА ЕООД / A to Z Manning Varna Ltd. С приятелка кандидатствахме по тяхна обява за работа на кораб. Имахме назначени интервюта с https://www.riveradvice.com/en RIVER ADVICE / Ривър Адвайс сезон 2023г и https://www.uniworld.com/ UNIWORLD BOUTIQUE RIVER CRUISES още февуари месец 2023г някъде по средата на месеца ми изпратиха писмо, че Унивърлд са отменили интервюто за моята позиция, а на по-късен етап видях, че същата компания търсеше хора за тази позиция, чрез други фирми. Моята приятелка беше одобрена и от двете, вероятно заради перфектния английски и няколкото сезона с различни фирми за гърба й, но двете искахме да сме заедно и съответно аз  бях одобрена само от Ривър и двете се записахме за там. Още в началото ми стана странно, че нямахме конкретна дата за заминаване. Във портала пишеше дата 15.04.23 но реално договорът започва от датата в която служителят се качи на кораба но от A to Z ни казаха, че края на Март ще отплаваме. После края на март ни изпратиха писма, да си намерим временна работа и да очакваме Април, после Април ни пращат съобщения да очакваме за края на Май, а сега в портала ни пише дата 10.06.23 и тази дата не е сигурна.
Не малко хора са напуснали работа за да са свободни да отплават на круиза и накрая - нищо.
Самата агенция някак настояваше всеки да избере Ривър Адвайс, явно те им дават по-висока комисионна, знам ли но е отвратително некоректно. Доколкото разбирам, има хора, които са заминали Март но има голяма част, които все още чакат. Просто не се доверявайте на A to Z Manning Varna и/или RIVER ADVICE.
River Advice ... . Еми не идвайте тук.  Фирмата се напълни с индонезийци, режат  бакшиша по 10 евро НА ДЕН на корабата(30 дни, 300 евро минус сиреч). Защото не им изнася да плащат данъци, тея 300 евро дето ги вземат от бакшиша ви , отиват за плащане на данъци върху заплатата ви. 100 % от вашите пари.
Големите шефове, говорят много как Един светъл ден ще ги видите тея пари, ще видите друг път.
Споменавам индонезиици, защото това са като нашите ЦИГАНИ . Хора които прибори не използват, ядат с ръце, спят с дрехите и са привилегия във фирмата. Вие не сте фактор !   River Advice беше много стабилна компания, в минало време. Опитват се да я затрият.  Заплата е 1500 евро за рецепция, кухня, камериери, перачи и т.н.  Бакшишите за месеца са около 200-250 евро, ако ви останат, пак е доста.  Ротацията е 9 седмици работа, 3 почиваш. Самолетните билети ви си ги вземате и пътните вие. Минус поне 500 евро на вакация ги смятайте.
Работното време не се уважава, ако им трябваш , звънят, търсят те дори в почивката. Компанията върви стремглаво надолу, абсолютно същата е като некоректна българска фирма.
Другите ви колеги ще са от Индия или от Кения( африка), там с чернилките също е главоболие да се работи.
С една дума не си струва вече ! ОТ догодина, нови рязания са измислили от компанията, още по малко пари да вземат хората.

# 736
Здравейте,някой, който е работил на кораби Викинг скоро ,може ли даде малко насоки.От подготвянето на документи до работата на самия кораб.Някакви съвети и нещо важно,което да не изпусна.

Общи условия

Активация на акаунт