Изследване на ХОРМОНИ – 11 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 79 913
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Loving , Rott, Щастливка, благодаря за отговорите! Явно ще е в Цибалаб. Преди време бях ходила в един от клоновете, до ИСУЛ, лаборантката ме направи на игленик. Но предполагам в централата ще са по-кадърни  Praynig
Иначе и аз гледах пакета Лейди Плюс, на сметка идва определено. Общо 10 хормона трябва да пусна Sad

# 181
Привет, Денис!

Имам нужда от твоята помощ отново. Малко предистория първо, миналата седмица имах няколко положителни теста за бременност, още от първия ден на закъснението, след което започна едно зацапване, на пети ден от закъснението пуснах ЧХГ и TSH и за моя огромна изненада ТСХ беше 4.400, а преди месец 0.024, а Човешки Хормон Гонадотропин   9.34   mIU/ml   0.00 - 5.00 за мъже и небременни жени.

След като това зацапване продължи, в сряд МЦ дойде и всичко приключи.
Днес пуснах контрола на ЛН и ФСХ, на трети ден и резултатите са
LH   6.30   mIU/ml   Ж-Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH   7.07   mIU/ml   Ж:Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8

Денис, според теб възможно ли е всичко да приключи заради виското ТСХ?
Във вторник съм при ендокринолога с резултатите. Много съм притеснена, десет месеца я чакам тази бременност и сега Sad

# 182
  • София
Привет, Денис!

Имам нужда от твоята помощ отново. Малко предистория първо, миналата седмица имах няколко положителни теста за бременност, още от първия ден на закъснението, след което започна едно зацапване, на пети ден от закъснението пуснах ЧХГ и TSH и за моя огромна изненада ТСХ беше 4.400, а преди месец 0.024, а Човешки Хормон Гонадотропин   9.34   mIU/ml   0.00 - 5.00 за мъже и небременни жени.

Във вторник съм при ендокринолога с резултатите. Много съм притеснена, десет месеца я чакам тази бременност и сега Sad
Много съжалявам
Да, високия ТСХ, създава проблем при имплантацията и може да е причина за аборт.
Консултирай се с лекар - трябва да е под 2.0, дори идеалните граници са 0,5-1,0
При съмнение за бременност, заедно с ЧХГ + ТСХ, изследвай и Прогестерон

ЛХ и ФСХ са добре, при условие че е имало зачеване, дори са много добре  Peace
Успех и ще чакам хубави новини  Peace

# 183
  • Варна
Здравейте момичета!Моля за малко помощ,че изобщо не съм запозната с половите хормони.Днес пуснах на 3 ден от цикъла и резултатите са следните
LH   15.50   mIU/ml
FSH   24.00   mIU/ml
Estradiol   59.36   pg/ml
17 алфа OH Progesteron ще е готов в четвъртък

като гледам са над нормите....
До сега съм имала редовен цикъл на 27,28 дни  и проблемът ми е в износването на плода.Забременчвам,но някъде нещо се обърква и до финал не се стига.След като направих генетични,имунологичми и куп други изследвания,лекарката ми каза за тези.
Сега не съм изследвала хормоните на щитовидната жлеза,но няколко пъти до сега съм го изследвала и всичко е ок там.( ТАТ,МАТ ТСХ,Т3,Т4 в норми)   
Благодаря Ви предварително!

# 184
  • София
Здравейте момичета!Моля за малко помощ,че изобщо не съм запозната с половите хормони.Днес пуснах на 3 ден от цикъла и резултатите са следните
LH   15.50   mIU/ml
FSH   24.00   mIU/ml

До сега съм имала редовен цикъл на 27,28 дни  и проблемът ми е в износването на плода.Забременчвам,но някъде нещо се обърква и до финал не се стига.След като направих генетични,имунологичми и куп други изследвания,лекарката ми каза за тези.
Сега не съм изследвала хормоните на щитовидната жлеза,но няколко пъти до сега съм го изследвала и всичко е ок там.( ТАТ,МАТ ТСХ,Т3,Т4 в норми)   
Дай рефер. граници

# 185
  • Варна
LH   15.50   mIU/ml
FSH   24.00   mIU/ml

До сега съм имала редовен цикъл на 27,28 дни  и проблемът ми е в износването на плода.Забременчвам,но някъде нещо се обърква и до финал не се стига.След като направих генетични,имунологичми и куп други изследвания,лекарката ми каза за тези.
Дай рефер. граници
LH   15.50   mIU/ml   Ж-Фол.-до12.6,
FSH   24.00   mIU/ml   Ж:Фол:до 12,5;
Estradiol   59.36   pg/ml   Ж:Фол:12,5-166

# 186
  • София
Скрит текст:
LH   15.50   mIU/ml
FSH   24.00   mIU/ml

До сега съм имала редовен цикъл на 27,28 дни  и проблемът ми е в износването на плода.Забременчвам,но някъде нещо се обърква и до финал не се стига.След като направих генетични,имунологичми и куп други изследвания,лекарката ми каза за тези.
Дай рефер. граници
LH и ФСХ са много завишени - ако не приемаш хормонални препарати, не си била на стимулация и причината не е в годините / да си над 40-45 г./  и т.н., показват, че има проблем с функцията на яйчниците.
Може да е и някакъв инцидент или лабор. грешка. Повтори ги и се консултирай с лекар.
Провери какво е състоянието на ЯР
Ще чакам да пишеш Peace

# 187
  • Варна
Скрит текст:
LH   15.50   mIU/ml
FSH   24.00   mIU/ml

Дай рефер. граници
LH и ФСХ са много завишени - ако не приемаш хормонални препарати, не си била на стимулация и причината не е в годините / да си над 40-45 г./  и т.н., показват, че има проблем с функцията на яйчниците.
Може да е и някакъв инцидент или лабор. грешка. Повтори ги и се консултирай с лекар.
Провери какво е състоянието на ЯР
Ще чакам да пишеш Peace
Благодаря Денис! не съм приемала препарати и годините са ми 38.Ще коментирам с лекарката ми и ще пиша отново.

# 188
Денис, много благодаря! Ще те държа в течение и ще пиша след прегледа. Hug
Скрит текст:
Привет, Денис!

Много съжалявам
Да, високия ТСХ, създава проблем при имплантацията и може да е причина за аборт.
Консултирай се с лекар - трябва да е под 2.0, дори идеалните граници са 0,5-1,0
При съмнение за бременност, заедно с ЧХГ + ТСХ, изследвай и Прогестерон

ЛХ и ФСХ са добре, при условие че е имало зачеване, дори са много добре  Peace
Успех и ще чакам хубави новини  Peace

# 189
Здравейте момичета, никога не съм предполагала, че ще стигна до тази тема. На 37 г. съм, имам дете на 5г. и след 1г. опити за второ дете стигнах до изследвания. Притесненията ми са, че съм с 1 яйчник, втория ми го отстраниха още на 18г. ( голяма киста). Сега излязоха изследванията на 3 ден от мц.
TSH   1.409   mU/l   0.35 - 5.00
Prolactin   141.98   mlU/l   М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
LH   7.36   IU/l   М(1.0-5.Sunglasses Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   13.35   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Чета, чета и разбрах, че LH i FSH са ми доста високи. Ами сега? Значи ли, че имам ИЯР, лекува ли се това? Може ли това да се дължи на липсата на 1 яйчник? Имам ли изобщо надежда за дете? Цикъла ми е естествен, леко закъсняващ, но винаги до 35-40 ден.
Моля, за помощ и инфо от вас, знаещите и сблъсквалите се с този проблем.

# 190
  • София
Здравейте момичета, никога не съм предполагала, че ще стигна до тази тема. На 37 г. съм, имам дете на 5г. и след 1г. опити за второ дете стигнах до изследвания. Притесненията ми са, че съм с 1 яйчник, втория ми го отстраниха още на 18г. ( голяма киста). Сега излязоха изследванията на 3 ден от мц.
TSH   1.409   mU/l   0.35 - 5.00
Prolactin   141.98   mlU/l   М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
LH   7.36   IU/l   М(1.0-5.Sunglasses Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   13.35   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Чета, чета и разбрах, че LH i FSH са ми доста високи. Ами сега? Значи ли, че имам ИЯР, лекува ли се това? Може ли това да се дължи на липсата на 1 яйчник? Имам ли изобщо надежда за дете? Цикъла ми е естествен, леко закъсняващ, но винаги до 35-40 ден.
Моля, за помощ и инфо от вас, знаещите и сблъсквалите се с този проблем.
ТСХ и Пролактина са добре
ФСХ е висок, може да е инцидент, но причината може да е и в това, че си с 1 яйчник
Добре е да провериш ЯР / Инхибин В и АМХ на 3 ден от МЦ/
Консултирай се със специалист по Репр. Медицина
Успех! Peace

ПП. Трябва да пускаш ФСХ, ЛХ + Е2

# 191
Благодаря ти Denis, а на 5-ти ден късно ли е? Чудя се дали утре да не пусна пак, 5 ден ще е. Тези пуснах по препоръка на гинеколога, искаше да види дали се дължи на проблем на щитовидната или на друго. Иска ми се да направя всички възможни изследвания преди да отида отново на преглед, а не да чакам до следващия мц. Оххх, вече се чувствам доста объркана и притеснена Sad

# 192
  • София
Благодаря ти Denis, а на 5-ти ден късно ли е? Чудя се дали утре да не пусна пак, 5 ден ще е. Тези пуснах по препоръка на гинеколога, искаше да види дали се дължи на проблем на щитовидната или на друго. Иска ми се да направя всички възможни изследвания преди да отида отново на преглед, а не да чакам до следващия мц. Оххх, вече се чувствам доста объркана и притеснена Sad
Късно е.
Инхибин В и АМХ трябва да се изследват на 3 ден от МЦ
Изследвай, ако искаш, Андрогените:
Андростендион, Тестостерон, ДХЕА
ТАТ и МАТ / антитела на ЩЖ, показват дали има или не Хашимото/

# 193
  • 42.016399,23.101179
Здравейте, извинявам се първо ако въпроса ми не е за тук.
Искам да попитам какви трябва да са стойностите на прогестерона в първия ден от цикъла.
Имам леки смущения в цикъла през последните 2 месеца. Пуснаха ми изследване на прогестерона на 21 ден от цикъла, но това беше и точно деня в който ми дойде следващия цикъл. Доктора каза че това не го касае изобщо и ме изпрати да го изследват. Резултата е 1.46   nmol/l, а заключението  ранен климактериум. Явно е че ще сменявам доктора преди да почна хормоналната му терапия, но все пак искам да попитам и тук за мнение.

# 194
  • София
Здравейте, извинявам се първо ако въпроса ми не е за тук.
Искам да попитам какви трябва да са стойностите на прогестерона в първия ден от цикъла.
Имам леки смущения в цикъла през последните 2 месеца. Пуснаха ми изследване на прогестерона на 21 ден от цикъла, но това беше и точно деня в който ми дойде следващия цикъл. Доктора каза че това не го касае изобщо и ме изпрати да го изследват. Резултата е 1.46   nmol/l, а заключението  ранен климактериум. Явно е че ще сменявам доктора преди да почна хормоналната му терапия, но все пак искам да попитам и тук за мнение.
При МЦ 21 дни, е малко вероятно да е имало О., а прогестерон има, ако има О.
Ако няма - нивата му са ниски.
След като ти е дошла М. и не е имало О. е нормално прогестерона да е на долна граница
Може да е някакъв инцидент
Изследевай:
ЛХ, ФСХ и Е2 , Инхибин В и АМХ - на 3 ден от МЦ - те ще покажат какво е положението с ЯР и нали си в пременопауза / периода преди менопауза/
Само едно изследване, не е достатъчно да се правят такива заключение, не бързай да се притесняваш

Общи условия

Активация на акаунт