ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 852
  • 800
  •   2
Отговори
# 105
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Добри, първият ти мерак е вече и мой
Как се казва?

не знам, аз харесвам начина на подреждане на листенцата, а цвета някак ми е на втори план  Blush

# 106
Скрит текст:
Имам една мини азалея и 2 саксии гардения, които стояха навън до скоро. Вече е доста студено, температурите паднаха под нулата и ги прибрах у дома. Немога обаче да им намеря подходящо място и линеят, не изглеждат изобщо добре от тая промяна.
Моля, дайте ми съвет дали да са на пряка светлина (на первазите абсурд, защото отдолу им духа парното), или пък да ги сложа на по-тъмно, навътре в стаите (точно от това се омърлушиха)?
Не ги третирам с препарати до сега, но ако се наложи ще купя.
И двете цветя трудно преживяват на парно,по точно -не преживяват Трябва да се сложат в хладни стаи -около 15 градуса,близо до прозорец.Съответно,да се полива внимателно.
[/quote]

Благодаря, но нямам такава стая. Цялата ни къща е на парно и температурата е 22*Ц Confused

# 107
...
Добри, първият ти мерак е вече и мой
Как се казва?

не знам, аз харесвам начина на подреждане на листенцата, а цвета някак ми е на втори план  Blush

Точно формата много ми допада

Ето за тази веранда става въпрос
https://www.facebook.com/snow.nails.7/posts/1631247453810460
Представям си я с два съндъка по метър отпред, с пълзящи нагоре многогодишни
Южно изложение, както казах

# 108
  • На брега
Ето за тази веранда става въпрос
https://www.facebook.com/snow.nails.7/posts/1631247453810460
Представям си я с два съндъка по метър отпред, с пълзящи нагоре многогодишни
Южно изложение, както казах
Ау, много хубаво сиво с дърво! Слагай едни цветя отпред, да! Heart Eyes
ПП Не знам дали многогодишни ще оцеляват зимата в сандъче, ако са навън.

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 21:27 от NovaTema

# 109
  • густо майна Филибето
Пасифлора имам засадена в земя, до стена, на завет, в Пловдив. Оцелява, но пролетта неизмръзналите клони са на около метър. До късна есен расте, но спира да цъфти още през август.
 Пробвах с още една на по-открито - измръзна, а зимата не беше студена.

При мен по някаква причина клематиси не виреят Cry Пробвала съм поне десетина, на различни места, по различно време - ами не става. Оцеляха три, едва кретат, нещо в почвата и водата ми не им харесва, при мен е алкално.

Там между туите и оградата е много тъмно, ако ще има някакво растение, трябва да се купи високо, за да взема слънце още от засаждането, иначе няма да оцелее.

# 110
Момичета-градинарки  Hug , имам една бугенвилия, сега е на балкона и се чудя как да я зимувам  newsm78 Май няма да издържи навън, а ако е вътре - къде? на стълбището /там ще е хладно до студено - не се отоплавя/ или в стая /нямам много място /?
Много харесвам рози, но още нямам постижения  Laughing
Имате прекрасни градини  bouquet

# 111
Бугинвилеята се зазимява на хладно място-коридор,стълби.Полива се внимателно-да не пресъхва и да не е преполята,веднъж седмично,да кажем.Листата ще опадат,но това не е проблем,на пролет ще изкара нови.

# 112
 liola, благодаря!

# 113
Със страшна скорост започнаха да ми опадат листата на домашния лимон?! Нормално ли е ..

# 114
Не.
Къде се намира- вън/вътре,поливане ,въшки? -погледни обратната страна на листата.Също ,ако капе лепкав сок-вижда се на земята,пода.

# 115
Здравейте!
Дали може да ми дадете съвет за сеене на райграс?
Нямаме никакъв опит. Тепърва ни предстои. На клипчетата в интернет изглежда много трудно, минава се с някакъв валяк, а ние нямаме такъв... Ако е възможно, съвсем елементарно да ми обясните...

И друг въпрос - какво да правя с падналите от дърветата листа? Да ги изхвърлям ли? Ще ми трябват ли за нещо - примерно да затрупам сега насадените ми рози за през зимата????  newsm78

Като насадя пролетните луковици трябва ли да ги поливам???

Бугенвилия си купих и аз това лято от Гърция. Човекът каза, че издържа до 0 градуса и трябва да зимува някъде на положителни температури.

# 116
Вече е късно за садене на райграс,напролет ще садите.Да,минава се с валяк,не само при засаждане ,а и 1-2 годишно.Продава се в градинарските центрове,пълни се с вода или пясък.
Луковичните не е нужно да се поливат.
Листата се събират и се изхвърлят,защото се смята че в тях има разни болести-гъбички и т.н.
Розите се загърлят с 2-3 лопати тор . Ако няма тор-с почва.
Да,бугивинлеята се държи на положителни температури,което за условията в БГ е някъде назакрито.

# 117
  • на дъното
Здравейте! Може ли за съвет Simple Smile от пролета на терасата ми краси с непрекъснат цъфтеж  едно цвете т.н "обички" как да го съхръня през зимата за следващата пролет?Правили се нещо по специално?

# 118
И тя трябва да е на хладно /може би 15-18 градуса/ и светло- неотоплявана стая ,стълби.Също се полива пестеливо,като изсъхне почвата отгоре. Обичката хваща много белокрилки,прегледай обратната страна на листата.

# 119
Какво правите с компоста зимно време?
Трябва ли да се покрива, да се разрови преди студовете или нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт