ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 848
  • 800
  •   1
Отговори
# 90
Може и сандъци. Желателно е да са големи не поради факта, че клематиса прави голямо коренище, а за да е по-близо до ест.среда. Зимата не го прибирай, само че ще е грозна гледка. Задължително много добър дренаж, клематиса не обича подгизване, това не го подценявай. Също и "краката на сянка, главата на слънце" - тъкмо ще е по красив сандъка - засади някое сухоустойчиво цвете около корените, може да е едногодишно - ниски цинии, тагетеси... Ако има как сандъка да е леко засенчен ще е идеално.
Който и клематис обаче да боднеш- не очаквай чудеса първата година.
Ама мога да ти дам и друго добро предложение, но ще пиша пак като мога да кача снимки.

# 91
Барба, зачетох се за твоята хидрангея. Пишат хората, че показвала пълен потенциал след няколко години. Редовно поливане, първите години да не се допуска засушаване. И цъфти на миналогодишни клони.
Малко заробващо звучи, но пък е красавица. Пък дали да я чакаш... 3 години си я изтърпяла, колко му е още толкова  Grinning
Обаче след 3 години ако и пуснеш снимка в някой цветарски форум с ценители  ще ахкат и въздишат поне 5 години! Без майтап.

# 92
  • На брега
Запалихте ми фитила с тези рози Mr. Green! Не знам къде да открия на Барба жасмина, а за него имам голям мерак Laughing. Купих две рози от разпродажба в Бриколаж. Не бяха останали много видиве. Едната е Ice Lake, a другата е влачеща  Fire land. На етикета втората изглежда добре- с едри огнени цветове, но не откривам снимки и информация за нея в интернет. St. Dobri споменава феъри роуз, но бордюрна... newsm78.

# 93
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Запалихте ми фитила с тези рози Mr. Green! Не знам къде да открия на Барба жасмина, а за него имам голям мерак Laughing. Купих две рози от разпродажба в Бриколаж. Не бяха останали много видиве. Едната е Ice Lake, a другата е влачеща  Fire land. На етикета втората изглежда добре- с едри огнени цветове, но не откривам снимки и информация за нея в интернет
. St. Dobri споменава феъри роуз, но бордюрна... newsm78.

Peace такива са цветчетата, казаха, че става висока до 50 см (може и малко повече Wink доказано е с личен опит). за да стане бордюр трябва да се подстригва и оформя редопвно, което аз не правя  Hug

скривам снимката, че е голяма  Blush

Скрит текст:

на мен тези са ми мерак  Blush не като цвят, а като форма на цветя, но все други излизат  Confused

Скрит текст:
и
Скрит текст:

започнах да купувам от цветарници само цъфнали - така знам точно какво съм купила  Hug

# 94
  • София
Боже, ⅞! Ще си прехвърля поста ти в телефона за бъдещи справки. Реших, клематис ще е там.
Благодаря ти!  Hug

# 95
Имам една мини азалея и 2 саксии гардения, които стояха навън до скоро. Вече е доста студено, температурите паднаха под нулата и ги прибрах у дома. Немога обаче да им намеря подходящо място и линеят, не изглеждат изобщо добре от тая промяна.
Моля, дайте ми съвет дали да са на пряка светлина (на первазите абсурд, защото отдолу им духа парното), или пък да ги сложа на по-тъмно, навътре в стаите (точно от това се омърлушиха)?
Не ги третирам с препарати до сега, но ако се наложи ще купя.

# 96
  • На брега

на мен тези са ми мерак  Blush не като цвят, а като форма на цветя, но все други излизат  Confused

Скрит текст:
и
Скрит текст:

започнах да купувам от цветарници само цъфнали - така знам точно какво съм купила  Hug

Като божур са!  Прекрасни!

# 97
st. Dobri, смятам да бочна няколко такива разкошотии, да видим какво ще стане  newsm78, че и аз точа лиги и цъкля очи по тях  Crazy

http://britrosaco.com/pre-or%D0%B5der/%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B0-CINDERELLA

http://britrosaco.com/pre-or%D0%B5der/%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B0-GEORGES-DENJEAN

http://britrosaco.com/pre-or%D0%B5der/%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B0-ELFE

# 98
Елф я имам ,любима ми е .
На Бритрозако можете да се доверите и да купувате рози от тях-т.е имат съответствие между картинка и роза.

# 99
Имам една мини азалея и 2 саксии гардения, които стояха навън до скоро. Вече е доста студено, температурите паднаха под нулата и ги прибрах у дома. Немога обаче да им намеря подходящо място и линеят, не изглеждат изобщо добре от тая промяна.
Моля, дайте ми съвет дали да са на пряка светлина (на первазите абсурд, защото отдолу им духа парното), или пък да ги сложа на по-тъмно, навътре в стаите (точно от това се омърлушиха)?
Не ги третирам с препарати до сега, но ако се наложи ще купя.
И двете цветя трудно преживяват на парно,по точно -не преживяват Трябва да се сложат в хладни стаи -около 15 градуса,близо до прозорец.Съответно,да се полива внимателно.

# 100
Елф я имам ,любима ми е .
На Бритрозако можете да се доверите и да купувате рози от тях-т.е имат съответствие между картинка и роза.
Ооо, радвам се да го чуя, защото твърдо съм решила да поръчвам от тях! Party Има ли нещо по-спицифично за отглеждането на Елф?

# 101
Слънце,вода и място  150х150.Розата има един недостатък-няма аромат.Но аз й прощавам,наистина е специална с този цвят.

# 102
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
st. Dobri, смятам да бочна няколко такива разкошотии, да видим какво ще стане  newsm78, че и аз точа лиги и цъкля очи по тях  Crazy

http://britrosaco.com/pre-or%D0%B5der/%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B0-CINDERELLA

http://britrosaco.com/pre-or%D0%B5der/%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B0-GEORGES-DENJEAN

http://britrosaco.com/pre-or%D0%B5der/%D0%A0%D0%BE%D0%B7%D0%B0-ELFE

назад изкусителко!  Hug

тази е жълто-червена румба  Whistling простих и само защото е като харесваните от мен, макар цвета да е "бабешки кюлоти"

не е точно градинско, но ме напъва  Blush
тази сутрин видях разкошна пасифлора, озеленила цял външен балкон Crazy чудя се дали има сорт, издържащ на зимата в София? определено не изглежда като нещо извадено навън април и подлежащо на прибиране сега  Hug

# 103
Може и сандъци. Желателно е да са големи не поради факта, че клематиса прави голямо коренище, а за да е по-близо до ест.среда. Зимата не го прибирай, само че ще е грозна гледка. Задължително много добър дренаж, клематиса не обича подгизване, това не го подценявай. Също и "краката на сянка, главата на слънце" - тъкмо ще е по красив сандъка - засади някое сухоустойчиво цвете около корените, може да е едногодишно - ниски цинии, тагетеси... Ако има как сандъка да е леко засенчен ще е идеално.
Който и клематис обаче да боднеш- не очаквай чудеса първата година.
Ама мога да ти дам и друго добро предложение, но ще пиша пак като мога да кача снимки.

Много благодаря
Ще чакам с нетърпение и снимките

Днес проучвах как се правят тези съндъци, не се оказа хич сложно, даже имаме материал, трябва да видя за какъв размер ще ми стигне
Аз си ги представям два броя с дължина 1 м на 0.50 м на 0,50 м
Ще щракна терасата отвън и ще я покажа за да е по-ясно мястото

Ето тук един чертеж, но с други размери

http://www.icakuriren.se/Hem-Tradgard/Fixa-och-snickra/Bygg-praktisk-blomlada/
Скрит текст:

Добри, първият ти мерак е вече и мой
Как се казва?

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 13:12 от Анонимен

# 104

Общи условия

Активация на акаунт