ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 792
  • 800
  •   1
Отговори
# 615
След като си купих една полуумряла гайлардия от разсадник видях, че в саксиите пред блока има поне три големички Simple Smile Явно някой ги е насадил тази година, защото нямам спомен да ги е имало преди.

Барбо, много хубави ириси. Моите още не са чули.

Едната ми роза в момента е с червени пъпки. Насадих я миналата пролет и лятото цъфна с розови цветове. Бях я купила за червена. Възможно ли е тази година да изкара червени цветове?

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
След като си купих една полуумряла гайлардия от разсадник видях, че в саксиите пред блока има поне три големички Simple Smile Явно някой ги е насадил тази година, защото нямам спомен да ги е имало преди.

Барбо, много хубави ириси. Моите още не са чули.
Едната ми роза в момента е с червени пъпки. Насадих я миналата пролет и лятото цъфна с розови цветове. Бях я купила за червена. Възможно ли е тази година да изкара червени цветове?

пиша го от опит, но не като специалист  Blush

купуваните рози са присадени на някаква основа, чувала съм, че основата е шипка.
може би не винаги използват шипки, защото на мен ми се случи купената и цъфнала веднъж пепел от рози, на следващата година да цъфне жълто  (с редички цветове, но пък много)  Crazy предполагам, че основата е била някаква жълта роза/трендафил.  Peace

# 617
Да, и аз знам, че са на присадка.
Дано да е червена в такъв случай.

# 618
По повод розите да питам - подходящо ли е сега да се опитам да развъдя от резник или да си чакам есента?!

# 619
  • В един копнеж!
По повод розите да питам - подходящо ли е сега да се опитам да развъдя от резник или да си чакам есента?!

Есента. И завиваш малко повече от средата пръчката, за да не измръзне. Пролетта можеш да се надяваш да има изкарали издънки.

# 620
Аз съм залагала по това време резници рози. Задължително на сянка под бутилка, заровени 2 колена с очистени листа, отгоре оставям някое листо и 2-3 колена. Шишето с дупка, за да диша в жегите и често поливане да не пресъхва. На есен или рано напролет местя на постоянното и слънчево място.

# 621
Ооо, значи ще изчакам до есента!
Не ми се занимава да слагам бутилки и т.н. Пък и да местя.  Embarassed

Свекърва ми има един чуден розов храст с огромни средно розови рози, които ухаят невероятно. Много го харесвам и искам от него да си насадя. Есента пропуснах. Но то и без друго напролет го орязват до дъно и това, което сега е покарало едва ли е подходящо за резници.

По този повод да питам - аз си мисля, че розовите храсти не е нужно чак до дъно да се режат и то напролет... Ама те си знаят своето. Гледам в центъра или по курортите ги режат чак след като прецъфтят в края на лятото. А по това време са огромни, макар и още нецъфнали. А на свекърва ми храста сега покарва тепърва от дъно....  Thinking

# 622
  • густо майна Филибето
Само чайните хибриди се режат ниско, но чак до дъно не винаги
е нужно. Всяка роза расте по различен начин, с наблюдение няколко години става ясно коя се разклонява повече, или гони небесата, и според това ги режа ( чайните) .

# 623
В случая е храст, който става по-висок от оградата.

Ljuboznatelna , този блог в подписа ти твой ли е?!?! /да попитам под секрет!/ Embarassed

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 15:32 от utro77

# 624
Ljuboznatelna , този блог в подписа ти твой ли е?!?! /да попитам под секрет!/ Embarassed
Добре, че спомена! Изобщо нямаше да погледна, а сега си имам страхотно четиво.  Hug

# 625
Pinko благодаря, за отговора. Неможах да дочакам отговор и вчера го поръчах 😃. След твоя коментар едва ще дочакам да го получа, развълнувах се все едно е коледа   Mr. Green

# 626
Може ли снимка на този маркуч и от къде си го поръчала? Аз трябва да си купя по дълъг маркуч за да мога да обикалям целият двор.

# 627
  • густо майна Филибето
В случая е храст, който става по-висок от оградата.

Тъй де, пише МОЯТА ГРАДИНА Grinning Но последната година имам проблеми с фотото и не пиша често.

# 628
ЕЕе, защо не казваш по-рано?!?!

У-ни-кал-на градина е тази от блога! Просто не мога да й се нагледам. Като от приказка.  Heart Eyes Поздравления за майсторското озеленяване и пожелавам с много здраве и радост да си я ползвате!  Peace

Не мога да не отбележа, че по моите критерии ти си истинска фея - така прекрасно да ти се получават нещата!

И като споменах феи - да ви се похваля какви феишки цветенца си купих :

# 629
Дано ги опазиш от въшки!

Общи условия

Активация на акаунт