ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 870
  • 800
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Точно Винка е! Благодаря, момичета  bouquet

Ако не мога да го запазя, поне да знам догодина какво да търся. Имаше и петуния на негово място, но изискваше постоянно поливане, а това е много по-лесно за гледане, а и много по-красиво.

# 136
След като написах, че е импасианс и на мен листата му ми се видяха по-различни.  newsm78

# 137
  • Варна
Здравейте, мами трябва ми малко помощ .
Търся листа от индрише за един сироп за кашлица за бебка .Ако някоя мама от Варна има ще и бъда благодарна.
Знам , че всяка баба гледа на терасата, но сега не мога да намеря никъде.

# 138
Точно Винка е! Благодаря, момичета  bouquet

Ако не мога да го запазя, поне да знам догодина какво да търся. Имаше и петуния на негово място, но изискваше постоянно поливане, а това е много по-лесно за гледане, а и много по-красиво.
Аз отдавна се отказах от петуниите  Whistling. Винката е идеална за слънце, а циганетата за сянка. Не са капризни и цъфтят до късна есен. Аз всяка година си садя, тази годишните са все още отвън и не спират да цъфтят.
Сакъзите и мушкатата също са страхотни, не искат особени грижи!

# 139
А, Маша, не вярваме, че цъфтят, давай снимки за доказателство!
 Whistling

# 140
Ето ги Simple Smile

Скрит текст:

Не е това което бяха лятото, но .. няма как Simple Smile

# 141
Маша, много са красиви
Заинтригуваха ме за догодина

Уплашихте ме с тези мишки, плъхове, змии
Ние сме в аграрен район, до ниви

Нашето мишле се хвана в капана, беше тържествено погребано
Аз ужасно се разстроих, цял ден ме бъзикат моите по темата
Сега остана да се изчистят останките след него, че беше ходило и маркирало навсякъде
И дано да е било само едно

# 142
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Маша, много са красиви
Заинтригуваха ме за догодина

Уплашихте ме с тези мишки, плъхове, змии
Ние сме в аграрен район, до ниви

Нашето мишле се хвана в капана, беше тържествено погребано
Аз ужасно се разстроих, цял ден ме бъзикат моите по темата
Сега остана да се изчистят останките след него, че беше ходило и маркирало навсякъде
И дано да е било само едно

не се надявай - най-малко две са  Peace

# 143
Аааа мерси, свърши се значи с моята надежда, много съм била наивна явно

Почиствам и следя за нови следи
Тъпото е, че там е студено и мислех да ползвам един ъгъл за килер
Ама ще поизчакам явно

Колата явно също ще почака за къщичката си, след като посягат и на най-ценното Wink

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 21:48 от Анонимен

# 144
  • густо майна Филибето
И аз се умилявах в началото на мишлетата Grinning Но след като не остана непретършувано място и една мама мишка беше родила в гадероба, потърсих капаните. Обаче като надойдоха и ордите плъхове, бележката на консултанта в магазина - Имаме и хуманни капани - ми се стори жалка. Накрая извадихме тежката артилерия - отровата. Вземете отрано мерки, защото за година се размножават до стотици.

"Мишката е готова за размножаване, на двумесечна възраст. При благоприятна среда - вода, храна и подслон, възпроизвеждането стартира. Всяко поколение дава живот на четири до седем мишлета. В добри условия, се раждат от пет, до десет поколения мишки годишно.

Женската мишка ражда 19 до 21 дена след оплождането. Новородените мишки са голи, очите им са срастнали. До две седмици, малките мишлета израстват, проглеждат и се окосмяват. Започват да гризят твърда храна още на третата седмица, а след шест до десет седмици, достигат полова зрялост."

Ето и един сайт, където може да прочетете повече за характера на мишката и плъха, какво ядат, какви болести разнасят и други любопитни факти. Всъщност сайта е за борба с всякакви вредители.
 http://im-control.eu/pluhove.html
http://im-control.eu/mishka.html

Да допълня, че плъховете ми изгризаха маркуча на пералнята и наводних гаража. Ами ако беше в къщи, ужас!

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 23:44 от Ljuboznatelna

# 145
Дискусията относно мишките и плъховете ме накара да настръхна. Ще взема мерки и аз, защото сме до поле, което тая година беше засято с цвекло. Виждаме от време на време мишлета да притичват по улицата и внимателно ги заобикалям с колата, но много вероятно да са вече влезели и да тършуват у дома, без изобщо да предполагам.

Ние имаме друг проблем на двора и все си мисля, че е от жабите. Тук-таме се появяват дупки с диаметър около 5см. Заравяме, после се появи нова, близо до старата. Външните чехли на мъжа ми вече станаха жертва, след като една гигантска жаба реши да се самонастани в тях.
Май срещу тях няма оттърване? ooooh!

# 146
  • густо майна Филибето
Не знам за жаби да копаят дупки. Дупки без купчина копаят полски мишки и сляпо куче. На сляпото куче са големи.
Аз май в друга тема бях писала, че ако има езерце, жабите ще дойдат. Моите риби ядат хайвера им, но имам няколко водни жаби, които в началото на лятото не ми дават да спя от песни Mr. Green Големите са земни жаби, те търсят водоем само за да хвърлят хайвер. Малките жабчета обаче запомняли родното езерце и се връщали там да хвърлят хайвера Simple Smile
 Жабите са полезни животинки, аз обичам звуците им, но ако са на поне 200м. Обаче сме си го причинили кажи речи под прозорците Mr. Green Добре че са месец - месец и половина.

Поправям се веднага - попълних знанията си за жабите, краставата копаела дупки Simple Smile http://bbf.biodiversity.bg/document-204

Последна редакция: нд, 25 окт 2015, 08:21 от Ljuboznatelna

# 147
  • густо майна Филибето
Откакто ми идват в повече розите, поспрях да се интересувам от тях, но сега попаднах на едни много подходящи за идеята на Барба - розите от серията Drift на Meilland.  Подходящи са и за големи саксии.
https://www.google.bg/search?q=Drift++rose++Meilland&num=100 … q8G_ho9_U7LJiM%3A

Ако не се режат си мисля, че биха провиснали много красиво през парапета.

# 148
Благодаря за споделеното

Хем съм наясно хем ми беше много жал
Вече ще внимаваме и няма да оставяме вратата отворена, пък дано имаме късмет и този път е било само едно
Скоро ще разберем

Езерце много исках и аз, място има доста
Но няма сили в момента и за това, сега трябва да планирам озеленяването, че е гола огромна поляна, само морава, а и тревата иска грижа, че не беше в добро състояние

За напролет има плешиви места, където ще садя още трева
Това преди или след първото торене да го направя?

Бихте ли споделили каква тор за морава ползвате напролет, лятото и наесен, благодаря

# 149
  • DE
Привет!
Аз и аз съм от клуба "крадци на рози" Simple Smile
Като мина покрай някоя ограда и като ми се усмихне някоя с прелестните си цветове-чуп!
Това лято 4 катерливи си краднах.
Имаше питанка назад как да се чупи  и как да се бучне пръчката.
Обяснено е вече, но и  аз да кажа: най-удобното време е някъде юли месец. Чупва се млада вече пораснала издънка точно до главното стъбло. Рязва се(почиства се) и се забива в дълга саксия.
Поставям на сянка за седмици. Листата окапват след време, но пък след няколко седмици се виждат новите "оченца" да избиват.
Сега пръчките са вече засадени в градината и като ги вадех от саксиите имаха доста добре развит корен.
Като почне големия студ, ще ги  покрия само с борови клони и толкоз.
Ето една от катерушките която беше една малка гола пръчица и сега вече порасна

Тези от две пръчки пръчки изпратени ми от България минала есен.

--------------------
Почистих вече градината от цветя и треволаци. По лехите останаха само зимноустоичивите.
Е, това е сега положението:

И двата компоста са пълни до дупка. Изненада ме рано слана, студ и 2 седмици постоянен дъжд и не успях да надробя с машината, че всичко беше мокро и повечето цветя натрупах така в компостите.

Приказка се захванали за мишоците. Има ги, да! Ровят си дупки и се крият на дълбоко, там е топличко зимата. После като празня компостите виждам им леглата пълни с разни влакна, конци, слама. Мъкнали-мъкнали да им е меко.

Този черния е само за гранителни отпадаци. Там където е бялата лепенка има дупка. Бяха почнали да ми гризат и от страни думки на компоста, та запечатахме малко със смола отстрани да не влизат.
Бях видяла една вътре и писъците ми се чуха чак в космоса:). Дълго не смеех да отворя капака.

-----------------------

Да покажа и зимно устойчивите фуксии

И тях покривам с клонаци и на пролет ще ги орежа.

Цветя вече нямам за показване. Има листа и листа, а и гъби за декорация

Ах, и една бяла роза, която успешно се пребори с няколко дни минусиви температури и продължава да пуска пъпки

Набърборих се blahblah

Общи условия

Активация на акаунт