ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 95 525
  • 800
  •   1
Отговори
# 315
Реа, много хубави!   Heart Eyes

Садих ги даже на по-малка дълбочина от указаното на опаковката, което беше май 10 см. по спомени.  newsm78

Може би това е проблемът - чувала съм, че ако не се вадят луковиците, те всяка година потъват все по-надълбоко и постепенно изчезват.

# 316
Тя ги е садила есента най-вероятно и сега трябва да поникнат.
От 100 само 2 ми е съмнително. Или нещо ги е извадило, или са изгнили, но не ми се вярва.

При мен нямаше нищо цъфнало от луковиците последната седмица, но ги виждам, че имат листа. Поне са поникнали, а дали ще направят цвят не знам. Минзухарите изобщо не поникнаха.

# 317
Еми те си бяха за есенно засаждане.

Значи садила съм нарциси, лалета, холандски ириси, шафранови минзухари, мускари и зюмбюли. Всичките купувани от различни места - Бриколажа, интернет. ...

Зюмбюлите, които ми поникнаха, са на малко по-изолирано място от повечето луковици.  Thinking

Не ми се вярва да са изгнили.  Thinking Зимата беше доста мека при нас. Нито е валял дъжд. Два-три пъти падна малко сняг...

Е, в крайна сметка ако са на по-дълбоко, все някога трябва да изникнат, нали?!?!
Смятам, ако така или иначе не се покажат вече по-нататък да разровя местата и да видя какво се случва. А всъщност се изкушавам да го направя и сега. Само не искам да повредя някое прекрасно пролетно цвете, защото ги обожавам....

Сега да ми кажете божур от къде мога да си намеря и как да си захвана?!  

# 318
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Еми те си бяха за есенно засаждане.

Значи садила съм нарциси, лалета, холандски ириси, шафранови минзухари, мускари и зюмбюли. Всичките купувани от различни места - Бриколажа, интернет. ...

Зюмбюлите, които ми поникнаха, са на малко по-изолирано място от повечето луковици.  Thinking

Не ми се вярва да са изгнили.  Thinking Зимата беше доста мека при нас. Нито е валял дъжд. Два-три пъти падна малко сняг...

Е, в крайна сметка ако са на по-дълбоко, все някога трябва да изникнат, нали?!?!
Смятам, ако така или иначе не се покажат вече по-нататък да разровя местата и да видя какво се случва. А всъщност се изкушавам да го направя и сега. Само не искам да повредя някое прекрасно пролетно цвете, защото ги обожавам....

май се предлагат есента  Peace но нищо не пречи да пообиколиш бриколажи, практикери, бау/хоум макс  Peace

и тук
http://www.florryana.com/index.php?page=shop.browse&category … k=1&Itemid=53
http://sortovisemena-bg.com//categories/%D0%91%D0%BE%D0%B6%D1%83 … 8&available=1

другият вариант е някоя баба да ти откопае част от коренище  Blush

# 319
На много места продават божур коренище в Пловдив -Peonia  пише на пакета  Simple Smile

Аз също мисля, че ще изникнат все някога тези луковици.

# 320

Коренищата божури се разсаждат наесен. Някъде септември. Аз имам огромен червен и по-малък бял с розови ивици. Пиши ми към септември на лични и ще ти изпратя по куриер като подарък коренище от моите, ако искаш.

# 321
Благодаря много!  bouquet

Ще почакам до есента значи. Нямам бърза работа. Тепърва ми предстои озеленяване на цял двор и още не съм решила какво и къде искам да разположа.

Но божурите ги обожавам как миришат. Бях забравила за тях. Сега ме подсетихте. Даже съм си купувала парфюм с аромат на божур чааак от Париж!!!!  Flutter

# 322
Утро, сега също можеш да си засадиш преспокойно божур  Peace - нагоре не съм уточнила, че точно сега се продават коренищата, а не есента по магазините.

# 323
Отново да попитам Simple Smile  Crazy

Много харесвам магнолиите и смятам да си засадя в двора. Кога мога да засадя и трудно ли се гледат? Във Варна някой знае ли къде има разнообрази на цветове? Каква цена ориентировъчно вървят?

Мога ли да засадя между чесъна си някаква друга зеленинка за ядене?

# 324
конкретно за Варна не мога да кажа, но аз съм виждала магнолии в Практикер, хоум макс и бриколаж.
как се гледат също не знам  Blush останала съм с впечатление, че или се хващат или не, но не е личен опит, а мнение на позната, която има няколко оцелели и няколко не успели  Peace

за чесъна - той се прекопава понякога  Blush та ми се струва, че няма как да сложиш нещо и то да оцелее.

# 325
За луковиците възможно ли е да са били прекалено на малка дълбочина и да са измръзнали? Като цяло зимата беше мека но имаше и период на -20 когато има сняг не е страшно защото той ги пази но ако е сух студ е лошо.  
В момента също се продават луковици. Татко преди месец някъде беше купил 10 и ги засади в земята. Всички са поникнали и ще цъфтят , но са малко по мънички от останалите който са зимували в почвата.

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 09:09 от stefyyyy

# 326
За луковиците възможно ли е да са били прекалено на малка дълбочина и да са измръзнали?

Не мисля.

Сънувах, че са поникнали... Толкова съм се побъркала с тия луковици!!!

Тъп въпрос - да поливам ли сега розите? Аз съм ги оставила на самотек, защото ми се струва влажно времето. Но фактически не е валяло отдавна. Трябва ли да ги поливам в такъв случай?!

# 327
за да се успокоиш разрови някъде, извади една луковица и виж какво е положението  Peace
2 от 100 е прекалено  Peace случвало се е една-две да изгният, но почти всичките...

да не би да е минал някакъв звяр  Laughing къртица, сляпо куче...
в темата май някой се "хвалеше", че котката минавала и вадела всичко насадено през деня  Mr. Green

изчакай с поливането  Peace

# 328
И аз се чудя да не  е минал звяр. Съседка спомена, че при нея така са погинали насаждения. Но няма видими следи от къртица примерно.  newsm78

Така и ще направя в почивните дни като отидем - ще разровя някъде да видя какво е положението.  Peace

Мерси за розите, ще изчакам.

Пак да питам като идиот - в почивните дни добре ли е да насея спанак и зелени салати? Щото студ нещо се спусна тия дни....

# 329
спанака може да се сее есен, може и пролет. издържа на студ. може да го сееш сега, но имай предвид, че в топлото време ще направи цвят и до там  Peace

салатки да сееш или да разсаждаш? то и те са като спанака, но не съм сигурна дали ще имат време да изникнат навън, да станат за разсаждане и после да станат като за ядене  Blush

аз смятам да засея в саксия у дома и като станат достатъчно големи да ги разсадя в двора.
закъсняла съм  Blush знам

Общи условия

Активация на акаунт