ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 789
  • 800
  •   1
Отговори
# 705
Много се зарибих с тези рододендрони, но не мога да намеря разсадник, където ги продават.
А и дали ще издържи зимата в градината?
Климатът и температурите са подобни на софийските, може би малко по-студени, защото е ниска планина.

# 706
Ако оставим окосеното, то няма ли просто да изсъхне и да изглежда грозно?!?!

Аз затова написах "ако може"
Зависи от косачката ви
Ако кълца на ситно и разпръсква окосеното, тогава

Ние тази година събрахме само при първото косене и после насипах всичко около цветята, храстите, дърветата
Ще гледаме да косим начесто, за да се коси по малко и да оставяме окосеното
Ще съберем отново само при последното косене есента и може би веднъж лятото, след ваканцията (тази година решихме да не викаме помощ за косенето, пък да видим)

# 707
Нашият съсед коси на 4-5 дни. Може би тази трева е подходяща да взема да я посипя между цветята ли?
Не разбрах как се ползва за торене!?

# 708
Тя по принцип се слага в компостер с други органични отпадъци и става на тор. Аз не мога да я оставя така да гние,като изсъхне вятърът ще я разнася и не е о кей. Точно пред къщата ми е. Но пък с окосената трева засадих картофи  Joy. По метода картофи под слама , без копане  Peace, пък ще видим.

# 709
  • густо майна Филибето
В лехите не я пръска вятъра, ако по принцип мястото не е от много ветровитите. Тя се слепва и образува нещо като кора, която спира никненето на плевели (с изключение на троскота) и запазва влагата. Но слоя трябва да е дебел, защото като изсъхне става  тънък, и ако е сложено малко трева, почвата прозира и пак никнат плевели.
Говоря за окосената трева, ако е наскубана, пласта който се получава не е плътен, пропуска светлина и въздух и плевелчетата тръгват. Освен това, че не е красиво. Ползвам наскубана пак на пътеките, отгоре слагам окосена. А може под наскубаната някакви велпапета, вестници, те пък съвсем запечатват, като в същото време до края на лятото почти изгниват и също торят.

# 710
Това с вестника е интересно
Цял ли се слага или накъсан?

Бях чела някъде, че накъсан може да се сложи в изкопаната дупка под пръста преди да се пресади някое растение
Но така в лехите под окосена трева не го бях виждала никъде
Много хитро ми се вижда, особено ако пази от бурени

Аз нали сложих около цветята и под храстите и дръвчетата първата окосена трева
Всичката я сложих, на доста дебел слой
Сега е нюню, изсъхнала, на тънък слой, доста се е посъбрала
Юли като слагам пак ще пробвам с вестници отдолу

Аз имах голям проблем тук с една леха, в която има разни многогодишни
Не знаех кое е бурен и кое не като тръгнаха
Добре, че бях оставила подрязването за напролет, както пише в тукашните книги и че имах малко снимки от миналия май, на тях се вижда добре на кое къде му е мястото

# 711
Здравейте,
моля за помощ за грахов лъже кипарис. Отглеждаме го от 7 години, от миналата година започна да покафенява във вътрешността, т.е. клончетата накрая са зелени и свежи в основата си обаче са кафяви.
Благодаря.

# 712
Аз съм наслагала картони и вестници по пътеките в частта със зеленчуците. Моите са на един пласт. Трябва няколко, за да спира качествено бурените, но и така е нещо.

Розата, която миналата година беше чисто розова, вече е разцъфтяла в ярко червено.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 21:00 от Mamma

# 713
Много е красива Hug, моите още не цъфтят. Но имат пъпки.

# 714
Преди няколко часа валя град. Утре ще разгледам какво ми е унищожил и повредил....
Мн хубава роза.
Аз сега се заглеждам по една жълта "рунтава" роза. Много ми харесва.

# 715
  • на брега на морето
Извинете, искам да ви питам дали туртата има и друго име освен тагетес?
Благодаря за отговорите  Hug. Името, за което не се сещах, е джунджулика.

# 716
колно цвете Peace

# 717
Извинете, искам да ви питам дали туртата има и друго име освен тагетес?
Благодаря за отговорите  Hug. Името, за което не се сещах, е джунджулика.
Толкова много имена, чак се обърках. А това последното не съм го и чувала.

# 718
Аз си взех роза от Лидл, понеже също ги харесвам много , посадих си я в саксия и ще чакам, забелязах че почна да пуска разклонения бавно!

# 719
Преди време бях дала луковици гладиоли на майка ми.
Днес установих, че тя ги е забутала някъде и не ги е засадила. Взех ги и ще ги посадя, но едва ли ще цъфнат тази година.
Така ме е яд, че не питах дали ги е засадила.

Общи условия

Активация на акаунт