Отговори
# 540
Аз спрях да се меря, спрях и да се гледам.. то.. не е за гледане работата

# 541
Аз съм +5(55кг),като 4ри качих последния месец с много ядене.Голям съм идиот.Бебето другата седмица ще видим колко е.

# 542
  • София
Аз съм +6, като 4 от тях качих последния месец Grinning От нищо не се ограничавам, когато и каквото искам ям. Вчера изядох 350 гр шоколад и се заканих, че до Коледа сладко няма да близна. Не заради кг, а защото не е полезно за бебето. Ще се старая до края да не кача повече от 8-10 кг, но ако трябва да гладувам, за да не качвам, няма да стане #Cussing out После ще се разхубавявам.

# 543
Ето това намерих за седми месец,но беше на таблица, незнам защо излезе така.
Седми лунарен месец на бременността
169 ДЕН
170 ДЕН
171 ДЕН
172 ДЕН
173 ДЕН
174 ДЕН
175 ДЕН
24 седм 1 ден
24 седм 2 дни
24 седм 3 дни
24 седм 4 дни
24 седм 5 дни
24 седм 6 дни
25 седм
Фетусът вече е с дължина 30 cм и тежи 600-700 грама.

Очите на бебето са напълно развити и ще се отворят скоро.

Бебешката кожа е червена и набръчкана.

Повечето от половината от бебетата родени сега, ще оцелеят.

Може да се страхувате от раждане преди термина.

Бременната е в очакване да види своето бебе.
Може да имате болки в гръдния кош.
176 ДЕН
177 ДЕН
178 ДЕН
179 ДЕН
180 ДЕН
181 ДЕН
182 ДЕН
25 седм 1 ден
25 седм 2 дни
25 седм 3 дни
25 седм 4 дни
25 седм 5 дни
25 седм 6 дни
26 седм
Плодът е с дължина 34 cм и тежи около 700-800 грама.

Пъпът ви се разтяга и придобива необичайна форма.
Това е много важен период за развитието на мозъка на бебето.
Алвеолите на белите дробове се оформени и започват производството на сърфактант.
Плодът през седмия месец има усещане за болка.
Бременната може да има недостиг на въздух.
Все повече бременните обмислят съхраняване на кръв от пъпната връв на бебето си

183 ДЕН
184 ДЕН
185 ДЕН
186 ДЕН
187 ДЕН
188 ДЕН
189 ДЕН
26 седм 1 ден
26 седм 2 дни
26 седм 3 дни
26 седм 4 дни
26 седм 5 дни
26 седм 6 дни
27 седм
Плодът е с дължина 35.5-36.5 cм и тежи около 850-1000 грама.
Очите на бебето се отварят.
Бебето има добър захват.
Бебето може да плаче.
През последните три месеца ще качите към 4 килограма.
Бъдещата майка трябва задължително да си почива през деня.

Поздравление, вие завършихте втория триместър на бременността.
190 ДЕН
191 ДЕН
192 ДЕН
193 ДЕН
194 ДЕН
195 ДЕН
196 ДЕН
27 седм 1 ден
27 седм 2 дни
27 седм 3 дни
27 седм 4 дни
27 седм 5 дни
27 седм 6 дни
28 седм
Плодът е с дължина 36.5-37.5 cм и тежи 900-1100 грама.

Бременната трябва да започне да следи движенията на плода, като отброява ежедневните ритания на бебето.
Бебето започва да разпознава гласа на майката през третия триместър на бременността.
Ако бебето е момче, неговите тестиси десцендират в скротума.
Трябва да ви бъдат направени изследвания за гестационен диабет.
Контракциите на Бракстон-Хикс може да се засилят.
Ще започнете да посещавате вашия акушер-гинеколог на всеки две седмици.

Още за Бременност: бременност по седмици и месеци от Framar.bg: http://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0 … %D1%86%D0%B8.html

# 544
  • USA
Аз досега съм + 7 килограма.Стартирах от 58/174 см
Мисля,че е добре за сега.С каката ка4их 20+ кг.Три месеца след това бях килограмите от преди забременяването,ще видим сега.Бях и по-млада Simple Smile
Лек ден коремчета

# 545
  • Варна
И аз съм вече +7 кг. Започнах от 60 и съм 172 см. И аз с каката качих цели 18 кг. Така че мисля засега добре вървя. Дано не кача много последните 3 месеца. Но доколкото си спомням последните 2 месеца можех да хапвам съвсем по малко и по на често, защото той стомахът е притиснат и няма място. Спомням си и, че когато се прибрах от болницата бях 10 кг надолу и после докато каката навърши годинка бях си нормализирала кг. Така че, има време сваля се всичко, стига да е с мярка. Хубав ден на всички тумбачета.

# 546
Здравейте и от мен момичета  Simple Smile Ние очакваме момиченце на 19.01.2016 Еми и аз забременях 45 кг .. за сега съм качила 5 кг Simple Smile Важното е бебето да се роди живо и здраво, килограмите после ще се свалят  Wink Иначе вие как се справяте с киселините ... напоследък много ме морят  newsm78
п.с. Не съм чела много назад страниците така че се извинявам ако някой е писал относно моето питане.

# 547
А дали спирането на цигарите с началото на бременността също е причина за качването на повече кг.? И какви хапчета пиете като добавка. Аз желязо,калций и витамини prenatal, пиех и магнезий, но ми го спряха.
Ztv киселини имам, но рядко, пия една естествено газирана вода perrier и ми помага.

# 548
Ами според мен цигарите спомагат за увеличаване на апетита,откак спрях да пуша все търся да хапна нещо,а преди цигарата претъпяваше глада. 25с. Съм +5кг. Сега пия Прегнакеър.

# 549
Здравейте и от мен! Включвам се по- късно, но чак сега си направих регистрация. На 30 години съм, първа бременност, 25 г.с., с термин 03.01.2016г., да е живот и здраве чакаме момченце. Времето се развали, а аз съм в болничен и ми е леко скучно. Надявам се тук да намеря нови приятелки и бременелска подкрепа.  Heart Eyes Желая на всяка от вас лека и безпроблемна бременност  Hug

# 550
  • София
Аз миналата седмица бях +4 кг. като първите два качих още в първата седмица, когато рязко спрях цигарите и увеличх храната. После нещата малко се нормализираха... Но пък аз започнах с доста излишни килограми... Догодина при всички случаи ще имам много за сваляне...

Искам да попитам за тези изследвания за щитовидната жлеза - при някакви показания ли си ги правите или просот така? Аз съм се изследвала профилактично миналата есен и всичко беше наред. Никога не съм имала проблеми с нея. Сега докторката не ми е пускала такива изследвания... Не пия и добавки никакви засега, макар че изследванията ми миналата седмица говорят за лека анемия - заради празниците не съм ги показвала на докторката - утре или в четвъртък ще ида и ще видим дали ще ми предпише нещо...

# 551
А дали спирането на цигарите с началото на бременността също е причина за качването на повече кг.? И какви хапчета пиете като добавка. Аз желязо,калций и витамини prenatal, пиех и магнезий, но ми го спряха.
Ztv киселини имам, но рядко, пия една естествено газирана вода perrier и ми помага.

И аз с тази вода се оправям, много ми помага. Но и Талцид си взимам, ако ми е много зор.

# 552
Цигарите си оказват влияние, според мен. Аз също ги спрях веднага и рязко, но не мога да кажа, че съм започнала да ям повече заради тях. Просто се променя метаболизма и като сложиш и бременността...При мен поне много фактори накуп си дадоха резултат.
Витамини не пия за момента - даде ми докторката, но аз не съм фен и бих пила само в случай на нужда - показатели в изследвания или ако нещо не ми е окей. Засега си пия само магнезий и фолиева.

# 553
emi777, сега,като разгледах линка,който си дала-ми дава обяснение за "твоя" седми месец......бременността трае 9 календарни или 10 лунарни месеца,т.е. Ти си ги броиш като лунарни.
Хубав ден, момичета!

# 554
Аз съм с диария от снощи...не съм свикнала просто да чакам да ми мине, и си взех Смекта, дано ми помогне.  ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт