Животът в България

• 96 531
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 165
Не ми харесва живота в България. Не в личен план, а като цяло.

- Обезлюдяването на села и малки градове
- Неспазването на закони и правила
- Некоректните работодатели
- Циганизацията
- Опростачването на голяма част от българите
- Бруталния срив в образованието, здравеопазването и спорта
- Безконтролното строителство и съсипаните курорти

Но като гледам как вървят нещата, вече и в чужбина не виждам къде е хубав и безпроблемен животът? Rolling Eyes

# 166
Аз пък искам да върнат казармата, поне за 6 месеца. Crossing Arms

Съгласен съм тебе, при положение, че я направят както в Израел - да вземат и жени, и ти да си първата, която призоват да отбива редовната си служба.

# 167
Мецане, то има възраст, аз вече съм я минала... hahaha
За мен не се тревожи, аз съм карала 18 години казарма, баща ми военен беше - строеви офицер, до 18 годишна не съм спала извън нас. Знам аз казарма, много добре. Wink За това и казвам, да я върнат. Нека.

# 168
Е като е бил военен, все едно си била в казарма ли? Все едно ако е бил миньор, да кажеш, че си била 18 години в рудник.
Едно от най-хубавите неща в България е това, че няма казарма, това изключително ме радва за детето ми. Другата голяма простотия и идиотщина на соца бяха задължителните бригади. Много се радвам, че детето ми няма да мине през това. Това са насилия над личността.
Освен това казармата е школа за затъпяване.
Единственото време в казармата, което не е загубено, е проспаното.

# 169
Имаш право да имаш твое мнение, така като аз имам право на мое. Peace
За мен днешните момчета с увиснали гащи, мазни глави, необръснати физиономии...да им се виждат боксерките, и дето не познават часовника...с обици къде не мойш се сети и там...имат нужда от казарма. Мое мнение Мецане. Peace

# 170
  • по морето
Един виц да се посмеете, като гледам напълно покрива очакванията към кадрите  Laughing

Българска обява за работа:

Търсим да назначим млади, мотивирани специалисти на възраст от 25 до 30 години.

Очакваме от вас:
- опит от минимум 15 години в бранша
- не по-малко от две висши образования + докторантура;
- свидетелство за правоуправление на валяк, подводница и хеликоптер;
- поне един доказан случай на убит от вас триглав змей;
- умения за програмиране на всички възможни компютърни езици;
- перфектно владеене на основните езици в ЕС (добрият китайски е предимство);
- уверено боравене с телекинеза в рамките на задълженията ви;
- висока концентрация на мидихлориани в кръвта ви;
- златен или сребърен олимпийски медал по кърлинг;
- наличието на Нобелови награди за мир и биохимия е предимство.

Ние предлагаме:
- ненормирана работна седмица от 160 часа;
- бюро, стол, компютър и канцеларски материали;
- атрактивна брутна заплата от 480 лв.

# 171
Имаш право да имаш твое мнение, така като аз имам право на мое. Peace
За мен днешните момчета с увиснали гащи, мазни глави, необръснати физиономии...да им се виждат боксерките, и дето не познават часовника...с обици къде не мойш се сети и там...имат нужда от казарма. Мое мнение Мецане. Peace

Така написано изглежда оправдано, но първо далеч не всички днешни момчета са такива, и освен това, на чужд гръб и сто тояги са малко. Ами аз ако поискам жените да ходят забрадени, да нямат никакви права и да ги убиват с камъни при прилюбодеяние, както и мъжете да имат право да имат по няколко законни жени? hahaha Има държави, в които е така. Що да не предложа, мен не ме касае, нали? Само че считам, че това е варварско. Еми също така варварско е да вземеш един 18 годишен младеж, да го затвориш зад бодлива тел, да го острижеш и да го караш да копае окопи, да набива крак, да не спи по цели нощи, когато дава караул, да го караш да стреля, а той може да ненавижда оръжието. Това е отвратително насилие над личността. Да му дадеш само един въшкарник, с него облечен копае окопи, с него чисти кенефите, с него  си ляга и в леглото, просто друга дреха няма, освен парадната униформа, която се облича само в отпуска.

Аз съм ходил в казарма, освен това нямам лоши спомени, не ми е била тежка службата, не са ме тормозили старите, когато бях заек. Плюс това съм ефрейтор, а както знаеш, има само два чина, които се дават за заслуги - ефрейтор и генерал, останалите се дават като завършиш съответно училище и после за прослужено време:) Но се радвам, че детето ми няма да ходи и ако можех и аз да не ходя, нямаше да отида. Просто нямаше как на моето време.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 20:31 от Татко Мецан

# 172
Просто нямаше как на моето време.
Можел си да запишеш морско, те не са ходели в казарма. Сега щеше да си капитан далечно плаване, или по нагоре. Laughing

# 173
Ми то морското си е казарма. А навремето точно затова избрах МГ, за да вляза после в морското, защото там се влизаше с математика и изпит по физическа подготовка. И аз съм от Варна;) Щяхме с един приятел да си направим сами кораб като капитан Немо и да станем пирати. Ми няма ли - Аденският залив е пълен с пирати:) щяхме да грабим от богатите и да раздаваме на бедните, като Робин Худ-

Само че приятеля ми не го приеха в Математическата и пропадна великата идея hahaha

# 174
Знам, че си родом от Варна за това те бъзикам, Laughing
Съдба е всичко...
и като казвам, че съм била казарма така е, и сега работата ми е на кораб, и макар да не съм под пагон, пак има всеки ден, строй се, преброй се... Mr. Green

# 175
Верно ли? И какво работиш? И то ще си е точно по темата - животът в България на една жена, избрала да работи на кораб...

И чакай сега, то има голяма разлика между търговския и военния флот, нали. Всички от Морското се натискаха в търговския флот, там плащаха доларите, там се ходеше по чужбините, а военният флот беше жив ужас.... сега не знам как е, но познавам няколко човека, дето завършиха Морското и отдавна работят на сушата и не щат да чуят за кораби.

Имаше една Детска морска енциклопедия, бях я изял с кориците, например, корабът се швартова, а не се връзва, ако кажеш на някой моряк, че са вързали кораба, бой можеш да отнесеш... Котвата не е мръсна, може да има тиня и водорасли по нея, но котвата е чиста, може да се плава, защото мръсна котва значи, че се е заплела във въжета на други котви или в нещо друго...
 hahaha

бях на 10 години де, когато исках да ставам пират, та до около 12....когато ме приеха в Математическата, бях вече на 14 и ми беше смешно какви съм си ги мислел, но жалко, че приятелят ми не влезе и той и така от кандидатстването ни в Морското нищо не излезе...

# 176
Зъбен камък във Варна е 50лв навсякъде!!!

Като сме тръгнали да спамим: елате в Аксаково - 25 лв. е  Laughing.

Татко Мецан, баща ми казваше, че по-високо звание от ефрейтор в армията нямало, щом един Фюрер се задоволявал с него Mr. Green.

So Lucky*, само не уточнявай флота. Толкоз военни лодки останаха, че ще вземем и да те разконспирираме на коя си точно и с какво звание Laughing.

И накрая сериозно - съгласна с ДеВа.

# 177
Аз не съм военен, спокойно... Peace

# 178
  • по морето
Лъки то Морско великото училище...
Мецане МГ не е задължителното стъпало към МУ....

# 179
. Еми също така варварско е да вземеш един 18 годишен младеж, да го затвориш зад бодлива тел, да го острижеш и да го караш да копае окопи, да набива крак, да не спи по цели нощи, когато дава караул, да го караш да стреля, а той може да ненавижда оръжието. Това е отвратително насилие над личността. Да му дадеш само един въшкарник, с него облечен копае окопи, с него чисти кенефите, с него  си ляга и в леглото, просто друга дреха няма, освен парадната униформа, която се облича само в отпуска.

Това беше нашата казарма-помня го с мъжа си-бяхме млади гаджета като ходи в казармата.
Смятам това за извращене.
Но ако казармата беше организирана така както в Швейцария-съм с двете ръце ЗА.
Там всеки ПРИТЕЖАВА оръжието си-то е негово лично. Носи си го вкъщи и ходи за по 3 месеца на нещо като лагер. Всеки мъж в Швейцария реално е въоръжен. Това са истински свободни хора.

Общи условия

Активация на акаунт