Туба Бюйюкюстюн, Запленяваща сърцето и проектите преди и след това-218тема

• 68 902
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  Охо, виждам, че канти се е прибрала. Hug После ще я чета.
  Всеки ден само аз виждам по няколко колажа на Мурат и Туба. Вчера или го бяха намерили, или барнали в същата кафява риза като роклята й и залепени. Laughing За антагонистична партньорка предлагам Небахат Чехре, ама тя май се пенсионира. Но какъв триъгълник предлагат днес. Laughing

И без оправдания за внучета,кучета и басейни. Никоя не съм видяла с повода на кучето, две торби в ръце и две внучета за полите. Naughty Пуснете някоя снимка. Аз туитвах на Линка поне част от крачето - нещо като Туба - малко от лявото рамо, лява длан Flutter Под краче разбирайте стъпало 35 номер. Че ако покажа кръчището Crazy, добавям към половинката членство на надин. Crazy

П.П. Злати  Hug

П.П.П. канти, знам го маршрута, защото гледам за екскурзия до Кападокия, но много дни път с автобус. ooooh! Поне в момента не мога да издържа. Cry Ще чакам за самолет.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 16:04 от sabina_k

# 151

Охоо!  Rolling Eyes Grinning Една птичка от ятото се приземила с балон от Кападокия Wink Hug
Добре завърнала се, Канти! Grinning Чакам си разказчето  Crossing Arms

Видях филма MAVI DALGA с прилично качество, но е на турски озвучен. Слагам го, ако някой иска да погледне Rolling Eyes  Баги може да си извади снимки за колекцията Grinning

https://www.youtube.com/watch?v=NIdy_V3cgtI

На този колаж си спомних, как преди сто години оцветявахме снимки със стъргани графити от цветни моливи и памук за разнасяне Joy Joy Времена.. ooooh!

# 152
Здравейте Hug
Канти Hug Hug Добре дошла.

Канти,тази дестинация Кападокия,Коня са за благородна завист. Laughing LaughingОстава ни да покажеш снимков материал и пътепис на посетените места.

Човек ,като се загледа в колажите вижда неща,които могат да те учудят  и на човек не му се побира в ума защо са тия чудатости.Нали са любимци може всичко да се прави, но, че някой може да се засегне,да бъдат обидени най близките му, карай те са известни личности може всичко. #2gunfire

Сабина wavey wavey  Този триъгълник не ми харесва,много фенки,много нещо,да не попаднем в задръстването от тях и да го отнесем. Laughing Laughing

За отмора

Надин :wavey Hug

# 153
Канти добре дошла Hug
Ще чакам с нетърпение разказа ти.Била съм в Кападокия и ти ще ми припомниш хубавите емоции.
Момичета Hug
Саби в подобна ситуация но без внучета Joy но кучетата са по бетер от 10 деца подстоянно се бият за мой ужас ooooh!
Лек и спокоен остатък от деня Hug

# 154
Клари Hug wavey

Прадлагам ви нов преведен турски филм!Участват Енгин Хепилери(игра младия Бурхан от ПС,Листопад,Интикам);Йозге Борак(Елиф от ПЛ);Башак Парлак(Руя от Двете лица на Истанбул/Фатих Харбие)!Аз все още не съм го гледала! Peace

Попитай ме за името си / Bana Adini Sor - Bg Subs
http://vbox7.com/play:2aa336be21

# 155
  Тази от сета на КРА не помня, дали я има. Сигурно е от началото.

клари, млада си още, но ще разбереш, че да гледаш дете или внуче е башка и куче и котка - башка. Peace

# 156
Здравейте Hug

Нали съм ремонтна, хвърлям само поглед за новинки. Май няма, но пък Канти се е появила Hug Направо smile3511 Пак ми се ходи. Този път, обаче, да я видя Кападокията от балон. Вярно, че дестинацията е от далечните близки дистанции, но си струва. Сабина има и ексурзии със самолет.

Тази от сета на КРА не помня, дали я има. Сигурно е от началото.

Не я помниш, шото е рязана. Peace От пролет е. Ето я цялата:

Почивката ми свърши Cry На вас хубава вечер Hug

# 157
Канти,привет и добре дошла от Кападокия Hug
Миналото лято минах по същи маршрут и пак ми се ходи Laughing Сигурно сте ходили в музея на Мевляна Hug Виждам,че и Настрадин Ходжа е налице Wink
А на турската вечер освен дервишите имаше ли други техни типични хора?Облеклата им бяха кюрдски,но то си е нормално-там населението е такова Peace Уж един народ с турците,а традициите и обичаите им доста строги и консервативни-като в 18 век Peace Това,което гледаме по филмите,си е баш така Tired Като се върна от Истанбул,ще докладвам за ситуацията Peace

# 158
  • Русе
Здравейте момичета!  Hug

И днес сте се забавлявали, макар и без новини  Peace

Канти  Hug добре завърнала се   bouquet, сега чакаме и инфо-доклад за приключението ти  Peace

На всичките ни екскурзиантки до комшулука в минало и бъдеще време - завиждам благородно, тъй като аз само се каня, но все още не съм ходила в Турция, та... радвам се поне, че имам дружки, от чийто опит събирам инфо.   bouquet Така, когато реша да отида и аз на екскурзия -  Wink вече ще имам посока.  Simple Smile

Ама... такива места едва ли ще ми влязат в маршрута  Wink

И да добавя нещичко и от Забрадката -

https://vine.co/v/ebKQJmQtbLw

https://vine.co/v/ebK2vQQwaun

https://vine.co/v/ebAztDuaPe1

# 159
Здравейте! wavey Hug

Канти, Hug
Ето те и теб! Hug Simple Smile Добpе завъpнала се!  bouquet
Винаги pазказваш много интеpесно и ... очакваме.  Simple Smile Hug

Цвети, Диди, Баги, Сабина, Злати, Клаpи, Надин, Вичи, Лина, Боби, Hug Hug Hug

И от мен за пpотокола Laughing... от теста - Казанова Wink Цвети,  Hug newsm10
Абе, меpакът умиpал последен /Сабина Laughing/, но казано е, че ние владеем положението. Wink

Добре, че ги измислят тестовете, за да се забавляваме. Laughing

Приятна вечер! Hug

# 160
Здравейте отново отличнички Heart Eyes Оказа се, че теста с  колажа 'ич не ви затрудни. Отгатнахте от раз дестинацията на местопребиваването ми през последната седмица smile3502
За всички целувка от Елиф
Но за мен е чок зор, понеже още не мога да наместя в главата си преживяванията от пътуването. Rolling Eyes
Като начало ще кажа, че наистина си заслужаваше ходенето в областта Анатолия,  която ние, българите, не знам защо, наричаме Анадола.
Скрит текст:
Това е географската и историческа област в Югозападна Азия, която съответствува на почти цялата азиатска част  на Турция. Най-често, обаче, се има предвид само Анатолийското плато в тази област. От геологична гледна точка то е новонагънат планински масив и е с изразена сеизмична активност. През него не текат големи реки. А където въобще ги има, то са къси и плитки, през лятото пресъхват или просто изчезват в понори под земята. Т.е. платото почти изцяло е сухо, голо и пусто. По тези причини тази земя принципно не е била подходяща за отглеждане на земеделски култури.
Затова ще започна по ред на посетените от мен места Peace
И мисля, че донякъде ще съм по темата  Whistling , понеже два от градовете, които посетих са родни на двама от партньорите на Туба: Анкара/сега разбрах, че ударението е на последната сричка/ на Енгин А., и Коня - на Мурат Й. Peace Но по-добре е да сложа изложението в спойлер Sunglasses
Скрит текст:
От София тръгнахме в ранна доба- 5ч, и се отправихме към югоизточната ни съседка. Минахме през Истанбул за да вземем местния си екскурзовод , в резултат на което "имахме щастието" да видим що е туй трафика на Истанбул по обед в делничен ден. И за целта преминаването през Стамбула града ни отне около 3 часа Mr. Green Наслаждавах се на новите сгради, както и на прекрасно оформените зелени площи покрай пътя,след което преминахме Босфора  по първия мост .

Байрям/екскурзоводът ни/ по пътя ни разказваше непрекъснато за забележителностите, през които минавахме, както и за предприятията и икономиката. Оказва се, че 20% от икономиката в Турция е в ръцете на "Холдинг Коч" и "Сабанчи Холдинг", които имат дял в най-различни отрасли. Познатите у нас електроуреди Веко, магазините Рамстор са техни рожби. Холдингите влагат средства в откриването на университети, където техните студенти после имат сигурна работа и възможност за кариера Peace
Докато обясняваше това преминахме покрай езерото Сабанджа и аз си спомних за Пленителката /ех, спомени, спомени  Laughing /. По време на пътуването ни за столицата на Турция спирахме за почивка на такива места, които са нещо като малки молове с много магазини и места за похапване. Оказа се, че от приходите им някакъв процент /не помня точно колко/ отива за благотворителни цели за някаква кауза yes

В Анкара , градът, който е втори по численост на населението с близо 5 млн.жители, пристигнахме късно вечерта и нищо не видяхме от града. На сутринта се отправихме в ранна доба на обиколка на забележителностите на града - Крепостта, Музей на анатолийските цивилизации и Мавзолеят на Ататюрк. /Слагам в спойлера допълнителна информация, ако ви е интересно Peace/
Скрит текст:
Анкара, Външната крепост / Ankara, The outer fortress

Анкара е разположена в централната част на Анадолското плато, сред хълмиста местност, през която преминават реките Анкара и Чибук. Градът е бил населяван от хетите (ІІ хил. пр. н.е.), фригийците (Хв. пр. н.е.), лидийците, персите, гърците, галатяните, римляните, византийците, селджукските и османските турци.

Появата на името Анкара (значението на думата се определя като „котва”) се свързва с фригийския период и с управлението на цар Мидас.
Няма точни данни кога е била построена крепостта защитаваща Анкара, но се предполага, че това е станало още по времето на хетите, макар засега да няма археологически данни за това. Предполага се, че галатяните след като през 278г. се установили в региона са разширили крепостта и били оформени външното и вътрешното укрепление. Крепостта е била ремонтирана през 217г. при управлението на император Каракала, в периода 222-260г. при управлението на императорите Александър Север и Валериан. През втората половина на VІІв. персите нанесли поражения по укреплението, но то било ремонтирано през 688г. при управлението на имп. Константин. През 740г. стените били ремонтирани при управлението на имп. Лъв, а след това от император Никифор І Геник Фока през 805г. и Василий І през 859г.. През 1073г. крепостта е била завладяна от селджукските турци, била е отвоювана през 1227г. от кръстоносците начело с Раймонд, но през 1227г. отново попаднала в ръцете на турците. Султан Алаеддин І Кейкубад и султан Мехмед ІІ ремонтирали крепостта. Укрепленията били поправени през 1832г. от Мехмед Али паша, синът на Ибрахим паша.
През 1640г. пътешественикът Евлия Челеби посетил градът и отбелязва, че е обграден от три крепостни стени, а замъкът му се намира на висока скала и е трудно достъпен.
Днес е запазена част от външната крепостна стена и около 20 от кулите по протеженито й. От юг се намира портата Хисар капия („Крепостната порта”), като на западната кула фланкираща входа е надстроена часовникова кула.

За мен беше интересно да разбера, че градът, който бащата на всички турци избира за столица на Републиката има богата история Peace
Това са снимки от стария град и изглед на града от "птичи поглед"  Peace  Както виждате архитектурата на къщите е доста подобна на нашата yes

В музея освен всичко, което видях за предходните цивилизации по тези земи научих, че понеже религията забранявала на жените да плачат, когато техен близък почине, се наемали оплаквачки, което си е било професия Mr. Green /които знам, че е имало и по нашите земи, което може би е дошло по време на 500-те години турско робство/. И има изложени стъкълца, в които тези жени са събирали сълзите (как ли е ставало това? newsm78) за да покажат, на наелите ги  добре свършена работа Joy

съдовете за сълзи

Посетихме и задължителната дестинация за всички туристи - мавзолеят на Ататюрк. Байрям ни каза, че това е най-големия мавзолей в света. Наистина площта на която се намира е огромна. А под земята се намира и много богат музей, където са събрани много снимки и лични вещи на Ататюрк-бащата на всички турци. Той е пожелал да бъде погребан там от където винаги може да се вижда турското знаме. И от там се вижда знамето, което се вее на крепостта Peace

След мавзолея се отправихме към Кападокия - областта, за която ни бяха говорили толкова много приятели, а и бяхме прочели и видяли снимки. Но преди това спряхме за кратка почивка на второто по големина езеро в Турция, след езерото Ван- Туз Гйолу. Използват го за добив на сол (Е, и някои наши спътнички също си набавиха малко сол в няколко найлонови плика  Banghead) Бледо розовия му цвят се дължи на единствения организъм, който живее в него, който е с розов цвят. И розовите фламинго, които го обитават през пролетта и лятото дължат цвета си на него Peace Но ние видяхме само сол и почти никаква вода.  Но жегата беше подобаваща Mr. Green

След което продължихме пътуването си към Кападокия. Пътят вървеше през земя, която е равна като тепсия с тук-таме някое и друго възвишение. Минахме покрай къща на чийто покрив имаше гърне. Екскурзоводът ни обясни, че това е знак, че в къщата има мома за женене. Ако гърнето е цяло, значи е мома, ако е счупено - това означава, че в къщата има вдовица. Той ни разказа и за керван сараите  които са  остатъци от миналото и могат да се открият в тези части на страната. В градовете са  се  наричали ханове.  Peace Те са се установявали на разстояние най-много, което може да се измине за цял ден от сутрин до залез слънце през зимата/защото тогава денят е най-къс/, и където задължително е имало вода/извор/. Освен това в тях първия  ден пътника и животните са пренощували безплатно, като управителят ги е хранел безплатно. Ако са останели още следващите дни животните продължавали да се хранят безплатно, а хората са си заплащали престоя. Посетихме един такъв керван сарай, където видяхме, че има самостоятелни помещения за по-заможните, и едно общо помещение, където са отсядали по-бедните. Много важно условие е било вратите на керван сарая да не се отключват по никакъв повод след залез слънце. Дори султанът и приближените му са правели проверки, като са се предрешвали, за да видят дали това условие се спазва. Ако някъде са им отваряли вратите, собственикът е загубвал правото си да управлява повече това място Peace

Понеже стана утре сутрин Wink ще продължа разказа си утре
Така, че очаквайте продължение Heart Eyes

Диди Hug  
Скрит текст:
значи и ти си била по този маршрут. Имахме късмета, че удължиха екскурзията с още 2 дни, така, че да не препускаме от град  на град. На ресторанта бяхме само чужденци и нямаше. По улиците на Коня имаше доста забрадени, но имаше и доста  с открити глави. Особено млади хора Peace. Но в Бурса имаше доста, което мен ме изненада доста неприятно. Но бяхме там в ден, когато в града честваха някакъв празник Peace  Приятно прекарване в Истанбул. И после да кажеш кое как е било Heart Eyes
Саби Hug  наистина с автобус си е изморително, но понеже се спира на много места през 2 часа и не е толкова страшно. Но има и екскурзии със самолет, както ти е отговорила Баги Peace

Лека нощ!

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 03:12 от kanti

# 161
Здравейте Hug
Поздрави на нощната смяна Hug

С Вяра, Надежда и Любов започва деня !
Нека е успешен и позитивен !
Честит празник ! Бъдете здрави и изпълнени с надежда, носете вярата в душата и любовта в сърцата!

Туба Буюкюстюн ще направи своя дебют в Холивуд с Мат Дилън през 2016 г.

Скрит текст:
News: Dillon ile başrolde Tuba Büyüküstün/ Tuba Büyüküstün Will Make Her Debut In Hollywood With Matt Dillon In 2016
http://t.co/9ujr2pTjrB ‪#‎tubabuyukustun‬ ‪#‎tubabüyüküstün‬ ‪#‎mattdillon‬

През  април 2016г в Истанбул ще започнат снимките на филм с режисьор
Ферзан Озпетек с участието на Мат Дилан  и Туба Буюкюстън....

Скрит текст:
В АПРЕЛЕ 2016г. В СТАМБУЛЕ НАЧНУТСЯ СЪЁМКИ ФИЛЬМА, РЕЖИССЁРА ФЕРЗАНА ОЗПЕТЕКА, С УЧАСТИЕМ МЕТА ДИЛЛОНА И ТУБЫ БЮЙЮКЮСТЮН.

Свою карьеру режиссёра Ферзан Озпетек развивал а Италии. Он снял 11 фильмов. Эзпетек заявил,что ведущую роль в своём новом фильме он хочет дать Мету Диллону.

Я ЛЮБЛЮ КОРОТКИЕ ВОЛОСЫ.

На главную женскую роль, режиссёр хочет пригласить Тубу Бюйюкюстюн. Свой выбор Тубы на главную роль в своем фильме режиссёр Озпетек объяснил так: " Мне нравятся её короткие волосы"

http://www.sabah.com.tr/magaz…/2015/…/17/dillon-ile-basrolde

Честит празник на 17.09 - ден на Вяра, Надежда и Любов, и майка им София
Нека искрена Вяра, Надежда и Любов изпълват дните на живота ви с много Щастие и Богослов !

Надин Hug Hug Hug Честит празник.Пожелавам ти много здраве,
много положителни преживявания.

Честит празник на всички празнуващи.  bouquet  bouquet

Честит празник и на  столицата София.

За начало на деня

За четене   За  Вярата ,Надеждата,Любовта...
Скрит текст:
Вяра, надежда, любов...

Дайте ми, моля ви, глътчица вяра -
вяра в доброто и вяра във хората,
че ако вярвам в нещо все си повтарям,
може би днес ще да надвия умората.

Дайте ми, моля ви, зрънце надежда -
обикновена и малка като маково семе,
кято тайно и обич аз да отглеждам
и да знам, че никой не ще ми я вземе.

Дайте ми, моля ви, капка любов,
с която да мога да полея сърцето си
и то да затупти във ритъм нов...
Аз ви моля... и протягам ръцете си.

А накрая дайте ми смелост да срещам
в очите изправена новите дни,
да продължавам да пея когато да усещам,
че пак ме раняват и пак ме боли.

/Вася Константинова/

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 07:34 от vdleri Вичона

# 162
  • Русе
Добро утро!  Hug

И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на СОФИЯ и всички с имена София, Вяра, Надежда, Любов!   bouquet

Но...  Simple Smile най-вече да е честит денят на нашата Надин  Hug  newsm51 newsm51 newsm51 - много здраве и късмет, и...  Wink повече време за забавления и пътешествия сама или с внучета и кучета  Simple Smile

А така също весел празник и на софиянките ни   bouquet  bouquet  bouquet -  Wink вас няма да изброявам, вие се знаете  Peace

А какво виждат очите ми тук рано сутринта  Crazy и това, ако не продължение на някой сън...  Crazy

Вичи  Hug благодаря ти за това!   bouquet

...

Туба Буюкюстюн ще направи своя дебют в Холивуд с Мат Дилън през 2016 г.

Скрит текст:
News: Dillon ile başrolde Tuba Büyüküstün/ Tuba Büyüküstün Will Make Her Debut In Hollywood With Matt Dillon In 2016
http://t.co/9ujr2pTjrB #tubabuyukustun #tubabüyüküstün #mattdillon

През  април 2016г в Истанбул ще започнат снимките на филм с режисьор
Ферзан Озпетек с участието на Мат Дилан  и Туба Буюкюстън....

Скрит текст:
В АПРЕЛЕ 2016г. В СТАМБУЛЕ НАЧНУТСЯ СЪЁМКИ ФИЛЬМА, РЕЖИССЁРА ФЕРЗАНА ОЗПЕТЕКА, С УЧАСТИЕМ МЕТА ДИЛЛОНА И ТУБЫ БЮЙЮКЮСТЮН.

Свою карьеру режиссёра Ферзан Озпетек развивал а Италии. Он снял 11 фильмов. Эзпетек заявил,что ведущую роль в своём новом фильме он хочет дать Мету Диллону.

Я ЛЮБЛЮ КОРОТКИЕ ВОЛОСЫ.

На главную женскую роль, режиссёр хочет пригласить Тубу Бюйюкюстюн. Свой выбор Тубы на главную роль в своем фильме режиссёр Озпетек объяснил так: " Мне нравятся её короткие волосы"

http://www.sabah.com.tr/magaz…/2015/…/17/dillon-ile-basrolde

Това е повече от прекрасна новина за любимката ни!  Peace
Дано този проект се осъществи - желая и го от сърце!  Praynig

Ето, това е отговор за притеснилите се от новата прическа на Туба - някои все пак харесват късите коси  Laughing и по-важното е... че не пречи никак да се снима филм с такава подстрижка  Simple Smile

Хубав и много успешен да е денят ни днес!  Peace

Скрит текст:

# 163
 Добро утро! Grinning Hug

Честит празник на всички и от мен!   bouquet

Надин, Hug

Честит Имен Ден!  bouquet
Здраве, много, много здраве и късмет! newsm51 Flowers Four Leaf Clover

Честит празник, софиянки! Hug  bouquet

На София с любов!
Този град е безбожно красив!
И тук всяка минутка си струва!

Чудесна новина за красивата жена с късата коса.   love001

Хубав празничен ден! Hug

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 22:57 от rprmРали

# 164
Добро утро и честит празник на всички празнуващи Hug
Канти,в Бурса,който е четвъртия по големина град в Турция,живеят предимно наши изселници.Наричат ги гьочмени.Те са твърдо зад Ердоган и затова там са най-много забрадените Mr. GreenТова ни разказа екскурзовода,а за мен беше разочароващо да го чуя Tired Анкара ми беше много скучен град-нищо общо с Истанбул Peace Тази година бях за 10 дни по цялото Егейско крайбрежие-там е буквално друг свят-все едно бях в Европа.Колкото повече се приближавахме към Европейската част,толкова повече ставаха забрадките ooooh! И гова ако не е ирония,здраве му кажи Whistling

Общи условия

Активация на акаунт