ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 220
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Кажете ми какво да давам при разстроено стомахче? От два дни акото е като разстройство и на разходка сутрин и вечер поне по два пъти си върши голямата работа. От вчера и давам само суха храна - гранули и препечена филия хляб. Някакви други предложения имате ли?

# 211
  • София
Преварен ориз без подправки помага при нас Simple Smile

# 212
Благодаря Пъпешче, но тя по-скоро ще стои гладна, отколкото да яде ориз  ooooh! Нали ви казах, че е е порода "злоядо" куче  hahaha

# 213
  • под тепетата
Знам , че смекта е разрешена при кучета. Разтварям прахчето в малко вода и го оставям вместо основната вода или го слагаш в голяма спринцовка и с помощ го наливаш в устата на кучо. Не наведнъж , че да не го задавиш като мен  Embarassed

# 214
При разстроен стомах не се дават гранули, а само ориз и препечени филии. Ако не иска ориз, давай само филии препечени.
Смекта също може да се даде, ако е супер драстично разстройството.

Вероника, аз не бих се престрашила да дам пчелен прашец на куче. Знаете, че и за хората е силен алерген. Според мен рибеното масло е достатъчно за козината.

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 10:17 от utro77

# 215
  • под тепетата
По принцип бих го оставила на пълна диета за 1 ден освен водата. Даже и хляб избягвам да давам, защото той е с мая , а тя действа подуващо и газообразуващо.

# 216
Благодаря ви   bouquet

# 217
  sislaka  ул.Найчо Цанов 1 , това е една от уличките на старата главна срещу заведение " Български корен"

# 218
да за хората си е ясно че така действа, но за кучета четох, че се сипва в храната и се отразявало мн добре .Мисля да взема 200гр и да пробвам .Намерих статия в един стар форум съвсем случайно .

ТОВА Е МАЛЪК ЦИТАТ ОТ ФОРУМА :Смяната на козината при Кевин е нормална, като при всеки самоед.... подкосъмът е дълъг, естествено ще пада на топки b)
По въпроса за витамините, отговорът е "да": смяната няма да се "удължи", падащият косъм е ВЕЧЕ мъртъв от известно време; точно обратното - витамини и масла ще подпомогнат по-бързото израстване на новия косъм и падането на стария; и ще заздравят, удебелят и оформят новия косъм. Препоръчвам ти да съчетаеш смяната на козината и с 1 месец терапия с пчелен прашец - хем за витаминизиране, подпомагане на имунитета, храносмилането и т.н., хем и за по-здрав и хубав косъм. Лично при мен резултатът е много добър. ....Препоръчва се едномесечен курс с дози съответно около 10 гр. за дребни породи, 15 гр. за средни и 20 гр. за едри; "профилактично" се повтаря два пъти годишно - примерно пролет и есен; може да се провежда и 3-4 пъти годишно (през 2 месеца) - примерно за ловни кучета, които се товарят много през ловния сезон; кучета със слаб имунитет, с кофти козина и т.н

Полезна информация! Някой ще ми каже ли как се процедира с бирената мая. Чела съм, че са дава при смяна на козина, но никъде не намерих информация по колко. Предварително благодаря за отговора!

# 219
  • София
Благодаря ви за посрещането!

utro77, послушах ти съвета и наслагах на доста места от памперсите. Все още нямаме никакъв напредък , надявам се скоро да започне да се сеща самичък. Вече ще взимам от тези за бебета щом няма разлика.

Четох, че сте писали доста негативни коментари за Royal Canin, ние в момента сме на нея mini starter, но сериозно ме замислихте да я сменя. Ще се възползвам от дадения линк от DivaOrhideq  bouquet

След обяд сме на втора ваксина. Ще ходим в Д-р Вет в Редута. Имате ли впечатления?

# 220
  • София
За Редута мога да препоръчам Свети Георги - много са внимателни ние там кастрирахме Лъки

# 221
Провет група!  Hug

Добре дошли на новите попълнения в темата.. всички са много сладки сладки.
Както и на рожденниците да пожелая да са живи и здрави заедно със стопаните си!   bouquet

Моят звяр ядеше Роял Канин, но последните месец-два все с някаква добавка вътре. А преди това без проблем си хапваше само суха гранула. Преди няколко дена му взех Орижен и горе-долу има напредък. Хапва си я без добавки. Реших да му поръчам Gosbi, обаче за мое голямо съжаление нямат от храната, която ми трябва налична. По-точно има разфасовка 3 кг, а на мен ми трябва 15 кг (хем по евтино излиза, хем по-дълго време ще си имаме от нея). Явно ще продължа да му давам Орижен, защото като свикне на нея не искам пак да му сменям храната, а тази поне я има и при нас по магазините. А в сайта щом имат моменти, в които нямат налични някои храни за мен не са сигурен източник за храна на кучето ми.
Иначе по повод на храната се чудя дали да не пробвам и Акана, защото видях, че и от нея има в моя град. Ама много ще му разбъркам стомаха на звяра, май.  newsm78 От РК минах директно на Орижен, защото реших, че по-добре няколко дена по-меко ако, отколкото да се чудя с какво да примесвам гранулите за плавния преход, защото той чисти гранули РК спря отдавна да яде.

И нали преди време ви споделих, че една женска ни ухапа.. та беше се подуло, а раните се бяха затворили. Нашите ветове казаха, че по-добре сам да се пребори с инфекцията и че раната ще се отвори за да изтече гнойта, която се е събрала. Не искали от малък да прибягват до антибиотици и инжекции. Ако до седмица след прегледа не видя подобрение и тогава щели да прилагат лечение. Ами да ви кажа точно в рамките на 5 дена стана както те казаха - раната се отвори и започна да изтича секрет, а пък аз му правех промивки само с кислородна вода и вече ни мина. Явно аз се бях ошашкала повече. Ама все пак ми е първо куче и първо ухапване (ама дано да нямаме други).  Crazy

И покрай писането да му сложа и една снимка на зверчето:

# 222
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Утро наистина има алергии при хората от меда , но аз ще давам първите 2 дена по 10гр -ще нвидя дали има реакция , и ако всичко е наред ще направя курс от месец .ще пиша ако съм доволна

# 223
Здравейте, моля за помощ и съвети. Ветеринаря изписа на кучето ми капки за очи. Първите два дена му ги слагах докато е сънен и спи, нямаше никакъв проблем. Но днес само да ме види, или усети, че се приближавам към него, събужда се и бяга и се крие. Като го хвана, само се мята и не ми дава грам да се приближа към очите му с капките. Одеве се мъчих буквално над половин час, за да му ги сложа, като накрая седнах върху него и го притиснах към земята, едвам капнах. Моля, дайте ми съвет как да ги сложа или някакъв трик... Трябва 10 дена да ги капя по 4 пъти на ден и е кошмар вече. Пробвах да го мамя с храна и играчки, дори да се заиграе/яде, види ли капките почва едно безкрайно мятане.  Praynig Praynig Sad Sad  Кучето е на 5 месеца, но е доста голямо на размери. Отчаяна съм вече....

# 224
Даа, до болка познато Laughing Намери си шишенце със спрей и пресипи лекарството в него - пръскането от засада е по-лесно от нацелването на окото с капка. Или питай вета дали не може да смените с нещо под формата на мехлем - слагаш стерилна ръкавица (за да не инфектираш окото с нещо), мажеш кремче на пръста и дебнеш да му бръкнеш в окото Mr. Green - и това е по-лесен вариант. Капките най не са удобни.

Общи условия

Активация на акаунт