ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 210
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
madlena , сладурска снимчица! Много му отива червено!!!  Peace

Днеска ще се капем с Адвантикс ние! Слава Богу, кърлежи не сме виждали от месеци. Сега в мокрото не знам дали няма да плъзнат. Но онзи ден видях една бълха.  Shocked Rolling Eyes Шок и  ужас - днес ще се капем!  Naughty

# 256
  • Plovdiv
Здравейте момичета, нямам много време да пиша, но ви чета редовно  newsm53 Както обещах ето я и моята сладка Чарли. Оф, докато се ориентирам в качването на снимки  Laughing

Иииии воала  ooooh!

# 257
Здравейте!Обръщам се към любителите на лабрадори и голдъни.Кажете каква е разликата между двете породи.Искам да си взема такова куче-гледам в гугъл изображения,но там има късокосмести и дългокосмести.Аз искам от тези дето са си със съвсем къса козина.Та те голдъни ли са или лабрадори?

# 258
Здравейте,

малко връхлитам в темата, но съм отчаяна.  Sad

Преди година и малко си осинових прекрасно кученце от кампанията Вземи ме вкъщи. Беше миниатюрна бонбонка, изхвърлена до една кофа за боклук. Видях я на снимки в интернет и веднага си я познах. Гледам я от една шепичка. Наистина полагам много грижи за нея..., но от 5-6 месечна нещо и стана и започна да ми дълбае стените на апартамента. Тогава живеех с приятеля ми, жилището е ново строителство, вложихме много в него и в момента е тотал щета. Дупките са навсякаде. Това породи много проблеми между нас, защото той буквално полудяваше при всяка нова дупка, карахме се постоянно, и поради ред други причини се разделихме. Сега сме с куча двете. Баба ми беше при мен два месеца, докато има човек в апартамента е добричка и не прави бели. Но остане ли сама се започва дълбането. Наскоро ми шпакловаха дупките и чакам майстор да боядиса и вчера се прибирам, беше за първи ден сама...и нова дупка.

Карам и се, тя разбира всичко, даже се наказва сама, но нищо не помага!! Давах и витамини, опитах с дълги уморителни разходки, всичко.., но не става! Всеки ми казва да я дам на някой, но сърце не ми дава да се разделя с нея. Много я обичам, но не издържам вече. Сутрин ставам в 6 да я разходя, вечер се прибирам и започвам да чистя мазилки.. Моля за съвет от хора, които имат опит с това, какво да направя, за да я отуча от този отвратителен навик? Вече е надрала навсякаде до където се докопа.

Ето я, иначе е симпатяга:

# 259
Захир твоето кученце страшно много прилича на моята Мила, която също взех от улицата. Радвам се, че си дала шанс на малката душичка. Много е неприятно това разрушително поведение и не знам какъв съвет да ти дам. Може би трябва да се посъветваш с някой добър треньор и специалист по кучешко поведение?

# 260
По ред на номерата!  Crazy

valans, добре дошли с Чарли!

plams12 , няма съществена разлика в темперамента на лабрадорите и голдъните. Да не кажа, че е само във външния вид. Те са си кучета компаньони, които се взимат за другар, а не за пазач примерно. Активна порода са. Имат нужда от дълги разходки. Обичат да плуват.
Разбира се, откъм скубане на козината, сигурно лабрадорите пускат по-малко.  Peace

Ама ние нашата голдънка си е харесахме именно заради дългата козина на породата.

Захир , като оставяте кучето само вкъщи, осигурени ли са му играчки - гумени, кожени кокали за гризане и т.н.? Нашата Бела имаше един период, в който посягаше да гризе касите на вратите. Тогава освен всички играчки, оставихме в коридора и един голям пън от дърво,  с който евентуално да се занимава.  Crazy За отказването от касите много ни помогна един отблъскващ спрей от зоомагазина. Някакъв немски беше. 10лв.  Потърси и преди да излезеш напръсквай там, където дълбае. Но задължително остави на кучето кожен кокал да си гризе. Аз не съм виждала куче, което да не се лепва като пристрастено към такива кокали.  Peace

# 261
  • София
valans, страхотен бонбон си имате.  Heart Eyes

Захир, ако нищо не помогне опитай с клетка...

plams12, и аз съм с голдън, обожавам да я мачкам с тази мека козинка.  Heart Eyes Лабрадорите са с късата козина, но е измамно че скубането е по малко. Просто космите са къси. Инфото е от приятели с лабове. Успех в избора!  Hug

# 262
Благодаря на всички за отговорите, вече не знам и аз как да подходя. Ще опитам с кокал,  още днес ще купя. Вчера малко Икебаната стайл събирах пръчки, съчки и всякакви боклуци около блока, ще видя какво ще заваря като се прибера.
За клетка съм мислила, но не знам...как ще реагира тя. Няма ме по 9 часа, струва ми се ужасно за животинчето. Имам голяма тераса, но съм на последен етаж и ме е страх да я оставя там, да не падне.

# 263
Вчера малко Икебаната стайл събирах пръчки, съчки и всякакви боклуци около блока, ще видя какво ще заваря като се прибера.

За какво са ти били тези пръчки???  Rolling Eyes Нали не се надяваш някаква украса да оцелее, ако е на достъпно за животното място. Първото правило против бели е сам да си обезопасиш терена!  Naughty

Доста дълго време животното е самичко. Вероятно е и от скука да ги прави тия номера.  newsm78 Затова наистина колкото се може повече играчки и забавления.

# 264
  • София
На мен ми се струва, че пръчките са за гризане, а не за украса.  Laughing

За тази икебана става дума, май ? Joy
https://www.youtube.com/watch?v=67qC71wLxgQ

# 265
Момичета,благодаря за отговорите!Значи с късата козина са лабрадорите,аз такова искам.А това дето ме тревожи е ,че ще го гледаме в навън,а докато е малко ,а иде зима дали ще оцелее?Естествено ще си има къщичка ,но ще бъде ли тя достатъчна?
Това е лабрадор,нали?
http://prikachi.com/images.php?images/178/8404178d.jpg

# 266
А и друго се сетих...значи когато са малки само по цвят ли се различават?Голдъните са жълто-оранжеви ли?Или голдъните и като малки са по-рунтави?

# 267
Вчера малко Икебаната стайл събирах пръчки, съчки и всякакви боклуци около блока, ще видя какво ще заваря като се прибера.

За какво са ти били тези пръчки???  Rolling Eyes Нали не се надяваш някаква украса да оцелее, ако е на достъпно за животното място. Първото правило против бели е сам да си обезопасиш терена!  Naughty

За гризане разбира се  Mr. Green Няма как да намеря пънче или нещо по-мащабно, та и посъбрах пръчки да си точи зъбките.

# 268
Захир сетих се за нашият първи ден, в който животинчето беше само в жилището, т.е. още на следващия ден, след като я прибрах от улицата. Ами вечерта заварих външната врата, която е с дървена облицовка изгризана - беше изгризала дървото, което е като украса на вратата  #Cussing out
Следващите бели бяха - изгризана облегалка на диван, изядени обувки, изядена фуния за вода и т.н. Но най-мащабната беля беше тази с външната врата. Така че те разбирам много добре. Може би наистина на кученцето му е скучно и има нужда от повече играчки, в които да си фокусира вниманието, за да престане това нежелано поведение. Ако осигуриш клонки за гризане, кокали и др. подобни занимавки може би ще престане да яде мазилката. Дано успееш  Hug

# 269
  • София
Тази идея за лабрадор в колиба на двора хич не ми се нрави.
Те са твърде социални, за да ги отделиш. Обичат контакта с човека...
Както ти е казала Утро, те не са пазачи а кучета за компания.
Моят съвет е да не си взимате куче, ако ще живее на синджир!

Общи условия

Активация на акаунт