ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 44 975
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Подкрепям мнението на жгмъц. В Европа в магазини, транспорт.. къде ли не хората са с кучета. Мноого сме назад.

# 706
  • София
Да ама са на повод Wink  Tired

# 707
  • София
И аз подкрепям мнението на жгмъц. Вярно е, че в европейските страни кучетата са на повод, но там няма улични такива.
Благодарим от името на Балунчо, въпреки всичките неволи, той успя да покрие изискванията и вече се кичи с новата си титла Simple Smile
Много хубави кучовци видях Simple Smile
Ние се ядосахме на вечерната разходка, но нищо. Ще ни мине и пак ще срещнем някой индивид, искащ да нахрани Лили с кучето си...

# 708
  • София
 Thinking Thinking Е все някаква надежда още тая, че и тоя въпрос ще се реши при нас newsm78 #2gunfire Някои общини доста добре работят да го решат Wink

# 709
  • София
Столична община, например, работи по следния начин - идват Екоравновесие в квартал Х, взимат едни кучета от там, кастрират-недокастрират ги (имаме си една кучинка, маркирана, т.е. уж кастрирана, ражда втори път) и ги пускат в квартал У. Обикновено кварталите Х са "по-представителните" такива, а кварталите У са Дружба, Орландовци, Малашевци и други покрайнини Simple Smile
Забавно е да си говориш с Екото... Simple Smile

# 710
  • София
 #Crazy #Crazy Да знам. Работата е тъжна в Столична община.  Рядовно си имаме по някой нов маркиран хайван около нас. После пак изчезват и някакви други се появяват ooooh! Екото и на снимка не искам да ги виждам Laughing

# 711
  • София
В Европа кучетата са навсякъде, дори миналата година видях малко пухче на маса на един коледен базар в Хамбург и никой не беше скандализиран. И кучетата са по улиците на поводи, НО знаете ли какви кучешки паркове има ?! В София ми е известна една кучешка градинка, която посетих нарочно, представлява заграден коридор. И вероятно сутрин трябва да натоваря кучето и да се замъкна до Спортната палата за да потича в кучешкото ограждение ?! Както винаги в БГ каруцата се слага пред коня. Първо да забраним, пък после ще му мислим евентуално ... Едно нещо е успокояващо, че на практика няма да се прилага въпросния закон, както досега се прилагаше Закона за защита на животните... Напоследък гледам да не се ядосвам, но това малоумие успя да ме ядоса...

Коте, живея точно в такъв краен квартал. Синия бус на Еко-то редовно стоварва кучета...
Направо не ми се говори!

# 712
  • Бургас
Въпреки, че имам куче съм твърдо против, пускането на кучета без поводи на незаградени местта! Било то полянки, градинки и т.н. В Бургас по принцип нещата са сравнително уредени, почти няма бездомни кучета, има заграждания няколко, къде хубави къде такива просто да се отбие номер, но е факт че има. Затова не мога да разбера собственици които си пускат кучетат да потичат на разни места и ми се обесняват че трябвало кучето да тича, игра е и т.н. пък в загражденията не можело щото кучето се карало с другите  ooooh! Добре де то в заградена среда се кара и бие пък пуснато на воля да търчи- НЕ! За мен си е мързел на стопаните вместо да правят обиколки с дом. си любимец, предпочитат да се ситуират на някоя пейка, да люпят семки а кученцето да си се разходи само безнадзорно, ами съжалявам но не го разбирам. Затова проверки, глоби и т.н. докато се научат всички, че да имаш куче е свързано с обикаляне не със седене!
Ето сега е кално и аз лично моя в заграждението не го пускам, че излиза като едно щастливо прасе, но все пак трябва да изразходва разрушителната си енергия и обикалям с километри като гламава да се умори, ама съм го приела като физическа тренировка за себе си, за която и без това не мога да намеря време  Laughing

# 713
Не знам дали въобще някога ще стигнем нивото в Европа, там просто си е рай.

При нас (Младост) направи ли парк за игра на кучето, ама той нито е заграден, нито нищо и малко по-надолу играят деца и майките с децата пак недоволни, защото децата им ходят при кучетата.

Много ми се ще да има къде да си пуснеш животното, то да си потича, да си поиграе, ако има късмет, ама явно има само да си мечтая за това.

Малко извън темата да ви питам има Фурминатор в емаг на 50лв, обаче много се чудя да не се окаже някой боклук и после да ме е яд, някой да си е поръчвал от там Фурминатор?  newsm78

# 714
Ще го държа на повод, когато направят повече кучешки заграждения.

# 715
  • София

И аз така!

# 716

И аз така!

Напълно подкрепям  Peace

Ние Тими го държим на повод, заради пуснати по опасни кучета, или ако има твърде много хора  Flutter  Хубаво е че сме близо до Дружба и сега е приятно за разходка, но пък и там започнаха да строят масово, та не знам къде ще бягаме за спокойни разходки.  ooooh!

# 717
Не знам дали въобще някога ще стигнем нивото в Европа, там просто си е рай.

При нас (Младост) направи ли парк за игра на кучето, ама той нито е заграден, нито нищо и малко по-надолу играят деца и майките с децата пак недоволни, защото децата им ходят при кучетата.

Много ми се ще да има къде да си пуснеш животното, то да си потича, да си поиграе, ако има късмет, ама явно има само да си мечтая за това.

Малко извън темата да ви питам има Фурминатор в емаг на 50лв, обаче много се чудя да не се окаже някой боклук и после да ме е яд, някой да си е поръчвал от там Фурминатор?  newsm78

Къде в Младост е този парк? Често ходя натам, но не съм го видяла, в Младост 2 зад новия парк ли някъде?

И аз загледах фурминаторите, но толкова неща купих от е-маг от сутринта, че не знам как ще се разплащам с куриерите! Според мен са си същите, като по зоомагазите, пък имаш право да го върнеш ако не ти харесва, доколкото знам. Сега изобщо не отварям сайта, че пак ще цъкна, а имам чувството че ще се  появи рекламата на сайта дори в Word-а ми  Rolling Eyes #Crazy

# 718
Аз пък да си кажа ,че съм в Бургас и около нас няма достатъчно близка и удобна зона за свободно пуснати кучета . Освен това моя маймун е 13 кила и не спада ни към дребните, ни към едрите породи . Та като се замъкнем до най-близкото таквоа ограждение дебна да няма никой, че да го пусна при големите, щото онова за малките е пригодено явно за мини пинчари само . И не го разхождам без каишка , защото ужасно се страхува от кучета спускащи се към него . Даже на скоро имахме неприятна случка с една лигла тип "чалга звизда" , която разхождаше два пинчара на каишки и едновременно с това говореше по телефона , а кучетата вървяха в двата края на алеята . Мъжкото започна да ръмжи по Чарли, който си седеше кротко до мен на пейката и онази взе ,че го изтърва . Моя е такъв пъзльо ,че замръзна на място и започна да грухти и да не може да си поеме въздух и трябваше да го успокоявам . После е видях тая същата ,че пак приказваше по телефона и този път едно хъски се разминаха и пак го изтърва нейното, но реших ,че не искам да знам какво ще стане нататък .... Та и на повод да са, не е гаранция за нищо .

# 719
Със свободно тичащите улични кучета никога не сме имали проблеми. Те си спазват кучешката традиция за запознанства - подушване отдалеч, въртене на опашка, подканване за игра и след това подушване по муцуната и по ... другите части  Grinning

Проблемът е със свободно пуснатите домашни любимци. Имаме едно питбуло-териеро-подобно куче, което го пуска стопанина му да потича (почти винаги в двора на училището  ooooh! ), което със засилка идва до моето куче (а тя е 13 кг.), завира си носа под корема и и след това я повдига от земята, олигавя я цялата, и след цялата тази неприятна история трябва да минем почти цялостно къпане в къщи. Правила съм му забележки на индивида "стопанин", но ефект нула. Последният път при подобна среща, застанах пред кучето си и го изгоних питбуло-териеро-подобното куче, дори щях да го ритна, ако се беше приближил още.

Писнало ми е от неориентирани стопани. Като не могат да си контролират любимците защо ги пускат да тичат свободни?

Общи условия

Активация на акаунт