ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 253
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Защото не им се занимава ...

# 721
Най-вероятно е така  Peace къде къде е по-лесно да се пусне кучето да потича, а стопанина да седи на пейката.

# 722
  • София
Снощи заради един с йоркиподобно ни се развали разходката. Пуснато, идва към нас, застава на 5м. от нас и почва да лае. Ами, на Балу повода му е 8м, на Лили е 5, ако не бях реагирала веднага, щеше да има вечерно меню - йорки. Стопанинът му си лафеше по телефона, застана зад песа си и почна да ни зяпа. Накрая го помолих да се махне, защото кучето му се приближава към моите, а те все пак са по 20кг и са 2. Като не съм можела да си удържам зверовете, за какво съм ги взела и т.н. Еми, ок, следващия път пускам Лили и решаваме проблема едностранно. Вместо да си хване песа и да го разходи (колко голяма разходка му трябва на еднк йорки - 200м?), той решил да се завира в нас с пуснато куче...

# 723
  • София
Коте аз имам този проблем с един пекинез от съседните входове. Той е винаги пуснат и идва й хапе Лиса по караката. Тя много му се дразни и го ръмжи и само намуцника и факта, че Лиса си отпуши ушите за команди, спасяват това дребно зверче да стане само на козина. Вече не знам колко време се карам със собственичката му, а тя ми вика "Ама госпожице, те си играят" . Подобно на теб и аз казах, че махам повода и намуцника и ще ги оставя  да си "поиграят". Ама и казах, че няма да си мръдна пръста да извадя кучето й от устата на Лиса.

Абе Коте този 8м. повод на Балу флекс ли е?

# 724
  • София
Да, 8м. Флекси, лента, до 50кг. Мисля и Лили да обзаведа с такъв скоро, че като се гонят и Балу все й бяга далече... Simple Smile

# 725
Гледам дискусията покрай новия закон върви и всеки с различно мнение. Айде там в Бургас си имали хубави кучешки полянки, чак във Видин ги коментират разни собственици, а ние си нямаме никаква /спряга се някаква нива ли е/ поляна ли е/ мочурище ли е извън града, но дори не е ясно дали е определена или само се е говорело, че ще я правят кучешка. Та в този ред на мисли, къде по дяволите моето куче да тича и въобще не се касае за мързел, защото достатъчно разходки му осигурявам, но то има нужда и да поиграе със себеподобни. И след като съм изрядна и съм поставила чип, регистрирала в общината, платила данъка, събирам му изпражненията какво получавам в замяна.. едно голямо нищо, че и щели да ме глобяват. Ще ме глобят ама друг път. Първо да ми направят полянка за кучето, а после да дойдат да ме контролират спазвам ли изискванията.

Забравих в предния пост да поздравя Балу за титлата. Голям красавец е  Heart Eyes

# 726
  • София
Оооо ето какво ще взема на Лисунка Wink Нейното е само 3 метра и понякога хич не й стига това Wink Мерси за информацията Wink

# 727
  • София
OrleanAngel, в момента в зооплюс са на прИмоция - за 48лв. http://www.zooplus.bg/shop/kucheta/povodi_kaishki/flexi_povodi/flexi_giant/350563
Аз моя го взех за 60, но тъй като поръчах храна от ЧП на емаг, ще пропусна повода. Лили ще се обзаведе с такъв по-нататък Simple Smile

# 728
  • София
Много благодаря Коте Wink

# 729
Здрави ли са тези с лентата? Аз имам само, че е с въже и е до 20 кг, ама като го купувах Макс беше 10 кг и се оказа, че след няма и 3 месеца мина въпросните 20 кг. Сега моята майка го извежда с автоматичния повод, въпреки, че я предупредих, че може да се счупи/развали, защото кучето е 30 кг. Ама пък много ми се виждат 50 лв. за повод, но май следващия път като поръчвам храна от зооплюс ще го поръчам и него.

# 730
Привет!

Честито титла на Балу! Той  такъв красавец, че изобщо не се учудих. Да е жив и здрав! bouquet

По повод кучешките паркчета съм ви казвала, че ние имаме огромен градски парк, на чиято територия направиха две кучешки паркчета. Аз там я пускам Бела да тича. За съжаление не е всеки ден.
Преди да направят тези паркчета, кучкарите си пускаха кучетата в един запустял двор, в близост до парка. Мястото беше просторно и най-важното оградено.
Не мога да си представя да я пусна Бела свободно на неоградено място. Смятам, че напълно обосновано се  настоява кучетата да се пускат свободно само на определените за това места. Друг е въпросът, че общината трябва да се погрижи да има такива места.

Ние сме с обикновен платнян повод - много по-удобен ми е от синджир, въпреки че синджира повече ми харесва. Треньорът ми обясни, че по-късите поводи предполагат по-добър контрол върху кучето заради факта, че като те дръпне от 50см. има огромна разлика от това да те дръпне от някакви метри. Това важи за големите породи.  Peace

# 731
  • София
Здрави са. Аз предпочитам лента, защото се вижда повече и по-трудно може да причини наранявания, докато въжето... ако се развали механизма, хванеш ли въжето на бързо отдалечаващия се пес, си гарантираш наранявания по ръцете. Личен опит. Още имам белег от едно такова претриване с въже. Трябваха му месеци да заздравее...

# 732
  • София
Даааа и аз съм го играла това занятие с другия повод Wink Затова и аз искам лента. Колкото до контрола - аз се родих с намуцника на Лиса Wink Откакто го имаме разходките са даже готини. Забравих какво е това яростно дърпане или това да се чудя как да я удържа, като видим някое куче. Вече мога да я застопоря за крака си и нервно да седи мирна докато мине някое куче или изчака някой човек , на който иска да се израдва Wink Затова се върнах пак на флекси повода Wink Иначе този, с който сме го имаме откакто имаме и нея и е за 25(или 20 беше) кила ама удържа и нейното тегло без дори да скръцне. Колкото и да звучи като реклама аз съм много доволна от марката Wink Изплатил си е всяка стотинка Wink

# 733
  • София
Ако някой се интересува от "намуцник", да ми пише на ЛС. От 2 години имам цяла торба и се чудя какво да ги правя...

# 734
Поръчах си фурминатора, надявам се да не се забави повече от две седмици.  Laughing

Някой беше питал къде е полянката за кучета в Младост. До Лидл-а на Младост 3, има място където даже има таблети къде кучето да е вързано и къде можеш да го пуснеш свободно.  За друга така означена не знам, но ако има някоя хубава и заградена...

Общи условия

Активация на акаунт