ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 153
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз бих говорила със стопанина отново, защото в крайна сметка вие не сте нови в групата, а той. Когато имах подобен проблем с малка ротвайлерка и "умната" й стопанка, тя сама се усети и спря да идва, когато ние бяхме в парка.
Ние отново сме на изложби, на 13ти, 14ти и 15ти. Отново огромно разочарование за мен, поне първия ден. Абсолютна липса на професионализъм от страна на съдията, никакво сравнение не направи между Балу и другото хъски. На всичкото отгоре се наложи да викат "съперника" на Балу чак по уредбата, хората му бяха толкова спокойни (имаха 400Е причини), че изобщо не си даваха зор и дори не бяха в залата. Трябваше да ги изчакаме известно време, докато чуят и се наканят да дойдат. Изобщо пълно фиаско.

# 601
  • София
 newsm78 Това да си "по-нов" в групата ти дава по-малко правомощия кучето ти да си играе на определено място? newsm78 В крайна сметка не малката ротвайлерка е "проблемната" в случая Crossing Arms

# 602
newsm78 Това да си "по-нов" в групата ти дава по-малко правомощия кучето ти да си играе на определено място? newsm78 В крайна сметка не малката ротвайлерка е "проблемната" в случая Crossing Arms
Хм, интересно, да Thinking
На нашата поляна пазим бебетата и им се радваме. И моето беше любимче на всички, като беше бебе, сега е приятел с почти всички.  Grinning Качваха му се някои кучета, стопаните им се караха, че като порасне... Twisted Evil  hahaha

# 603
  • София
Обикновено е така, да. И това е напълно нормално не само в кучешкия, а и в човешкия свят.
Ще помоля и да не ми се приписват неща, които не съм казвала. Отговорна съм само за това, което казвам, не за чуждите интерпретации на моите думи.
В бившата ни кучешка група също си пазехме бебетата и се радвахме на нови такива, но ценяхме и старите й членове. Явно не навсякъде е така.

# 604
  • София
И според мен новите трябва да положат усилия, за да се впишат в групата, точно като в човешките групи.
Коте, аз веднъж съм била на изложба и успях да се отвратя, повече не съм стъпвала... Не се ядосвай.

Един вчерашен данък.  Heart Eyes

# 605
  • Ланкър, планините Овнерог
На поляната, на която ходим, Чарли е най-малкият. Не само по възраст, но и като порода (5м, 5-6кг, бигъл). Другите са все лабрадори, голдъни, самоед и един "мечо" (7м, 42кг). Само с едното имаха пререкания в началото. И то Чарли имаше проблем с кучето, не обратното. Не спрях да го водя, наоколо няма друга "кучешка поляна", а и тази ми е пред блока. Пък и в крайна сметка редно е да се разберат. Предишното ни куче така и не намери приятели, все им се зъбеше и не искам и сега да е така. Лека-полека се разбраха и сега нямат драма, играят си.

# 606
Коте, ние също бяхме на изложба вчера, само, че на клубна. Нашата в последния момент решиха да не я правят вътре в зала Универсиада, а отвън. При нас всичко беше на ниво, отлична организация, за мен беше огромно удоволствие да отида  Peace.

# 607
  • София
Маша, редно и снимки да покажеш...  Wink

# 608
Здравейте! Преди няколко месеца писах в старата ви темичка, но под друго име - Pretty.
Надявам се да ме помните. Имам един 6 месечен разбойник - Арес!
Ето ви снимки, надявам се да го помните.. Hug

Скрит текст:
Тук е на месец и половина

Ето го сега - 6 месеца

# 609
В нашия случай от цялата работа Макс е потърпевшия, защото целия е нахапан и надран от малката ротвалейрка и не е само той от кучешката ни компания. А и някак си е много гадно заради новодошло куче да зарежа компанията, с която извеждаме заедно зверовете от толкова месеци. Не ме разбирайте погрешно, защото аз като видя че малката започва да го кълве го връзвам и си тръгвам, но някак си ми е неприятно, че аз спирам моето куче и му се карам, а човека се кефи, че неговото напада и не се дава на по-големите... ама то това ще стане куче 50 кила след няколко месеца и не ми се мисли тогава какво би било. Макс отговаря на хапането с ръмжене (това си е неговия начин все пак да му се скара), но онова не се спира. Вчера след нас се оказа, че всички са си тръгнали, защото всичките кучета умират да си играят с Макс и всички обикновено го дърпат само него за игра, защото е добър и много игрив и нас като ни е нямало и техните кучета не искали да си играят. Тази вечер пак ще го водя там и ако ротвалейрката дойде отново по-рано ще го помоля, както в началото се бяхме разбрали да идва по-късно, докато кучетата успеят да се разберат. Иначе другия вариант е да си седна на някоя пейка и да пуша цигарката и да оставя Макс да се наложи над нея, но пък ме е страх все пак Макс в яда си че го хапят да не реши да захапе и той. И последно само да добавя, че имам чувството, че стопанина на ротвайлерката започна да идва все по-рано и по-рано, за да не идваме ние с Макс и да не се налага той да се съобразява с времето на неговите разходки. Като това може би ме дразни най-много, защото аз се съобразявам и веднага си тръгвам, а той иска тотално да ни изгони от компанията и въобще не му пука, че и моето куче иска да си играе там. Но съм решена, че няма да се оставя и да му доставя това удоволствие и ако с говорене не стане, ще мисля по-какъв друг начин всички да останем удовлетворени и доволни.
Малко Сладко Коте жалко, че сте разочаровани от изложбата. Аз пък си мислех, че на изложбите всичко е организирано и подредено и остава само удоволствието от участието, пък явно и там има разни неуредици. Много бих се радвала, ако имаш възможност да покажеш малко снимки.  Crazy
Čashmeře, като видях бебешката снимка се сетих за този хубавец Арес. Станал е страхотен.  Heart Eyes
жгмъц чудесен данък с доволно изплезен език.  Heart Eyes

А пък да ви кажа как останах изумена от няма и 5 месечен самоед, който е агресивен и напада.  Shocked Пуснаха го при нас да си играе, а той като го погна Макс с едно ръмжене, зъбене и скачане да го захапе. За пръв път виждам толкова малко на възраст куче да е толкова нападателно. Стопанката каза, че и на големи мъжки кучета скача по същия начин. А тя милата е едно слабичко девойче, не знам как ще се справя с кучето си като порасне, ако остане със същия нрав.  Crazy

# 610
Да се похвалим от Изложбата в София вчера.Харесаха ни, взехме първо място в клас "Открит"

# 611
Айде и ние да се похвалим Simple Smile и да платя данък:

# 612
Сиви, остави ги да се разберат. Другото кученце е по-малко и ще се подчини, мисля. Не съм твърдо убедена, но опитът ми е доказал, че колкото по-малко се намесвам в отношенията между кучетата, толкова по-добре. Това ми е второ куче, с първото много се шашках, все едно е дете. Имахме и още едно, но то беше основно селско/вилно, та много не е общувало с други кучета  Simple Smile  Те си изграждат йерархия в групата, всеки си знае мястото. Разбира се, не става дума да допускам люти битки, ако мога, ги пропускам/предотвратявам.
Гледай по-спокойно. Кучетата, всеки знае, на игра доста се хапят. Понякога границата между игра и бой е много тънка, някои хора дори бъркат, обикновено хора с първо куче, не ги виня. Но се случват и кофти моменти, когато наистина става "играчка-плачка" . Приятески съвет от мен - "стар кучкар"  Hug

# 613
  • Canada
Sivi, благодаря, Шоколадко ти праща целувки  Heart Eyes

Подкрепям Ензим, най-добре кучетата да се разберат. Имат голяма разлика във възрастта и ще установят йерархична връзка, въпрос на време е  Hug

Ози го водим от много малък на кучешките полянки. В началото умирах от ужас, защото той е много контактен и игрив, радва се на всяко куче. А обратното не е задължително. Случвало се е някои кучета да са по агресивни към него и тогава ние сме си тръгвали и сме се съобразявали.
Обожава да си играе с една ритривърка, по голяма е от него и винаги когато прекали с хапането и драскането, тя го поставя на място. Така се социализират и установяват границите палетата.

Още повече щом стопаните на другото куче не се съобразяват толкова, мисля съвсем оправдано е и ти леко да се дистанцираш от ситуацията   Hug

Много красиви данъци показвате  Hug

Ах, Арес с тези сини очи ме прободе право в сърцето  Heart Eyes

# 614
Честито на Машка и Тони мама! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт