Прахосмукачка робот - 8 тема

• 110 490
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
tourniquet, с черния капак (не се напъвам да помня точно номера  Mr. Green )

Meggysan, моя за година няма никаква промяна. Много рядко се случва да свърши батерията, за да се върне да зарежда. Ще видим за напред. Страничните четки обаче си се разчорлят на около 6 месеца. Вършат си перфектно работа, но се разрошват някак newsm78

# 631
За всички собственици и почитатели на Neato Botvac - един от най-новите модели на Нийто е използван в епизод 1 на 2-ри сезон на  CSI Cyber:

https://www.facebook.com/NeatoRobotics/videos/10153193940497607/

Продължавам да твърдя, че един път да имаш Нийто, няма да поискаш после друга марка. Любов ли е, що ли е?!!!  Heart Eyes

И още нещо за най-новите филтри за Нийто Ботвак - вече имат някакъв предпазен екран, който да предотвратява задръстването на филтъра, както поставянето му е с клик палец. Най-хубавото е, че е съвместим с всички Ботвак модели.

Най-новият модел - Neato Botvac Connected - вече може да се управлява през смартфона.

# 632
  • Sofia
Един консултант се опитваше да ме убеди да си взема Neato като "най-добрите" прахосмукачки роботи, но на въпроса ми - защо са най-добрите ми отговори: еми така ни казаха на обучението от фирмата производител... В същото време е много странно, че използват старите NiMh батерии които хем са по-тежки, хем се зареждат по-бавно.

Та ми стана супер противна тази марка - тарикатски маркетинг с лъжливи твърдения, оплюване на конкуренцията, а в същото време никакви реални аргументи!

https://www.youtube.com/watch?v=ZjGDZtLvUE0

# 633
Един консултант се опитваше да ме убеди да си взема Neato като "най-добрите" прахосмукачки роботи, но на въпроса ми - защо са най-добрите ми отговори: еми така ни казаха на обучението от фирмата производител... В същото време е много странно, че използват старите NiMh батерии които хем са по-тежки, хем се зареждат по-бавно.

Та ми стана супер противна тази марка - тарикатски маркетинг с лъжливи твърдения, оплюване на конкуренцията, а в същото време никакви реални аргументи!

https://www.youtube.com/watch?v=ZjGDZtLvUE0

Ами щом продавачът не си е направил труда да прочете повече, е тъп и не за тази работа. За съжаление се сблъскваме на всяка крачка с невежество и тъпота, и с нежелание за образоване.
Само мога да съжалявам, че поради горепосочения си отхвърлил робота като опция. Но той е наистина страхотен и в мои предишни постове съм посочила ясно и точно предимствата му пред другите, като също съм посочила и вида н батерията като чуденка защо използват този тип. Но от друга страна новият модел е с литиево-йонна. Като  допълнение- моята батерия се държи прекрасно, а и времето за чистене с Нийто е в пъти по-малко от другите роботи.
И последно- видеото, чийто линк си постнал тук, е за стар модел, докато аз през цялото време обсъждам серията Ботвак, която е на качествено много по-високо ниво.

# 634
  • София
Леле хора чета ви от доста време и въобще се обърквам от мнения кое роботче да си взема. Днес е деня и мисля да взема този модел какво ще кажете? Робот IROBOT ROOMBA 880 . Води се най-скъпата. Аз съм на принципа, че винаги по-скъпото е по-хубаво. Апартамента ни е около 70кв. Всичко е в естествен паркет.  Банята и тоалетната са с едно малко прагче. Налага се да взема, защото едното ми детенцето е с астма. Мисля си, че това ще е удачен вариант всеки ден да се чисти пода. Нямам идея при вас как е но при нас е много прашно. Когато чистя пода не събирам толкова боклуци колкото прах.
Та с две думи какво ще кажете за този модел?

# 635
Записвам се и аз да ви следя....

# 636
  • на малък остров в океана
Аз имам един такъв въпрос, някой има ли ЛГ повече примерно от 2 г? Питам във връзка с батериите, колко дългосрочно изкарват. Преди време имаше едни агама, много хора си накупиха и след 6 м, мах година (повечето нямаха и толкова) почнаха да ги сменят, защото хич не е изгодно да сменяш батерия на 6 м. Та ми е интересно в дългосрочен план как седи въпроса с ЛГ-тата.

Май от две години никой няма. Помня, че като писах за първи път в темата, дори нямаше опция LG в анкетата и го добавиха заради мен.
Моята батерия не е на 100 %,  но аз не я пазя много много.  Rolling Eyes Доста дълго време използвах за всичко турборежима. Но съм далече от смяна, според мен.

# 637
Здравейте,

Тъй като все още се колебая между LG и Roomba- някой може ли да сподели мнение конкретно за Roomba 870, тъй като една съфорумка сподели, че 8ма серия е по-тиха от 7ма?
Също някой знае ли разликите между Braava 380 и Braava 390t?
Благодаря Simple Smile

# 638
  • Русе
Ujasia, мерси много, просто ми е интересно в дългосрочен план как стоят нещата. Моята е на 3 г и доскоро чистеше поне 2,5ч, естествено, че никога не съм я пазила, аз по принцип много не си ги пазя, те служат на мен, не аз на тях.

tourniquet, една идея е по-тих или пък може би моят с времето е станал по-шумен, все пак е доста стар. Но 880 е по-добре от 870, ако не бъркам, защото е с навигатори, а не със стени. Иначе като квадратура на едно чистене мисля, че доста повече го даваха.

# 639
  • Варна
Здравейте!
Чета вече втора тема и съм убедена, че искам робот. Засега не съм избрала марка и модел. Проблемът ми е, че трябва да убедя мъжа ми, който след като е пробвал Румба в магазин в Германия, е убеден, че това нещо не вършело никаква работа. Как да го убедя в противното? Simple Smile

# 640
Хм, Meggysan, ами то, ако е за навигаторите, моята Румба 780 е с двете- едното копче надолу е за стена, нагоре е за навигатор или обратното беше, освен да търся тоя модел, от който съм си доволна, макар и малко шумна, но в крайна сметка си я пускаме, когато ни няма...

# 641
  • sofia
Pepsilight, дали не бихте могли да закупите робот онлайн, така ще имате 14 дни да го върнете ако не ви хареса, но аз съм обедена, че няма да го върнете. Моя мъж каза, че определено Румба( макар и 621) си струва всяка стотинка.

# 642
  • Русе
Хм, Meggysan, ами то, ако е за навигаторите, моята Румба 780 е с двете- едното копче надолу е за стена, нагоре е за навигатор или обратното беше, освен да търся тоя модел, от който съм си доволна, макар и малко шумна, но в крайна сметка си я пускаме, когато ни няма...

Аз съм със същия и да, така е идеалния вариант. На 8-ма серия единия е само със стени, не комбинирани. А другият е или с комбиниран, или с чисти навигатори. Затова отбелязвам обикновено, че така приятели гледали, недогледали, взели само със стени. Шумът е малко по-малко. Не съм ги сравняла баш едновременно, но така ми се струва като съм ходила на гости. Но пак казвам, може и защото са нови, а моята е доста стара вече.

# 643
  • Пловдив
И двете роботчета са на ЛГ-на година и 1 месец са.Не съм сменяла още четки,не са  разрошени,но аз нямам килими.Чистят по около 120 кв всеки ден.Направих проба за да дам точен отзив.Пуснах я два пъти на етаж и имаше още батерия.Изчисти още 1 спалня и коридор и тогава взе да се ослушва за станцията.Така че за мен си е добър избор.И двете работят всеки ден

# 644
 Pepsilight, можеш да вземеш румба  за 24 или 48ч. в къщи да пробваш срещу депозит от някоя от фирмите тук. Оставяш депозит и после си го вземаш, като върнеш робота, в същия размер. Просто после покажи на мъжа ти колко боклуци е събрал робота от уж чисто жилище. Аз така направих и ми свърши работа. За мен и шеста серия на румба е добро решение - добра цена+чисти като ме няма и ми е все едно дали е шумна.
dyndla, мен ме блазнеха най-много хепа филтрите, но като се замислих май няма смисъл да детето расте в прекалено стерилна среда /а и само у дома ще е почистено по този начин/ и се отказах да се "качвам" на 8-ма серия /в момента съм с 620/. А и си представих как малкото се забавлява като мести навигатори и виртуални стени. Някак избягвам многото функции... 9-та серия на румба е съвсем друго нещо, но ще е към 1900лв. и ще я получат най-рано през пролетта.

Общи условия

Активация на акаунт