ЕЛП 49 -- Сезонът на дилемите

• 23 478
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • Пазете Гор
На вратат на едно от жилищата ми някакъв несбъднат поет (много има от тоя артикул) беше написал стихове. Дявол знае в каква отчаяна ситуация е дращел строфи на вратата, отвъд която вероятно се е спотайвала Дулсинеята му... после минали години, и в тая ктъща заживях аз. Стиховете горе -долу помня:

:...Аз исках да бъда твоето всичко
И исках да бъда чрез теб
И бях
И търчах, и събуждах цветята
И казвах лека нощ на тревата с усмивка
А денят се топеше от ласки с нощта"

Тука не помня точно, но най-общо - мацката го разлюбила, и той страда:

"...като пясък изтичам

Моля те спри, събери ме
недей
Не ме разпилявай

Никога вече."

Зад тази врата преживах няколко от най-нелиричните си години, в които най-вече бачках и готвех. Никакви любови! Четете тия стихове, идвайки ми на гости, а зад вратата къкри кисело зеле със свински бузи.

Смели сте жените!

Не бих се осмелил да прочета на никой обект нищо написано от мене.

# 61
  • гр. София
О, Ники ме подсети!
На две гаджета (пак в сравнително ранна възраст - до 20 години) съм подарявала писани за тях стихове. Първият се хилеше всеки път. Вторият ме изгледа като паднал от Марс и попита "Ти това сериозно ли го мислиш" (т.е. написаното в стихотворението, което му бях дала да чете).
 Laughing

Ники, благодаря, но не пиша чак добре.

Ох, МилордLaughing

# 62
  • Пазете Гор
Всъщност пишеш добре. Кадифено гладко.

# 63
Тръгнах да пиша същото, и милорд К. ме изпреварил. Не спори с елпкнижнитеплъхове, Роз.

Лека ви нощ, еноти, трябваше преди час да съм изгасила всичко, а се разсеях много приятно, за което хич не съжалявам, при вас при нас фпъба.

# 64
  • Пазете Гор
Лека нощ, и там в кош и да сънуваш каквото трябва!

# 65
  • гр. София
Благодаря ви, но гледам да съм обективна спрямо себе си.
Тук най-добре пишат Милорд и Пуц, струва ми се. Дали не пропускам някого?  Thinking Просто за тях в момента се сещам да съм ги чела. Моля за извинение, ако някого пропускам. Кой още е показвал творчество, ще ми припомните ли? Simple Smile

Лека нощ, Ники! Много лекичка и много мекичка, с цял кош вълшебни сънища!  Hug

# 66
  • Пазете Гор
Стига де, обективна... Розе! Това не значи скептична. Аз пък мисля, че на пишещия трябва да му се харесва написаното, даже се очаква, малко или много  - да си го обича, нали така? То си е частица от теб. 

Благодаря за милите думи, но аз, ъъъ, за ваш късмет -  не съм показвал творчество, Розе. Чат - пат съм поствал разни импровизации, но нищо по-различно.

А какво значи, че някой пише добре?

Подрежда мислите ти?
Стаява дъха ти?
Чуваш думите му?
Разказва света?

# 67
  • гр. София
Ами аз като цяло си харесвам написаното, обичам си го, защото по някакъв начин отразява мен, изразява емоциите ми, но си давам и сметка като как точно изглежда.

А добре пише този, когото искам да чета още и още, независимо дали съм на същото мнение, като това, което той излага в написаното. Така мисля.

Колкото до твоето творчество - импровизациите ти са толкова хубави,че ми се ще да си ги събера някъде и да си ги препрочитам. Ако може да са в книжка - най-добре. Импровизацията също е вид творчество. Simple Smile
Леонардо Давинчи нямаше ли тефтерче с драсканици - импровизации - което е предостатъчно високо оценено понастоящем. При това не само, защото е принадлежало на Леонардо. И с твоите импровизации, чини ми се, е така. Не ми се мисли какво би било да се разпишеш сериозно, а не импровизирано. С най-добри чувства го казвам Simple Smile

# 68
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Стихове никога не съм писала, не съм се изкушавала. Но много обичам да чета поезия.

Обаче съм писала фейлетони като ученичка.  Joy Joy Имаше вестник "Средношколско знаме" тогава, в него публикуваха ученическо творчество. Бях забравила, сега си спомних, като заговори Розето за творчество.
Чак ме досмеша като се сетих. Преди сто години... Joy

# 69
  • Пазете Гор
Не помня  с какво точно, но веднъж ме публикуваха в местния орган на Комунистическата партия. Епиграмка ли, гатанка ли. Бях в началния курс- то ли втори, то ли трети клас.

Имах хонорар - 3, 20 лв, от който ми удържаха 10% (мамка им да е§%, ненаядоха се, каза баща ми)! Та взех 2,98. Жълтите стотинки бяха чисто новички и си си пазех, горе-долу докато ме прибраха в казармата! С удържаните пари щяха да правят тролейна линия в града, удържаха няколко години по 10% от всеки, водещ се на щат или заработил нещо странично в окръга.

Розе, розе... Добри чувства.

# 70
  • Казанлък of all places
Малко
на К.
Ще поседна пред къщи, ще запаля цигара,
ще се питам защо, как до тук я докарах,
ще мълча под листата, ще поглеждам през нокти,
след това ще си сложа усмивка - намордник.
Нищо няма да спре, нищо няма да свърши,
само малко небе във сълза ще избърша.
Аз съм малко човече с огромна умора
и измитам , измитам листата от двора.

Мойте птици мълчат насред своята песен.
Ще поседна отвън. И отвън ще е есен. 

Вместо запис, че се изложих...

# 71
  • София
А какво значи, че някой пише добре?

Ето това по-горе.
Рисува с думи нещата, които човек си мисли, че не биха могли да бъдат изразени членоразделно.

Анге, липсваше  Hug

# 72
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това, дето го правите-струвате нощем не е честно  Stop

аз идвам на работа, а вие ме разнежвате, омеквате ми краката (и езика) и сега как да ида да се боря с лами триглави, заровени в бумагите?

Hug 

# 73
  • n/a
Това бе и моята първа мисъл, Добри. Но!
От друга страна - по-добре сутрин да се
подгъват колената и намокрят очите, от-
колкото никога да не се случва.  Hug

Hug

Анге,   bouquet

Аз, таковата, нямам какво да кажа  Hug

# 74
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯