Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 338
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Bled благодаря Peace

# 181
  • sofia
записвам се в прекрасната тема

# 182
Блед, минаваме от София през Триест до Венеция , после Падуа, Верона и наобратно към Любляна и БГ. Малко помощ?

# 183
  • София
И ние по Великден мислим да направим подобен маршрут - първа нощувка в Загреб, 2 нощувки в района на Тревизо/ Casier di Treviso, като първия ден ще се разходим до Падуа или Bassano del Grappa, вторият - Венеция и Лагуната - Бурано и Мурано. Последната нощувка сме я планирали в Земун - Белград.
Единствено си мисля това градче Bassano del Grappa, дали си заслужава Thinking Изглежда ми интересно, но тогава ще трябва да се откажа от Падуа, а не искам. Crazy

Интересувам се за паркинга на Пунта Сабиони, по-точно дали е достатъчно надежден. Според мен по-евтино излиза от този на Трончето и Пиацале Рома... Пък и първо ще влезем през лагуната, островите и за десерт ще сме във Венеция.

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 18:36 от bibi_2

# 184
И ние по Великден мислим да направим подобен маршрут - първа нощувка в Загреб, 2 нощувки в района на Тревизо/ Casier di Treviso, като първия ден ще се разходим до Падуа или Bassano del Grappa, вторият - Венеция и Лагуната - Бурано и Мурано. Последната нощувка сме я планирали в Земун - Белград.
Единствено си мисля това градче Bassano del Grappa, дали си заслужава Thinking Изглежда ми интересно, но тогава ще трябва да се откажа от Падуа, а не искам. Crazy
Биби, вие не бяхте ли мин. година ?

# 185
  • София
Да, на организирана екскурзия само двамата с мъжа ми, но на мен пак ми се  ходи. Simple Smile Сега ще повторим с една идея по-различен план с кола и с домочадието. Simple Smile Горе-долу вече съм ориентирана, как да се вместим във времето.

# 186
Маростика,Бассано и Виченца са едни от най-красивите и характерни места във Венето, лично мнение разбира се,могат да се разгледат за два дена без проблем.
Венеция не я коментирам,не мисля че може да се сравни с който и да е град в Италия или чужбина,друг е въпросът че е зле поддържана и много хаосна но е уникална.
Падова е също е много хубав град, със сигурност по-интересен от Абано терме и Монтегротто терме - центрове на почиващите и лекуващите се пенсионери в спа хотелите.

Който минава през Дезенцано ,препоръчвам много добър ресторант - бях там преди няколко дни и е много добро попадение ,става и за специални случаи  http://www.ristoranteroseesapori.com/

а този е на езерото Изео и е известен с рибните си специалитети из околията,препоръчвам не с две ами с три ръце ако ги имах  Laughing  http://no-do.eu/

# 187
  • София
азия, винаги си ми била много полезна със съвети и този път също. bouquet  Ще мисля за Бассано и Марикостика като вариант. Другия вариант ни е разходка само в Падова. За Виченца няма да стигне времето.  Разполагаме с половин ден и трябва да избираме. Проблемът при нас е в ограниченото време.

# 188
  • Пловдив
Азия, ресторанта No-do и аз го препоръчвам горещо, с поне 4 ръце!
Целият регион около Изео е много приятен, типично италиански /храна, магазини и замъци/, ако имате време разходете се!

# 189
  • София
Блед, минаваме от София през Триест до Венеция , после Падуа, Верона и наобратно към Любляна и БГ. Малко помощ?

Питаш за точни тол такси нали ?

Сърбия… 9-10 евро Ниш-Белград- Bajakovo
Хърватска… 16-17 евро Липовац-Загреб- Брегана
Словения…винетка-15 евро/седмица, 30 евро/месец
/В темата за Словения писах как се минава без винетки./
Италия…Триест - Венеция-Верона 18-19 евро…
Обратно почти същото, цените са закръглени…

Интересувам се за паркинга на Пунта Сабиони, по-точно дали е достатъчно надежден. Според мен по-евтино излиза от този на Трончето и Пиацале Рома... Пък и първо ще влезем през лагуната, островите и за десерт ще сме във Венеция.

За Пунта Сабиони и околности съм писала доста. Паркингите са затворени пространства, не по-евтини, а много евтини, в целия район.
Много пъти сме оставяли колите там, не сме имали проблеми.
Виж и тези постове, които откривам  ТУК   ТУК    ТУК
Всъщност това е най-романтичното и красиво влизане в лагуната и Венеция.

Относно маршрута много мога да кажа, но нямате време.
Ние масово обикаляме по-малко известните места, като Bassano del Grappa с уникалния мост.
Не пропускаме и да си починем пълноценно в Abano Terme, както в студено, така и в топло време. Прекрасни хотели и уникална вода.
Много ми хареса избора ви на отсядане Casier, далеч от суматохата, на дадени места се чувстваш като на остров. Не пропускайте да си наемете от уникалните лодки и да се разходите по Sile.
Ако имахте повече време щях да ти кажа още много подробности, както и повече места за посещения, но колкото-толкова.

В Земун сме нощували в огромен апартамент със закрит паркинг, ако ти трябва ?

# 190
  • София
Блед, благодаря. bouquet Успокои ме с инфото за паркингите. Simple Smile

# 191
Здравейте на всички!

Вчера резервирахме семейна почивка през август в един хотел във Форте дей Марми.Прочетох и от темата за Тоскана, че е скъп плаж,...малко късно прочетох  ooooh! .
В офертата пише, че получаваме някакво намаление, но не можаха да ми уточнят какво и колко приблизително ще трябва да плащаме на плажа .

Затова се надявам да ми помогнете с ориентировъчна информация относно таксите за плажуване. Става дума за Тосканското крайбрежие, ако пък някой е бил във Форте дей Марми, още по-ценна помощ ще бъде  Heart Eyes

# 192
Форте деи Марми е отдавна място за почивка на богати руснаци и араби,няма местни на практика -всичко е разпродадено на гореспоменатите богаташи  и супер засторено,съответно цените са като за клиентелата -високи.

ето пример за цени на плаж , попитайте вашия хотел колко струва плажът и какво включва,
http://www.bagnomilano.org/tariffe.asp?lang=ENG

обслужването е пословично в Италия с липса на професионализъм,гостоприемство и елементарна организация
но руснаците се движат с луксозни яхти и не забелязват детайлите (не че те са модел за възпитание)
Скрит текст:
със всичките места за плаж из Италия, защо точно там  избрахте -никой италианец не би отишъл,освен ако не е редовен клиент на елитните места там.

# 193
Благодаря, азиа_asia !
Междувременно се обадих в lidl-reisen(от Германия резервираме) и не можаха да ми кажат в какъв размер е намалението на плажните услуги, за което споменават в офертата .Писах мейл директно до хотела, надявам се да ми пратят адекватна информация.

В такъв случай къде е подходящо за семейна почивка, щом това място е за богаташи Rolling Eyes ?

# 194
Благодаря, азиа_asia !
Междувременно се обадих в lidl-reisen(от Германия резервираме) и не можаха да ми кажат в какъв размер е намалението на плажните услуги, за което споменават в офертата .Писах мейл директно до хотела, надявам се да ми пратят адекватна информация.

В такъв случай къде е подходящо за семейна почивка, щом това място е за богаташи Rolling Eyes ?

семейтсвата с малки деца или баби и дядовци с внуци са все на адриатическото крайбрежие ,но не Каорле или Йезоло -те са за немските туристи и нищо италианско няма там нито на вид нито на вкус Sunglasses

Ако целта е плитко море,малки хотели,отлична храна ол инкл,плаж включен,отлично обслужване,(местните се славят като ненадминати в гостоприемство и семеен туризъм),ниски цени и като цяло спокойна атмосфера без карибско море (да кажем като черно море е тяхното) -ами,чезенатико,каттолика,беллария и т.н. -римини и ричоне са за младежи и нощен живот,тоест хаос,другите градчета са   за семейтва с деца ,на втория ден ще познавате всички околни семейства по чадъри.
На мен много ми харесва чезенатико http://www.cesenaticoturismo.com/hotel-cesenatico.php

Общи условия

Активация на акаунт