Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 819
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте на всички!

Вчера резервирахме семейна почивка през август в един хотел във Форте дей Марми.Прочетох и от темата за Тоскана, че е скъп плаж,...малко късно прочетох  ooooh! .
В офертата пише, че получаваме някакво намаление, но не можаха да ми уточнят какво и колко приблизително ще трябва да плащаме на плажа .

Затова се надявам да ми помогнете с ориентировъчна информация относно таксите за плажуване. Става дума за Тосканското крайбрежие, ако пък някой е бил във Форте дей Марми, още по-ценна помощ ще бъде  Heart Eyes

clover_d

Аз много се радвам на тази резервация, рядко пишем за такива места.
Да, това е най-скъпия курорт на тази ривиера, но ние не сме милионери, а сме били два пъти. Отделно сме нощували по цялото крайбрежие.
Не ме интересуват другите, кой какъв е и какво прави, важното е на нас да ни е хубаво, а то е…
Оставали сме и по другите близки курорти и нямаме оплаквания, винаги сме изкарвали супер.
Когато си организиран, намираш хотели и друго на изгодни цени, какво по-хубаво от това да си между доста богати хора и звезди.
Но не само, пълно е и с местни, както и с хора като нас.
Някои си запазват плажа за целия сезон, други за месец, седмици и т.н.
Без да се правим на холивудски звезди сме били в два хотела в Forte dei Marmi...
Може да не повярваш за цените но са тези…промоции.
http://www.hotelgoya.it/   само нощувка в центъра - 85 евро, двойна с закуска и най-важното за нас платен частен паркинг и Free интернет.
http://www.stmauritiushotel.com/  почивка на 500 метра от плажа - 65 евро, двойна с закуска, Free частен паркинг и Free интернет.
Едната цена е юни, другата септември…
Били сме и в два хотела съвсем близо в Marina di Pietrasanta.

Относно плажа, това е една непрекъсната ивица, като тръгнеш от Viareggio и стигнеш до Forte dei Marmi, над 20 км. Като тя си продължава до Marina di Carrara, още 10-15 км.
Това си го представи разделено на отделни Bagno или Bagni, така се наричат, отделните територии плаж.
Между тях има за всеки вкус и джоб. Те са стотици, независими едно от друго, разбира се на различни цени.
Повечето са безупречно поддържани. Отличават се едно от друго по цветовете и лукса.
Хотелите работят с определени от тях, като получават отстъпки за гостите си.
Цената зависи от това колко дена ще си там и какво ще ползваш.
Както и колко луксозно е избраното Bagni има супер луксозни с куп глезотии. Като много то тях са и с басейни, ресторанти и т.н.
Това, което ни предлагаха от хотелите беше в диапазона 25-40 евро на ден, включващо 2 шезлонга, столове, маса, чадър или шатра, като повтарям цената зависи от дните и лукса. Душове, съблекални, чистота, подредено, пясък-тепсия и т.н.
Наемането на кабини се плаща допълнително.
Възможно е на места почасово и половин ден плащане.
Пред всяко има места за паркиране, но се изчерпват в сезон.
Ако не вземете от хотела, може да обикаляте на различни места, но няма да ползвате отстъпка.
Луксозните места достигат до 100 евро на ден…
Има и такива с балдахин, сървис, WiFi, масажи, фитнес и иконом, цената достига до 350 евро на ден.

Изобилието е огромно, такива организиращи събития, с детска част, специални ресторанти/в града има и Мишлен ресторанти/.
Bistrot и Lorenzo са най-известни.
Противно на ширещо се мнение, че в съответно Bagni е нагъчкано човек върху човек, не, не е така. Има достатъчно много разстояние, дори на места прекалено много. Плащаш, но получаваш, колкото повече, толкова повече.
Дори най-евтините са достатъчно спокойни…
След като паркирате колата, най-добре да ползвате колела/има ги в почти всички хотели/, на места и моторчета.
Колелото е много хубаво нещо, както за обиколка на района, така и за придвижване.

Ако ще бъдете там, ще ви кажа и други места за посещения, ако ви се разхожда.
Освен за Forte dei Marmi мога да кажа и за повечето места в диапазона, който споменах, както и други ако решите…

# 196
 Bled, много благодаря за информацията  Hug ! Снимките са прекрасни!
От цената, на която резервирахме сме доволни- от Lidl-reisen, иначе от хотела директно е по-скъпо http://www.hotellapacefortedeimarmi.it/
Проблемът беше, че не е ясно колко още трябва да се плаща, заради плажа. Паркинг безплатно предлагат от хотела, ако има места обаче .
Ами прочетохме мнения от гости на хотела, много са доволни; за плажа също само хубави неща- никой не се е оплакал от цената  Crazy .
На плаж избрахме основно заради децата, иначе с мъжа ми искаме във вътрешността на Тоскана, но ще отидем друг път специално.Живеем в Германия на около 700км от този курорт, за това решихме по-близичко, отколкото на юг. Този път смятаме да отскочим до Флоренция и Пиза, за други места няма да има време.

Току що видях, че са ми отговорили от хотела- 50 евро на ден е цената за чадър+2 шезлонга и 1 легло на плажа в близост до хотела  #Crazy .Следв. седмица ще питам колко точно е отстъпката от райзебюрото, че е Великден сега при нас и няма да работят.

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 12:06 от clover_d

# 197
  • София
Bled, много благодаря за информацията  Hug ! Снимките са прекрасни!

Ето и само Tuscany beaches

clover_d
Съвпадение, случайност или каквото и да е, вашият хотел La Pace е на метри от хотел Goya, в който ние сме били.
Дели ги една пряка, 150 метра.
Улицата е Via Giorgini, тръгвайки от вашия към плажа минавате през нашия и още 200 метра и сте на плажа.

Точно там са Bagno Alaide 1 и 2  един от най-известните плажове, също и Bagno Carlo di Mattugini.

Това е централна част, страхотни са, но скъпи. Разстоянието до центъра, Piazza Marconi е само 300 метра.

На хотел Goya ако завиеш надясно се почват магазини, ресторанти и какво ли не. Точно тук е ресторанта, който ти споменах преди Lorenzo, на метри от хотела ни.

И сега най-важното, точно в тази посока, до центъра е Bagno La Pace ?

Дали е съвпадение на името с вашия хотел или не, не знам.
Ако собственика е един и същ, означава ниска цена, но това ти ще разбереш.
Виж какво пише тук http://www.hotellapacefortedeimarmi.it/offerte.html
Дори имат безплатен престой на плажа за определени дати/в този период ние сме били там/.
Bagno La Pace, точно в центъра лично съм го виждала на таблото 40 евро на ден/ включващо 2 шезлонга, столове, маса, чадър.
1200 евро за цял сезон, много италианци ги наемат и не го мислят.
Всички места определени за цялостно даване се заемат…
На такива смесени Bagni цари още по-голямо спокойствие, често има много празни места.

Само искам да кажа, че държавните такси и данъци са огромни за тези плажове и собствениците са принудени да държат високи цени.

Желая ти всичко да е наред и да се радваш на приятен престой...
Ако има нещо питай...

# 198
Дааа, тази оферта от хотела с безплатен чадър и шезлонги и аз я видях, но се отнася за 1-15 юни, а ние ще ходим в хауптсезона през август . От хотела ни писаха, че 50 евро е цената с намалението(редовната била 70евро), по ниска от това няма.Не споменаха да имат техен плаж( Bagno La Pace). Питаха ни дали да резервират чадър за нашия престой, но отказахме, защото не знам точно в кои дни ще сме на плажа( все пак и на други места ще ходим), а и не смятаме по цял ден да сме на плаж. Не знам това дали може да означава, че няма да намерим свободни места за плаж, щом не сме резервирали предварително  Shocked . И как разбираме къде е свободно и къде е вече резервирано?С различни цветове са различните багни, вероятно от хотела ще обяснят къде можем да отидем.

Благодаря ти,Bled !

(А сещаш ли се за конкретен ресторант,подходящ за семейство с малки деца, Мишлен не е за нас, трябва ни нещо достъпно  Crazy )

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 10:40 от clover_d

# 199
  • София
Дааа, тази оферта от хотела с безплатен чадър и шезлонги и аз я видях, но се отнася за 1-15 юни, а ние ще ходим в хауптсезона през август . От хотела ни писаха, че 50 евро е цената с намалението(редовната била 70евро), по ниска от това няма.Не споменаха да имат техен плаж( Bagno La Pace). Питаха ни дали да резервират чадър за нашия престой, но отказахме, защото не знам точно в кои дни ще сме на плажа( все пак и на други места ще ходим), а и не смятаме по цял ден да сме на плаж. Не знам това дали може да означава, че няма да намерим свободни места за плаж, щом не сме резервирали предварително  Shocked . И как разбираме къде е свободно и къде е вече резервирано?С различни цветове са различните багни, вероятно от хотела ще обяснят къде можем да отидем.

Благодаря ти,Bled !

(А сещаш ли се за конкретен ресторант,подходящ за семейство с малки деца, Мишлен не е за нас, трябва ни нещо достъпно  Crazy )

clover_d
От хотела ще ви кажат с кои работят, но не сте длъжни да ходите там.
Разбира се къде има свободни места, а и те ще ви кажат като сте там.
Ходете и към Marina di Pietrasanta, възможности много...

Ресторанта в този хотел много ми допадна...
https://www.latavernatoscana.com/ristorante/
И този на плажа, както през деня, така и вечерта.
http://www.gildafortedeimarmi.it/portfolio_page/il-ristorante/
/Но аз не съм много по яденето.../

Успех...

# 200
Супер!
Още веднъж много ти благодаря, Bled, за препоръките и напътствията, много ценна помощ !

# 201
Здравейте, юли месец ми предстои пътуване до Бари, за 4 дни.
някой правил ли е екскурзия до там ,общо взето ще отидем до Бриндиси, Матера,може би и Алберобело.
Но бихме искали и на плаж да отидем, но не намирам никаква информчация в интернет за плаж до Бари.

Благодаря предварително.

# 202
  • Варна
christina_dd, малко по-назад - 1-2 страници има цяла тема за Неапол и Бари -вижте я ,има доста информация

# 203
  • София
Здравейте, юли месец ми предстои пътуване до Бари, за 4 дни.
някой правил ли е екскурзия до там ,общо взето ще отидем до Бриндиси, Матера,може би и Алберобело.
Но бихме искали и на плаж да отидем, но не намирам никаква информчация в интернет за плаж до Бари.

Благодаря предварително.

Близо до Бари...
Писах скоро по въпроса...
Веднага след като намалеят скалите и заливите на юг от Монополи, започват безброй плажове, след Capitolo. Което е в района на Фазано.
Първият доколкото помня беше Millennium, но те са толкова много един до друг, че имената са без значение.
Това е другата страна на италианските плажове, едните дълги и широки, а тези кратки и тесни.

Плажове в Пулия всъщност има страшно много, ако решите малко да се отдалечите с кола под наем.
Като има плажове, които са си направо атракции / забележителност.

Не знам дали сте чували за така наречения Малдивски плаж, това е плажа около Pescoluse. В района се намират и добри оферти за хотели.
Хубавите плажове наистина не свършват до тук, не знам дали да изброявам тези, които поне съм видяла.
Като примерно Двете сестри до Torre Dell'orso.
Също и Goa Beach, Torre Lapillo, Torre Chianca  и т.н.
До Отранто "Залива на турците".
И още много...

Ако решите в обратна посока, мога да пиша още повече...
Като минете през Torquemada Beach до Trinitapoli...
И стигнете до Vieste в прекрасния парк Гаргано.

# 204
Въпроса ми е колко струват карти за един ден във Венеция и стават ли за автобуси и лодки едновременно ?

# 205
Въпроса ми е колко струват карти за един ден във Венеция и стават ли за автобуси и лодки едновременно ?
20 евро - от момента на валидиране за 24 часа и 30 евро за 48 часа. Важи за автобуси, трамваи и вапоретки(водните автобуси). Купуват се от магазинчета Табачи и се валидира на всяко качване.

# 206
  • София
Предстои ни пътуване до Италия, като искаме да посетим и уникалния проект на Кристо.
Дано успеем.

Едно от любимите ми езера Iseo, което почти не се коментира заради интереса към по-масовите.
Кристо направи три километра инсталация по която може да се ходи върху водата.
Тя ще съществува само от 18 юни до 3 юли, тоест няма време.

Това се случва от днес върху 90 хиляди кв. м. платно от полиамид...

Включително уникалното островче San Paolo, както и големия Monte Isola ще са свързани с инсталацията...

Всичко това ще е денонощно и напълно безплатно.
Възможно е огромно струпване на хора и резервации за хотели ще е необходима, ако искате да сте по-близо.
Автомобили няма да могат да влизат в района, но ще има паркинги за десетки хиляди коли.
От паркингите ще има автобуси, които ще карат туристите до Плаващите кейове.

Последна редакция: сб, 18 юни 2016, 20:10 от Bled

# 207
  • sofia
Ех, ние за 5 дни го изпускаме, летим на 8ми.
Блед разкажи ми малко за езерото, бихме му отделили 3-4 часа, къде да спрем, какво да видим? Корабче има ли? Тъкмо на време ми дойде инфото, че този район ни е доста добре познат !

# 208
  • София
Ех, ние за 5 дни го изпускаме, летим на 8ми.
Блед разкажи ми малко за езерото, бихме му отделили 3-4 часа, къде да спрем, какво да видим? Корабче има ли? Тъкмо на време ми дойде инфото, че този район ни е доста добре познат !

Любче ще бъде добре да го посетите. Винаги съм се чудила, на един миг от Бергамо, а всички тръгват към Комо и Гарда.
3-4 часа са наистина малко, като се има предвид красивите селища , а и големия Монте Изола, който е населен и до него стига проекта на Кристо.
Има си водни връзки, но си трябва време...

Просто не знам какво да ти кажа по-напред за тези часове.
Отидете до Sulzano, където е и проекта. Близо до него е Iseo.
Оттам най-добре се вижда всичко, но за пътуване по езерото няма да имате много време.
Много по-спокойно и наситено на красоти.
Освен островите, които споменах заслужава внимание и Castello Isola di Loreto
Навсякъде освен големите ще намерите и малки лодки с възможности за обикаляне.

Да не говорим ако се тръгне през Casazza и към малкото езеро Endine, което още повече се пренебрегва и т.н.
Ако отделите повече време ще ти разказвам с часове...

Проекта днес е в ход...
Преди откриването:
https://www.youtube.com/watch?v=7rtg78QELeg
Днес:
http://vbox7.com/play:4bad3baeba

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 00:00 от Bled

# 209
  • sofia
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт