Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 772
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Задължително разгледайте и Iseo, много красиво, типично италианско градче!
В линка, който е дала Блейд има снимка на острова и къщата, която принадлежи на семейството на Берета.
Най-добре езерото се разглежда с лодка, ако имате време да наемете и да обиколите!

# 211
  • Пловдив
Здравейте,

Оглеждам се за нещо италианско - последната седмица на юли. Ще се спи при леля ми основно (в едно селце до Флоренция), като по пътя от България ще спрем в Любляна за нощувка, да посъкратим пътя. От Любляна на другия ден съм замислила еднодневно ходене из Венеция, където сме ходили, но с детето ще е различно. Ще оставим колата на паркинг трончето, гледах цените - за 5 часа ни излиза 16 евро, но след 5-я час до 24-ч си струва 21 евро. Та се чудя колко време да изкараме на острова..
Другото е цените на вапорето - какво ще препоръчате? Еднодневни карти за 2ма възрастни и дете на 5 или нещо почасово, еднократно ако има!? Ще ползваме, то това е идеята, детето да се вози на тях...
От Венеция като се изморим от ходене, тръгваме към Гардаленд, където за момента за 140 евро нощувка в вклч билети си излиза най-добре да спим в техния хотел. Щото само билетите са 90 евро, а да търсим нощувка за около 50 евро...просто не намерих и няма смисъл.
И посещение на гардаленд, като след това вече тръгваме към леля ми, до нея са 300 km. Там го мисля да е 4 нощи, като да разкършим района наоколо и всеки ден да се прибираме и да си спим в селцето - то е близо до: Флоренция, Сиена, Сан Джиминяно, Волтера, Виареджо, Пиза..мисля, че стигат, та даже мисля и самата Флоренция да е пропуснем този път, защото детето е на 5, не ми се прави "париж", много й дойде такъв голям град..
И вече от леля ми като тръгнем до България, пак да спрем за 1 нощувка на връщане, най-вероятно в Загреб, ние все така разделяме пътя - или загреб или любляна, много са приятни.
Приемам съвети относно с дете къде - освен гардаленд, което е доста натоварващо, нещо приятно и по-лежерно? Селцето на Пинокио?

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 11:52 от Josefin

# 212
Парко Натура http://www.parconaturaviva.it/en
Половината парк е тип сафари и беше много вълнуващо както за дъщеря ни, така и за нас. Другата част също е много хубава.
Има до Гарда и още един парк от типа на Гардаленд. Казва се Мувиленд.

# 213
  • София
Преди минути в новините съобщиха, че инсталацията на нашия Кристо на езерото Изео е затворена.
Което въобще не е истина и това е видно ТУК от сутринта е в действие...
Но времето е лошо, вали. Може да я затворят...
Ако продължи така, отлага и нашето тръгване...

Josefin
Плана ви е много добър...
Във вашия случай, заради детенце и повече качване на вапорето, най-добре дневната карта.

Идеята за хотел в Гардаленд също подкрепям, и ние процедираме така.

За Тоскана си е отделна тема.

Правилно търсиш по-спокойно изкарване с малкото, дори Гард....му стига.
За Collodi малко ще си удължите пътя и ще се натоварите, но детето ще се радва.

В Тоскана има много възможности за аквапарк, сигурно ще е добре през юли.
Не знам дали Праисторическия парк в Пиза не е още рано за него.
Poppi Zoo Park може да му е по-интересно.
В Пистоя също има зоопарк.
В Сиена има музей на децата, още от 3 год. възраст.
За Приключенския парк С Дърветата в Раполано Терме май също е рано, но да знаеш.
Подобно място има вече и в парка на Самоков.
И още други възможности като порасне още малко.

# 214
  • Пловдив
благодаря ви! всичко ще разгледам!  bouquet

# 215
творбата на Кристо за мен е непонятна(както всичките му изпълнения)но действително имаше страшно много хора(в събота ), и времето не беше лошо ,впредвид че от началото на месеца вали всеки ден

а за неделя мисля че е имало проблеми заради големия наплив посетители
Поне се рекламира езерото,което остава настрана от Гарда,но пък типично за  местния манталитет никой не желае туристи,чужденци пък съвсем - смята се че няма нужда от туристи  за да е всичко перфектно и красиво.

# 216
  • София
творбата на Кристо за мен е непонятна(както всичките му изпълнения).....
.............

Точно съм се запътила към непонятното, уважавам този човек и успехите му...
Които за неговата възраст/81/ будят респект.

Кристо BG

А това творение е доста по различно от всички останали, но зависи кой как го гледа.
http://www.fastcodesign.com/3061111/christos-floating-piers-were … n-in-the-making/1
Отложих го за да се оправи времето, като го съчетавам с круиз и ще бъдем там последните два дни.
Дано времето да е с нас и да няма прекалено много хора...

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 01:00 от Bled

# 217
Ами,творението води към....нищо,един скучен,безличен остров без никакъв културен,архитектурен или артиситичен интерес, при положение че има много по-интересни в тази насока места по езерото,изборът е непонятен ,а  дали е оригинално или не -всеки има мнение

шегуват се тука че на 4 юли американците ще празнуват независимостта , италаинците че си заминава Кристо  Sunglasses

но реклама се направи,което е положително -Италия е страната с най-богато културно наследстсво ,което обаче не знае да оценява и рекламира,ню йорк таймс за пореден път се прехласват по бергамо :

http://www.nytimes.com/2016/06/26/travel/bergamo-northern-italy- … ionfront&_r=0

# 218
Ами,творението води към....нищо,един скучен,безличен остров без никакъв културен,архитектурен или артиситичен интерес, при положение че има много по-интересни в тази насока места по езерото,изборът е непонятен ,а  дали е оригинално или не -всеки има мнение

А можеш ли да разкажеш малко повече за Изео когато имаш муза. Казвала си, че често ходите. Не е много популярно и ще ми е интересно да чета разказ от първо лице.

# 219
Ами,творението води към....нищо,един скучен,безличен остров без никакъв културен,архитектурен или артиситичен интерес, при положение че има много по-интересни в тази насока места по езерото,изборът е непонятен ,а  дали е оригинално или не -всеки има мнение

А можеш ли да разкажеш малко повече за Изео когато имаш муза. Казвала си, че често ходите. Не е много популярно и ще ми е интересно да чета разказ от първо лице.

Ами ,езеро  Sunglasses -шегувам се,какво по-точно те интересува?

има много интересни неща за разглеждане, Академията Тадини в Ловере, стилът либерти в Сарнико,творбите на Романино в Пизоне, отклонение до Клузоне абсолютно препоръчително -там е пълно с туристи -германци,холандци,скандинавци и т.н.-отдавна са го открили Sunglasses

езерото успокоява,за разлика от морето и през уикендите е пълно с хора , тези места са приятни,имат всякакви удобства и комфорти за да си прекараш там целия ден,за децата е хубаво , има  групи пенсионери които пристигат с масите и безкрайните обяди, семейства, младежи -ами,всякакви хора общо взето има :

http://www.sassabanek.it/
http://www.acquasplash.it/

пътя по бреговете е живописен,особено с мотор или велосипед , но и скола става(италианец без мотор  не съществува според мен  Sunglasses)

# 220
Има ли отделна тема за Милано?

# 221
  • sofia
Има

# 222
  • София
През втората половина на Август,  много ли е топло за посещение на Парко Натура и Гардаленд? Дали има шанс през седмицата да е по спокойно или лудницата си е целият месец?

# 223
Здравейте!
Първо искам да изкажа благодарност за труда на Блед, положен да направи първата страница с толкова изчерпателна информация, линкове и указания! Знам колко емоция и труд се влагат. Блед, браво!  bouquet
Ние сме подготвили едно пътешествие из Италия от Бергамо и Комо на юг до Амалфийското крайбрежие за повече от 2 седмици и с дете на две и половина.  Crazy Засега имам два въпроса.
Първият ми въпрос е каква е цената за корабче до остров Бурано. Ще сме там половин ден. /  с дете на 2,5 не знам за нея дали се плаща
 Последният въпрос е дали някой има информация за нощни посещения на Помпей за това лято. Търсих, но намерих само за предишни години, за тази не можах. Ще съм много благодарна, ако някой знае нещо. Искам да изненадам семейството си с такава разходка. / А и ще си спестим пърженето с детето през деня  Wink/
Усмихнат ден на всички!

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 13:21 от ***ЦветиВ***

# 224
През втората половина на Август,  много ли е топло за посещение на Парко Натура и Гардаленд? Дали има шанс през седмицата да е по спокойно или лудницата си е целият месец?

По принцип след 15 август лятото свършва ,почва да вали и се захлажда, но последните години не са нормални,така че никой не може да ти каже какво ще е времето,а разните сайтове познават макс за 2 -3 дена и то не винаги .
Целия август е отпускарски(поне 3 седмици всички са във отпуск)и който не е някъде в чужбина е на море,в планина и по парковете,а в градовете остават чуждите туристи да се потят измежду сгради и асфалт.

творението на Кристо в шеговит тон  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт