Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 673
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Bliss,благодаря и на теб! Peace
Пак ще питам като се наканим да ходим.

# 316
  • Бургас
Видях,че има регионален влак(ще пътуваме с карта) от Милано - до Лавено ,който е на езерото Маджоре.Някой посещавал ли е градчето? Лифтът тип ''кофа'' и гледката след изкачване направо ме спечели.http://www.cities-of-europe.com/laveno-ezeroto-madzhore/ Heart Eyes

# 317
Езерото Маджоре навсякъде е красиво,Стреза и островите Боромео са перлите,другите градчета също са много приятни,но ако не сте били на горе споменатите,Арона,Молвено,Интра - Лавено не блести с нещо особено, едно от многото е.

Влакове има и за Стреза,средно10 евро в посока от Милано, закупен  директно в Стреза билет за връщане последния път ми струваше 18 евро с фречабианка -едно ниво по-добър влак от регионалния тренорд ,заслужава по-високата цена.

лодките за островите струват 15 евро; вход в градините и дворците 24,  обяд с риба и рибни продукти  в Стреза ,Бавено,Лавено и т.н. струва  около 35-45  евро на човек ,не се възползват от уникалната позиция -цените са като в която и да е анонимна траттория в Ломбардия
 туристите са основно чужденци в напреднала възраст -баби испанки ин примис,следвани от френски групи пенсионери,младите хора се броят на пръсти понеже отдавна са в Лондон или Силикон валей,"умрялата"атмосфера на езерата не привлича младежта определено.

сувенирите които си заслужават са копринени и кашмирени изделия или местна изработка парфюмирани сапуни без много изскуствени съставки,цените за нещо хубаво от кашмир или коприна са около 40-60 -80 евро(магнити предполагам никой не гледа и купува,отдавна им мина модата).

излишно е да казвам че най-добре се разглежда с автомобил,по възможност с мотор - няма равни на себе си като гледки и достъп ,пък и вагоните пълни с постоянно говорещи по телефона хора(невъзпитани),викащи ученици и арогантни африкански емигрнати не е най-хубавото изживяване на света.

# 318
Езерата са страхотни,не се колебайте.Най ми харесва Комо.

# 319
  • Бургас
Благодаря за отговорите.Спрях ме се само на Комо т.к. доста обикаляме из Милано.Утре пътуваме с влака до Комо гара S.Giovani.Голямо ли е разстоянието от гарата до фуникуляра да бъде изминато пеша ?

# 320
  • София
Благодаря за отговорите.Спрях ме се само на Комо т.к. доста обикаляме из Милано.Утре пътуваме с влака до Комо гара S.Giovani.Голямо ли е разстоянието от гарата до фуникуляра да бъде изминато пеша ?

Не знам какви са ви критериите за далеч, но за мен не е... И не само не е далеч, а е и много приятно.
Разстоянието е около 1500 метра и те съветвам...с два варианта.
От гарата да минете през парка Antonio Sant'Elia и после към другата красота Giardini del Tempio Voltiano. Така неусетно стигате брега и тръгвате по крайбрежието.
И виждате това...

Ако имате повече време може да се отбиете до Катедралата, която не е далеч от брега...
Ще се отклоните през този площад...

И за минутки сте на...

Маршрута изглежда ТАКА
Ще стане малко повече, но си струва...

Друг вариант е директно през Piazza Volta Alessandro

към Катедралата и след това отново на брега. ТУК

И после...ще видите катедралата от високо...

На тази ни снимка се вижда целия ви маршрут...дали единия или другия, избирай.
Успех...

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 11:42 от Bled

# 321
  • Бургас
Супер.Благодаря за маршрута.Утре потегляме.Като се върнем ще споделя за пътуването.😃

# 322
Супер.Благодаря за маршрута.Утре потегляме.Като се върнем ще споделя за пътуването.😃
И аз се интересувам.Дали от Тревизо с кола под наем да не отидем до Комо.Има ли и друг вариант?

# 323
  • София
И аз се интересувам.Дали от Тревизо с кола под наем да не отидем до Комо.Има ли и друг вариант?

На летището в Тревизо има голям избор на коли под наем...
Скрит текст:

Което е най-добрият вариант за всичко наоколо. Но не го препоръчвам към Венеция, няма смисъл.

Има и вариант с влак, Тревизо-Местре-Милано-Комо. Но това ще отнеме много повече време.
Както и автобус Тревизо - Местре - Бергамо - Комо.

Евтините сам. билети до Тревизо могат да дадат много отправни точки...

# 324
Видях,че има регионален влак(ще пътуваме с карта) от Милано - до Лавено ,който е на езерото Маджоре.Някой посещавал ли е градчето? Лифтът тип ''кофа'' и гледката след изкачване направо ме спечели.http://www.cities-of-europe.com/laveno-ezeroto-madzhore/ Heart Eyes
Този път може да сте пропуснали лифта в Лавено,но ако ви се ходи до Маджоре някога,ето няколко кадъра и от мен :

туристите са основно чужденци в напреднала възраст -баби испанки ин примис,следвани от френски групи пенсионери,младите хора се броят на пръсти понеже отдавна са в Лондон или Силикон валей,"умрялата"атмосфера на езерата не привлича младежта определено.
..... което за мен е един огроооомен плюс,колкото по-малко туристи,по-хубаво.Бяхме от понеделник до петък сутринта и едва в петъчната сутрин се усети,че народа е хукнал да си оползотвори дългия уикенд,заприиждаха и групи,жадни да заснемат всичко в близък периметър за отпуснатите им сигурно няма и 10 мин.В такъв момент виждаш нагледно каква отврат са организираните екскурзии........Но до петък беше пълна пенсионерска идилия,особено сутрин да си изпиеш кафето на празния,но огрян от слънце площад-пълен кеф,спокойствие,хубаво време,прекрасни гледки,много цвят,разкошна и не скъпа храна,аперол шприц на брега,зареяли погледи към Боромеовите е безценно,незабравимо безвремие.
От момента,в който си тръгнахме от СТреза,сърце ми тръпне кога ще се върна и ако това,което този път съм си набелязала за гледане има достъп по вода изобщо не бих се занимавала с кола под наем,както и първия път.От Малпенса до Стреза ползвахме трансфер,между Маджоре и езерото Комо-също,но бяхме 2 семейства.Само от Варена до Милано-регионалния,на две италианки как не им се откачиха ченетата не знам,голямо дрънкане беше,голямо чудо....... ooooh!

# 325
  • Бургас
 еликсир , хвърлили сме око и ние на тези кофи  Laughing и задължително  ще отидем до Лавено, но в по-топли дни.Изобщо езерото Маджоре ще ни е задължителна дестинация.
Много ни хареса в Комо. Комбинацията вода и планини просто няма как да не ни хареса. Пътувахме с регионални влак - 4,80 евро в една посока на човек. Влакът не беше като нашите БДЖ, както очаквах, а по-нов. Вътре чисто,топло и (учудващо) тихо. Simple Smile Пътувахме около 35 минути. Но влака за на връщане закъсня с повече от 1 час, събрахме си студ на гарата да чакаме.
В Брунате беше предизвикателство изкачването до фара на Волта. Задължително си трябва удобни обувки.
Но гледката е страхотна, въпреки че вече се стъмняваше и падаше мъгла, беше удоволствие да гледаме светлините по брега на езерото.
След 4 динамични дни в Милано, Комо и Брунате бяха глътка свеж въздух за нас.

# 326
еликсир , хвърлили сме око и ние на тези кофи  Laughing и задължително  ще отидем до Лавено, но в по-топли дни.Изобщо езерото Маджоре ще ни е задължителна дестинация.
Най-подходящото време е от последната седмица на април до първата седмица на май,когато цъфтят азалиите и рододендроните.Аз понеже съм голям фен на градини и цветя,отново бих отишла точно по това време.Не успяхме да се качим на лифта до Мотароне,беше в ремонт,пада се точно отсреща на този в Лавено.
На езерото Комо има "мегдан" да се върнете още веднъж,защото по мое мнение не сте видяли най-хубавото-Варена и вила Монастеро,Беладжио и вила Мелци,вила Карлота и разходка по крайбрежната на Менаджио.

# 327
  • Бургас
Ще имам в на предвид за края на април-началото на май.
А иначе исках да направим разходка с корабче в езерото, но не видях нито едно да плава. Нямат зимно разписание или ако е имало корабче да е било сутринта, а ние бяхме там на обяд. Сега се и стъмнява  много рано. Хубаво е пролетно-летния сезон, т.к. деня е дълъг и разходките са по-големи.
Да спомена,че хапнахме хубава паста в заведението на площад Алесандро Волта. Порция паста - 8 евро и чаша вино- 4 евро. 1dating

# 328
  • Монтана
Здравейте,Ryanair има билети 9,99е на посока за определени дестинации.Смятаме за януари да си организираме такова пътуване до Италия,но точките са няколко който предлага Ryanair.Моля да споделите коя част да изберем според вас с повече забележителности.Моля препоръчайте,предложете.Благодаря предварително

# 329
  • София
Здравейте,Ryanair има билети 9,99е на посока за определени дестинации.Смятаме за януари да си организираме такова пътуване до Италия,но точките са няколко който предлага Ryanair.Моля да споделите коя част да изберем според вас с повече забележителности.Моля препоръчайте,предложете.Благодаря предварително

Ryanair имат такива цени непрекъснато. Дори по-ниски.
По-важно е да ви паснат графиците и дните за полети. Така, че и цената за връщане да е от ниските.
Току що направихме такъв полет само за два дни. Скоро беше за пет и т.н./вече десет от новите-София/. Всички цени бяха под 10 евро.
Януари, която и дестинация от директните да ви пасне все тая.
Milan Malpensa
Pisa/Florence
Rome (CIA)
Venice (TSF)
Важна е цената. Защото дори да е студено да не съжалявате.
Важното е да няма днешния проблем https://fakti.bg/bulgaria/212643-stotici-balgari-blokirani-v-rim-10-chasa
Предвидете да сте в един от големите градове, а не да обикаляте примерно Тоскана през януари.
Винаги можеш да влезеш някъде, ако времето не е благоприятно.

Общи условия

Активация на акаунт