Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 669
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Здравейте,Ryanair има билети 9,99е на посока за определени дестинации.Смятаме за януари да си организираме такова пътуване до Италия,но точките са няколко който предлага Ryanair.Моля да споделите коя част да изберем според вас с повече забележителности.Моля препоръчайте,предложете.Благодаря предварително
През януари започват намаленията в Милано.  Laughing
А аз съм в чуденка дали да посетим Рим януари или февруари. Даже гледах ,че точно дните около рожденния ми ден има евтини билети за отиване и връщане. Thinking

# 331
В северна Италия има толкова красиви места,че да отидеш в Милано заради шопинг или в някой аутлет е просто  Shocked

Например Мантова е истинско бижу,даже е на първо място като най-добър град за живеене тази година,най-романтичния град е според мен.
Павия и Крема също са много красиви ,Виджевано има площад каквито има малко по света и следите на Леонардо са навсякъде там
Валкамоника е природен рай с останки от преди 10 хил години-рисунки ,и много  красиви средновековни селища и замъци,за сирената произведени там да не говорим
парка Стелвио има най-разнообразни панорами,планини,спокойствие,всякаква фауна -изобщо невероятно място е.

# 332
  • Варна
Привет и Весела Коледа на всички, които отделят от времето си за да помагат с мнения и съвети! Вече са факт билетите ни до Милано/Бергамо през априлската ваканция и трябва да планирам нашата осемдневна екскурзия, разбира се надявам се да е с помощта Ви. Началната идея е - кацаме сутринта/четвъртък в Бергамо и към  Гардаленд- предполагам, че са необходими два дни /за радост на 10 годишната ни дъщеря/избор на място за нощуване, следва Венеция/задължителна нощувка, обхваща два дни/, следва Флоренция/ отразяваме интересните мести по пътя до там, нощувка, след като и се наситим минаване през Пиза/от всичко което изчетох в темата, разбрах, че за там са необходими 3-4 часа/, после Портофино, някъде там пак трябва да има нощувка и от там към Бергамо, където ще е последната нощувка, защото в петък сутринта летим обратно. Това е грубата картина, всичко което може да споделите като предложения за посещения, нощувки/с прилични условия, може и да са като апартаменти - ние сме трима възрастни и две 10 г. момичета/ ще ми бъде много полезна. Поела съм ангажимента да сглобя пъзела, а времето ей сега ще отлети, но съм сигурна със Вас Simple Smile. Може и на лични. Пропуснах да отбележа, че ще трябва и рента кар да наемем. Ами Весело посрещане на Новогодишните празници и ......помагайте!

# 333
За 8 дена да обиколиш половин Италия е непосилно и безмислено,ще минете повече време по магистралите отколкото в който и да е град,да не говорим че нищо няма да видите а само ще бързате -само да намериш паркинг,да излезеш от бариерите на магистралите и чакане по светофарите отнема доста време.
Милано,Павия,Бергамо,езерата наоколо и Верона са горе-долу близо и стават за една седмица,но да ходиш до Фиренце и Портофино....става ако имаш поне 20 дена на разположение и няма никой по пътищата,трафика е огромен и няма нищо общо с този във България,за където  италианците обикновенно казат че изобщо няма нито коли нито трафик,от тяхна си гледна точка.

концетрирайте се в един регион с толкова малко време на разположение или между ломбардия и венето,но тоскана и лигурия нямат нищо общо нито пък флоренция и портофино дават представа за тези региони-това са най-комерсиаланите и отдвана загубили автентичност градове,също като Венеция която оприличават на дисниленд в италия,жителите се срамуват в какво е превърнат града им и оттдавна бягат оттам,определено беше друга гледка преди 15-20 години .

# 334
  • Milano
Кога е тази априлска ваканция?

Някъде четох, че Великден/а ни съвпада.

Тоест ще попаднете на лудница навсякъде, ако пътувате тогава.

# 335

Великден съвпада. И ваканцията става 08.04-17.04

# 336
Не ви завиждам  hahaha hahaha

цяла Италия ще е на път а Гардаленд ще е пълен до дупка,тоест 1 час чакане минимум за всяка атракция и на входа.

леле как така съвпада Великеден тази година? алелуя -Франческо ли нещо се е намесил? той общо взето има здрав разум и на 24 вечерта по време на месата чух доста смислени неща ,които не са типични за това което представлява.

# 337
  • Milano

Великден съвпада. И ваканцията става 08.04-17.04

Благодаря, Блис.

Едно време си беше фиксирана - 01.04 - 10.04.

Децата тук са ваканция от сряда преди Великден до вторник след него, т.е. от 12.04 до 18.04.

Тоест движението ще е много натоварено от петък 14.04 в посока изнасяне от големите градове към морето и обратно в понеделник.

пп. ако те пристигнат на 08.04 в петък имат шанс за ''нормален'' Гардаланд.

Опс, то е събота. Laughing

Последна редакция: вт, 27 дек 2016, 17:54 от regina di cuori

# 338
в събота няма шанс,никакъв  Laughing
има други паркове но и там ще е същото -идват и от юг цели групи между другото,по 70-80 деца от много градове в сицилия и калабрия саудита  Sunglasses

# 339
  • Milano
Великден е на 16.04., това е предходната събота, пак пълно, но не делириум като на Великден.

Аз съм била веднъж тогава - над 2часа на по-хубавите атракции беше.

# 340
  • Варна
Добро утро и благодаря на дамите, които са отговорили на питането ми. Кацаме сутринта в 8.30 четвъртък/6.04 в Бергамо и се отправяме направо към Гардаленд. Всъщност най-важното в това италиянско посещение е въпросният парк и след това, каквото наредим. Разбира се няма как да предвидя всичката загуба на време като трафик, чакане по бариери и т.н, затова питам и искам безценната Ви помощ. Добре, като за начало, ако има някой, който е нощувал в района на парка да споделя и всичко което си заслужава да се разгледа около езерото, значи две нощувки ще са ни необходими със сигурност, а в съботата ще поемем към следващата точка. Хубав ден на всички пишещи и четящи.

# 341
Добро утро и благодаря на дамите, които са отговорили на питането ми. Кацаме сутринта в 8.30 четвъртък/6.04 в Бергамо и се отправяме направо към Гардаленд. Всъщност най-важното в това италиянско посещение е въпросният парк и след това, каквото наредим. Разбира се няма как да предвидя всичката загуба на време като трафик, чакане по бариери и т.н, затова питам и искам безценната Ви помощ. Добре, като за начало, ако има някой, който е нощувал в района на парка да споделя и всичко което си заслужава да се разгледа около езерото, значи две нощувки ще са ни необходими със сигурност, а в съботата ще поемем към следващата точка. Хубав ден на всички пишещи и четящи.

Ние спахме на два пъти в Пескиера. Аз харесвам градчето. Но не е много бюджетно настаняването в което бяхме. Иначе друго около езерото: аз много харесах Парко натура. Детето също. http://www.parconaturaviva.it/

Около Гарда почти всички градчета са приятни за разходка. Бардолино, Лазисе, особено Лимоне и Рива. Сирмионе е задължително. Мисля, че децата ще харесат как се влиза в градчето през крепостната стена.

За мен един ден за Гардаленд е напълно достатъчен, ако няма много хора. Ние успяхме да отметнем и парка и аквариума в един ден. Има някакъв Jungle Adventure Park, но не сме ходили. Също и в Movieland Park.

Но наистина около ваканциите и почивните, и празнични дни ще е ад около езерото. А ако е и хубаво времето още повече. Ние бяхме първия път в Сирмионе на 1 май и просто нямаше къде игла да хвърлиш. А в Гардаленд не искам и да си помисля какво е било. Отделно от многото хора трафика ще е кошмар. Пътищата са много хубави, но се кара много бавно.

# 342
  • Milano
Значи момичето е късметлийка, идва през седмицата и си отива преди Великден, ще избегне лудницата.

И за мен за Гардаланд стига 1 ден.

Съвети за това къде да ходи не обичам да давам, защото не обичам да ги получавам, ако съм решила че искам да отида на точно определени места.

Не им знам маршрута, но напр. Болоня е кошмар за автомобилистите, понеже се разделят няколко магистрали.

Милано - Венеция е доста натоварена през седмицата с камиони, но поне е широка магистрала.

# 343
Ние вече доста пообиколихме с кола Италия. Най-напрегнато ни е било именно на отсечката от Милано до Гарда по магистралата. Аз лично си го спомням с голям ужас това преживяване. Имаше ужасно много камиони, колите караха калник до калник и изпреварваха по същия начин. И това с над 100/120 км, в час. И около Милано ни валя и проливен дъжд.
Малко след нас даже беше станала огромна верижна катастрофа със загинали. Мъжът ми е много добър шофьор и много обича да шофира, но и той каза, че там му е било най-напрегнато до сега. Може и да е бил такъв момента, но...

# 344
Не искам да си причинявам главоболия, както на себе си, така и на мъжа ми. Все пак екскурзията трябва да е с хубави емоции, затова ще си ползваме любезните услуги на trenitalia.

Общи условия

Активация на акаунт