Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 660
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
Много зависи къде и за колко ще се ходи. Ние не заменяме колата за нищо друго в Италия. Ако не беше рент-а-кара нямаше да сме видели и половината от това, което сме разгледали и преживели.

# 346
  • София

Гладиаторите/в повечето случай българи, румънци/ и рикши отново бяха забранени в Рим...€ 400 глоба ако се покажат.
Изчислено е, че печалбата на месец е 12,000 евро.

Pasticceria Veneto, Brescia
беше обявена за най-добрата в Италия...

Макдоналдс съди Флоренция заради забраната да отвори заведение на Piazza del Duomo

Тропическите  дървета дразнят хората до Дуомо в Милано...
Цитат..."Палми и банани на Piazza Duomo! Всички ние не се нуждаем сега от камили и маймуни. Ние наистина ли ще имаме Африка в Италия ".

Най-доброто кафе в Рим...
http://www.santeustachioilcaffe.it/en/
http://www.tazzadorocoffeeshop.com/
http://sciasciacaffe1919.it/

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 18:58 от Bled

# 347
  • София
Здравейте!
Записвам се и аз в темата.
Обмислям да заменим морето в Гърция септември с такова в Италия.
ММ не е ходил никога и много ми се иска да я види.
Само се чудя къде ще е подходящо за след средата на Септември? Досега не съм ходила на море там и ми е непозната като за плажуване.
Замислям пътуване с кола, така че да можем и да пообиколим.
Приемам идеи кой район да гледам  bouquet

Последна редакция: сб, 11 мар 2017, 13:04 от anisunshine

# 348
  • София
 Ани, миналата година и ние така решихме. Да заменим септемврийското гръцко море с Италия. Да си призная честно не е моята морска почивка. Предпочитам спокойствието в Гърция. Попаднахме на силно туристическо място, с организиран плаж, наблъскани един до друг, никак не ми допадна. Гърция е моята първа и единствена любов Wink Иначе за разглеждане и кулинарен туризъм си е подходящо. Просто при мен я нямаше тази любов от пръв поглед. Rolling Eyes

# 349
Аки търсите море в Италия тип мързел на плаж Римини има дълъг плаж и е такъв тип курорт.
Ние обаче не сме чак по толкова дълго излежаване на плажа и изкарахме една седмица в Соренто.
Починахме си, разгледахме и Амалфийското крайбрежие и остров Капри, който са близо до Соренто и са ок за ден два разходка, за разнообразие

Иначе гърците имат хубави плажове, но в последно време се излагат много с цени и обслужване - за парите които отивам в Гърция на почивка само със закуска, почивам или в Италия на полупансион или в Испания (Коста дел Сол) на пълен пансион... за Турция да не говоря ....така че Гърция вече само с приятели за обиколки, но чак за мързел, може б бих се върнала на Санторини...

Амалфийсктото крайбрежие едно от най-красивите места на които съм била ..
ето едно видео което заснехме на Капри и един албум снимки от почивката
дано ви е интересно

https://www.flickr.com/photos/photocafemagazine/albums/72157669055882946

# 350
  • София
Благодаря за отговорите.
Честно казано мен по-скоро ме притеснява времето и водата, защото периода е след 15-ти Септември.
Иначе търсим пясъчни плажове. Идеята е през деня да сме на плаж, а привечер да се разхождаме и обикаляме.

# 351
Ами Римини се пада малко в северната част на Италия, спрямо нашата географска ширина над северната ни граница, така че предполагам вече си е по-хладно. За края на септември октомври южни детинации са най-добре - Матера, Бари, на юг от Неапол, Сицилия.

По това време на годината сме ходили на море само в Турция и в Коста дел Сол (Испания), които са доста на юг и времето е много различно...
Така че си преценете .

# 352
Ходил съм в Сицилия в средата и в края на септември
в края на месеца вече определено не ставаше за плаж, според мен ако можете направете почивката по-рано

# 353
  • sofia
Края на септември беше супер за плаж в Галиополи и околност

# 354
  • София
По-рано от 15-ти няма как да тръгнем, за съжаление.. трябва да се съобразя и с колеги.
Точно заради това питах в темата къде е подходящо толкова късно.В Италия все съм обикаляла пролетта, за плаж досега не съм се интересувала.

# 355
  • Все на втория етаж
mamaSunshine, моля те сподели за Коста Дел Сол повече информация, а агенция ли сте, примерни цени на Л. С. моля.

И да попитам с какво е най- удачно да се придвижаим от Peschiera Del Garda до Bergamo ?

# 356
  • София
mamaSunshine, моля те сподели за Коста Дел Сол повече информация, а агенция ли сте, примерни цени на Л. С. моля.

И да попитам с какво е най- удачно да се придвижаим от Peschiera Del Garda до Bergamo ?

Peschiera Del Garda до Bergamo
https://shop.flixbus.com/search?adults=1&children=0&bike … 010329.1489314001

За Коста дел Сол мога много да кажа, изкарах известно време в Марбеля и района.
Ако не е късно след като се върна през април.

# 357

Иренка имаш на лични подробности около почивката ни там .. изкархаме си супер - Михас, Марбея, Беналмадена, Ронда, Фуенхирола, Малага и на края Гранда с Алхамбра .. и малко плаж разбира се.  bouquet

# 358
  • Някъде Там
Здравейте,
 Heart Eyes много се радвам че открих темата Simple Smile
Имам ИДЕЯ ( все още само ИДЕЯ) след или преди морето в Гърция да минем през Италия. Става въпрос за юни месец - за 4-ри човека Simple Smile
Почнах да чета описанията на Bled в предишната тема. Разбрах че без каюта ферибота може да ми падне до 160 Е общо за всички. Това което ме притеснява е не знам децата дали няма да ги хване морска болест. Както и ако взема каюта с 2 легла(вместо 4-ри) дали може да ги оставя там с баща им или ще ни направят проблем Simple Smile
Другото което ме интересува( ще про4ета и назад, но и да питам все пак Simple Smile) кое ще ми препоръчате да видим - мисля да се приберем с кола от Бари/Бриндизи до София. Децата са на 6 и 7 години Simple Smile Освен Гърция и Сърбия другаде не са излизали и ще им е много интересно според мен Simple Smile Много ще съм ви благодарна да се включите със съвети и опит  bouquet

# 359
  • Viena
Римини или Ливорно?Моля за препоръки Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт