Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 663
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
  • на Мелмак
Здравейте,
Обмисляме през Юни разходка от Милано до Венеция, като ще има спирка в Гардаленд, за там ми е питането .
Два дни ще ни стигнат ли?
Едното дете ще е навършило 10 г.
Семейните билети няма да важат, ще разгледам пак някакъв вариант.
Снощи гледах билети за ден и за два, но в самият сайт не видях билети за два дни.
Гледах и хотела към Гардаленд, там към нощувката има и билет за един човек, нали?
Ох, малко ми е объркано питането , но предварително ви благодаря за отговорите  bouquet

# 361
  • Пловдив
Миналото лято бяхме в Гардаленд с дете на 5 и 10години.Купихме си семеен билет за120 евро от хотела на Гардаленд , където бяхме отседнали.Смятам , че два дни са достотъчни.Ние бяхме толкова и успяхме да се качим на всички атракции като на някои се качвахме няколко пъти

# 362
  • на Мелмак
120 е билета на ден, нали?
И аз гледам този хотел, че е най удобен.

# 363
  • Пловдив
Да,120 на ден

# 364
  • на Мелмак
Благодаря!

# 365
Здравейте!

Предстои ни пътуване в Италия за около 2 седмици. Ще бъдем на круиз от Рим. Смятам да пътуваме с колата, защото след круиза ще имаме възможност да останем още 5-6 нощувки да пообиколим.

Направила съм примерен маршрут, но исках да се посъветвам и с вас, защото не съм сигурна подбрала ли съм добре интересните места и дали е изпълнима програмата.

Ще пътуваме от София- Триест, където ще останем да пренощуваме.  Знам , че е  доста трудно намирането на място за паркиране, ако имате някакви препоръки, ще съм благодарна. На следващия ден рано сутринта ще тръгнем за Чивитавекия, където ще оставим колата за една седмица на паркинг и ще се качим на кораба. Няма да ви занимавам с неговия маршрут ,  ще поработя сама...

Ще гледаме , когато се върнем да слезем максимално бързо , за да не губим излишно време. Предвидила съм следваща спирка Сиена *182км.  Разглеждаме няколко часа и продължаваме към Сан Джиминяно, където смятаме да се разходим и да  нощуваме. Приемам препоръки  за хотел и паркинг Simple Smile На  следващия ден  ранно ставане и пътуване към Ла Специя. За там намерих голям безплатен паркинг на 15-тина минути от пристанището, чудя се дали да не оставя колата на него... Смятам да отделим деня за Чинкуе Терре. Сега тук не ми е много ясно с фериботите каква е ситуацията...  Харесала съм си 3 селца и Портовенере. Мислех в едната посока да пътуваме с корабче, а да се върнем с влак.. някой ходил скоро там, ще се радвам да ми разясни..

Надявам се деня да ни стигне и да се придвижим да спим в Сестри Леванте или Рапало. Четох за тях, тук във  форума, че са много приятни градчета.

Идеята е на следващия ден да разгледаме Санта Маргарита и Портофино.. доколкото знам те са малки и няма да ни отнеме много време. Ако спим в Сестри Леванте, не знам дали си заслужава да включим и Рапало.. не ми се видя нещо особено като за отделна спирка Тук въпроса е как да стигнем до Портофино и Санта Маргарита.. с лодка или с кола?

След това продължаваме към Мантуа... мисля че тук четох, че града е много хубав.  Смятам да се отбием за 2-3 часа или колкото време можем да отделим, защото спането искам да бъде в някое от градчетата на езерото Гарда, което е на около 40км от Мантуа.

Сега, според вас къде ще е най-добре да се позиционираме.. надявам се да намеря и хотел с паркинг, защото планувам 2 нощувки. Искам на следващия ден да направим разходка с корабче  из езерото и по-интересните места.

След 2-те нощувки потегляме към Винченца и Падуа... и за двата града смятам да отделим по няколко часа. Заслужават ли си или да сменя с нещо друго?

Много се чудех къде да спим, прибирайки се към България. В Триест ще бъдем на отиване, Загреб и Любляна сме посещавали, минала година отидохме и до езерото Блед. Приемам съвети за нещо интерсно.. Засега съм се спряла на Пиран, Словения или Копер... тук още не съм решила... искам да е нещо ново, за да се разходим преди да тръгнем към България.

Това е в общи линии. Ще се радвам да споделите мнение дали програма е постижима, съвети за хотели и най-вече паркинги. Все още не съм правила резервации, така че мога да променя и някоя дестинация, ако смятате, че нещо друго повече си заслужава.

Благодаря предварително на всички включили се!

# 366
  • Варна
Привет и сърдечни благодарности на всички, които отделиха време и ми помогнаха в организацията по нашата разходка. Само че осем дни​ отлетяха като миг. Плана ни се случи почти на 100%, като вместо Портофино, избрахме Боромеовите острови/райски кът/. Обикаляхме с кола под наем и въпреки, че излезе малко скъпичко, не съжалявам, защото, ако ползвахме друг транспорт, нямАШе да видим всичко.Посетихме - Сирмионе, Пескиера Дел Гарда, Парко натура ВИВА, Сиа лайф Аквариум, Гардаленд, Верона, Венеция /ах, завинаги в сърцето ми/, Мурано, Бурано, Флоренция и всички градчета до Пиза/Лука и Монтекатини Терме са много приятни/ и накрая Бергамо/страхотен град/…Изола бела беше върха на сладоледа..... Ще се върна отново за езерото Комо.... Италия е любов от пръв поглед...

# 367
  • на Мелмак
Ние имаме подобен план Милано-Гардаленд- Венеция-Флоренция-Портофино-Милано, за 8 дни с кола под наем.
Сиа Лайф Аквариум къде е ?
Благодаря!

# 368
  • Варна
Аквариум-атракция/не много голям/, близо до Гардаленд. Ние взехме комбинирани билети за парка и за аквариума. Единия ден посетихме едното, на другия ден другото.

# 369
  • на Мелмак
Аз мисля да отидем в Милано на аквариум, за този четох, остава и да го посетим.  Grinning
Благодаря!

# 370
  • Пловдив
avpetrova, от коя фирма бяхте взели колата? Неприятни изненади имаше ли?

# 371
  • София
Здравейте!

Предстои ни пътуване в Италия за около 2 седмици. -------------------------
-------------------------------------------
Благодаря предварително на всички включили се!

Отсъствах и този пост го виждам сега...А и включили се няма. Защо ли ?
Ще се опитам да обясня без да се засягаш.

Огромната плеада от въпроси в този дълъг текст отблъсква съфорумците. Не, че не знаят напротив. Но на кое по-напред да отговорят ???
Питайте поетапно за да е кратко и ясно. Много малко хора ще отделят толкова време колкото изисква подобен отговор на целия пост...
Отговорите ще дойдат в разговора, нали затова е форум...

Страхотна идея, хубав маршрут. Всичко е постижимо.

Поста е отдавна и ако вече си наясно с повечето неща, питай за което е останало.
Да не пиша това, което вече е ясно.
Пак опираме до време...

# 372
  • Някъде Там
Искам аз да питам Simple Smile
има ли фериботи през деня от игуменица за Бари не мога да открия аз Sad само през ноща са.
аз си направих маршрут ще се радвам да ми дадете повече идеи.
6 дни с връщането в БГ с кола - 2 възрастни с 2 деца ( 8 и 6 години)
1 ден - Пристигане в Бари и пътуване към Верона - настаняване и разходка там.
2 ден - гардаленд и спане наоколо
3 ден сафари парка и пак спане наоколо
4 ден - Венеция
5 ден - загреб или словенски брод(не знам кое от двете да избера)
не съм сигурна дали да не са 2 дни за гардаленд или сафари парка или за някое друго наоколо

# 373
  • София
има ли фериботи през деня от игуменица за Бари не мога да открия аз Sad само през ноща са.
4 ден - Венеция
не съм сигурна дали да не са 2 дни за гардаленд или сафари парка или за някое друго наоколо

Мога да ти бъда полезна по маршрута. Минаваме го много често.
Дневни фериботи има само до Венеция, защото пътува ден и нощ. В другите варианти много рядко. Като часовете на тръгване започват от 20 часа до към 2 след полунощ.

Не ми става ясно и ще попитам. Защо минавате с ферибот след като нямате никаква цел по пътя чак до Верона ?  Получава се излишен път и ферибота оскъпява.
Това е моят любим маршрут влизане от едната страна и излизане от другата на Италия. Но винаги с цели по пътя.

# 374
  • Някъде Там
4 ден - Венеция

Мога да ти бъда полезна по маршрута. Минаваме го много често.
Дневни фериботи има само до Венеция, защото пътува ден и нощ. В другите варианти много рядко. Като часовете на тръгване започват от 20 часа до към 2 след полунощ.

Не ми става ясно и ще попитам. Защо минавате с ферибот след като нямате никаква цел по пътя чак до Верона ?  Получава се излишен път и ферибота оскъпява.
Това е моят любим маршрут влизане от едната страна и излизане от другата на Италия. Но винаги с цели по пътя.
Благодаря за отговора bouquet
И аз не разбрах как излишен път и ферибота оскъпява?
Юни сме на море на Гърция левкада и си мислим след това да се приберем през Италия. Понеже на децата няма да им е интересно сгради, църкви и тем подобни неща се спрях на този вариант който съм описала, нооооо приемам и друг, тъй като нямам опит. А и на децата ще им е за пръв път екскурзия извън БГ такава дълга.

Общи условия

Активация на акаунт