Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 678
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Благодаря за отговора bouquet
И аз не разбрах как излишен път и ферибота оскъпява?
Юни сме на море на Гърция левкада и си мислим след това да се приберем през Италия. Понеже на децата няма да им е интересно сгради, църкви и тем подобни неща се спрях на този вариант който съм описала, нооооо приемам и друг, тъй като нямам опит. А и на децата ще им е за пръв път екскурзия извън БГ такава дълга.

Почивката в тази част на Гърция обяснява идеята. И ние когато сме близо до ферибота често го използваме...

А защо го казах...
София - Верона и обратно са към 2500 км.
А в другият-обиколен вариант са около 3100 км./доста повече гориво/.  Плюс цената на ферибота/не малко перо/ и допълнителни магистрални такси.
Разликата е очебийна. Но идеята си струва. Но пътуване Бари - Верона без нищо по пътя не си струва.
Но ако времето е ограничено ви разбирам. Вие най-добре си знаете...

# 376
  • Някъде Там
Да знам че е много и че има и евтини полети и може да разгледаме, нооо тръпката с ферибота си е друго особенно за децата, които обичат всичко морско Simple Smile А и знам че специално до там няма да се организираме да идем Simple Smile решили сме по нататък със самолети отделни градове като Рим, Милано с по 3-4 дни. Но за сега не ни устройва самолет Sad Само лекарствата ни са 1раница(че е с астма детето и инхалации). За сега ми се вижда много примамливо от Гърция да идем, но да доста път си е признавам.
За пътя Бари-Верона приемам предложения какво може да видим, къде да спрем. Гледах но нещо не се спрях на нещо интересно и за малките. Ще проверя и ферибота до Венеция че него май не съм гледала като цена и време.

# 377
  • София
Да знам че е много и че има и евтини полети и може да разгледаме, нооо тръпката с ферибота си е друго особенно за децата, които обичат всичко морско Simple Smile А и знам че специално до там няма да се организираме да идем Simple Smile решили сме по нататък със самолети отделни градове като Рим, Милано с по 3-4 дни. Но за сега не ни устройва самолет Sad Само лекарствата ни са 1раница(че е с астма детето и инхалации). За сега ми се вижда много примамливо от Гърция да идем, но да доста път си е признавам.
За пътя Бари-Верона приемам предложения какво може да видим, къде да спрем. Гледах но нещо не се спрях на нещо интересно и за малките. Ще проверя и ферибота до Венеция че него май не съм гледала като цена и време.

Колко са малки ?
Като ти погледнах програмата...
-1 ден - Пристигане в Бари и пътуване към Верона - настаняване и разходка там.-
Вие ще пътувате цяла нощ, може да е неспокойно. Тръгвате без нощувка...Пишеш за разходка след пристигане ??? Това са минимум 8-9 часа път ???
Нямам идея как бихте могли да спирате и да разглеждате в рамките на този ден и то с деца.
Повярвай ми няма как...
А местата, които заслужават внимание са прекалено много. Ние сме пътували по този маршрут много пъти по седмица и още не сме видели всичко.

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 23:29 от Bled

# 378
  • Някъде Там

Колко са малки ?
Като ти погледнах програмата...
-1 ден - Пристигане в Бари и пътуване към Верона - настаняване и разходка там.-
Вие ще пътувате цяла нощ, може да е неспокойно. Тръгвате без нощувка...Пишеш за разходка след пристигане ??? Това са минимум 8-9 часа път ???
Нямам идея как бихте могли да спирате и да разглеждате в рамките на този ден и то с деца.
Повярвай ми няма как...
А местата, които заслужават внимание са прекалено много. Ние сме пътували по този маршрут много пъти по седмица и още не сме видели всичко.
На 6 и 8 са малките.
Обикновенно цяла нощ пътуваме и за Гърция, децата спат в колата. Да, деня след пътуването не сме много за активни неща. Под разходка имах предвид нощна Верона - нещо лежерно с хубаво хапване. Досега всички градове които съм ходила си имат своето различно очарование през ноща.
Например когато бях в Париж страшно ми хареса как беше осветена кулата и целия град вечерта(от небостъргача се вижда). Точно на следващия ден отидохме на кулата и разочарованието ми беше огромно - една купчина желязо. Нооооо в спомените ми си остава красивата гледката от нощта.
Знам че има много неща които да се видят, на мен лично ще ми хареса и винарните да видя, да постоя и да се разходя там,но с деца е по различно,надали ще им е интересно това.
Искам да им покажа неща с които да ги впечатля, а не отблъсна. Според мен много ще ги впечатли (както и мен) сафари парка, гондолите, аквариума. Търсих и други такива по пътя но не намерих за да го разделя на по кратък маршрут. Предвид че се връщаме от море реших да пропусна аквапарка мисля че някъде край Римини видях,даже 2 аквапарка.Големият ме попита за Колизеума (аз се чудех, но ще ни трябват поне 1 ден там само за него,не знам). Когато го попитах какво очаква да види и той каза битка Simple Smile)) Иска да види как е било, а не арената сега. Но това ще е друг път с повече време а и може би по големи. Ще се радвам много да споделите ако сте ходили с деца какво ги е впечатлило.

# 379
Отбийте се в Сан Марино. Мисля, че ще се впечатлят от крепостта.

# 380
  • София
---------------------------------------
 Ще се радвам много да споделите ако сте ходили с деца какво ги е впечатлило.

Ще ми отнеме много време да ти споделя всичко, но ето само в началото ...
И за вас и за децата....
Клик
Възможностите са още повече, но се ограничавам до 10.
Не ти ги давам да ги обиколите, но просто да ги знаете ако решите друго или друг път.
Ние страшно обичаме планината, а тук има страхотни национални паркове...
Клик
Ако трябва ще продължим и нагоре по ботуша, но както ти казах много време трябва...

Ако изберете Сан Марино както правилно ти е споделено...любимо ми е и ще ти дам пълни подробности.
Ето малко поздрави за децата от мен - Сан Марино...

Може да спрете долу и да ги повозите на лифта...

и т.н.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 00:29 от Bled

# 381
  • Някъде Там
леле Bled страхотна си, ама наистина. Много много ти благодаря  bouquet
Felicе благодаря и на теб за хубавата идея  bouquet
Вече реших - ще спрем в Сан Марино за Пинокио и кулата на крепостта ( малко като на тази от Рапунцел прилича в едната част Wink мисля че ще им допадне)
А лифта за крепоста ли е?
Другите неща къде се намират всички от музея ли са снимките? Даа искам всичко да видя какво има и колко време ще трябва да отделим? Ще трябва да пренапиша плана със спирките Simple Smile
Искам да попитам и за сафари парковете - до колкото разбирам обикаляш с колата си в една част от тях. Вече 3 набелязах не знам кой да избера(и от тези които  Bled прати):
Знам че са различни, но повече от 2 мисля че ще им писне. Може да слезем и на Бриндиси, а не на Бари за да разгледаме ако се спрем на първия парк. А колко време ще трябва за него?
IndianaPark ми хареса, но моите са нисички и на повечето не ги пускат ( даже и тук в Коколандия така че ще си го оставя за друг път, да има повод да се върнем).
Планините са за мен   Hug и ги предпочитам пред морето, защото съм от планински град и са ми в кръвта, ноооо децата се уморяват и не могат да ходят много по преходи, така че пак ще са за по-натам.
А тези национални паркове са като нашата Витоша или като резервати - виждат се и животни, растения? Извинявам се за глупавия въпрос, ама от информацията, която намирам не се ориентирам, и да не пропускам нещо.

# 382
Ние комбинирахме Парко натура заедно с Гардаленд в 2 дни. Парко натура е разделен на две части. Едната е сафари парка в който влизаш с колата си и караш в колонка. Може да се отбива за малко в страни. Животните  почти свободно се разхождат. Другата част е много хубава зоологическа градина. На нас страшно много ни хареса заради това, че бетона е минимален и градината е много богата. Напрактика се чувстваш като в парк сред природата. Имат много маймуни, вкл. и доста горили. Доста лъвове, вкл. и два албиноса.  Парка е голям и заедно със сафарито изкарахме един цял ден.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 12:05 от Анонимен

# 383
  • Някъде Там
Ние комбинирахме Парко натура заедно с Гардаленд в 2 дни. Парко натура е разделен на две части. Едната е сафари парка в който влизаш с колата си и караш в редичка. Може да се отбива за малко в страни. Животните  почти свободно се разхождат. Другата част е много хубава зоологическа градина. На нас страшно много ни хареса заради това, че бетона е минимален и градината е много богата. Напрактика се чувстваш като в парк сред природата. Имат много маймуни, вкл. и доста горили. Доста лъвове, вкл. и два албиноса.  Парка е голям и заедно със сафарито изкарахме един цял ден.
Ами и аз така го бях замислила по 1 ден за парка и Гардаленд.
А Гардаленд с аквариума ли ви отне 1 ден?
Искам да те питам и кои неща се харесаха на детето/децата, че гледам някой влакчета доста страшнички ми се виждат?

# 384
Ние комбинирахме Парко натура заедно с Гардаленд в 2 дни. Парко натура е разделен на две части. Едната е сафари парка в който влизаш с колата си и караш в редичка. Може да се отбива за малко в страни. Животните  почти свободно се разхождат. Другата част е много хубава зоологическа градина. На нас страшно много ни хареса заради това, че бетона е минимален и градината е много богата. Напрактика се чувстваш като в парк сред природата. Имат много маймуни, вкл. и доста горили. Доста лъвове, вкл. и два албиноса.  Парка е голям и заедно със сафарито изкарахме един цял ден.
Ами и аз така го бях замислила по 1 ден за парка и Гардаленд.
А Гардаленд с аквариума ли ви отне 1 ден?
Искам да те питам и кои неща се харесаха на детето/децата, че гледам някой влакчета доста страшнички ми се виждат?

Гардаленд с акавариума ни отне един ден, но бяхме в такъв период, че нямаше почти хора и изобщо не чакахме. В петък, събота и неделя и по време на празници и ваканции не е така.
Има дипляна/карта в която са указани кои атракции са забранени под определена възраст или височина. Не помня точно защото вече ги бъркам парковете. Има едно влакче, което беше позволено за моята 7 годишна и заедно с нея и аз се качих. Е на мен ми стана лошо. Има и една атракция на вода. Забравих и името. Качваш се в нещо като влак на вода. Това много и хареса. Принципно двете най-екстремни няма да са подходящи, а и ще са забранени за вашата възраст. На сайта също мисля, че са описани.

# 385
  • Някъде Там
Felicе, мерси  bouquet
На нас по изчисления за сега се пада сряда или четвъртък като ден там.
Намерих и някакви рестрикции за височината, ако някой иска:
Ще се поровя да направя план за там и ще пиша да си кажете мнението.
Но за сега първо пътя и къде да спираме и спим.
Благодаря!

# 386
  • Варна
Напълно споделям мнението на Felice за зоопарка в Парко натура вива, на нас много ни хареса тропическата зона Simple Smile. И да споделя нашия опит за Гардаленд, може да Ви е от полза - ние си купихме комбинирани билети за Гардаленд и аквариума от рецепцията на комплекса в който бяхме отседнали - 37.00 евро, а за Парко натура вива - комбиниран /зоопарка и сафарито/ - 17.00 евро  за възрастни, децата /навършени 10 г./ гратис. Предварително бях писала до хотела с питане дали продават билети, на сайта на атракционите мисля, че бяха малко по-скъпи. Относно Гардаленд на брошурата им са оцветени в различен цвят трите зони - Фентъзи, Приключение и Адреналин, последните са най-екстремни - на дъщеря ми и хареса най-много на Раптор, Мамут, Кунг-фу панда,  на водните влакчета наистина е много забавно. Ще Ви хареса със сигурност.

# 387
  • Някъде Там
Напълно споделям мнението на Felice за зоопарка в Парко натура вива, на нас много ни хареса тропическата зона Simple Smile. И да споделя нашия опит за Гардаленд, може да Ви е от полза - ние си купихме комбинирани билети за Гардаленд и аквариума от рецепцията на комплекса в който бяхме отседнали - 37.00 евро, а за Парко натура вива - комбиниран /зоопарка и сафарито/ - 17.00 евро  за възрастни, децата /навършени 10 г./ гратис. Предварително бях писала до хотела с питане дали продават билети, на сайта на атракционите мисля, че бяха малко по-скъпи. Относно Гардаленд на брошурата им са оцветени в различен цвят трите зони - Фентъзи, Приключение и Адреналин, последните са най-екстремни - на дъщеря ми и хареса най-много на Раптор, Мамут, Кунг-фу панда,  на водните влакчета наистина е много забавно. Ще Ви хареса със сигурност.
bouquet много благодаря.
От голяма полза ми е споделянето на опита ви.
А на водните неща в Гардаленд ще се намокрим ли?
Може ли да споделите и хотелите в които сте отсядали?
Гледах че в Гардаленд за този период се водят някакви Night is Magic ( 10-23 ).
Вие за толкова много часове ли го обиколихте - 13 часа? Не е ли много? Няма ли да ни омръзне Simple Smile
Идеята ми е ще можем ли да тръгнем сутринта по-рано от Сан Марино и да идем направо в Гардаленд към 10-11?
А вечерта на осветено по атрактивни ли са влакчетата?

# 388
  • Варна
bouquet много благодаря.
От голяма полза ми е споделянето на опита ви.
А на водните неща в Гардаленд ще се намокрим ли?
Може ли да споделите и хотелите в които сте отсядали?
Гледах че в Гардаленд за този период се водят някакви Night is Magic ( 10-23 ).
Вие за толкова много часове ли го обиколихте - 13 часа? Не е ли много? Няма ли да ни омръзне Simple Smile
Идеята ми е ще можем ли да тръгнем сутринта по-рано от Сан Марино и да идем направо в Гардаленд към 10-11?
А вечерта на осветено по атрактивни ли са влакчетата?
Ние отседнахме в комплекс Belvedere Village, на около 3 км. от парка, оттам си купихме и билетите. Обиколихме го от 10.00 до 17.00 ч. , но ние бяхме там на 8.04, в първия им работен ден за тази година и имаше много посетители, чакали сме около 15-20 мин. на по-атрактивните атракциони, тоест ако няма много хора, ще го обиколите по-бързо. На нас ни беше хубаво и даже ако не трябваше да пътуваме до Венеция, щяхме да поостанем още. На последните два въпроса не мога да отговоря. Ако имате и други въпроси - питайте Simple Smile

# 389
Здравейте,предварително се извинявам,ако вече е коментирано,но искам да попитам:
имате ли опит с някоя тур-агенция,която организира екскурзия в южна Италия с домашен любимец(мъничко кученце)....и изобщо някой от вас пътувал ли е с любимец до Италия?

Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт