Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 330
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  • София (Възраждане)
Бед, какви са цените за наем на чадър на северния плаж на Бари, този за който стана дума? Кой от давата, той или Помодоро-то е по ок? Говорим за инцидентно плажуване.

# 556
  • София
Бед, какви са цените за наем на чадър на северния плаж на Бари, този за който стана дума? Кой от давата, той или Помодоро-то е по ок? Говорим за инцидентно плажуване.

Пане Помодоро е общински плаж и няма чадъри и шезлонги. Ние затова се ориентирахме към друг град с по-голям плаж. За другия плаж не зная какви са цените, защото вчера го открих.

# 557
За съжаление бари и барлетта се славят от няколко години с мръсни и неподдържани плажове и замърсено море,скоро ги нарекоха бунища специално барлетта.
Всички търсят чисто море и съответно саленто е най-хубавата зона, има много хора до септември, но е на мода в последните 7-8 години ,цените се вдигнаха но са значително по-ниски от севера,хубавите лидо имат цени около 40 евро на ден,тоест вход,паркинг,душове,сейф и ползване на басейни и плаж,обикновенно има хепихауър с известни диджеи,ресторанти и изобщо животът кипи ,една вечеря е около 35 евро на човек ,аперитиво хепихауър около 15, има и стрийтфууд навсякъде разбира се,но почти всички туристи идват в италия заради ресторантите,подобни вкусотии само сънуват в германия или холандия,тамошните италиански ресторанти са като навсякъде -бледи имитации на ит.кухня

# 558
  • sofia
Привет, ще водим децата в Гардаленд в края на септември. Ще спим в Сирмионе и неделята ни остава за разглеждане на езерото. Бихте ли ми препоръчали за един ден къде да отидем, кое градче, с корабче или с кола?

# 559
Привет, ще водим децата в Гардаленд в края на септември. Ще спим в Сирмионе и неделята ни остава за разглеждане на езерото. Бихте ли ми препоръчали за един ден къде да отидем, кое градче, с корабче или с кола?

От Сирмионе има връзки по езерото ,но и по брега е хубава разходка,можете да идете до Рива дел Гарда на северния бряг,спирайки където ви хареса,паркинг има навсякъде и струва около 3 евро за час .
само сирмионе отнема поне 3-4 часа от началото до края където са арх.разкопки -може и с влакче да се отиде до края,има и хубави и приятни плажове.
Коко бийч в Сирмионе е много известно и посещавано място,със организирани фиести и изобщо животът тече с пълна сила там -който иска да види как се забавляват местните може да отиде там някоя вечер,в стария град на бергамо освен туристи няма никой .

# 560
  • sofia
Аз съм взела последната нощувка в Бергамо и със сигурност ще отидем в стария град, много ми харесва това място.
Само за езерото се чудех кое е най-подходящо.

# 561
  • Пловдив
Може ли да препоръчате сайт за оферти last minute за апарт/хотели? От типа на грабо или просто нещо, различно от букинг и airbnb/ tripadvisor ...Местен италиански сайт ако е още по-добре.
Просто тази година запазването ни ще е буквално в последния момент, а букинг разбира се е почти изчерпан..

# 562
  • Milano
Може ли да препоръчате сайт за оферти last minute за апарт/хотели? От типа на грабо или просто нещо, различно от букинг и airbnb/ tripadvisor ...Местен италиански сайт ако е още по-добре.
Просто тази година запазването ни ще е буквално в последния момент, а букинг разбира се е почти изчерпан..

http://www.it.lastminute.com/appartamenti/

# 563
  • София
Страхотна тема. Предстоят ми пътувания и ще черпя опит.
Ще посетя Лече живот и здраве другия месец. Можете ли да ме ориентирате за еме на някоя италианска дрогерия от типа на ДМ и тн. Искам да си купя някои неща и ще ми е по-лесно ако ми е познато името. А също и някое хубаво място там- забележителност или ресторантче? Благодаря ви предварително. Пътуването ще е еднодневно с ферибот от Албания.

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 22:54 от Bossa Nova

# 564
# 565
  • София
Ние вчера се завърнахме от Барлета и искам да благодаря на всички за съветите и насоките.
Някой от следващите дни, ще пусна разказ от почивката. 
Изкарахме няколко страхотни дни там. Градчето е много приятно. Плажната ивица е хубава и голяма. Смятам, че там цените за плаж са по-ниски от колко по басейните в София или по нашето море. Simple Smile

# 566

Desenzano del Garda е прекрасно градче, изключително близо до красивото Сирмионе, моята препоръка е да го посетите (с корабче) Simple Smile

# 567
  • София
Ползвахме goldcar, през сайта на wizzair.
Чисто нова кола ни дадоха, но по принцип предлагат няколко опции и може да се избере.
Не съм съгласна за бързината на корабчето. От Оно до Беладжио старото корабче го взе за 49 минути. Езерото го прекосява наляво надясно няколко пъти. С кола от Оно до Беладжио по крайбрежата изключително красива улица е доста по-кратко, това са около 10км все пак. Ние карахме по крайбрежната с около 30-40км/час. Но пак твърдя, че е въпрос на предпочитание. Ние не бяхме на фериботите, а на пътинческо корабче. Силен шум, силен пек и чакаш и се редиш на опашки. Пътуваш прав... Колата я спирахме на места с невероятна гледка. Ако бяхме с корабче се чака за следващото, а ние не чакахме, а когато си се насладил на гледката просто се качваш и потегляш Simple Smile

Здравейте,
Тъй като преди време доста похвалих услугите на goldcar за кола под наем, два месеца по-късно мнението ми за тях се промени противоположно.
Преди седмица получаваме административна глоба от тях за 55 евро, които са си изтеглили от нашата кредитна карта, за това че сме имали глоба от полицията. Тази сума не покрива глобата от полицията. До тук добре, НО самата глоба не ни беше показана. Текста само гласи:
We further inform you that we will charge a 55,00 € fine management fee to your account (based on the 55,00 € cost for the ticket) in the next few days..
The fee is only for the expense incurred by Goldcar as a result of the administrative proceedings carried out to identify the vehicle's driver for the authorities. .
On this occasion Goldcar has received the fine notification via Internet. Therefore, we are unable to send you a copy of the fine.
Т.е. без да те информират дори за: точното място, час и номер на колата, за която уж е издадена глоба, ни изтеглиха 55 евро административна такса.
Помолихме goldcar, докато не ни дойде официалната глоба и не е доказано, че е нашата кола да не ни глобяват, но 55 евро ни бяха изтеглени. Никакъв отговор и от goldcar на нашето писменно възражение.
Късно, но четох в tripadvisor,  че има доста ужилени хора по този начин, дори и 5 месеца след като са наемали кола от тази компания.
Няма да се учудя, ако продължат да си крадат още пари. Сега проучвам до къде да пиша, за да подадем жалба. Мисля да подам оплакване и wizzair, тъй като през тях поръчахме колата, и платихме пълно покритие.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 15:32 от Stela_B

# 568
обади се на виза и си искай парите обратно и също ги помоли да ти пратят нова карта с номера на тази се злоупотребява.

# 569
Здравейте,планирам пътуване за средата на октомври до Тирано,с желание да стигнем до С.Мориц с влак.Четох за Бернина експрес,но въпросът ми е има ли опция да използвам обикновен влак за това разстояние,който е по-евтин?Моля за по-подробно обяснение.И още нещо,по това време на годината какво е  обичайно времето2 Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт