Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 380
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • на Мелмак
Днес бяхме в едно ресторантче, на едно площадче, между Сан Марко и магазина Койн. Много вкусно на добри цени. Имена не помня, ако някой в сети да помогне с името на площада  Peace
Пп. Имаше магазин на промод там  newsm78.

# 541
  • София
Днес бяхме в едно ресторантче, на едно площадче, между Сан Марко и магазина Койн. Много вкусно на добри цени. Имена не помня, ако някой в сети да помогне с името на площада  Peace
Пп. Имаше магазин на промод там  newsm78.

По всяка вероятност говориш за площад San Bartolomeo с паметника на Карло Голдони.  Това е на метри от Риалто.
На него има няколко заведения...
Coin Excelsior е малко след него. Да, има магазин на Promod.

# 542
  • Sofia
Благодаря за отговорите!

Понеже сме решили да не фиксираме престоя ни по набелязаните места, a да решаваме в движение, май се  колебаем за конкретната дата, дали да сме във Венеция. Като че ли сега повече клоним на там, да започнем от Гарда и да отбележим повода някъде в района, евентуално със рицарското представление с вечеря в Medieval Times. Някой има ли лични впечатления от там?

# 543
  • София
Благодаря за отговорите!

Понеже сме решили да не фиксираме престоя ни по набелязаните места, a да решаваме в движение, май се  колебаем за конкретната дата, дали да сме във Венеция. Като че ли сега повече клоним на там, да започнем от Гарда и да отбележим повода някъде в района, евентуално със рицарското представление с вечеря в Medieval Times. Някой има ли лични впечатления от там?

Да имам впечатления и то много в различни райони. В случая от Lazise.
Няма да се впускам в подробности мисля, че съм писала по въпроса.
Но веднага ще кажа, че това не е за подобен повод. Останах с впечатление, че търсите романтика и задушевна обстановка.
Това е точно обратното, просто малко кичозно шоу. Не е зле да се види, но не и с вашата цел.
Не знам дали изключителния шум от удряне на железни чинии и прибори по масата ще ви харесат за целта.
Ако искате да го видите, вижте го, но не в този ден... Поне аз мисля така.

# 544
  • Sofia
Пропуснах важно уточнение, може би, рожденикът става на 10, та затова и цялото умуване в тази посока...

Аз предстартово се лутам само между различни въпроси, необходими ли са ни адаптери за контактите, последно на Сардиния купувахме в движения, дали навсякъде в Италия са им такива, нямам спомен?!

# 545
Питай рожденника от какво се интересува и действайте Simple Smile Ако рицари то рицари.

Адаптери има понякога нужда , понякога не ... ако имате нужда питате на рецепцията и ви дават  Peace ако нямат е тъпо. Но като правите резервацията може да сложите текст с въпрос. Те отговарят .

# 546
  • София
Пропуснах важно уточнение, може би, рожденикът става на 10, та затова и цялото умуване в тази посока...

Аз предстартово се лутам само между различни въпроси, необходими ли са ни адаптери за контактите, последно на Сардиния купувахме в движения, дали навсякъде в Италия са им такива, нямам спомен?!

Това променя много нещата. На децата шоуто им е много интересно. Става за подарък. Аз си мислех за романтични заведения за вас във Венеция, трябваше да кажеш по-рано.
Носете адаптер за всеки случай, въпреки че рядко трябва.

Трябва не трябва аз нося винаги за всички точки на света...

# 547
  • В страната на бурите
Момичета,четох доста, но моля за съвет, тъй като виждам,че имате много опит. Искам да направя подарък на майка ми и в началото на септември да я заведа в Италия, но... тя е възрастен човек, вече и по-трудноподвижен, със ставни заболявания. Тоест ходенето пеша е проблем. Затова търся място с хубав плаж и хотелче наблизо, което не изисква ходене, за да останем 4-5 дни. Но и искам все пак да и покажа нещо типично и забележително, затова планирам и да може да се стигне с влак до някой по-голям град. Като в града можем и да останем за ден-два и евентуално придвижването да е с тези автобуси Hop on Hop off. Или да сме в хотел в центъра. Без кола ще сме.
Моля за препоръки Simple Smile
Мислех за Римини и оттам да отидем до Флоренция или Венеция. Има ли хубави плажове около Рим или на 2 часа примерно с влак? И няма ли да е още горещо началото на септември?

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 10:38 от Wonder woman

# 548
  • Варна
Моля за помощ. Ще летим София - Рим и после трябва от Рим да се придвижим до пристанището на Соренто. Кой е най-подходящия транспорт и начин? Също изгодно и прилично настаняване за пренощуване в Соренто?
 Hug

# 549
  • София
Да кажа и ще ви отговоря...
Върнахме се преди малко от Италия като бяхме за една нощ с цел посещение на едно от най-известните заведения на открито в Рим, Andrea Doria. С програма на Ryan Elliott.

Като целта не беше само това, но и да пробваме безплатния код за забележителности от www.booking.com.
Нямахме възможност за много, но кода работи безотказно.
Качихме се за идеята пробно на Hop-On Hop-Off за час. Без проблем с безплатния код.
Пожелахме Segway Rome Tours, но нямаше свободни в момента, но кода работи.
Top Service – Круз, имаше места безплатно.
Само за това имаше време, но кода работи навсякъде. Като определени забележителности са с резервации предварително при наличие на свободни места.
Следва да пробваме същото за Дубай и Барселона... Просто от чисто любопитство.

Момичета,четох доста, но моля за съвет, тъй като виждам,че имате много опит. Искам да направя подарък на майка ми и в началото на септември да я заведа в Италия, но... тя е възрастен човек, вече и по-трудноподвижен, със ставни заболявания. Тоест ходенето пеша е проблем. Затова търся място с хубав плаж и хотелче наблизо, което не изисква ходене, за да останем 4-5 дни. Но и искам все пак да и покажа нещо типично и забележително, затова планирам и да може да се стигне с влак до някой по-голям град. Като в града можем и да останем за ден-два и евентуално придвижването да е с тези автобуси Hop on Hop off. Или да сме в хотел в центъра. Без кола ще сме.
Мислех за Римини и оттам да отидем до Флоренция или Венеция. Има ли хубави плажове около Рим или на 2 часа примерно с влак? И няма ли да е още горещо началото на септември?

Хубава идея и напълно осъществима.
Аз вече съм го правила макар не с родителите ми. В този аспект помогнах на потребители от форума с трудна подвижност за Италия и Гърция. Бяха много доволни.
Има доста варианти за Италия, летище-близък и удобен плаж-забележителности. Като не е нужно пътуването да е само с влак. Има варианти с удобни трансфери или екскурзии на място или от самия хотел.
Ще дам повече възможности макар и някои неудобни за вас, но възможни...

Кацане Тревизо с плаж на Лидо ди Йезоло или остров Лидо.
Разглеждане на Венеция…

Кацане Пиза с плаж Fortuna Beach - Marina di Pisa или околности.
Разглеждане Пиза и Флоренция.

Кацане Рим с плаж Остиа или околности.
Разглеждане на Рим.

Кацане Бари с плаж в близост.
Разглеждане Alberobello, Матера и др.

Кацане Неапол с плаж Поцуоли или околности/много варианти/.
Разглеждане Неапол, Амалфийско крайбрежие и др.

Кацане Катания (Сицилия) с плаж Playa di Catania или др.
Разглеждане Катания-Сицилия/околности Етна и др.

Кацане Болоня с плаж около Римини.
Разглеждане околности Сан Марино и др.

Има и още варианти, но тези стигат.
Пак повтарям не всички са удобни за вашето положение, примерно Етна, Сан Марино. Но с избрани екскурзии няма невъзможни неща, остава желанието.
Ако избереш варианта ще говорим специално за него.
Успех…

Моля за помощ. Ще летим София - Рим и после трябва от Рим да се придвижим до пристанището на Соренто. Кой е най-подходящия транспорт и начин? Също изгодно и прилично настаняване за пренощуване в Соренто?
 Hug

Да попитам защо Рим, а не Неапол за Соренто ?

Имате директни възможности с...
http://www2.marozzivt.it/orari

https://shop.flixbus.com/search?adults=1&children=0&bike … 375556.1494399829

Както и влак до Неапол плюс бус или по вода до Соренто.

# 550
  • Варна

Да попитам защо Рим, а не Неапол за Соренто ?

Имате директни възможности с...
http://www2.marozzivt.it/orari

https://shop.flixbus.com/search?adults=1&children=0&bike … 375556.1494399829

Както и влак до Неапол плюс бус или по вода до Соренто.

София - Рим намерихме по изгодни билети спрямо Неапол и вече са купени за 8 юли.
Първият сайт е само на италиански май. Не знам езика Sad

А какво ще препоръчате да видим и хапнем. В Рим ли да пообиколим нещо, ще пристигнем сутринта и вече с някой късен да се придвижим до Соренто?

# 551

На нас Римини хич не ни хареса, а и хотелите са ужасни, малки стаи, ужасна храна....В интерес на истината ние бяхме в Белария в 4*, не точно в Римини, но не знам защо почивката се предлагаше като такава в Римини. 3* хотел беше в Чезенатико, там бяха още по-недоволни от нас. Освен това не е толкова близо за екскурзии, само Сан Марино и Равена са близо. До Венеция пътувахме с автобус почти 4 часа.

# 552
  • София
Здравейте,

Ние в крайна сметка се спретнахме и ще пътуваме следващата седмица, както беше планирано в самото начало.
Летим на 11-ти и по план трябва да кацнем в 19:05 ч., но се притеснявам ако има закъснение дали ще стигнем на време до гарата в Бари, за да хванем влака за Барлета, който тръгва в 20:18 ч.

Програмата ни е много лежерна. 3 дни плаж в Барлета и разбира се обиколка на града, а последния ден ще разгледаме Бари. До колкото разбрах за Бари са достатъчни 4-5 часа, така че ще имаме достатъчно време, тъй като обратния полет е в 19:40 ч.
При следващо пътуване в Пулия, ще отделим време на Матера и Арбелобело, както и на другите интересни градчета.
Попаднах обаче на един интересен плаж в Бари Lido San Francesco Alla Rena имате ли впечатления от него? Дали си заслужава да сменя хотела в Барлета с хотел в Бари и да плажуваме на този плаж?
Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 19:27 от NaniG

# 553
  • София
Здравейте,

Ние в крайна сметка се спретнахме и ще пътуваме следващата седмица, както беше планирано в самото начало.
Летим на 11-ти и по план трябва да кацнем в 19:05 ч., но се притеснявам ако има закъснение дали ще стигнем на време до гарата в Бари, за да хванем влака за Барлета, който тръгва в 20:18 ч.

Програмата ни е много лежерна. 3 дни плаж в Барлета и разбира се обиколка на града, а последния ден ще разгледаме Бари. До колкото разбрах за Бари са достатъчни 4-5 часа, така че ще имаме достатъчно време, тъй като обратния полет е в 19:40 ч.
При следващо пътуване в Пулия, ще отделим време на Матера и Арбелобело, както и на другите интересни градчета.
Попаднах обаче на един интересен плаж в Бари Lido San Francesco Alla Rena имате ли впечатления от него? Дали си заслужава да сменя хотела в Барлета с хотел в Бари и да плажуваме на този плаж?
Благодаря предварително!

И ние така - лежерно си летим. Накупили сме билети под 10 евро за къде ли не. И сега ги ползваме. Върнахме се днес отново като имаме билети и за Бари скоро.

След този влак до Барлета имаш и други, не се притеснявай.

Познавам отлично цитирания от теб плаж в Бари, но той няма нищо общо с мястото, което отиваш.
Много по-малък и населен, особено събота и неделя. На него няколко пъти сме изчаквали вечерни фериботи.
Преди няколко години беше доста занемарен, но сега стана значително по-чист и добър/и по-скъп/. Заведението също е добро, персонала любезен. Тоест струва си, но не всеки ден.

В Барлета има много повече багни и избор на места. Плаж е и от двете страни на кея. Зависи къде ви е хотела. Починете си там...

На нас Римини хич не ни хареса, а и хотелите са ужасни, малки стаи, ужасна храна....
...........................

Не правете заключения от вашите или няколко хотела. Били сме в Римини(и наоколо) в доста хотели и почти нямам оплаквания. Въпрос на избор. Ако се наложи ще ви ги цитирам...
Във вашия случай явно агенция ги избира, но аз не ползвам такива.

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 00:21 от Bled

# 554
  • София

И ние така - лежерно си летим. Накупили сме билети под 10 евро за къде ли не. И сега ги ползваме. Върнахме се днес отново като имаме билети и за Бари скоро.

След този влак до Барлета имаш и други, не се притеснявай.

Познавам отлично цитирания от теб плаж в Бари, но той няма нищо общо с мястото, което отиваш.
Много по-малък и населен, особено събота и неделя. На него няколко пъти сме изчаквали вечерни фериботи.
Преди няколко години беше доста занемарен, но сега стана значително по-чист и добър/и по-скъп/. Заведението също е добро, персонала любезен. Тоест струва си, но не всеки ден.

В Барлета има много повече багни и избор на места. Плаж е и от двете страни на кея. Зависи къде ви е хотела. Починете си там...

Много благодаря за споделеното от теб. Винаги даваш много полезна информация Simple Smile Значи по-добре Барлета. Ще се радвам ако имаш и предложения за заведения или на място където си харесаме? Има ли избор в градчето? Гледах в tripadvisor имаше доста заведения.

Общи условия

Активация на акаунт