Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 335
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Имам следните питания-ако някой е пътувал скоро с кола към Италия-има ли проблеми при преминаването на границите-проверки,чакане и срещи с "бежанците".
И другият ми в-с е за Флоренция-заслужава ли си да се ходи по това време на годината-т.е. интересуваме дали статуите са разковани(в случай че ги покриват зимно време) и дали фонтаните работят.

# 166
Нищо не крият във Флоренция зимата, туристическият поток не спира

# 167
Верона и Падуа са много красиви градове и има какво да се види, може да минете и през Виченца
според мен няма да се разочаровате, дори и да останете да разглеждате само регион Венето  Peace

Оставете Флоренция за друг път, когато ще имате време да видите и Сиена, Пиза, Болоня...
Благодаря, а имаш ли личен опит с настаняването, най- вече ме мъчи Венеция.

# 168
# 169
# 170
# 171
Имам и аз едно питане, моля разбиращите италиански да помогнат. Купих билети за наклонената кула в Пиза онлайн. Всичко изглежда нормално, удържаха си парите от картата, получих ваучера. Сега проверявам и виждам, че парите по картата са възстановени и като транзакция от същата дата стои само таксата за СМС-а. Сега питането ми е всъщност имам ли билети за кулата, платени ли са или ще се плаща на място. В имейла получих освен ваучера и още един документ, в който освен датата, брой билети, цената и код на резервацията има и следния текст:

Il Vostro pagamento e stato autorizzato dalla banca/instituto emittente la carta di credito utilizzata: importo da pagare e stato impegnato per acquistare il prodotto/servizio identificato dal codice assegnato al vostro ordine di acquisto dall esercente. I esercente, secondo le proprie regole operative, porta decidere di addebitare la vostra carta dell importo del pagamento, subito o, piu probabilmente, con un certo ritardo probabilmente al momento al momento della spedizione. l addebito sara effettuato sul conto della carta; se tardasse, cio dipendera dalle scelte dell esercente. Il successivo addebito sul vostro conto corrente bancario dipende dalle modalita e dalle condizioni applicate dalla vostra banca.

Предполагам, че тук се крие истината. Моля за превод  bouquet

# 172
На нас парите ни бяха удържани в деня на посещението.

# 173
Имам и аз едно питане, моля разбиращите италиански да помогнат. Купих билети за наклонената кула в Пиза онлайн. Всичко изглежда нормално, удържаха си парите от картата, получих ваучера. Сега проверявам и виждам, че парите по картата са възстановени и като транзакция от същата дата стои само таксата за СМС-а. Сега питането ми е всъщност имам ли билети за кулата, платени ли са или ще се плаща на място. В имейла получих освен ваучера и още един документ, в който освен датата, брой билети, цената и код на резервацията има и следния текст:

Il Vostro pagamento e stato autorizzato dalla banca/instituto emittente la carta di credito utilizzata: importo da pagare e stato impegnato per acquistare il prodotto/servizio identificato dal codice assegnato al vostro ordine di acquisto dall esercente. I esercente, secondo le proprie regole operative, porta decidere di addebitare la vostra carta dell importo del pagamento, subito o, piu probabilmente, con un certo ritardo probabilmente al momento al momento della spedizione. l addebito sara effettuato sul conto della carta; se tardasse, cio dipendera dalle scelte dell esercente. Il successivo addebito sul vostro conto corrente bancario dipende dalle modalita e dalle condizioni applicate dalla vostra banca.

Предполагам, че тук се крие истината. Моля за превод  bouquet

Доколкото разбирам само са блокирали сумата пробно, като гаранция, че ще платите билета.

# 174
  • София
regina di cuori благодаря за отговорите.
Потапям се в темата Simple Smile

# 175
След 2 седмици пътуваме до Венеция, Падуа и Верона( с нощувки в Загреб и Любляна) и въпреки многото четене и питане имам неясни неща.
Не можах добре да се ориентирам за тол таксите в Италия - малко помощ?
Имаме 3 нощувки в Маргера до Местре. Реших, че ще вземем карта за транспорта за 48 часа, но не мога да преценя за забележителностите да купувам ли карта и каква. Ние сме 4 възрастни и 1 дете на 10 г., като аз съм най-издръжлива и лакома за гледки. Та ще се съобразя с другите. Да купувам ли Венеция карт или само за Дожите + другите три неща?
Имаме и 1 нощувка във Верона.
Моля за съвет.
Благодаря

# 176
  • София
Здравейте,
на път съм да закупя 2 билета от този сайт Italiarail.com до Болоня. На последната стъпка преди плащането ми прави впечатление, че не ми поиска преди това имената на пътниците.Аз ли не правя нещо като хората или си е така?
 bouquet

# 177
  • София
Записах се и в темата за Неапол,  но да драсна и тук - купихме си билети за август месец за Неапол с идеята да пообиколим района, вкл. Капри и красотите на Амалфи, Позитано и другите малки крайбрежни градчета. Ще имаме около 10 дни, като част от времето мислим да сме с рент-а-кар. За всички съвети и напътствия ще съм много благодарна.  bouquet

# 178
  • София

Не можах добре да се ориентирам за тол таксите в Италия - малко помощ?

Благодаря

clevermary
Таксите често се коментират, но за да не се затормозяваш за отделни етапи, най-лесно ги смятай 6 евро на 100 километра магистрала.
Ако те интересува точно дадена отсечка, напиши я, ще ти кажа...

Записах се и в темата за Неапол,  но да драсна и тук - купихме си билети за август месец за Неапол с идеята да пообиколим района, вкл. Капри и красотите на Амалфи, Позитано и другите малки крайбрежни градчета. Ще имаме около 10 дни, като част от времето мислим да сме с рент-а-кар. За всички съвети и напътствия ще съм много благодарна.  bouquet

Malini
10 дена са идеално време за това пътуване.
Да не говорим, че август си е за плаж, отделете и за това.
Местата са коментирани, ако имате вече маршрут и неясноти питай.
Дори ако искаш помощ за маршрут, също...

Здравейте,
на път съм да закупя 2 билета от този сайт Italiarail.com до Болоня. На последната стъпка преди плащането ми прави впечатление, че не ми поиска преди това имената на пътниците.Аз ли не правя нещо като хората или си е така?
 bouquet

Av '
Имената ще ги поиска на следващата стъпка, заедно с картата..
Когато видиш нещо подобно:
Скрит текст:
Ticket Sub-total: US$29.00
ItaliaPass: US$49.00 US$19.00
Service Fee: US$5.00 US$0.00
Free with ItaliaPass!
Delivery: US$0.00
Order Total: US$48.00

# 179
Имам следните питания-ако някой е пътувал скоро с кола към Италия-има ли проблеми при преминаването на границите-проверки,чакане и срещи с "бежанците".
И другият ми в-с е за Флоренция-заслужава ли си да се ходи по това време на годината-т.е. интересуваме дали статуите са разковани(в случай че ги покриват зимно време) и дали фонтаните работят.

Не сме имали подобни проблеми, единствено един пътник си беше изгубил паспорта, но ни предасочиха на другите пунктове

Общи условия

Активация на акаунт