Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 493
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
  • София
леле Bled страхотна си, ама наистина. Много много ти благодаря  bouquet
Felicе благодаря и на теб за хубавата идея  bouquet
Вече реших - ще спрем в Сан Марино за Пинокио и кулата на крепостта ( малко като на тази от Рапунцел прилича в едната част Wink мисля че ще им допадне)
А лифта за крепоста ли е?
Другите неща къде се намират всички от музея ли са снимките? Даа искам всичко да видя какво има и колко време ще трябва да отделим? Ще трябва да пренапиша плана със спирките Simple Smile
Искам да попитам и за сафари парковете - до колкото разбирам обикаляш с колата си в една част от тях. Вече 3 набелязах не знам кой да избера(и от тези които  Bled прати):
------------------------------

Я виж тази тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=726349
Да не се повтарям. Снимките ги няма, но ако трябва ще качвам пак.
То не е крепост, а крепости. Лифта е точно докъдето трябва, центъра. Ще ти обясня подробно.
Но ако нощувате там, не ви трябва. Мога да ти кажа единствения хотел вътре зад стените със собствен паркинг. Май съм го пуснала в темата, Rosa.
Прочети и ако има въпроси питай смело.

# 391
Защо и трябва да е зад стените, като на метри пред тях има безброй хотели? Включително и такива с паркинг. Отделно, че хотелите дават талони за сериозно намаление на цената на обществените паркинги. Ние бяхме в хотел на 20 метра от централната порта, с паркинг под носа ни с намалена от хотела цена и гледка към морето.

# 392
  • София
Защо и трябва да е зад стените, като на метри пред тях има безброй хотели? Включително и такива с паркинг. Отделно, че хотелите дават талони за сериозно намаление на цената на обществените паркинги. Ние бяхме в хотел на 20 метра от централната порта, с паркинг под носа ни с намалена от хотела цена и гледка към морето.

Няма проблем, просто казах, че има и един такъв. Хубав със страхотна гледка и добър ресторант. Точно под Torre Guaita, уникално. Умерени цени, паркинга беше безплатен, сега е няколко евро(последно 4).
Не мислиш за нищо. Колата е до теб. И всичко необходимо е на метри...
http://www.hotelrosasanmarino.com/en/
Но може и навън, въпрос на избор....
Нощували сме и в други с паркинг, мога да ги изброя. И такива до паркинг...

# 393
Забрави да споменеш ето тази забележка, защото в стените има ZTL:

"Remember that in the old town you can enter or leave by car from 7 pm until 10 in the morning, while during the day, while access is denied to means of transportation and the area becomes a pedestrian one during day time.

As an alternative, just 150 meters away, there are two large parking lots with outdoor parking spaces, the P6 and P7, where you can leave your car enjoying the special rate of € 4 per day, reserved for our guests."

Хотела е на метри от горната порта, което изобщо не е никакво предимство. Второто изречение важи за повечето хотели извън стените, но близо до тях. Т.е. може да се избира измежду доста други опции с по-добро разположение. Аз бих препоръчала да се погледне около Viale F. D'Urbinо. Там е единия паркинг, точно до централната порта и има и по-евтини хотелчета, които не натоварват цената заради претенцията, че са вътре в стените.

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 17:03 от Анонимен

# 394
  • София
Да, съобразяваме се с това и не е никакъв проблем. Диапазона е доста голям, а и портата е доста близо.
На нас ни беше супер удобно, но спираме и на други места много често както казах.
Хотелът не винаги е със свободни стаи.
Да, избора е прекалено голям. Както казах въпрос на избор.
Нощували сме и в съседния Cesare с преференции за близкия паркинг.
Въобще варианти много...В Гранда също, но там паркинга е доста по-скъп. Както и хотела...

# 395
Напротив, проблем си е. Можеш да влизаш и излизаш с колата само между часовете 19 и 10 сутринта. А ако планираш да тръгваш и пристигаш през деня извън тези часове трябва да се съобразиш със ZTL и да си изкарал колата на външен паркинг. Т.е. да си намерил място за паркиране и да си платил таксата паркинг. Т.е. хотел с паркинг в стените всъщност не е никакво предимство. Със или без него все тая.
Изобщо нощуването в стените не го намирам за никакво предимство или лукс. На 50м. от тези хотели има достатъчно други, които не са натоварени с претенциите "в сърцето на Сан Марино".

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 17:31 от Анонимен

# 396
  • София
Така да бъде, всеки избира сам.
За нас е огромно предимство колата да ни е под прозореца, защитена.
Винаги е пълна с прекалено ценен багаж. И не обичам да свалям.
Но съм съгласна и с вас. Всеки сам избира, аз просто помагам с каквото знам.
Успех...

# 397
  • Някъде Там
Ами да ще питам. Нещо леко се обърках. Но нека прочета първо преди да задавам въпроси Simple Smile ще гледам да си оправя и маршрута тези дни да ви го покажа.
 Heart Eyes благодаря

# 398
Какво му е на това местоположение?

https://www.google.bg/maps/place/Joli+%D0%9E%D1%82%D0%B5%D0%BB%D … d12.4485119?hl=bg на цена май 3 пъти по -евтино с паркинг точно под носа https://www.google.bg/maps/place/Parcheggio+2,+Piazzale+Marino+G … d12.4487161?hl=bg

Никаква разлика няма от гледна точка разстояние между хотел и паркинг и сигурност. Паркинг в ZTL e по-скоро трън в гащите, отколкото облекчение и някакъв плюс. Да не говорим, че е в пъти по-удобно да си в близост до долната порта и повечето ресторанти.

# 399
  • София
Какво му е на това местоположение?

https://www.google.bg/maps/place/Joli+%D0%9E%D1%82%D0%B5%D0%BB%D … d12.4485119?hl=bg на цена май 3 пъти по -евтино с паркинг точно под носа https://www.google.bg/maps/place/Parcheggio+2,+Piazzale+Marino+G … d12.4487161?hl=bg

Никаква разлика няма от гледна точка разстояние между хотел и паркинг и сигурност. Паркинг в ZTL e по-скоро трън в гащите, отколкото облекчение и някакъв плюс. Да не говорим, че е в пъти по-удобно да си в близост до долната порта и повечето ресторанти.

Прекрасно, нощували сме в Joli. Проблем няма, отсреща на паркинга има страхотна пицария.

Снимала съм го вечер...Не взимайте икономична стая, изключително малка е...Искахме смяна, стана.

И пицарията

Ние не обичаме да спираме в едни и същи хотели, колкото и да са добри и удобни.
А вие просто избирайте, затова сме тук...

Ами да ще питам. Нещо леко се обърках. Но нека прочета първо преди да задавам въпроси Simple Smile ще гледам да си оправя и маршрута тези дни да ви го покажа.
 Heart Eyes благодаря

Не се обърквай. Взимай положителното за теб. Колкото повече мнения, толкова по-добре...

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 18:25 от Bled

# 400
  • София
По точно...
Ristorante Cacciatori  по евтино и си струва...

До него може спокойно да ползвате и...

Agli Antichi Orti  по-скъпо, но след първия...
От него сме взимали за хотела...

a_alex
Така паркираме в хотел Роза...под прозореца за 4 евро на ден.

На другия хотел, така...по-скъпо.

Пред Grand Hotel е така...пак скъпо. Разликата е, че ще ви паркират колата.

Ти си прецени...мога да ти кажа и другите цени.

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 21:33 от Bled

# 401
  • Някъде Там
Не се обърквай. Взимай положителното за теб. Колкото повече мнения, толкова по-добре...

хаха да много си права. Затова съм и във форума да ви досаждам Simple Smile
а и различни хора различни виждания. Хотелите и двата ми харесаха - единия е 106, другия е 156 поне по линка който ми пратихте в google maps. По-скоро се замислих кога ще пристигнем, защото ако е късно ще е удобен единият, ако е по -рано може и другият. По информацията която си намирам ферибота пристига към 9:30. Не знам дали те мотаят нещо или към 10 може да си вземем колата и да сме на път вече?
Бари - Сан Марино е 6 часа. Със спирането да речем 7. Т.е. най рано в 5 може да сме там. Или греша?
Ако пристигнем късно( след 7 ще е удобно колата да е до нас, спираме, разглеждаме крепостта и вечеряме,т.е. горния хотел). Иначе другия е ок, той също не е дале4е така като го гледам - ако видим музея на вампирите и пинокио и после към крепостта тъкмо малко да се свечери. То и без това цял ден ще сме били седнали, ще имаме нужда от разходка. Аз си изчислявам тук и разсъждавам, ще го помисля това. Много ви благодаря за информацията. Одеве се обърках с паркирането и как хотела е зад крепостта и как не може да се спре до хотелите  hahaha. Леко се ошашках Simple Smile
Bled, може ли ако не си в хотела да вечеряш в този ресторант от които се вижда целия град. Идеята ми е ако се качим да вечеряме там и да видим града от високо като почне да се стъмва? И хубав ли е, скъп ли е той как се казва да видя сайт или нещо Simple Smile
А къде да намеря пинокио и музея на вампирите?

# 402
Изобщо не е по-скъпо паркирането, Bled. Хотелите, вкл. и Joli дават талони за 4 евро на ден на гостите на хотела. За 10 -ти път да повторя. Нощуването при долната порта е много по-удобно отколкото при горната от гледна точка комуникативност и достъп до заведения и т.н. Това, че хотела е вътре в стените, но на горната порта и напрактика на ръба на стената не е никакво предимство от гледна точка местоположение, романтика и прочие. И отгоре на всичко се натоварва и цената.

Всъщност от гледна точка разглеждане на града долния хотел е по-удобен. И като прибавиш и ограниченията на ZTL... Всъщност това не е крепост в смисъла, който влагаш, а пълноценен град. Да, има кули, но те са само малка част от разходката. Но когато отидете на място сами ще се убедите.

# 403
  • Някъде Там
Всъщност това не е крепост в смисъла, който влагаш, а пълноценен град. Да, има кули, но те са само малка част от разходката. Но когато отидете на място сами ще се убедите.
Да може би аз друго си представям. И като ми казвате долна и горна порта нищо не ми говори Simple Smile само въобръжението ми се завихря Simple Smile
Значи хотела си дава талонче и плащаш 4 Е за паркинг за цял ден или за 24 часа от - до ?
Правя си план да тръгнем към 8 на следващата сутрин.

# 404
В Италия схемата на паркиране е много добре структурирана. Местата със синя маркировка са платени и трябва да потърсите паркометър, жълтите са само за резиденти и нямате право да паркирате там, белите са безплатни. За сините има особеност. Трябва да видите знаците кога е платена и кога безплатна зоната. В някои градове е 24/7 платена, в други има дни в които е безплатна. Общо взето няма общи правила. Внимавайте с ограниченията и неправилното паркиране защото глобите са големи. Освен това обръщам внимание на прословутата ZTL. Това е "зона трафико лимитате", или зона със забранен/ограничен достъп. Всеки град има различна зона. Съветът ми е предварително да проучите зоната за всеки град, който смятате да посетите и да си потърсите хотели извън зоната, но близо до нещата, които смятате да посетите. Освен това предварително си набележете паркинги, ако хотелите ви нямат такива. Удобен сайт е parkopedia.
Имайте предвид, че ако хотела няма паркинг, сумите за паркиране са едно доста сериозно перо. Варират от 0,8 евроцента на час, та понякога до 2-3 евра.

В случая със Сан Марино е обществен паркинг, на който се плаща на паркометри на час. Хотелите обаче дават талон за 24 паркиране от часа в който се паркирали, на гостите на техните хотели, срещу 4 евро. На място те ще ви обяснят как да процедирате.

Ценните вещи си ги взимайте, независимо дали сте на обществен паркинг или на паркинг на хотела. Винаги.

Града е на хълм. Горната порта е напрактика една от най-високите точки и е близо до едната кула. Долната порта е напрактика централния вход за града-крепост. Влиза се през нея и си в града. В него има доста магазини между другото защото Сан Марино освен всичко останало е известно и като безмитна зона. Цените на маркови очила, парфюми и кожени изделия е доста примамлива.

Ето тук най-отдолу има карта от която можеш визуално да се ориентираш за разположението на нещата и по вертикала  Grinning и кои са важните точки в града.
http://www.sanmarinosite.com/en/how-to-reach/parking/

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 11:29 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт