Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 499
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Не се обърквай. Взимай положителното за теб. Колкото повече мнения, толкова по-добре...

Да караме подред....

хаха да много си права. Затова съм и във форума да ви досаждам Simple Smile

Не досаждаш...

а и различни хора различни виждания. Хотелите и двата ми харесаха - единия е 106, другия е 156 поне по линка който ми пратихте в google maps.

Кои са датите ?

По-скоро се замислих кога ще пристигнем, защото ако е късно ще е удобен единият, ако е по -рано може и другият. По информацията която си намирам ферибота пристига към 9:30. Не знам дали те мотаят нещо или към 10 може да си вземем колата и да сме на път вече?

Слизате по реда както са наредени колите. Става бързо...

Бари - Сан Марино е 6 часа. Със спирането да речем 7. Т.е. най рано в 5 може да сме там. Или греша?

Не грешиш, но дай малко повече заради децата. Нашата практика е следната при дълги пътувания. Без да ангажирам с това...
На всеки 1,30 ч. почивка поне 30 минути. Разходка, консумация, а не само тоалетна. Не обичам да залепвам за седалката с часове. При удобен случай винаги спираме.
Тоест 6 часа път по карта за мен е два часа повече. Но ти си знаеш най-добре.

Ако пристигнем късно( след 7 ще е удобно колата да е до нас, спираме, разглеждаме крепостта и вечеряме,т.е. горния хотел). Иначе другия е ок, той също не е дале4е така като го гледам - ако видим музея на вампирите и пинокио и после към крепостта тъкмо малко да се свечери. То и без това цял ден ще сме били седнали, ще имаме нужда от разходка.

Не е далеч, но не забравяй, че има денивелация и то не малко. Разбрах, че сте планинари, но има и деца.
Мога да ти обясня портите и наклоните. И как да се движите в зависимост от хотела, ако го решиш.

Аз си изчислявам тук и разсъждавам, ще го помисля това. Много ви благодаря за информацията. Одеве се обърках с паркирането и как хотела е зад крепостта и как не може да се спре до хотелите  hahaha. Леко се ошашках Simple Smile

Не се шашкай, всичко ще е наред.
Да, когато паркираш с преференции от хотел цената е 4 евро, както и зад стената. Въпреки, че преди време беше безплатен. Имах предвид, че е по-скъпо ако е свободно паркиране, прочела си.

Bled, може ли ако не си в хотела да вечеряш в този ресторант от които се вижда целия град. Идеята ми е ако се качим да вечеряме там и да видим града от високо като почне да се стъмва? И хубав ли е, скъп ли е той как се казва да видя сайт или нещо Simple Smile

Да, може. Ресторанта е на свободна консумация. Дори включената закуска е в друга зала...Заслужава си, както и на терасата на хотел Cesare. По-луксозен и по-скъп.
Мога да ти покажа снимки и от двата ресторанта. Също и от панорамата...

А къде да намеря пинокио и музея на вампирите?

Ако искаш ще ти опиша важните неща в другата тема, че все пак Сан Марино не е Италия...И тук ще се загуби...

# 406
  • Milano
''Дзона трафико лимитато'' (ZTL) означава зона с ограничено движение.
Ограничението може да е различно в различните градове - може да е със заплащане, може да е само за резиденти и т.н.

Аз харесвам Сан Лео:

https://www.google.it/search?q=san+leo&rlz=2C1OPRB_enIT0537I … =1280&bih=694

Отгоре в ресторанта на крепостта на върха има страхотна гледка.

Освен че, е сред 25-те най-красиви кътчета на Италия.
По Сан Марино никога не съм си падала, едно време поне нямаше този наплив на руснаци.

Имайте предвид, че Болоня е кошмар за автомобилистите - малко вероятно да не попаднете в задръстване, особено виждайки часа на тръгване.
Голям разделителен възел е - 3 магистрали се отделят там, плюс околовръстното на града се ''влива''.
Добре поне, че преди няколко години пуснаха третата лента, макар и да са по-тесни сега са 3.

Ако бях на ваше място щях да гледам да мина Болоня към 7ч.

# 407
Да, ZTL има с всякакви вариации на ограниченията. Затова посъветвах да се проверява конкретно за всеки град.

# 408
  • Milano
Поясних само, че не означава забранен достъп.

# 409
Поясних само, че не означава забранен достъп.

Да, моя грешка на езика.

# 410
  • София
regina di cuori

Кой от няколкото ресторанта визираш ? Сигурно La Rocca...
Аз харесвам много http://www.belvederesanleo.it/dove-siamo.asp
Другите съм ги виждала само отвън.

Мястото е прекрасно...

# 411
  • София
Здравейте,
Предстои ни 3-дневно пътуване до езерото Комо около 20 Май. Днес прочетох, че точно тогава е ваканция в Бавария, но се надявам да няма много навалица. Някой бил ли е в този период там?
Мислиме да се концентрираме само там, за да можем да му се насладим напълно.
Взели сме самолетни билети.
Наели сме кола от www.rentalcars.com, като си взехме през сайта застраховка с пълно покритие. Въпреки това ни информираха, че ще блокират 1100евр от кредитната карта. На място все пак мисля да попитам дали блокираната сума при пълна застраховка не трябва да е по-малка. Доставчика на колата е Goldcar. Резервирахме колата и пълното покритие през wizz. Има ли някоя мама опит с тази фирма?
Мечтата ни е да обикаляме с колата по крайбрежата улица с часове и да спираме и да се наслаждаваме на пейзажа. Чета обаче, че била доста екстремна обиколката. Района Леко-Беладжио-гр.Комо минавал ли го е някой по крайбрежната улица с кола и какво му е мнението? Заслужава ли си като гледки или ще е прекалено натоварено и екстремно?
Намерихме си квартира в едно малко градче Ерба между гр.Комо и Lecco. По-бюджетен вариант е.
Имам няколко питания, ако може някой да помага.
Мислиме с кола да обикаляме и да спираме в покрайнините на градовете, и да се придвижваме пеша, но се надяваме да изберем места, където е ще е красива разходката ни. Можете ли да ни препоръчате такива места за паркиране?
За гр.Комо, се натъкнах на този пост, но е от 2013 http://www.fodors.com/community/europe/parking-in-como-a-solution.cfm . Дали още е валидно безплатното паркиране в Tavernola?
Идеята ни е в Комо да видим катедралата, базиликата и да се качим до Бунарте. Дълго ли е разстоянието до фара на Волта?
Ако има същия ден време да отскочим до    Чернобио с лодка или с кола.
За всички вили около езерото ни интересуват само градините. Могат ли да се взимат билети само за тях?
За Леко все още не съм проучила къде да пракираме. Там основно сме набелязали крайбрежието и лифта.
Друг лифт който сме набелязали е Cablecar Argegno - Pigra
Иска ми се да се придвижваме възможно най-много с лодка, но чета, че билет за цял ден е 28 евро с възможност да слизаме и качваме където искаме. Има ли по-бюджетен вариант за лодка? Ние на ден едва ли ще можем да обиколим повече от 2-3 градини на вили и крайбрежни улици на градчета.
И за храната имам питане. Иска ми се да хапваме основно пица, паста и салата. Не ни трябват скъпи ресторанти, а заведения на местните, с вкусна местна храна. Можете ли да ни препоръчате такива заведение в гр.Комо, Леко и други малки и големи селца в долната част на езерото?
Доста дълъг пост стана, за което се извинявам и предварително благодаря на отговорилите!

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 12:23 от Stela_B

# 412
  25.05/четвъртък /е неработен,празничен ,за Бавария!Има ваканция от 03.06-18.06.,тогава ще се "излива"много народ към Италия...,особено към големите езера🌝

# 413
От рент- а- кар компанията ще ви удържат толкова колкото са ви написали защото напрактика вие за тях нямате застраховка. Ако искахте да ви блокират по-ниска сума, трябваше да купите пълна застраховка от тях при взимането на колата. Освен това сега ако имате щета ще трябва да платите и след това да съберете документи и да предявите щетата за плащане пред застрахователя на сайта.

Пътя до Беладжио си е съвсем нормален. Не знам какво ви притеснява? Внимавайте за ZTL, особено в Беладжио.

# 414
  • София
Roo Roo, благодаря за информацията! Бях чела по-напред в темата, че втората половина на Май е ваканцията и се притесних. Но явно ваканцията се мени всяка година.
Ние пътуваме от 19 Май до 22 Май, така че ще пропуснем голямото "изливане".
Felice, благодаря много и на теб!
Сега погледнах, че не сме направили застраховката пълно покритие през rentals а през wizz. Имаше написано следното в мейла от wizz:
Запомнете: Ако закупите застраховка от Goldcar, договора ще бъде сключен между вас и Goldcar. Wizz Air няма да бъде страна по договора и няма да носи отговорност в случай, че не сте доволни от цената на застраховката или покритието, което предоставя.
Това означава, че сумата която ни блокират от Goldcar за съответна щета, ще ни бъде възстановена от wizz? Предполагам всичките тези документи могат да се изпращат сканирано по мейла? Малко ме притесни тази информация. Ще обсъдя и на място, като взимаме колата.
Относно пътуването около езерото, четох твоя пътепис за пътуване с кола около езерото, но той може би се отнася само за десния му бряг. Това ме разколеба. Доста екстремно ми се стори.
Кои корабчета са най-изгодни ако спираме на 1-2 спирки и се връщаме обратно в началната точка за 1 ден?

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 14:35 от Stela_B

# 415
Ами тогава мъжа ми сбърка пътя. Аз съм го написала. И не става въпрос за Леко-Беладжио, а от Леко нагоре...

На място Голд кар ще ви кажат, че вие си имате взаимоотношения с Уиз и техните застраховки и тях това не ги интересува. За Голд кар вие не сте покрити за щети по колата и ще ви блокират размера на самоучастието. Ако имате щета ще платите или кеш или ще ви дръпнат парите от картата - това на Голдкар. И после трябва да си придвижите щетата пред застрахователя на Уиз. Всъщност Уиз използва Ренталскарс. Какво трябва да събирате и как ще си комуникирате не знам и си зависи от тях, а не от Голдкар.
Както Уиз са написали, че не ноняст отговорност ако купите застраховка на Голдкар, така и Голдкар ще ви кажат, че не носят отговорност за застраховката на Уиз.

За корабчетата си провери сама в сайта http://www.navigazionelaghi.it/eng/c_orari.asp

# 416
Да, ZTL има с всякакви вариации на ограниченията. Затова посъветвах да се проверява конкретно за всеки град.

Да, тези зони ми бъркат много в здравето! Карам си аз според навигацията по някакви павирани тесни еднопосо4ни ... и стигам до една такава табела без всякаква възможност за обръщане?! Единствен вариант е напред  Twisted Evil

# 417
Не всички такива зони са забранени.плащаш и влизаш. Може хотела паркинга да са ти вътре.

# 418
дано, дано ... защото през доста такива минах ...

# 419
  • София (Възраждане)
Здравейте! Търся на сайта на Трениталия някакъв по-ранен влак от Бари до Лече за края на юли, в неделя. Първият възможен е около 12 часа. За по-ранни дати, включително през юни, виждам, че има и в около 9 часа. Тепърва ново разписание ли се очаква да бъде заложено?
А друг вариант за превоз с обществен транспорт отиване и връщане по направлението в рамките на един ден дали има? Благодаря ви bouquet

Общи условия

Активация на акаунт