Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 444
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
  • Milano
Не разбрах въпроса.
Доколкото помня тръгването е от Сан Марино към Верона нали?

Тоест ти ще хванеш магистралата (А14) на Римини в посока Болоня на север.

Какво крайбрежие надолу?

После около Модена става отделянето към А22 (Модена - Бреннеро) за Верона.

Нормално е да е натоварено движението сутрин и вечер (при отиване и връщане от работа), като се прибавят и камионите...

Разгледайте този сайт:

http://www.autostrade.it/autostrade-gis/traffico.do

Показва ви доста неща - от най-краткият път, каква такса ще платиш, къде има задръствания по трасето, уеб камери и т.н.

# 436
В Милано не ме караха да плащам за зоната с лимитиран вход, апартамента ни беше на улицата с магазините и трамвая по4ти до катедралата, но не ми искаха нищо ... но пък в Пиза не ми се размина, след като се пъхнах през която порта ми скимна ...  Twisted Evil

# 437
  • Milano
Има камери на влизане зоната на Cerchia dei bastioni.
Ти трябва да си въведеш номер на колата и да си платиш по един от начините описан в сайта на Общината.

Вечер след 19.30ч и уикенди не се плаща, както и на празници и да кажем около Коледа и централните седмици на август (зависи как решат от общината).

Глобата може да ти пристигне и след 1 година.

При чуждестранни номера не им знам процедурата.

# 438
  • Sofia
Чудесна тема!  bouquet

# 439
Процедурата е да ти пристигне бележка преведена надлежно и да си платиш Simple Smile

# 440
С влака най-добре (от гарата в Бергамо - дотам с автобус н.1 от летището), прекачването е за 1 спирка.

Варенна е градчето в провинция Лекко, Варена е в провинция Тренто.

Изяснили ли с те си какво искате да видите и как, с корабче?

Ето един сайт да добиете представа за различните градчета, разположението им и придвижването по вода:

http://www.navigazionelaghi.it/ita/c_localita.html

Благодаря!
Относно престоя - много се колебая между  този хотел в Bellagio , този във Varenna  и този в Bellano . Какво бихте ме посъветвали относно локация на хотелите, самите градчета (забележителности,атмосфера,заведения) и като изходна точка за основните забележителности около езерото (с корабче, с автобус)? Изключително ми е важно някой запознат с района да ми помогне в избора, че нямам много време за проучване, подготвям изненада за юбилея на половинката и не мога да се допитам и до него... Hug

# 441
  • Sofia
Аз бих избрала хотела във Варена - в сърцето на градчето и на пешеходно разстояние от всичко.
Хотелът в Беладжо е доста отдалечен, имайте предвид, че градчето е разположено на няколко хълма, и разстоянието не е никак малко, ако се отчете и денивелацията.
От Бавено нямам лични впечатления.
Варена е приказна!

# 442
  • Някъде Там
направих горе долу план:
Скрит текст:
1 ден(вт)- Пристигане в Бари/Бриндиси към 9:30-10 и пътуване към Сан Марино - настаняване(5-6 вечерта; хотел Joli/Rosa) и разходка (Пинокио, музей Вампири, музей Armi Antiche, Castello - евентуално вечеря на върха в hotel Rosa.
2 ден(ср) - Тръгване от Сан Марино (8-9), пристигане към гардаленд (11-12) ; gardaland ( ot 13 do 23 ) и спане наоколо или към Parco Natura Viva (
3 ден(чт) - сафари парка(отворено 9:30-3:30) и отпътуване към Венеция ( Lido di Jesolo) - 3-4 часа път;
4 ден(пт) - Венеция и към Загреб/София
5 ден(сб) - загреб или словенски брод(не знам кое от двете да избера)
6 ден(нд)

и имам въпроси:
1. дали ви се струва наред плана или нещо пропускам
2. в гардаленд четох че може да влезем и излезем с едни билети
3. да ми препоръчате около Parco Natura Viva хотел и ресторант за вечеря или ресторант около гардаленд; някъе в тези райони?
4. за Сафари парка колко време да си отделим за разглеждане?
5. да минем през Верона или много задръстване? какво може да се види ?
6. нощна венеция? ако си изберем хотел в  Lido di Jesolo може ли да се стигне вечерта до Венеция и да се върнем късно без кола

Bled Искам да попитам за ферибота - имат ли тези самолетни седалки за които четох? Оставят ли те в колата или не може да седиш там? ( предвид че децата ще са заспали вече в колата)

Приемам всякакви коментари за да променям нещата докато е време Simple Smile

мерси предварително  bouquet

# 443
  • Пловдив
Амбициозен ми се вижда планът ти.
Какво имаш предвид - "2. в гардаленд четох че може да влезем и излезем с едни билети"?

# 444
  • Някъде Там
Какво имаш предвид - "2. в гардаленд четох че може да влезем и излезем с едни билети"?
ами да влезем като пристигнем и някъде към слядобяда да идем да се настаним ако наблизо е хотела и да се върнем вечерта пак в гардаленд.

# 445
ами да влезем като пристигнем и някъде към слядобяда да идем да се настаним ако наблизо е хотела и да се върнем вечерта пак в гардаленд.

Не съм чувала да има такава опция. Половин ден за Гардаленд няма да ви е ОК. Мисля, че не е ок в деня за пътува да имате и посещение на някой от парковете. И двете неща са уморителни. При тази програма, аз бих скипнала Сан Марино и бих пътувала директно до Гарда за да има време за настаняване, ориентации и на следващите два дни Гардаленд и Зоологическата.

# 446
  • Някъде Там

Не съм чувала да има такава опция. Половин ден за Гардаленд няма да ви е ОК. Мисля, че не е ок в деня за пътува да имате и посещение на някой от парковете. И двете неща са уморителни. При тази програма, аз бих скипнала Сан Марино и бих пътувала директно до Гарда за да има време за настаняване, ориентации и на следващите два дни Гардаленд и Зоологическата.

ето тук пише за излизането и влизането пак в гардаленд.
https://www.gardaland.it/en/useful-info/faqsearch/
Скрит текст:
MAY I LEAVE THE PARK AND GET BACK ON THE SAME DAY?
If you want to leave the Park and get back in on the same day, ask staff at the entrance/exit turnstiles to stamp your ticket with “pass".

А цял ден няма ли да ни писне там? Затова като идем на обяд до късно вечерта ми се вижда доста, ама знам ли. Чудя се за това със Сан Марино дали ще ни пречи ако тръгнем сутринта от там и задръстването и т.н.

# 447
  • Пловдив
Ние бяхме в Гардаленд 2 дни и не ни омръзна.Гардаленд работи до 6 вечерта-поне средата на юни, когато бяхме ние.Така че според мен си предвидете за там един цял ден от 10 до 18

# 448
  • Пловдив
Загреб определено на връщане. Или Чатеш, мое любимо място и зима, и лято...(интересно как не се чува бг реч там никога, явно не е популярно като някои други места, където само бг реч чувам (по аутлети) Joy
https://www.terme-catez.si/en/catez

Гардаленд не е място за претупване. Ние бяхме само 1 ден и човек се уморява емоционално дори. Най-добре е да се спи близо до Гардаленд (най-много 100км, ние спахме във Верона), да се отиде след като се събудите, да се стои целия ден до 18 ч или доколкото можете и се настаните в хотела близо до Гардаленд в 18:30.   Ние след като бяхме цял ден в Гарда, пътувахме до леля ми в Лука и не беше много добра идея разбира се, Лука не е твърде близо...но все пак имахме цел да сме там, така да се каже. Ако не - щях да запазя да спим на езерото Гарда.

# 449
  • Някъде Там
Ние бяхме в Гардаленд 2 дни и не ни омръзна.Гардаленд работи до 6 вечерта-поне средата на юни, когато бяхме ние.Така че според мен си предвидете за там един цял ден от 10 до 18
На сайта им пише че от 23 юни почват Night is Magic от 10-23.
Мерси момичета ще го помисля пак тогава. Просто реших че от 13 до 23 (това са 10 часа ) ще ни е достатъчно, но явно греша.
Ще помисля и ще пиша пак благодаря ви  bouquet
Загреб определено на връщане. Или Чатеш, мое любимо място и зима, и лято...(интересно как не се чува бг реч там никога, явно не е популярно като някои други места, където само бг реч чувам (по аутлети) Joy
https://www.terme-catez.si/en/catez

Гардаленд не е място за претупване. Ние бяхме само 1 ден и човек се уморява емоционално дори. Най-добре е да се спи близо до Гардаленд (най-много 100км, ние спахме във Верона), да се отиде след като се събудите, да се стои целия ден до 18 ч или доколкото можете и се настаните в хотела близо до Гардаленд в 18:30.   Ние след като бяхме цял ден в Гарда, пътувахме до леля ми в Лука и не беше много добра идея разбира се, Лука не е твърде близо...но все пак имахме цел да сме там, така да се каже. Ако не - щях да запазя да спим на езерото Гарда.

А къде около езерото Гарда ще препоръчате за спане.
Parco Natura Viva цял ден ли ще ни трябва или 5-6 часа е достатъчно? Също така за там искам да питам със собствените коли ли се влиза или ти дават кола тяхна специална?
Аз първо бях замислила вместо Сан Марино - да е Верона. Какво може да покажа на децата във Верона?
Josefin мерси за Чатеш, сега ще го погледна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт