Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 432
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
  • София

Bled Искам да попитам за ферибота - имат ли тези самолетни седалки за които четох? Оставят ли те в колата или не може да седиш там? ( предвид че децата ще са заспали вече в колата)

Да, има такива седалки, но зависи от тарифата.
Не, не може да се остава в колата. Освен ако не се скриеш...

# 451
Ние бяхме в Гардаленд 2 дни и не ни омръзна.Гардаленд работи до 6 вечерта-поне средата на юни, когато бяхме ние.Така че според мен си предвидете за там един цял ден от 10 до 18
На сайта им пише че от 23 юни почват Night is Magic от 10-23.
Мерси момичета ще го помисля пак тогава. Просто реших че от 13 до 23 (това са 10 часа ) ще ни е достатъчно, но явно греша.
Ще помисля и ще пиша пак благодаря ви  bouquet
Загреб определено на връщане. Или Чатеш, мое любимо място и зима, и лято...(интересно как не се чува бг реч там никога, явно не е популярно като някои други места, където само бг реч чувам (по аутлети) Joy
https://www.terme-catez.si/en/catez

Гардаленд не е място за претупване. Ние бяхме само 1 ден и човек се уморява емоционално дори. Най-добре е да се спи близо до Гардаленд (най-много 100км, ние спахме във Верона), да се отиде след като се събудите, да се стои целия ден до 18 ч или доколкото можете и се настаните в хотела близо до Гардаленд в 18:30.   Ние след като бяхме цял ден в Гарда, пътувахме до леля ми в Лука и не беше много добра идея разбира се, Лука не е твърде близо...но все пак имахме цел да сме там, така да се каже. Ако не - щях да запазя да спим на езерото Гарда.

А къде около езерото Гарда ще препоръчате за спане.
Parco Natura Viva цял ден ли ще ни трябва или 5-6 часа е достатъчно? Също така за там искам да питам със собствените коли ли се влиза или ти дават кола тяхна специална?
Аз първо бях замислила вместо Сан Марино - да е Верона. Какво може да покажа на децата във Верона?
Josefin мерси за Чатеш, сега ще го погледна Simple Smile

Ние комбинирахме Парко натура заедно с Гардаленд в 2 дни. Парко натура е разделен на две части. Едната е сафари парка в който влизаш с колата си и караш в колонка. Може да се отбива за малко в страни. Животните  почти свободно се разхождат. Другата част е много хубава зоологическа градина. На нас страшно много ни хареса заради това, че бетона е минимален и градината е много богата. Напрактика се чувстваш като в парк сред природата. Имат много маймуни, вкл. и доста горили. Доста лъвове, вкл. и два албиноса.  Парка е голям и заедно със сафарито изкарахме един цял ден.

За нощувка са ти подходящи всички селища по брега започвайки от Пескиера до Лазисе. Ние си харесваме Пескиера. Предлагам ти да сте на брега, защото вечер е много хубаво за разходка, а и има доста ресторантчета.

# 452
От къде до къде ферибота ? Колко 4аса? дневен или нщоен път?

# 453
  • Пловдив
Верона или Сан Марино, не мога да кажа кое да се избере, защото сме били само във Верона с дете и беше удобна локация за Гардаленд определено. Ние лично обичаме разходки + малко търговска улица и във Верона моето дете караше скутера по улиците и разглеждаше отвън Арена ди Верона, както и отвътре Диснистор... hahaha     Но все пак беше петгодишна миналото лято и толкова стига, размотаване по улици.

# 454
  • София
Полезна информация за тези, на които им предстои пътуване и им трябва да пътуват бързо с влак из Италия Italo дава промо код за отстъпка  40% ако билетите се закупят до 13  ч.на 15/5 с промокод :  MAMMA40 се спестяват 40% за пътувания от 1ви юни до 27 звгуст 2017. ТУК http://www.italotreno.it/en  може да се направи резервация (в полето има въвеждане и на промо кода с падащо меню). Аз погледнах за дати през юли, които ме интересуват да пътувам от Неапол до Рим и цената е до 15 евро за двама ни със сина ми, което е супер Simple Smile Пътуването за същия период с Trenitalia би ми струвало двойно и за двойно повече време за пътуване (с Italo е за час и малко, а с Trenitalia за 2 часа и малко) Отделно имат промоция постоянно почти с намаление до 50% за определени дни от седмицата.
Дано свърши работа на някой

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 12:38 от Линдичка

# 455
  • Пловдив
Планирам лятото, пиков сезон, ще дадете ли съвет за добро място и плаж с пясък, който се намира от "нашата страна" - между Венеция и Триест?

Гледам Бибионе, Каорле, като засега второто ми харесва, че има и стар град, разходки и прочие. Малко твърде населени ми се виждат, но пясъка - мек и идеален ли е, морето плитко?

Други предложения около тези, ако сте били - с хотелче/апартамент на морето и все пак да може пеша да се отиде на разходка, не само на плаж?

Гледала съм и Пра делле тори комплекса, обаче е твърде голямо, и някак ивицата на плажа на Каорле ми се вижда по-добре на гугъл сателит?  bouquet

п.с Бяхме миналото лято на море от другата страна, уж пясъчен плаж, но не беше точно тип нашия мек пясък, а и морето на втората крачка нямаше дъно..беше и мърляво с медузи.. Добре , че открихме по едно време Спиаджи Бианки след доста обикаляне, та поне един ден да си намокря краката.  hahaha

# 456
  • Някъде Там
От къде до къде ферибота ? Колко 4аса? дневен или нщоен път?
Ако питаш мен - от игуменица до Бари или Бриндиси. Всичките са ношни иначе бих предпочела дневен път. 9 часа и половина е.
Мерси Felicе  bouquet Много ми помагаш.
За сега съм се спряла на Сан Марино(пред Верона).

# 457
ако пулман седалките са със задължителна резервация , то стават за спане. Не са неудобни, залата е климатизирана и не е претъпкано. Ако не е задължителна резервацията за тях то сме попадали на ферибот с адски смрадлива такава зала. Т.е. залата си беше добре, но нямаше го климатика и имаш€ спя9и от които някои ако смрадливи. Ферито беше пълно с тираджии. Явно не на всеки плащаха каюта. Дневно беше на8ето. Седяхме в общото помещение с диваните и играхме на игри.

# 458
  • Някъде Там
ако пулман седалките са със задължителна резервация , то стават за спане. Не са неудобни, залата е климатизирана и не е претъпкано. Ако не е задължителна резервацията за тях то сме попадали на ферибот с адски смрадлива такава зала. Т.е. залата си беше добре, но нямаше го климатика и имаш€ спя9и от които някои ако смрадливи. Ферито беше пълно с тираджии. Явно не на всеки плащаха каюта. Дневно беше на8ето. Седяхме в общото помещение с диваните и играхме на игри.

Как задължителна резервация? тук https://www.superfast.com и за дек и за еъркрафт трябва да посоча - това ли се води резервацията? то винаги има да избереш едното.
как бихте ми препоръчали да мина (сутрин работен ден към 8 ) от Сан Марино към Верона:
вариант 1: Сан Марино-Болоня-Модена_верона
вариант 2:Сан Марино - Равена - Ферера - Верона

# 459
при някои ферита дек е инкл. , а при някои и пулман е инкл. Ако пулман се нуждае от допълнителна платена резервация ми е направило впе4атление , 4е е по-комфортно. Седалките са доста по-удобни и големи от самолетните. Но не съм сигурна 4е на всякъде е така. Мои наблюдения са само.

# 460
  • Някъде Там
Имате ли наблюдения кога фербота е по-пълен - уикенда или през седмицата или няма връзка?
Чудим се дали събота и неделя да минем с ферибота или понеделник през ноща.
Другият ми върпс е Гарда с корабче ли се обикаля и колко време отнема?

# 461
Благодаря  bouquet
МЯсто за вечеря в Стреза, което да не ни разори, можете ли да препоръчате?
Можем  Grinning ,няма да ви разочарова,гарантирам,но направете резервация,че е фул:
Taverna del Pappagallo , Via Principessa Margherita  №46, РВ 12-14,30 18,30-23

При стегнато разглеждане може да сместите и вила Таранто (повече я харесах от Палавичино),в краен случай пропуснете Пескатори.

# 462
  • Sofia
Благодаря  bouquet
МЯсто за вечеря в Стреза, което да не ни разори, можете ли да препоръчате?
Можем  Grinning ,няма да ви разочарова,гарантирам,но направете резервация,че е фул:
Taverna del Pappagallo , Via Principessa Margherita  №46, РВ 12-14,30 18,30-23

При стегнато разглеждане може да сместите и вила Таранто (повече я харесах от Палавичино),в краен случай пропуснете Пескатори.
Благодаря много!  bouquet
Не намерих форма за резервация, но им писах на мейла, надявам се да е ОК  Simple Smile
Пица ли да хапваме или има нещо друго, което не е за изпускане?

# 463

Благодаря много!  bouquet
Не намерих форма за резервация, но им писах на мейла, надявам се да е ОК  Simple Smile
Пица ли да хапваме или има нещо друго, което не е за изпускане?
Върши работа,ако минете по-рано през деня и резервирате,но ако излезете сутринта рано за разходка,както предполагам,няма да са отворили още,така че обаждане по телефона е препоръчително.Не знам до колко си отварят мейлите,ако не ти отговорят за по-сигурно потвърди по телефона,или пробвай през ФБ.
Всичко има за хапване,пиците бяха наистина страхотни,фрито мисто е задължително за почитателите на морските дарове,пастата е също много добра,абе там нямаше нищо разочароващо,вечеряхме два пъти и един път обядвахме,винаги е пълно.Ето малко чинии да разгледаш  Crazy :
https://www.tripadvisor.it/Restaurant_Review-g187847-d1081478-Re … t=-1&filter=7

# 464
  • София
Копирам поста си от темата Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2, тъй като май не е активна като тази.

NaniG
Ентусиаст
Re: Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2
♥0 пт, 19 май 2017, 19:18 #403 
Днес инцидентно купих билети за Бари през м. Юли и сега ще имам нужда от съдействие при търсенето на хотел. Идеята е да имаме възможност да плажуваме Smile

Благодаря предварително.

Това ще ми е първо пътуване в Южна Италия.
Търся бюджетен хотел, може и B&B, но да е приятно и чисто.
За сега набелязах Hotel Cristal в Бари, с безплатна анулация до 8 Юли.
Днес изчетох тази тема, както и първата за Неапол и Бари и доста хора споделят мнението, че на юг от Бари има по-хубави плажове.
Ние ще бъдем без кола, така че по-добре да не е твърде далеч и да е с удобен транспорт. Ще бъдем там от 11 до 15 Юли с Уиз.
Какво ще кажете за хотел в Монополи, видях, че е на около 30-40 мин от Бари и че има хубави плажове? Предполагам, че има удобен трансфер от летището до Монополи или греша?
Също така прочетох и за Vieste на север от Бари, но ми се стори далеч без кола.

П.П. Правя допълнение със следните хотели, които са на север от Бари в Bisceglie.
https://www.booking.com/hotel/it/bisceglie.bg.html?aid=397639;la … 1&#map_closed

https://www.booking.com/hotel/it/nicotelhotelsbisceglie.bg.html?aid=397639;label=gog235jc-index-bg-XX-XX-unspec-bg-com-L%3Abg-O%3AwindowsS7-B%3Afirefox-N%3AXX-S%3Abo-U%3Ac-H%3As;sid=09f50cbe1a7b1f9e5bb76c6b5ab8b4ab;all_sr_blocks=8063201_98538846_0_1_0;checkin=2017-07-11;checkout=2017-07-15;dest_id=-111647;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;highlighted_blocks=8063201_98538846_0_1_0;hpos=6;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=113ccdcdafa2dcec3206af4204aa2f9368b09412X6;type=total;ucfs=1&

https://www.booking.com/hotel/it/hotelsalsellobisceglie.bg.html? … total;ucfs=1&

Последна редакция: сб, 20 май 2017, 20:45 от NaniG

Общи условия

Активация на акаунт