Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 409
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
юли и август на плаж в Италия не сме ходили. Предполагам по-приятно ще е да се поседи на хлад в църквата , отколкото на плажа. Защо не отидете май или ноември например ?
Плажовете там не са особено лоши, но на Слънчев бряг плажа е много по-хубав и голям, също пясък е по-приятен ...
С има много по-хубави италиански плажове  Peace 

# 511
  • Пловдив
Напълно съм съгласна с теб за месец май и ноември. Даже и септември. Обаче точно тази година през май избрахме да отидем на корфу и вече бяхме, детето има завършване на детска градина и почване на училище и имам дадена/задължителна отпуска точно юли. Юни няма мърдане, обещах на шефа  Rolling Eyes
И миналия юли отидохме в италия, спахме при леля ми в Лука, бяхме на плажове, част от тях ок, другите - наистина не толкова фин пясък и плитко море като част от нашето. Но красота..и разходка из волтера, сан джиминяно, ливорно... И къде точно да отидем - в хърватско не ми се ходи на море, албания гледах толкова реклама и отзиви, но пък...за италия тръгвам винаги с желание.
Лятото за седмица, пак в сезон, ходим в алпите. kinderhotels.co.uk - това август.
Миналата година измъчихме детето, защото не знаех за тази отпуска края на юли и бях запазила първата седмица на август алпите. Съответно с колата отидохме до италия, върнахме се до Пловдив , след 3 дни пране и "почивка" пак тръгнахме с колата към алпите и 1 седмица подгизнахме от дъжд и студ. Просто уникално беше 5-6 хил км и висенето с гастербайтерите на връщане и двата пъти!

Тази година - почваме с италия (но от източната страна на ботуша гледам да е) и без да си идваме ще преминем към алпите, да не чувам от детето пак "още ли ще пътуваме"  Laughing

# 512
Ами не знам. Може да ви хареса след като сте такива фенове на вси4ко италианско. Аз за изт. страна бих отишла на плажовете около Равена. И Равена е с много разкошни църкви и музеи о Simple Smile Там ги изтръмбовах вси4ките. Но не на веднъж и пак да отбележа не съм била юли или август.
Виж Лидо Адриано ако искаш. Но и другите.

Ако пък ще искате на изток от Венеция , а и да потръмбовате из Венеция, za да не ви е тъпо на плажа ... ами вземете по-добре Ca' Savio или Cavallino. Много по-малки са и плажовете им са същите. Но се редудват малки компл. хотели и къмпинги. Избирате си каквото ви кареса. Най- добре е там ако карате колело и си вземете. Има равни прави алеи и се стига лесно от място до място. Много приятно . Комари колкото искаш, продава4и на боклуци по плажа също, но това на всякъде .
Направи ми впе4атление , 4е сякаш някои от къмпингите и хотелите ги държат немци. Основно населението е немци, австрийци, швейцарци и французи. Но самия ред е по немски. Сякаш ги държат немци.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 11:45 от Bandiera rossa

# 513
  • Някъде Там
Някой пробвал ли е този ресторант: https://www.ristorantelaterrazza.sm/en/
наистина ли има гледка като на снимката?
Може ли да ми препоръчате ресторант в Сан Марино и къде да хапнем сладолед естествено Simple Smile

# 514
За месец май ако не се търси 100% само мързел на плажа препоръчвам Соренто и Амалфийско крайбрежие.
Миналата година бяхме там точно от 20 - 28 май и всичко беше повече от прекрасно.

Сезонът все още не беше в разгара за плажове и имаше малко хора по тях. Но пък беше по-спокойно по тази причина. През май е един от най-хубавите сезони и то втората половина тъй като лимоните и жасмина ухаят прекрасно.

Обикалянето на крайбрежието си е приключение но от приятните, както и разходките с корабчета между градовете. По-горе бяха казала май за остров Капри, така че няма да се повтарям пък и има доста изчерпателна тема за Кампания и Пулия, където сме нищили доста организация за места, транспорт и прочие.

Просто споделям за времето - какво е хубаво в този момент.
Иначе и ние имам супер спомени от Корфу. Починахме си доста добре.

Ето снимки от Соренто

https://www.flickr.com/photos/photocafemagazine/albums/72157669055882946

# 515
a_alex аз като гледам на сайта на ресторанта колко са сложили в пани4ката и ти казвам направо : не сме го пробвали и няма да го пробваме  Twisted Evil Това може да стигне за котката, но моите 3 ма юнаци похапват доста .

# 516
  • Някъде Там
a_alex аз като гледам на сайта на ресторанта колко са сложили в пани4ката и ти казвам направо : не сме го пробвали и няма да го пробваме  Twisted Evil Това може да стигне за котката, но моите 3 ма юнаци похапват доста .
Ми като не сте го пробвали препоръчай кое сте пробвали или не сте били там?

# 517
Били сме, но не мога да препоръ4ам. Два пъти ходихме на едно заведение и първия път ядохме много хубави пици и то по много Simple Smile  съвсем слу4айно избрано заведение. На самия връх на баира се намира където се разклоняват пътищата .  Сладолед продаваха също. Но втория път не им работеше пещта за пици и избора в менюто беше много беден, а и това кето имаше не беше изобщо добро. Не знам името на заведението.
Мисля си ако така по препоръки ходите не може ли да се слу4и заведението от година на година да се промени (собственик/меню/персонал ) и да не струва? Не знам. Ние избираме на място, но не избираме специални неща. Гледаме да са комфортни и за децата.

Успех в намирането на правилно заведение . Гледате ли от време на време  tripadvisor. Там може да сортирате информацията на актуална и неактуална . По дати.

# 518
  • Пловдив
Благодаря за споделеното, ще гледам с човечето на Гугъл след малко всичко  Joy

За ресторанти пускам tripadvisor винаги и сортирам разбира се по дати, както и за хотелите в букинг им сортирам коментарите по най-пресни - все пак може да се случи да реновират някой хотел или пък да е западнал .. Grinning

# 519
  • София
Благодаря отново Блед! Свободните площи означава ли, че може и собствен чадър да се сложи?  То ако си в хотел на линията си има чадъри знам, но ако пък не..Иначе за разходка и църквата/стар град си е така, ще ми хареса.

Да, означава...
Плажовете на Каорле са със много добра организация и репутация. Стопанисват се от специална за това фирма, имах я някъде.
Има всичко, което пожелаете частни зони, както и свободни. Също и луксозни. Най-луксозната част е White Oasis.
Плажовете са разделени и си имат имена, които съм си записала, ще потърся.
Имат освен син флаг и зелен-това е относно децата. Ако те интересува ще ти кажа.

Пускам ти една карта запазена от мен отдавна. На нея се виждат всички зони. Свободни или не, както забранени за чадъри. Виж я и ако не ти е ясно питай...

Карта
Някой пробвал ли е този ресторант: https://www.ristorantelaterrazza.sm/en/
наистина ли има гледка като на снимката?
Може ли да ми препоръчате ресторант в Сан Марино и къде да хапнем сладолед естествено Simple Smile

Аз съм писала както за хотела до ресторанта, така и за заведенията. Не помня къде...
И в хотела и в ресторанта сме били. В него се влиза отделно от хотел Титано. Не е зависим от хотела... Също и в кафе Титано, което е извън хотела.
Това е висок клас ресторант и си заслужава при всички случай, зависи от джоба !!!
Кухнята е гурме и не е за преяждане, а наслада...
Гледката си струва, но има и по-добри. Защото той е между сградите...

# 520
Ами явно няма за какво да ми се сърдите. Просто представите ни за ваканции не съвпадат. Аз не мога да свържа sightsseing с гурме. Особено когато има толкова много забележителности да се разгледат и при жегата , която настава денем . Какво гурме прашен, потен и уморен и облечен като турист  Twisted Evil И гладен при това  Laughing  То градчето е на връх баира, паркира се извън , ходи се в жегата по камънака, обикаля се сред тъплпи народ и се сяда за наяждане. това по мои критерии.
Ходили сме на ваканция със специални менюта и ние , не в Италия, в Германия, но то си беше хотела за няколко дена с ресторанта с менютата , плюс карта за местния музей /замък/ църква ... Това го разбирам. Разходен, изкъпан, преобле4ен в подходящи дрешки ...

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 12:13 от Bandiera rossa

# 521
  • София
Ами явно няма за какво да ми се сърдите. Просто представите ни за ваканции не съвпадат. Аз не мога да свържа sightsseing с гурме. Особено когато има толкова много забележителности да се разгледат и при жегата , която настава денем . Какво гурме прашен, потен и уморен и облечен като турист  Twisted Evil И гладен при това  Laughing  То градчето е на връх баира, паркира се извън , ходи се в жегата по камънака, обикаля се сред тъплпи народ и се сяда за наяждане. това по мои критерии.
Ходили сме на ваканция със специални менюта и ние , не в Италия, в Германия, но то си беше хотела за няколко дена с ресторанта с менютата , плюс карта за местния музей /замък/ църква ... Това го разбирам.

Кой се сърди, аз не...
Всеки си решава сам кое му харесва...Уважавам и твоя подход.

Ние ходим много често в Сан Марино и Италия и отдавна няма какво да разглеждаме. Тоест си правим кефа в ресторанти или не.
И тъй като храната не е мой приоритет гледам да хапна нещо ново, малко и с удоволствие.
И не тичаме в никакъв случай, това не го разбирам. Колкото-толкова. Следващия път отново.
Постът ми по-нагоре показва точно това...

# 522
Да. Всеки слага приоритети и си кара ваканцията както му е кеф. Аз питах мъжа ми дали иска да обикаляме езерото и той каза нямам нищо напротив с колело. Аз имам нещо напротив баирите с колело... Та няма да я бъде.
Споменах нещо за ходене по църквите и той каза : ама те всичките по селата са еднакви.

Приближавайки Венеция с корабче се виждат много различни църкви. Различни на форма и цвят кулички , кубета , камбанарйки с плосък и остър покрив, с кубенца и пр. От далече се вижда колко са различни една от друга  . 

Айде оставям темата за въпроси Simple Smile 

# 523
  • София
--------------------
Приближавайки Венеция с корабче се виждат много различни църкви. Различни на форма и цвят кулички , кубета , камбанарйки с плосък и остър покрив, с кубенца и пр. От далече се вижда колко са различни една от друга  .  
---------------)  

Това са любимите ми гледки. Колкото и пъти да го правим, винаги настръхвам...

Venice by cruise ship

Включително от по-ниско гледката откъм водата е невероятна Снимки...

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 12:08 от Bled

# 524
  • София
Момичета имам нужда от съдействие. Май ще трябва да сменя датите за нашето пътуване до Бари.
Имате ли представа как е времето през м. Септември? Зная, че е относително, но все пак предни години ако сте ходили. Интересуваме средата на месеца дали ще става за плаж?

Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт