Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 410
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Въпрос на вкус. За мен губене на време на плаж на езера от подобен тип си е тъпо и безинтересно.

# 496
Ясно, ясно, въпрос на вкус Simple Smile За мен пък да отивам от селце на селце , всяко с централна улица със сладолед и кафене, църква, няколко къщи от подобен тип ... и да мина по всяка една от тези улици, за д акажа 4е съм била във въпросноте селце ... По-бих постояла край водата  Wink

# 497
Е така де. Аз пък търся да прочета за селото. Винаги има интересна история, която малко да ми разшири общата култура. Да вляза в църквата. Винаги има нещо любопитно, което да научиш или да видиш. Винаги има някой нов ресторант с вкусна храна. Винаги ми е разнообразно и различно от предното, независимо от подобната архитектура. В едно ще има замък, в друго крепост като в Сирмионе, в трето площада ще е уникален, в четвърто крайбрежната ще е супер за разходка. И това, че ти отмяташ, не значи, че други го правят заради това да кажат, че са били някъде. Представи си, че има хора, на които това им носи нещо, обогатява ги и им доставя удоволствие.
А пясък пък на Комо не съм виждала. Не, че твъдя, че няма изобщо, но точно пък на това езеро хората ходят заради друго.  Peace И очевидно туристите никак не са малко.
А пясъка го предпочитам в морски вариант и то предимно гръцки. И без много хора, което на ограниченото място на което и да било езеро е невъзможно.

# 498
Ами може и да не съм културна, но историята на всяка църква не ми е особено интересна . Имаше преди години период , когато ходихме и на такъв туризъм. Сега изобщо не ми се бие крак по паветата на всяка централна улица . Историата на селто може и да ме впе4атли, но в книжка със стари снимки. Днешото : това кафене беше рибарница преди 70-100 години ... ами все ми е тая. То на всякъде е така. Край селото има супермаркет. А останалото е само за туристите Simple Smile
С пясък или без бих си седяла на едно място и мога д аго гледам селото отстрани. По- ми е интересно.
С което не критикувам твоя интерес. Просто ми беше интересно и попитах. Simple Smile 
Гръцки пясък  newsm78

# 499
Виж, ти питаше какво ние намираме и ти казах. Но честно казано нито съм те питала и хич не ме интересува на теб какво не ти е интересно и защо не правиш същите тези неща. Всеки намира различни неща, които го обогатяват. Което далеч не означава, че това трябва да се прави от всеки само за да отмята.  Peace Аз лично ходя на такива места за да обикалям, а не да стоя на едно място. Стоенето на едно място и в къщи си го правя успешно.

# 500
добре де. Попитах, отговори, казах : разбирам ... къде в темата пише да не правя сравнения?! И какво пък те дразни в това? Ти си пишеш, аз си пиша . Ако не те интересува не 4етеш  Peace
Интересно ми беше дали няма нещо, което да пропускам, но това оето описваш м ие познато и съзнателно го избягвам . Отговора ти за мен беше ок. Ако някой има други подбуди да обикаля езерото всяко село наред ... Може ли да сподели.
колоезда4ите ги разбирам. Те имат нужда от сладолед и ледена вода Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 11:39 от Bandiera rossa

# 501
Момичета какво сте се зачекнали. Хора разни, разни идеали. И на мен ми се чудят че с часове мога да обикалям села и да снимам архитектура и особено църковна и интериор - ами това ми е кеф, това ми е интересно - историята, културата, спомените - това и работя и за това съм си го избрала, защото не ме изморява и работя с огромен кеф.

Спомням си, че когато разучавах нещата за Амалфийското крайбрежие хората ми казваха "Уф Позитано скукаааа какво толкова ще правите". Ама ей на цял ден само на него посветихме и пак не ни стигна. Открихме места в града, които туристите не знаят ако не се разприказват с местните и така и разни други неща. В Капри се загубихме по същия начин.

Езерата в Италия са разкошни, разкошни са и селата - има за всеки по нещо. Италия трудно бих седяла на припек на плажа при цялата тази история. За мързел си имам други дестинации - тук е прекалено цветно за да стоя на едно място.

Така че кой каквото душа му иска и както казват руснаците "По вкус и цвет тавариш нет"

bouquet bouquet bouquet

За финал ако някой иска и ще ходи на Капри едно наше видео

https://vimeo.com/199561288

# 502
Ами не знам.  Аз се изморявам. Омръзва ми. Малките подобни едно на друго села ме дразнят.  Напоследък ходим да видим нещо специално и по.-разли4но . По едно нещо на ден може да разгледам, но след като съм си изпила на спокойствие кафето сутрин, ако има плаж и след плажа ... след разходката време за приготвяне на ве4ерята, пак плаж или разходка малко или табла или приятели ... но не мога за един ден да тръмбовам из няколко села. НА теб ако такава ти е професията, разбирам.  Peace

# 503
Офффф. Аз вечеря не приготвям когато пътувам. Опознавам местната храна в местните ресторанти. И кафе пия без да бързам. На пясък по езерата не ходя. Щото е почти липсващ и щото е тъпо и безинтересно. И щото не ме кефи да плувам в езеро. Това като оф топик на оф топика. Очевидно държиш да обясняваш какво не обичаш без някой изобщо да те пита. А да ми казваш да не чета е смехотворно, след като сама се натрапваш.
 ignore2 topicclosed

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 19:17 от Анонимен

# 504
Niya ,сетих се да ти препоръчам още едно заведение,ако спирате на Пескатори за обяд,ние останахме много доволни,а и е точно срещу кея: TRATTORIA IMBARCADERO

Ако някой има други подбуди да обикаля езерото всяко село наред ... Може ли да сподели.

Да ти кажа аз тук и в темата за Милано,където също се обсъждат езерата,не съм прочела до сега за нито един,който да е подкарал селцата по езерата наред.Повечето потребители отиват за ден-два и едва им стига времето да видят основното,камо ли да посетят всички градчета.Дори и тези,които са имали повече време ,са спирали там,където предварително са набелязали в програмата,което не означава ,че спират на всяка керемидка.
Странно ми е защо се вълнуваш хората как си прекарват почивките,след като ти си имала твоята формула,отегчила те е и вече имаш нова,която те устройва.Карай си по нея,все пак това е твоята почивка.На теб не ти харесва ,че ние обикаляме,на нас пък-че ти стоиш на едно място.Аз не споделям твоя начин и гледна точка,за мен няма добавена стойност подобно нищоправене точно по езерата.Познавам хора,които действат по твоята схема и ми се струва,че пътуват,колкото да са на ресторант и по магазините,но не в България,т.е. каквото правят тук,такова и навън,но.......който както му харесва. Peace

# 505
Аз също не видях някой да е споменавал за трамбоване подред, ние също не можем тъй като много снимаме и в общи линии като се улисаме отива ден само на едно място. Обичам да седна да обядвам някъде или да пия кафе да се наслада на местната кухня и вкусове та по тоз въпрос не знам някой да е против. Колкото до професията ми фотограф съм и определено нямам време да трамбовам по няколко села за един ден  защото си отнема време както казах...

А що се касае до обикалянето обикновено сме по цяла седмица някъде и за това имаме време  Joy Joy Joy
Дет се казва и за плаж ми остава време ако ми хареса мястото.
И на мен ми е странно защо двечките толкова задълбаха в това кой как си изкарва времето. Нали в крайна сметка и важно на човек да му е приятно лично.

# 506
И какъв е проблема да попитам? И защо пък да не напиша ?
Еликсир ами питам защото ми е интересно. Искам да разбера. Затова питам.
А реакцията не разбрах!

# 507
  • Пловдив
Caorle и съседството,  "слънчев бряг" ли е или по-зле?...аз започнах да се отказвам като гледам Гугъл ърт с човечето, доста чадъри на плажа, лудница. И точно месец юли, не знам да си го причиним ли.
Както винаги ще се запазва в последния момент и това не ме радва, италия, лудница по пътищата и границите лятото...но, няма да си стоя мирна е ясно.

# 508
  • София
Caorle и съседството,  "слънчев бряг" ли е или по-зле?...аз започнах да се отказвам като гледам Гугъл ърт с човечето, доста чадъри на плажа, лудница. И точно месец юли, не знам да си го причиним ли.
Както винаги ще се запазва в последния момент и това не ме радва, италия, лудница по пътищата и границите лятото...но, няма да си стоя мирна е ясно.

Не е точно Слънчака, но хотел до хотел. Типичен италиански курорт.
Били сме в този хотел http://www.parkhotelpineta.it/ 2012 год.

Точно отсреща, снимала съм го откъм водата.

Ето още снимки от мен ТУК

Вижда се, че освен осеяните чадъри има и големи свободни площи. Плаж колкото искаш.
Страхотни църкви...

Madonna dell'Angelo

Ако сте свикнали на такъв вид плажуване няма проблем. На мен ми харесва при всички положения стига да съм на ново място.

# 509
  • Пловдив
Благодаря отново Блед! Свободните площи означава ли, че може и собствен чадър да се сложи?  То ако си в хотел на линията си има чадъри знам, но ако пък не..Иначе за разходка и църквата/стар град си е така, ще ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт