Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 428
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Bled, благодаря отново за предложението, и ние обичаме много гледките от високо. При следващо пътуване ще пиша отново за съвет. bouquet
Не мислех повече да продължавам дискусията за рентакар или корабче около езерото Комо, но искам да изложа гледанта си точка, за да може тези които ще пътуват да преценят...
Ние обикаляхме по крайбрежните улици с кола. И ММ се наслаждаваше на гледката и заедно преценявахме къде да спрем. Много от вилите са над крайбрежните улици и с кола могат да се разгледат много по-добре. Вила Карлота е един от многото примери.
Губенето на време за чакане на корабчето да се качим и реденето на опашка е много повече от намирането къде да се паркира. На почивка не ми е приоритет да се редя на опашки и да се возя права на корабче. Също така не обичам да се съобразявам с часове на пристигане и тръгване. С колата имахме пълна свобода да разполагаме с времето си.
От крайбрежните улици може от близко да се видят много градини и дворове, крайбрежни алеи и градини. Корабчето доближава брега само при населените места, навсякъде другаде плулва в средата на езерото и освен с бинокъл няма как да се насладиш на брега, а вили има навсякъде около езерото, населените места са слети.
Както казах е въпрос на предпочитание.
Относно храната. Не ми харесаха салатите в ресторантите от среден ценови клас, тях съм и споменала. Пробвах поне на 2-3 места и останах разочарована.

# 481
Изобщо не е вярно твърдението ти за вилите. Карлота е може би единственото изключение. Нито вила Монастеро, нито вила Мелци, нито вила Балбианело, нито Д`Есте, нито Ла Гаета, вила Олеандра и т.н., и т.н. се виждат от улица или път. Никоя от тези вили не можеш да я видиш от пътя, колкото и да я доближаваш. Д`Есте може да я видиш в далечината от крайбрежната. И тук си права - ще ти трябва бинокъл. Корабчето минава фронтално пред нея и я виждаш безпроблемно ако не си късогледа.  Отделно предполагам си забелязала високите огради като стандарт на всички изброени.  Mr. Green
Отделно от това няма как да знаеш къде минават корабчетата при условие, че сте ползвали само веднъж едно и то от забутаното от гледна точка на Комо Онно до Беладжио. Предполагам си видяла на картата, че в този участък НЯМА вили.
Маршрута от Комо до Менаджио примерно минава покрай много от гореизброените. Вкл. и покрай вилата на Клуни.
Варена и Беладжио от корабче са невероятни.
С колата имаш свобода ако няма задръствания. Ако има задръствания участък от 20 км. може да си го минеш и за 2 час. А на Комо задръствания ти дай. Ако си планираш времето добре изобщо няма да чакаш на опашки. Пак ти казвам - след като от Онно има всичко на всичко две корабчета за деня естествено, че ще се возиш права. Направила си грешна преценка. От по-големите селища са доста по-регулярни корабчетата, а и нямаш време да седнеш защото гледаш къщите и вилите в истинската им красота и ги снимаш.

Независимо от ценовия клас на заведение Капрезето е ненадмината. Ако си очаквала обаче шопска салата е нормално да не ти е харесало. Също толкова добри са и всякакви миксове от зелена салата, рукола и спанак.

Честно като те чета имам чувството, че аз съм била на някое друго езеро Комо. Паркирането около Комо в населени места където са и вилите е изключителен проблем. Далeче по-изнервящо е да се търси паркомясто и да се съобразяваш със ZTL. А по пътищата извън населени места е доста рядко около езерото да се намери отбивка за спиране поради факта, че пътищата са двулентови и тесни и с доста завои. Учудваме, че толкова свободно мъжа ти е паркирал. Сигурна ли си, че още не са ви пристигнали глобите за паркиране? Може да дойдат и след една година. Да си знаеш.
И не отговори на предишния ми пост за 15-те минути Варена - Менаджио с кораб и един час по пътя с кола ако си щастливка. Кое е по-бързо?

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 22:38 от Анонимен

# 482
От 20 юни сме на почивка в Римини, мисля организирано да посетим Венеция и Флоренция, а сами да отидем до Сан Марино, в самото Римини някакви предложения?

# 483

Маршрута от Комо до Менаджио примерно минава покрай много от гореизброените. Вкл. и покрай вилата на Клуни.

И ние от Менаджио се спуснахме към Комо,ама като не знам коя от всички прекрасни вили (видими от корабчето идеално без бинокъл  ) е била на Клуни,можеш ли да покажеш снимка,бих била благодарна!  Hug

# 484

И ние от Менаджио се спуснахме към Комо,ама като не знам коя от всички прекрасни вили (видими от корабчето идеално без бинокъл  ) е била на Клуни,можеш ли да покажеш снимка,бих била благодарна!  Hug

Вила Олеандра е негова http://www.elle.bg/interior/vilata-na-djordj-kluni-v-italiia-e-p … tnite-zakoni.html

# 485

Вила Олеандра е негова
Благодаря ти,разгледах я и през гугъл мапс.  bouquet

# 486
  • Някъде Там
Здравейте,
бях се спряла на Гардаленд, но сега видях и Movieland. Вие кое ще ми препоръчате? Кое харесаха децата ви или няма сравнение и двете си заслужават?
също така за това Park Sigurtà някакви отзиви да имате?
И някой резервирал ли е от тук: http://www.parchigratis.it/ надежно ли е?

# 487
  • София
Здравейте,
бях се спряла на Гардаленд, но сега видях и Movieland. Вие кое ще ми препоръчате? Кое харесаха децата ви или няма сравнение и двете си заслужават?
също така за това Park Sigurtà някакви отзиви да имате?
И някой резервирал ли е от тук: http://www.parchigratis.it/ надежно ли е?

Movieland не може да се сравни с Гардаленд. А и това е тематичен парк.
Единствено добро е, че е по-спокойно. По-малко опашки. Децата също са по-малки. Но си струва ако има време.
Носете си резервни дрехи, особено за децата.

Sigurtа е за вас/градини-цветя/, децата в Гардаленд.

# 488
  • София
Включвам се и аз в темата, с помощта на търсачката намерих каквото пишеше за Стреза, но много ще се радвам на допълнителна информация.

Предстои ми пътуване края на юни, ще разполагам с два пълни дни и сме от хората, които обикалят по много километри на ден.  Та към въпросите.

1. Как е най-изгодно да се пътува из островите, виждам, че има различни варианти, а и акто на място предлагали. Да си запазим ли предварително?

2. Ако някой е пътувал от Милано до там без кола, с влак ли е най-изгодно от гледна точка на време и разходи?

3. Вила Палавичино само парка ли се посещава и животните на свобода ли са или са затворени по клетки? Изглежда ми красиво място, но не обичам затворени животни.

4. Ако имате съвети, да препоръчате ресторанти, какво да се посети, има ли хубави плажове или каквото и да е, което ви е направило добро впечатление и може да пропуснем.

# 489
  • Някъде Там
Единствено добро е, че е по-спокойно. По-малко опашки. Децата също са по-малки. Но си струва ако има време.

Мерси Bled винаги си много изчерпателна и помагаш много. Искам да попитам Gardaland има ли паркинг, нещо не откривам на сайта му, но на season passes пише 5Е на ден за паркинг.
Иначе освободих ден и половина за гардаленд и повече от половин ден (почти цял) за парко натура.
Имаме и един буферен ден - може да го ползвам за movieland ще помисля още малко Simple Smile

# 490
  • София

Мерси Bled винаги си много изчерпателна и помагаш много. Искам да попитам Gardaland има ли паркинг, нещо не откривам на сайта му, но на season passes пише 5Е на ден за паркинг.
Иначе освободих ден и половина за гардаленд и повече от половин ден (почти цял) за парко натура.
Имаме и един буферен ден - може да го ползвам за movieland ще помисля още малко Simple Smile

Мои снимки...Има и то голям. Вижда се цената.
Клик

# 491
Включвам се и аз в темата, с помощта на търсачката намерих каквото пишеше за Стреза, но много ще се радвам на допълнителна информация.

Предстои ми пътуване края на юни, ще разполагам с два пълни дни и сме от хората, които обикалят по много километри на ден.  Та към въпросите.

1. Как е най-изгодно да се пътува из островите, виждам, че има различни варианти, а и акто на място предлагали. Да си запазим ли предварително?

Най-изгодено е да си купите комбиниран билет за корабчетата и с него да слезете последователно на трите острова-слизате на Изола Бела,купувате си комбиниран билет за Бела и Мадре,разглеждате Бела,качвате се пак на корабчето,слизате на Пескатори,разходка,обяд и продължавате със следващо корабче до Мадре,после пак обратно.На всяко слизане гледате графика и си правите сметка колко време ви е нужно и кога да се явите на кея за следващото корабче.Бъдете внимателни в СТреза!!!Предполагам,че ще ползвате централния пристан.Още като наближите паркинга ще ви налазят мъже в моряшки униформи.Те са като глутница,не пропускат никого,целта им е да агитират да си купите билети от тях за разходка пак на трите острова,но ще ви возят с по-малки корабчета,тип скоростни лодки,часовете им на тръгване са малко по на рядко и най-важното-цената е двойна-30 евро срещу  16,90 евро (всичко това е валидно към май 2016) .
Ако тези гларуси са все още там (предполагам) тяхната будка е точно до сградата на пристана и много лесно може да се подведе човек,че това е държавното гише за билети,а всъщност не е.

2. Ако някой е пътувал от Милано до там без кола, с влак ли е най-изгодно от гледна точка на време и разходи?

Ние кацнахме на Малпенса и имахме частен трансфер (бяхме 4 души и ни устройваше ),иначе от Малпенса до Стреза може да ползвате Алибус.Ако идвате от Милано,предполагам с влак до Стреза е най-изгодно.Гарата не е далеч от центъра.

3. Вила Палавичино само парка ли се посещава и животните на свобода ли са или са затворени по клетки? Изглежда ми красиво място, но не обичам затворени животни.

Билетът е за парка,а животните са си в парка на Палавичино,малко са като видове,даже вече не помня какви,имат си свои територии,къде по-малки,къде по-големи,оградени с мрежи,само един паун се разхождаше свободен.Ако целта ви е градини и цветя,по-красив цветен парк има вила Таранто.

4. Ако имате съвети, да препоръчате ресторанти, какво да се посети, има ли хубави плажове или каквото и да е, което ви е направило добро впечатление и може да пропуснем.

Препоръчах ресторант малко по-напред в темата,плаж има в Стреза,съвсем малък с камъчета.

# 492
  • София
Еликсир, благодаря ти много за подробния отговор. Нямам търпение вече да отидем. Колебаех се между Bellagio и Stresa, но май ще е второто. Не сме били досега на нито едно от италианските езера, но съм сигурна, че и на двете места би ми харесало.

# 493
Еликсир, благодаря ти много за подробния отговор. Нямам търпение вече да отидем. Колебаех се между Bellagio и Stresa, но май ще е второто. Не сме били досега на нито едно от италианските езера, но съм сигурна, че и на двете места би ми харесало.
Много добър избор е да ги отделиш в две отделни пътувания.Иначе,ако направите като нас да ги разгледате последователно,неминуемо ще има сравнение и едното ще надделява пред другото.А истината е,че и двете са прекрасни.Но определено сърцето ми остана в Стреза  Heart Eyes.

# 494
На мен ми е интересно за какво обикаляте езеро? В смисъл защо всяко селце да е интересно? Ние избираме едно , което е интересно и има плаж или нещо за децата и оставаме там . Може да направим и разходка с кораб4е и каквото покажат, но да обикаляме разни селца, които малко или много са еднотипни не ни се е занимавало.

Общи условия

Активация на акаунт