Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 785
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • In transit
Да, постижимо е. Може дори да отидете с влак до Стреза и оттам с корабче да се разходите до трите островчета.

# 646
  • София
Препоръчайте места за отсядане около езерата Гарда и Комо . Много ми е важно да усещам типичната Италианска атмосфера ,виещите се калдаръмени улички и шарени китни фасади  Heart Eyes .

# 647
  • Milano
Има ли скиори в темата? Реджи? Предложение за място, по-плебейско така Blush, където е вероятно да има условия за ски в началото на април?

Аз съм по морето, хич не обичам планините.

Азиа ти е отговорила.

Незнам за коя област става въпрос, но намерих това за ски през април:

http://www.dovesciare.it/sciare-ad-aprile

Виви, в Лекко главната им улица е 99% джелатерие - аз такова нещо не бях виждала Laughing и се чудя дали работят през зимата.

Препоръчайте места за отсядане около езерата Гарда и Комо . Много ми е важно да усещам типичната Италианска атмосфера ,виещите се калдаръмени улички и шарени китни фасади  Heart Eyes .

Като сме в Италия каква друга да е атмосферата?

# 648
  • София (Възраждане)
Благодаря за отговорите по моя въпрос, момичета. В общи линии априлските ски почти повсеместно са под въпрос, но какво да се прави, само тогава има дълга ваканция.

# 649
  • София
Виви, в Лекко главната им улица е 99% джелатерие - аз такова нещо не бях виждала Laughing и се чудя дали работят през зимата.

А пък ние така лекомислено да го подминем този град......  ooooh!

# 650
  • София
Цитат на: regina di cuori link=topic=870094.msg35664125#msg35664125 date=1507622463

[quote author=geryaleksandrova link=topic=870094.msg35660065#msg35660065 date=1507550075
Препоръчайте места за отсядане около езерата Гарда и Комо . Много ми е важно да усещам типичната Италианска атмосфера ,виещите се калдаръмени улички и шарени китни фасади  Heart Eyes .

[/quote]

Честно казано, тъй като разглеждам със Стрийт Вю местата около хотелите, на които се спирам и не винаги виждам това, което търся като атмосфера.

# 651
Цитат на: regina di cuori link=topic=870094.msg35664125#msg35664125 date=1507622463

[quote author=geryaleksandrova link=topic=870094.msg35660065#msg35660065 date=1507550075

Честно казано, тъй като разглеждам със Стрийт Вю местата около хотелите, на които се спирам и не винаги виждам това, което търся като атмосфера.
[/quote]
то още като влезеш в Италия и усещането е друго.Не гледай около хотелите а си търси кътчета с атмосфера

# 652
Здравейте!

Имам закупени билети за Милано за началото на март 2018г., мисля да отидем на езеро Комо 2 дни и Лугано за 1 ден. Бях планирала и 1 нощувка в Стреза, но видях, че Изола Белла отваря на 18,03, някой ходил ли е преди тази дата за да знам дали да отидем и до там или да оставим само Комо при това посещение?

# 653
Ако не е някакво чудо, времето и на Комо ще е гадно. Падат облаци и мъгла много ниско, влажно и студено е. Абе не е никак приятно.

# 654
  • София
С малко закъснение ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ !!!  Бъдете много здрави за да пътувате безкрай !!!

Празнични пътувания  ИТАЛИЯ в последния месец…покрай круизи…
София – Загреб кола  нощувка
Загреб  - Генуа  кола  нощувка
Круиз…
25-26.12.17 Генуа  нощувки
КОЛЕДА
Circumnavigando International Theater and Circus Festival
https://www.sarabanda-associazione.it/en/attivit%C3%A0/circumnav … al-xvii-edizione/
https://www.sarabanda-associazione.it/wp-content/uploads/2017/07 … chure2017_WEB.pdf
27-12-2017 Генуа – Bussolengo  кола
27-28.12.17 Bussolengo Christmas village
https://www.ilvillaggiodinatale.it/
https://www.ilvillaggiodinatale.it/images/stories/doc/01_Pieghev … esecutivo_web.pdf

28-12-2017 Bussolengo – Венеция
29-30.12.17 Венеция
GALLEON DINNER CRUISE IN VENICE
https://www.venetoinside.com/tours-activities-in-veneto/tour/gal … cruise-in-venice/
31-12-2017 Венеция – Генуа
Круиз
06-01-2018 Марсилия
Aix-en-Provence Wine Tours
07-01-2018 Марсилия - Ventimiglia  - Генуа  влак/взимане на колата, която остана там/
07-01-2018 Генуа - Сан Марино нощувка
08-01-2018 Сан Марино – Бари

ПРОДЪЛЖЕНИЕ  Гърция

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 22:53 от Bled

# 655
  • Варна

Здравейте,

Обмислям 7 дневна програма за края на април. Ще летим от Варна до Бергамо, с дете на 8г. Няма да наемаме кола....мъжа ми не е карал в чужбина и се притеснява.

За сега плана е следния:
1-Варна-Беграмо-Милано /вечерна разходка в Милано/
2-Милано-ез.Лаго Маджоре /разглеждане с корабче на трите острова и той деня свършил:( - Милано
3-Милано-Торино-Милано
4-Милано-ез.Гарда/Сирмионе нощувка в Desonzano del Garda примерно
5-Gardaland
6-Desonzano del Garda - Верона - Desonzano del Garda
7-Desonzano del Garda - Бергамо
8-Бергамо-Варна

3 нощувки в Милано, 3 до ез.Гарда и 1 в Бергамо

Чисто логистически как ви се струва? Дефакто ще видим Милано, Торино, Бергамо, Верона и двете езера Гарда и Маджоре.

Благодаря!

# 656
  • In transit
vanyaes, чисто логистично на мен ми звучи приемливо без т.3 

По т.2 ако ви остане време разгледайте Pallanza ( Verbania) преди да се върнете наобратно към Стреза. Ако сте тръгнали сутринта от Стреза, ще имате време. Има чудесно магазинче за сладолед. (Via Ruga, 15, 28922 Verbania, Fior di Gelato). Изола дей пескатори е доста туристическо място и на мен лично не ми хареса храната.
по т.3 Торино е доста голям град, има да се видят много неща, изберете кое ще можете да разгледате за един ден.

# 657
  • Бургас /Център-жк.Изгрев/
Vanyaes,горе долу сме по едни пътеки, ние сме обаче дете на 4 и задължителен следобеден сън и с кола. Бленувам Изола Белла, но ще е в някое друго пътешествие.

Ето и моята програма из Италия, тръпна да я споделя с някои нетърпелив за пътешествия като мен. В една друга Римска тема получих чудесни препоръки и идеи и се надявам да се получи и тук.

2 дни в Белград
2 дни за (Падуа) Верона и Сирмионе:
-план А:  1 ден в Падуа, 1 ден в Сирмионе, пътьом Верона
- план Б, икономичен вариант: спане из малките градчета до Верона, а Падуа да го оставя за навръщане.
При пътуването към следващата точка посещение и обяд  във Ферара.
2 дни в Сан Марино- голям мерак ми е да прекарам повече време там. Непременно посещение на Кориналдо - живописно по снимките място и напред към Болоня!
1 ден Близо до Болоня. На отпътуване минаваме през Падуа и време за шопинг из крайпътните милове Wink
1 ден "на село" близо до Удине и вечеря в града.

Горе долу за всяко едно от местата се получава време от около 3 часа за разглеждане, което е много малко за сетивата ми, но пък достатъчно за да видя възможно повече неща - в това отношение съм алчна и понякога пътуванията с мен са под график. Та осъществимо и рационално ли е?

# 658
  • In transit
giovanessa, 2 дни в Сан Марино са страшно много за мен. Това място се разглежда точно за час-два.
По-скоро бих ти препоръчала да отскочите до Урбино. В района около Римини има много хубави замъци, които могат да се видят с кола. http://www.rivieraromagnola.net/blog/romagna/dieci-castelli-di-romagna/
Равена също е чудесен град, ако не сте ходили там. А и ви е по-път от Ферара. Simple Smile
За района на Верона и Гарда...освен Сирмионе има и други приятни градчета щом сте с кола. Peschiera del Garda, Lazise, Bardolino, Garda. Горещо препоръчвам посещение на парка Parco Natura Viva. Направен е като сафари парк, с колата се движите около животните. На нас много ни хареса.
От другата страна на Верона, препоръчвам Соаве, малко градче, много романтично с красива запазена крепост  и с много хубаво вино. Simple Smile  Ако имате време на връщане от Болоня, посока Верона да минете през Мантуа, няма да съжалявате изобщо. В края на града посока Верона има голям шопинг център. До Верона в Сан Мартино Буон Алберго и в Сан Джовани Лупатото също има хубави шопинг центрове. (Verona Uno, Le Corti Venete, La Favorita Mantova)

# 659
Здравейте, ще пътуваме с мъжа ми до Милано на дългоочаквана забежка без деца в периода 2-5 март. Много ми се иска да се разходя до поне две от езерата. Ще вземем рент-а-кар. Представям си по една нощувка на езерата Комо и Лугано, и една нощувка в Милано. Дали е реалистична програмата ми? Да ми препоръчате хотели?

Общи условия

Активация на акаунт