Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 581
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Нашите май карат яваш-яваш. Три реда чертички в тетрадката по математика. Някой от учебниците не бяха отваряни (поне според мен).

Тази сутрин мъж ми и сина ми ме изнервиха. В банята всичко свършено, но наполовина.
Връщах дребния да си мия зъбите. Някъде си мушнал пастата за зъби, та се ми с нашата. Не ропта.
Събличане, обличане... Все пак в 7:30 и двамата бяха готови. Мъж ми попита колко е часа и заяви "о, ама то има време..." И закъсняха за училище  #Cussing out
"Стига си ми викала - полза няма" и "вчера стигнах за 3мин"
Малкото детето си беше готово, но голямото реши да сменя обувки и т.н. Мъжка им работа.

# 256
  • addicted
Съпругът ми погледна на желанието на детето с огромно недоверие /нали ходел на тренировки по футбол, как така футбол и флейта/, майка ми пък направо се разсмя.

Малко настръхнах от тази реакция, надявам се, че детето не е станало пряк свидетел. Имам ужасен спомен от дете от точно такъв присмех, много малко неща са ми действали така обезкуражаващо..
Твоята позиция е много правилна и се надявам да успееш да убедиш и близките си, детето има нужда да опитва, нещо повече - важно е да опитва.

# 257
  • София
Аз съм на мнение, че детето трябва да опита всичко, за което има желание (говоря за спорт, танци, музика,...) И ще намери място под слънцето Simple Smile

# 258
  • Майничка
...Моя мъж реагира като твоя "Ама защо флейта? Флейтата не е за момчета" Simple Smile...

Напомни му, че флейтата е първо ниво на саксофона, тромпета, кларинета, гайдата... все "мъжки" инструменти. На тази възраст просто още нямат дробове за тях. Wink

Вчера разгледах менюто в стола - седмично е, всяко ястие си има номер и цена, в купона се отбелязват платените номера за деня. Хубавото е, че ако се загуби купона, може само заявените номера да каже детето, ще открият квитанцията, затова посъветваха да ги записваме и в тефтерчето. Супите са по левче, основните - 1,50-1,70лв., скарата - по 50ст., десертите - 40-60ст. Имат и опции салати, плодове, топли сандвичи, разнообразни палачинки и т.н., в т.ч. и за междучасията /училището е до 12 клас/.

Още не виждам да пишат нещо сериозно, домашните са нещо за оцветяване. Госпожата от занималнята е младичка, изглежда мила и още не е овладяла Силата и Гласа. Laughing В по-голямата си част децата и от четирите първи класа се познават, къде от градина, къде от двора на училището, който е много голям и през уикендите и ваканциите е плац за прохождане, игри, кънки, колелета и т.н. за малки и големи. Занималнята е в двора и поради това ѝ липсва елементът на мистерия и страхопочитание, който основната сграда внушава у дребните.

# 259
  • София
...Моя мъж реагира като твоя "Ама защо флейта? Флейтата не е за момчета" Simple Smile...

Напомни му, че флейтата е първо ниво на саксофона...
Виж за това ме навиваш Simple Smile

При нас няма занималня.
Днешната програма е

1. 8.00 - 8.35 ЗИП - БЕЛ
2. 8.55 - 9.30 Самоподготовка БЕЛ
3. 9.45 - 10.20 Музика
4. 10.35 - 11.10 ЗИ
5. 11.25 - 12.00 ДБТ

12.00 - 12.25 Отдих
12.25 - 13.30 Отдих (тук някъде ще бъде вкл. стола когато започне да функционира)

8. 13.30 - 14.05 Математика
9. 14.20 - 14.55 Самоподготовка Математика
10. 15.10 - 15.45 ЗИ
11. 15.55 - 16.30 ЧК

Като "ЗИ" е занимания по интереси, каквото и да значи това.

# 260
Ние си влезнахме в ритъма от миналата година - става сутрин с 300 зора, водим по 10 мин. спор за обличането и дебна за изнесени "контрабадно" играчки в раницата. И понеже не позволявам да си носи играчки, вчера беше занесла щраусово перо Laughing . Нашите неща стоят в училище, в петък се взимат. Добре се справяла според госпожата, само говорела повече.

# 261
И аз изпратих голямата си дъщеря в първи клас тази година.
За сега се чувства отлично.
Малко се ядосва ,че не и слагам кроасани и солети.Вчера и се подигравали ,че съм и била сложила ябълка и са и се смели . Shocked Shocked Shocked
Сутрин закусва в нас .За преди обедна закуска и давам плод .Не съм привърженик на солети , чипсове и кроасани и другите разновидности на "вредни" закуски .
Храни се на стола .За следобедна закуска нищо не слагам като си я вземем от занималнята задължително си хапва в нас някой малък сандвич или плод Simple Smile .
Иначе училището и харесва за сега иска като се прибира в нас да и давам допълнително същото домашно каквото са писали .Вчера и дадох само по математика чертички , 4 странички и ги написа с голямо желание .

# 262
  • Варна
Като "ЗИ" е занимания по интереси, каквото и да значи това.
Значи че правят каквото си искат  Laughing
На първата среща попълвахме едни декларации какви са интересите на детето, от какво се увлича и евентуално госпожата трябва да намери на всеки подходящо занимание. Май основно рисуват  Wink
AnMary при вас всъщност "занималнята" е между часовете...една и съща госпожа ли им води часовете и самоподготовката?

Това за музикалния инструмент е много хубаво, че го предлагат.

# 263
  • София
caprice, и аз съм на мнение да запишеш детето щом има желание. Всяко допълнително занимание, независимо спорт, музика, рисуване, учи само по себе си на дисциплина и отговорност. Нека да опита, нищо не се губи от това, само може да спечели според мен Peace

Светлица , дано детето днес е спокойно, според мен госпожата ще помогне ако има реакция от съучениците Hug

AnMary , и моя мъж е много спокоен сутрин, ама защото аз приготвям всичко, а той оправя само себе си. Но от края на месеца ще види зор, аз се връщам на работа, той ще приготвя и ще води и двете деца (другото е на ясла) Crazy

Моят син снощи писа домашно от чертички. Два пъти го писа, трябваше да обясня че е необходимо малко старание, за да изглежда като на госпожата. Преглеждайки нещата от деня, виждам че липсват две тетрадки, питам го къде са и започна едно чудене, чудене...На края каза, че госпожата ги е взела. Днес ще разберем дали е така Rolling Eyes

# 264
Светлица, дано всичко се забрави бързо и няма последици Hug
тия дни тичам по болници за мъж и баща, та вкъщи се завъртам за кратко, отделно, че всичката домакинска работа ме чака за промеждутъците между тичанията насам-натам.
Вчера бляла в училище, намерих в тетрадките написани образци за допълване- коси чертички в тетрадката с квадратчета, групи черти в тетрадката с тесни и широки редове, черти в учебната тетрадка. Видя ми се доста, писа-писа, пък взе да вика, че едните черти не били за домашно, чак взе да ми крещи и да ми се кара как така не разбирам. Предложих й или да ги напише, или да напиша аз в тетрадката, че ми е казала, че това не е домашното и да се подпиша с датата. Отказа и двете предложения. Наложи се да се обадя на учителката и да я питам. Било за работа в клас и който не е довършил- за домашно. А тя не беше и почвала ooooh!. Пресякох опита да ме манипулира от началото, дано я откаже веднъж за винаги.
Трябва да се разправям с английския. Уж ме питат кога ми е удобно да ходи- казвам кога НЕ ми е удобно да ходи- естествено- съвпадат часовете и дните- ами това било, нямало друга възможност! Можела да стои на половината време, другото- за домашно?!
Гаргамела, това за Силата и Гласа много ми хареса Laughing

# 265
  • Варна
AnMary за първи път виждам такава програма. Явно във вашето училище целодневното обучение е задължително и преди 16:30 не може да се вземе детето.

И моята щерка се връща много гладна, след като си е изяла цялата храна + обяда в стола. Днес отиде с два стабилни сандвича и краставица, но се притеснявам, че няма да й стигне.  Thinking

За първи път имам досег със занимални и да ви кажа, много съм доволна засега - всичко си е научила и вкъщи само хвърлям един поглед да видя какво са правили.

Засега няма нищо изгубено или забравено. Но днес имат за първи път физическо и ще видим равносметката каква ще е.  Grinning

# 266
  • София
AnMary при вас всъщност "занималнята" е между часовете...една и съща госпожа ли им води часовете и самоподготовката?
Учителките са две. Ние закъсняхме на 15ти (заради местенето от клас в клас) и не разбрах как са се разделили. Предполагам си делят часовете и самоподготовката.
Във "в" паралелка едната е по математика, другата им преподава БЕЛ.

AnMary , и моя мъж е много спокоен сутрин, ама защото аз приготвям всичко, а той оправя само себе си. Но от края на месеца ще види зор, аз се връщам на работа, той ще приготвя и ще води и двете деца (другото е на ясла) Crazy
Аз другата седмица заминавам за Сърбия. Мъж ми ще е и майка и баща Simple Smile Не знам как ще го прибира след у-ще.
Вече е цанил щерката за втория срок - да прибира брат си от у-ще когато майка му я няма.

AnMary за първи път виждам такава програма. Явно във вашето училище целодневното обучение е задължително и преди 16:30 не може да се вземе детето.
На целодневно обучение са. Могат да се взимат най-рано към 15:30, но трябва да се предупреждава.

# 267
Сигурно сте писали, но не намерих /по диагонал четох/, затова ви моля за отзиви за раници.
Моята дъщеря е с миналогодишната раница, но тогава не се носеше ежедневно, а само в понеделник и петък.
Тази година, обаче, трябва да се носи ежеднедно и се оказва, че раницата е малка.
Моля, препоръчайте ми функционална раница, която да побира спокойно всичките учебници и да не се мачкат подвързиите. Бюджет някъде до 100 лв. съм определила.

# 268
  • София
Аз засега съм много доволна от тази: http://www.schulranzen.com/sammies/schulranzen-set-premium/royal-crown_058. Ако имаш време да дебнеш пада цената до 52 евро. Събира всичко, има сак за физическо, джоб за сандвичи и два джоба за вода. Моливите в несесера пишат много добре на гланцирана хартия.

# 269
Ние много се колебаехме между http://www.bebemag.bg/samsonite-disney-wonder-uchenicheska-ranitsa-minnie-iconic и Габол.
Все пак избрахме на Gabol .Основно водещо беше ,че има две прегради.Цветово доста по свежа от тази на samosonite и определено не съжалявам ,че избрахме точно нея http://toys-k.com/uchenicheska-ranica-gabol-honey.html това е раницата Simple Smile .Доста удобна .С два джоба основни , два странични,отпред един по голям и над него още две малки в които си слага кърпички и мокри кърпи Simple Smile  

Общи условия

Активация на акаунт