Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 529
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • при моите любими
Аз съм решила да слагам задължително нещо сладко за следобед, но ще се стремя да е домашно приготвено. Имам няколко бързи рецепти за кексове, мъфини, бисквитки и кифлички със сладко. Правя достатъчно количество за да имам да и дават поне 2-3 дни. Въпреки, че ще липсва там разнообразието, го предпочитам пред купешките боклуци. Така че подобно нещо се прави 2 пъти в седмицата и не мисля, че е чак толкова трудоемко. Мисля да правя разнообразни сандвичи и да слагам различни плодове. Peace

# 286
  • София
Учителката на сина ми каза "слагайте повече вода и храна". Моя не си бил изял обяда, но другите деца отдавна го били приключили (като си изяли и закуската, която им дават в училище). Малки ламички Simple Smile
Моя обикновено иска сандвич с колбас, краставица и домат. Слагам му и зеленчуци и плодове.

# 287
gargamela мисля да правя кексчета и мъфини но поне малко да се захлади.
В тези горещини никак не ми се приготвят а и не ги ядем много из нас .
Преди малко ходих да я взема да я заведа на лекар и я върнах обратно на училище.Заварих я цялата в сълзи не можела да прави картичка ...Докато я успокоя минаха 30 минути .Не рисувала хубаво , не пеела хубаво  Laughing

# 288
  • София
Психоложката беше на двора. Пита ме как ще процедираме с Алекс. Не бил написал 2 неща в теста, а другите деца го били направили. Не било лошо да се занимава ресурсен с него. 

AnMary, извинявай, че любопитствам - на базата на впечатленията от два дни ли направи психоложката тази констатация, или има някаква предистория? Съжалявам, ако въпросът ми е неуместен, просто ми е малко странно на втория ден да ти казва, че трябва да се занимава ресурсен със сина ти.... newsm78

# 289
  • София
Психоложката беше на двора. Пита ме как ще процедираме с Алекс. Не бил написал 2 неща в теста, а другите деца го били направили. Не било лошо да се занимава ресурсен с него. 

AnMary, извинявай, че любопитствам - на базата на впечатленията от два дни ли направи психоложката тази констатация, или има някаква предистория? Съжалявам, ако въпросът ми е неуместен, просто ми е малко странно на втория ден да ти казва, че трябва да се занимава ресурсен със сина ти.... newsm78

Присъединявам се към питането...даже май става дума не за 2 дена "наблюдения", а за 1 тест /1 хвърчащ лист/ Rolling Eyes

Интересно ми е дали и ние ще имаме обратна връзка след въпросното "обследване", както го наричат...искам да видя резултат и да го обсъдя с логопеда, например...

# 290
  • в здрача
Приемате ли нови?
Съвсем забравих, че може да има и тема и за първолачето.

Нещо не яде в училище. Само 2 хапки от сандвича и парчето шоколад, преди училище пак 2 хапки от филийката. Иначе в къщи си хапва както обикновено, но до обяд почти на нищо...

Ще се възползвам от идеята да не потъмняват ябълките, защото държи още от градината ябълката да е обелена и нарязана и а е леко потъмняла вече е развалена и не става за ядене. Директно си я изхвърля в коша, точно както си изхвърлила острилката, която се оцапала след като подострила пастел с нея  Rolling Eyes

Забравих да питам дали имат лафка тази година. Не е искала пари за нея и вероятно още не се е ориентирала. 

# 291
  • около Варна
Много ме забавляват разказите ви за първолачетата, но контрабандните играчки са ми фаворит Simple Smile)) Никога не съм виждала деца да се присмиват на друго заради плод,мое впечатление е,че повечето обичат ябълки и банани.
Тази седмица бяха доста обяд и слагах само един сандвич,че не яде училищните закуски, обаче ако и на стола храната не харесва ще стои гладна,не мога да приготвям толкова храна.

# 292
Много ме забавляват разказите ви за първолачетата, но контрабандните играчки са ми фаворит Simple Smile))

И на мен  Peace

Моето пък днес ми го похвалиха, че е много самостоятелна. Приятно ми стана.  Blush

# 293
  • София
А моето днес не могло да се докопа до гевречетата на безплатната закуска, останали до нея само филии с течен шоколад и си яла ябълките. Вечерта се оплаква на брат си, а той започна да я учи, как да се класира първа на вратата, когато класната обяви нареждане за безплатна закуска... Паднах, пораснаха децата.

# 294
  • София
Не е минала още една пълна учебна седмица и вече съм в шок.
Детето снощи се разрева, че не може да си напише домашното. Успокоявам и решавам да обясня кое как се прави и да помогна с домашното. Обаче отворих ей такива очи  Shocked като осъзнах, че не разбирам какво трябва да се прави в задачата. Разлиствам по-нататък и пак така  Shocked. Учебниците са безумни. Реших, че аз нещо съм затъпяла и пробутвам задачата на родителите ми. Да, но и те не могат да измислят какво се прави, а са умни хора, съвсем с всичкия си и с преподавателски стаж.
Замислих се какво ли ще трябва да понесат децата докато завършат и ги оформят по калъпа на някое тъпо издателство с шеф връзкар.  Confused

# 295
  • Варна
iveto Заинтригува ме с това домашно. Я го дай насам да се почудим и ние.  Simple Smile

# 296
  • София
като осъзнах, че не разбирам какво трябва да се прави в задачата.
Thinking При нас досега са писали само чертички и ченгелчета. Какви задачи след три учебни дни?

# 297
  • София
Не е минала още една пълна учебна седмица и вече съм в шок.
Детето снощи се разрева, че не може да си напише домашното. Успокоявам и решавам да обясня кое как се прави и да помогна с домашното. Обаче отворих ей такива очи  Shocked като осъзнах, че не разбирам какво трябва да се прави в задачата. Разлиствам по-нататък и пак така  Shocked. Учебниците са безумни. Реших, че аз нещо съм затъпяла и пробутвам задачата на родителите ми. Да, но и те не могат да измислят какво се прави, а са умни хора, съвсем с всичкия си и с преподавателски стаж.
Замислих се какво ли ще трябва да понесат децата докато завършат и ги оформят по калъпа на някое тъпо издателство с шеф връзкар.  Confused
Не си само ти, при нас същото - дадоха домашно за празниците, едната задача не я разбирам изобщо, аз и другите не разбирам, ама добре, че синът е учил по същото помагало, та помогна... обаче на една задача с едни влак, кола, огромно дете, дърво и супер ситна къща, не можем да й хванем логиката  ooooh!

# 298
  • София
обаче на една задача с едни влак, кола, огромно дете, дърво и супер ситна къща, не можем да й хванем логиката  ooooh!
Само дразните любопитството, а не ни показвате задачите  Mr. Green

# 299
  • София

задачата с влака, колата, детето, дървото и супер дребната къща

Общи условия

Активация на акаунт