Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 538
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • София - Рим и обратно
Тръпки ме побиват като ви чета с тия занимални... Слава богу, и при нас са с целодневна програма - урок, упражнение, самоподготовка, и така по всичко. Иначе с тия занимални - разкарване напред-назад, после вкъщи писане до 100 часа.... не знам как се справяте. Дано го променят това.

# 271
  • Mars Hotel
Ето такава раница купихме ние.
Доволна съм - побира всичко и изглежда здрава. В Метро бяха по 60 лева.

Благодаря за хубавите думи, момичета.  Hug Детето беше що-годе спокойно сутринта. Говорих с класната, тя също каза, че се случвали инциденти и няма от какво да се притесняваме. Дано и децата да са добронамерени.

# 272
  • София
Благодаря за хубавите думи, момичета.  Hug Детето беше що-годе спокойно сутринта. Говорих с класната, тя също каза, че се случвали инциденти и няма от какво да се притесняваме. Дано и децата да са добронамерени.
Светлица, ще забравят. Важното е твоето дете да е спокойно.

Аз трябва да предупредя моя, че ако му се ходи до 00 веднага да казва за госпожата. У дома чака до последния момент и много често има изненади.

# 273
При нас уроците са до 12,30ч. Следобяд следват обяд и почивка на двора. Между 14,00 и 16,00ч. е самоподготовката. Като изберем заниманията по интереси (баскетбол, футбол, балет, айкидо и т.н.) те ще следват между 16,00 и 18,00ч.  Занималнята е до 18,00ч.

Досега не се е връщал без домашно. За домашно им дават писане на чертички и бастунчета в както в учебните тетрадки, така и в тетрадката с тесни и широки редове и тази с квадратчетата.  Доволна съм засега от учителката и възпитателката. Дано да продължат все така.

Купонът за храна включва освен обяд и следобедна закуска. В сряда десерта за обяд бил ябълка. Никой не си изял ябълката и моят син решил да не дели и той не си я изял. Казах му, че ябълката освен витамини, е полезна за да няма запек и, че ако другите не искат ябълка или някакъв друг десерт и му се яде да изяде и техните.  Вчера точно това е направил с шоколадов ото руло. Изял и трите!  Joy

# 274
  • Пловдив
Моето дете първия ден беше изяло всичко+храната в стола и пак беше зверски гладна следобяд.
Вчера обаче не се сетила да яде въобще, понеже нямало време от игра в междучасието и й станало лошо  Sad
Ще видим днес. Все й напомням, че трябва да пие вода, но много кратки били междучасията и... нямало кога  ooooh!
Иначе  - големи и малки чертички  Laughing  Вчера натряска два реда за три минути за да гледа ТВ. И мен ме хвана яд, та й изтрих всичко за да го направи както трябва.
Питам я - Харесваш ли как ги написа? И как би се оценила?
Тя - Ами .... 5-   
Аз - Не искаш ли 6?
Тя - Не, и 5- ми е достатъчно  Rolling Eyes
Разстрои се малко, но ги написа повторно.
Не знам дали постъпих правилно, но нали трябва да се научи да бъде и критична към себе си ...

# 275
Много съм учудена, че децата са склонни да се подиграват на дете, което си носи плодове или толкова очевидо се дърпат от плодовете, че чак на ядящите им става неудобно.

Плодове слагам всеки ден. Инструктирана е в първото голямо междучасие да ги изяжда, за да са още свежи. Сандвич и краставица за следобяд. Класната на родителската среща също е помолила да не им слагаме шоколадови изделия, а плодове.

# 276
wild poppy и на мен ми е чудно как може да се подиграват ,че някой яде плод.Не посмяла да си изяде ябълката до край защото се засрамила ,че не носи кроасан  #Crazy .Поговорихме си и сложих отново ябълка.Мисля да сменям и разнообразявам плодовете докато мога/ябълка , круша , банан/В нас се храни много стабилно за закуска преди да тръгне и не виждам за нужда да слагам и закуска за следобед .
Светлица сега прочетох какво се е случило.Не се притеснявай .Децата бързо забравят и мисля ,че няма да има проблеми.От край време са се случвали такива неща дори и по мое време и бързо са отшумявали .Затова на дъщеря ми съм и забранила да се подиграва и да се смее за такива работи и не само .Първо винаги да се поставя в ситуацията на този който му се смеят и да помисли малко.
Не знам как са в София занималните но тук не ги взимаме.Като отиде на училище в 8:00 h.  занималнята приключва в 17 и 30 .Имат и свободно време за игри преди да започнат да подготвят домашните .
За сега не се е връщала с не написано домашно .Обядват на стол.Храната там и харесва . Един обяд струва 2,50 лв. кетъринг фирма се грижи за обяда им .
Ханна мисля ,че си постъпила много добре  Peace

# 277
  • София
Моето си носи ябълки всеки ден и си ги изяжда, не съм чула някой да й се е подигравал по този повод  Peace

# 278
Моето много обича плодове, онзи ден му пратих банан и каза, че почти всички са имали банани Simple Smile Вчера му бях сложила грозде в пластмасова чашка и него си беше изял. Не е споделял някой да му се е присмивал.
Първият ден имахме проблем с тоалетната. Беше стискал, защото всеки път като отидел и имало голяма опашка. Вчера вече се беше изхитрил и тичал веднага след като ги пуснели в междучасие Simple Smile

# 279
  • Майничка
Моята също носи ябълки, но понеже още е рядка ограда в зъбите, ги режа на половинки, като отрязаната част потапям за малко в разтвор от лимонов сок и захар, да не потъмняват /откраднах идеята от един хотел в Унгария/. Обаче само плод не й е достатъчен, обикновено трябва да подложи нещо тестено, поне една солета, защото иначе до половин час ѝ "застъргвал корема". Понякога правя дребни крекери или соленки, те ѝ вършат работа, но не се гнуся и от солетите.

DqVoLsKi_ChArOvNa, ако детето усеща дискомфорт, че не носи същите неща, бих направила нещо ситно домашно, за цвят + плод. Това не е нещо, по повод на което бих се запънала. Битка, ако има място за такава, бих водила за качеството на храната, не за вида й. На бас, че всички ще й завидят, ако от кутията й замирише на нещо прясно изпечено. Wink

# 280
  • София
Храната й от вчера остана неизядена. Сандвичът - нахапан, бананът - в полуразмекнато състояние, изяла само едната ябълка ( накара ме да й сложа две; режа й ги на парчета, защото й се клати преден зъб и не може да гризка). Не й стигали междучасията, за да яде. Rolling Eyes Предполагам, че не е свикнала да си преценява времето. При нас междучасията на 1 клас са по 15 минути.

Харесва си "сутрешната" госпожа, тази от занималнята - не толкова. Много ги карала да учат и не им давала достатъчно да си играят. Явно най-много й липсва време, в което да ги оставят свободно да се занимават и да играят. Щеше ми се да беше малко по-плавен преходът от детската градина към училищния режим. Иначе аз познавам учителката от занималнята - по-голямата ми дъщеря беше при нея, много е добра като преподавател, доста строга, но си пишеха домашните и не оставаше нищо за довършване вкъщи. То всъщност вече не се води занималня, ами целодневно обучение до 17.30ч.

Нашата раница е на "Булдозер"- , с четири отделения - едно основно голямо, едно за учебните тетрадки и несесера, едно за кърпички, портмоне и пр., и още един малък джоб за бележник, документи, тефтерче и т.н., 34 лв. Засега съм много доволна.

# 281
  • София
*Ирина* само нещата по рисуване и физическо щели да стоят в стаята. На занималня е , но си разнасят нещата...
Те и при нас ги разнасят, ама аз не виждам смисъл в това, напротив. Та полулегално зарязване всичко там. Mr. Green

Смисъл има - не винаги децата успяват да напишат домашните в занималнята, така че си е нужен родителски контрол /и не винаги госпожата от занималнята подава информация за ненаписани домашни/. Нашата госпожа в занималнята за сега изглежда читава, дано така се запази  Peace
В крайна сметка всеки си преценява. Peace
Баткото от 1 до 4 клас си държеше всичко в училище. Имало е само единични случаи да дописва или доучва нещо и само тогава си е носел вкъщи по изключение. Основно си ходеше само с телефон и пари,
Мисля да приложа същата схема с малкото, поне докато върви.  Wink

# 282
  • София
Завиждам ти, нашият батко цял първи клас и началото на втори пишеше домашните предимно в къщи, между 18,30 и 22 ч.... Дано малкото не е така  Praynig

Така че поне първия месец ще осъществявам контрол, пък после ще видим  Peace

ПП Да не помислиш, че след това започна да ги пише в държавната занималня? Не, преместих го в частна...

# 283
  • София
Завиждам ти, нашият батко цял първи клас и началото на втори пишеше домашните предимно в къщи, между 18,30 и 22 ч...
Ужас. Милото. Sad

# 284
  • София
Мен ме сюрпризираха, че ще пътуваме след 1/2 час. Най-вероятно аз не съм разбрала га ще се пътува  Joy Мислех вторник... да, ама не... във вторник се прибираме Simple Smile

Ходих да кажа на учителката, че ще го прибере баща му. И да кажа на дребен, че заминавам и да ми каже "чао" - "Добре мамо. Чао" и ми махна с ръка  hahaha

Психоложката беше на двора. Пита ме как ще процедираме с Алекс. Не бил написал 2 неща в теста, а другите деца го били направили. Не било лошо да се занимава ресурсен с него. Но психистърката миналата година не написа такова становище в талона. Само за логопед. Щом било минала почти година пак да го водя на психиатър. Ами ще го водя щом трябва. Но този път ще накарам психиатърката да напише реално становище в талона. Ще чакам 3м в РИО и ще ми откажат ресурсен.

Разбрахме се след празниците да занеса талона от психиатърката на психоложката. И ще му запиша час. В сряда пък трябва да проверя кога ще започнат заниманията с логопедката.

Общи условия

Активация на акаунт