Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 552
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Моя син ме посрещна с думите "искам да ям"  Joy
Писали са чертички. Обясняваше как си писал името и "мама, тати, кака, Хари".
Май са правили входен тест. Много смях Simple Smile

# 241
  • Mars Hotel
Много неприятна случка от днес. Докато децата били на двора с учителката от занималнята, дъщеря ми я заболял корем. Докато се чудела да пита ли дали може да отиде до тоалетната, не успяла да устиска и се изпуснала доста. Тя поискала все пак да отиде до тоалетната, явно в опит да се изчисти, но с мокри кърпи, и станало страшно мазало - по дрехите, по чорапите, по обуквите...  ooooh! Някои деца са реагирали много бурно, с подигравки, и тя беше направо смазана в първия момент, когато я взех.

Говорихме доста след това и вечерта беше спокойна, но не знам как ще реагират децата утре. Ще говоря с класната сутринта, но ми е много притеснено. Sad

# 242
  • около Варна
Светлица,детенцето се е почуствало ужасно,но не се притеснявай, в началото на първи клас често се случват такива неща, някои деца се срамуват да попитат госпожата и се напишкват на чина,преобличали сме ги и от вкъщи съм ходила да нося дрехи, другата седмица всички ще са забравили случката. Малките не са злопаметни като тийнейджърите.

# 243
  • София
Подкрепям wiwi - синът ми успя да се омаже по същия начин първия месец на първи клас, дори го бяха преоблекли в анцуга за физическото, че всичките му дрехи бяха... нямаше отзвук сред децата - мислех си, че ще го подиграват, но никой не помнеше за случката. Най-вероятно зависи от учителя също, но не мисля, че начален учител или възпитател ще позволи подигравки по този повод.  Peace

# 244
Светлица, бъди спокойна Hug wiwi  е много права относно това, че малките не са злопаметни и бързо забравят Peace Следващата седмица всички ще са забравили за случилото се. Не се притеснявай, бели кахъри са това Simple Smile

# 245
  • Mars Hotel
Благодаря ви за успокоението.  Hug Дано да е така, защото беше много стресната днес.

# 246
  • при моите любими
Светлица, бързо ще се забрави и ще отмине.  Hug  Моето дете е много впечатлена от училището, от учителките (въпреки, че нашата учителка реално не сме я виждали, защото сме със заместничка, че класната им е претърпяла инцидент и ще отсъства месец), от новите приятели, от занималнята, столовата и всичко от-до. Няма търпение да ми разкаже всичко, което е преживяла и видяла. И тя много добре си хапва, чак съм учудена. Въпреки, че на "стола" имат храна и слагам сандвич, домашен кекс или домашни бисквити и плодове и кутията се връща празна. Нашата родителка беше вчера. Събрахме по 114лв (родителско настоятелство, консумативи, застраховка, допълнително мед. обслужване, помагала, екскурзия на 16.10 и 7 обучителни театри). В стаята си имат вградени шкафчета и няма нужда от никакво допълнително оборудване.  Peace  Обаче си е забравила якето. Сигурна съм, че ще загуби няколко. Но какво да се прави.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 23:15 от cydonia

# 247
Вече имам съобщение от класната, че моя е единствения, който не си е написал чертичките от целия клас.  ooooh! Играел си с пенала / във формата на кола, на него само коли и футбол са му в главата/и се наложило два пъти да му го вземе. Използвал гумата най-много от всички и не се стараел. Според мен просто му е скучно, но как да действам?  Sad
Доволна съм, че имам обратна връзка с класната.

Вчера бях много изненадана от желанието му да ходи на уроци по флейта  Shocked Идвали в клас и им демонстрирали. Много му харесало и иска да го запишем на уроци. Днес подадох заявление и се срещнах с преподавателя. Много фин и деликатен човек. Уроците всъщност ще са веднъж седмично в училище към някакъв общински център. Съпругът ми погледна на желанието на детето с огромно недоверие /нали ходел на тренировки по футбол, как така футбол и флейта/, майка ми пък направо се разсмя. Стана ми неприятно.  Tired Бих поощрила всяко желание на детето да учи, независимо дали ще се получи или не. За мен е много важно да не му "прекършвам крилете", което, разбира се, не означава да демонстрирам болни родителски амбиции.

СветлицаHug

# 248
  • Варна
Здравейте, нашият първи ден мина добре, Габи беше много доволна след училище. Само дето баща й я взе и се върнаха с празна раница...мислела, че както в градината нещата й ще стоят там Laughing После тичах обратно, за да хвана госпожата та да мога да й прибера нещата.
В нашето училище малко третират родителите като потенциално опасни натрапници и не позволяват да се влиза дори в двора. Воденето и вземането е някакъв абсурд, тълпа от родители, скупчени пред един страничен вход, на една тясна уличка, блъсканица, не можеш да се разминеш и постоянно ти повтарят, че тези мерки са въведени уж на нас да ни е по-лесно  ooooh!
Храната  й е харесала, само дето е имала по-високи очаквания към стола- а той миришел на мухъл (нали е в мазата)
В занималнята бяха подготвили домашното по математика- 5 реда чертички и нямахме работа за вкъщи.
Аз се скъсах да се притеснявам цял ден дали всичко ще е наред, защо никъде няма съвети за "кризата на родителя на първокласника"  Laughing

Днес раницата си я върна пълна, лека полека свиква с новите правила Simple Smile

# 249
  • София
Здравейте, нашият първи ден мина добре, Габи беше много доволна след училище. Само дето баща й я взе и се върнаха с празна раница...мислела, че както в градината нещата й ще стоят там Laughing После тичах обратно, за да хвана госпожата та да мога да й прибера нещата.
...

Днес раницата си я върна пълна, лека полека свиква с новите правила Simple Smile

А защо да не си ги оставя? Аз точно така действам. Всичко в шкафа. За какво да ги разнася само? Освен, ако не я прибирате на обяд.

Вчера бях много изненадана от желанието му да ходи на уроци по флейта  Shocked Идвали в клас и им демонстрирали. Много му харесало и иска да го запишем на уроци. Днес подадох заявление и се срещнах с преподавателя. Много фин и деликатен човек. Уроците всъщност ще са веднъж седмично в училище към някакъв общински център. Съпругът ми погледна на желанието на детето с огромно недоверие /нали ходел на тренировки по футбол, как така футбол и флейта/, майка ми пък направо се разсмя. Стана ми неприятно.  Tired Бих поощрила всяко желание на детето да учи, независимо дали ще се получи или не. За мен е много важно да не му "прекършвам крилете", което, разбира се, не означава да демонстрирам болни родителски амбиции.

Светлица,  Hug
В СМГ им изискват флейти за часовете по музика. Действали много релаксиращо.  Laughing

# 250
  • Варна
*Ирина* само нещата по рисуване и физическо щели да стоят в стаята. На занималня е , но си разнасят нещата...
Освен това си е загубила кутията за храна.  Не разрешават да се яде в стаите и който иска да хапва, го прави на двора. Мойто заплесче си зарязало кутията и сега нямаме кутия. Доволна съм, че устоях на импулса да купя готини кутия+бутилка. Нали си знам човека... Rolling Eyes
На 23.09 имаме РС и тогава явно ще се обсъждат много въпроси.
Светлица много неприятна случка....  Hug

# 251
  • София
На моята първокласничка днес и е станало скучно. Чертички, чертички... никакво разнообразие  Grinning

# 252
  • София
*Ирина* само нещата по рисуване и физическо щели да стоят в стаята. На занималня е , но си разнасят нещата...
Те и при нас ги разнасят, ама аз не виждам смисъл в това, напротив. Та полулегално зарязване всичко там. Mr. Green
На моята първокласничка днес и е станало скучно. Чертички, чертички... никакво разнообразие  Grinning
И при нас така. Защо не решавали задачи вече. Laughing Казах му, че трябва първо да научат цифрите. "Че ние откога си ги знаем" Laughing

# 253
  • София
Светлица, моя пък миналата година се беше напишкал, защото дънките му бяха с тиранти и даже на мен ми беше трудно разкопчаването им. Учителката ми се обади да отида да го взема, защото не намерила с какво да го преоблече. Не ѝ бил казал за тирантите. Децата случката я бяха забравили на момента.

Вчера бях много изненадана от желанието му да ходи на уроци по флейта  Shocked
Искам и аз. Ние сме музикални инвалиди, но дребния май има някакъв афинитет към музиката. След едно представление качиха децата на сцената и той хвана една блок флейта и успя да изкара мелодия Simple Smile Моя мъж реагира като твоя "Ама защо флейта? Флейтата не е за момчета" Simple Smile
НЕ съм чула да има занимания в училище. Ще трябва да търся читалища в района.

# 254
  • София
Те и при нас ги разнасят, ама аз не виждам смисъл в това, напротив. Та полулегално зарязване всичко там. Mr. Green

Смисъл има - не винаги децата успяват да напишат домашните в занималнята, така че си е нужен родителски контрол /и не винаги госпожата от занималнята подава информация за ненаписани домашни/. Нашата госпожа в занималнята за сега изглежда читава, дано така се запази  Peace

Общи условия

Активация на акаунт