Програмата "Личен асистент" - 3

• 179 379
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
За личен асистент на 4 ч колко са удръжките?

# 646
  • ВАРНА
Здравейте. Как се определя за колко часа на месец ще е назначен асистента? Синът ми е на 19 с ТЕЛК 80% и след обжалване най-накрая му дадоха ЧП. Знам че става чрез социалните, но има ли тънкости при подаването на документите.

# 647
Попълва се анкетна карта и от там изчисляват часовете. Колкото по- малко неща умее да прави сам, толкова повече точки.

# 648
Зависи от състоянието на човека с увреждане и дали може сам да се обслужва по отношение на хранене, обличане, хигиенни нужди, тоалетна т.е. зависи от това каква точно ще е чуждата помощ.

# 649
  • ВАРНА
А кой попълва анкетната карта?

# 650
  • Сф
А кой попълва анкетната карта?
писах ви на лично

# 651
Здравейте! По настоящем съм асистент на сина ми към програмата "Независимо детство" но искам да се прехвърля към общинската програма. Какъв е реда? Има ли определен срок, в който се прави това или може  да се случи по всяко време на годината? Благодаря!

# 652
Попитайте във вашата община какъв е реда.

# 653
Здравейте! Ако потребителят влезе в болница, как се  попълва отчета за отработените дни?

# 654
Сестра ми беше в кома в болница 14 дни,и почина.....🖤,попълвах си дните нормално до последния,в който беше жива,така ми каза жената в соц служба...

# 655
  • София/Севлиево
Има ли смисъл да се обжалват дадените часове за ЛА?Досега бях на 126 часа,сега са ми намалени на 102,единствената промяна е,че вече телкът ни е пожизнен(100% с ЧП) и детето навърши 16...

# 656
  • Сф
Има ли смисъл да се обжалват дадените часове за ЛА?Досега бях на 126 часа,сега са ми намалени на 102,единствената промяна е,че вече телкът ни е пожизнен(100% с ЧП) и детето навърши 16...
Да не сте объркали нещо във въпросника ? Занижили като критерии. Смисъл да сте подходили небрежно.   И моите бяха намалени последно . Излязоха  ми с номера , че за  да имало за всички. Аз обжалвах , но от дирекцията не се ангажираха със становище , смисъл върнаха за  нова оценка и тогава вече ми вдигнаха малко . Но пак по- малко от предишната оценка ми дадоха . Отново 100% с чп но не дете, пожизнен. Аз мисля , че нищо няма да изгубите да обжалвате и да искате нова оценка, но не искам и да ви подведа. Сигурно повече от 5-10 часа няма да дадат. То дефакто пак същите я извършват. Това е моят опит .Преценете си.м

# 657
Здравейте! Ако потребителят влезе в болница, как се  попълва отчета за отработените дни?
Не се изразих правилно. Асистентът не придружава болния, защото не допускат придружител. В отчета не се попълват отработени часове, нали? Ще има ли санкция защото пропуснахме в 7 дн.срок да уведомим за постъпването в болница?

# 658
И аз не съм била със сестра ми в болницата.Попълвате си нормално часовете,така ми каза жената.Защо е нужно да казвате на някой ,че е в болница? И като е там,това да не би да не значи,че не ходите на свиждания,носите хиг материали,ходите в определдни часове за среща с доктор,за да научите състояние....

# 659
На мен ми казаха, че ако аз или детето сме болни трябва да представим болнични. Това разбира се не го правя, защото така или иначе сме заедно и си се грижа за него, но бях за малко в болница по спешност и някак стана на въпрос и ми казаха, че когато някой от нас е в болница болничните ще са доказателство за това и ако през това време има проверка на домашния адрес с болничните ще се предпазим от санкции каквото и да означава това. Ако водим детето в друг град на преглед или изследване трябва да пусна отпуска по същата причина.

Общи условия

Активация на акаунт