Програмата "Личен асистент" - 3

• 177 319
  • 756
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте.
Има ли някакви различия в програмата  "Личен Асистент " когато си назначен като такъв на непълнолетни и на пълнолетни лица?
От 01.02.2025 съм ЛА на сина си , Телка (100% с ЧП) му изтича септември,а той навършва 18г през юни.
Жената от Общината при която подписах договора не е от най- разговорливите. На всички мой въпроси ми отговаряше,- "има време"...

# 751
Здравейте ! Може ли пенсионер със 100 % телк без чужда помощ да стане личен асистент ? Социалните са казали да но при направа на медицинско има отказ за подпечатване .

# 752
Може.
Да отиде за медицинско но друго място.

# 753
Здравейте ,полага  ли се докато се чака решение от телк да се назначи нещо като социален асистент на лице ,което е на легло с мозъчно увреждане и се обслужва на легло ?Съответно къде трябва да се попита?

# 754
  • Пловдив
Работя на 8ч трудов договор и 4ч личен асистент. Тези 4ч водят ли ми се за трудов стаж?

# 755
Не се смята като доп.време ако това е питането.

# 756
  • Сф
Работя на 8ч трудов договор и 4ч личен асистент. Тези 4ч водят ли ми се за трудов стаж?
Колко са часовете? Ако не бъркам, защото специално касаеше мой близък,  над 84 ли беше, над 86 часа месечно се считат и за осигурителен стаж. Попитайте в счетоводството на общината, които са ви работодател,  трябва да знаят.

Общи условия

Активация на акаунт