ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 557
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
Какво се предполага, че трябва да знаят по ИТ? Ще имат входно, а в досегашното у-ще нищо не са учили. Знае само, че ще е word / excel, но на какво точно... Поне да покажа някакви неща, за да не е съвсем зле на входното.
Изтегли учебната програма за седми клас от страницата на МОН. Там би трябвало да пише.

# 451
Моята щерка учи само АЕ, БЕЛ, ИТ, ИИ, Музика и Физическо.

И в новото училище на моята са на същата програма.

Ентусиазмът е голям все още, но да видим...Ще продължи с ФЕ с допълнителни уроци, защото силно се опасявам, че ще изгуби форма до догодина, когато ще се включи и той. Тя го е учила досега, така че ще продължи да поддържа темпото.

Първите ми впечатления от училището са добри, материалната база е отлична, класната изглежда разбрана, а и родителите на останалите деца - също. Остава ѝ само да учи и да покаже резултати. Виждам, че е щастлива и ходи на училище с удоволствие (засега). Пък и не е далеч от къщи. С метрото, стига за около 10-тина минути.
Не смея нищо още да кажа, само се надявам да се справи. Confused

Да са здрави и успешни децата ни, че много преживяха, милите....

# 452
  • Варна
Девойката ми рецитира Димчо Дебелянов-" Да се завърнеш в бащината къща......" Нали го имат наизуст за утре.
А аз се просълзих...
По ИИ са имали освен рисунка на входното, но и тест, съдържащ въпроси от типа кои са основните цветове, кои са допълнителните цветове, нещо за пропорции и т. н.
По ИТ входния тест при приятелка от друг клас е включвал умението да се прави презентация. Ако е така и при нас, девойката не се притеснява особено.
Купихме междувременно още две ризи-на място, без предварително да поръчваме. За желаещите още жилетки-след 10.10.

# 453
  • София
Много сте писали, а след 10-дневно отсъствие нямам време да ви изчета.

Миналата седмица моят дзвер е имал първо контролно по испански. Предполага се, че не се е справил добре. Явно отсъствието ми миналата седмица веднага се е отразило. Днес чакам да видя как е оценен. После ще трябва да се стяга, за да не затъне още първия месец.

# 454
Нашите също имат вече две оценки, математика и английски, моята е с шестици - добре тръгва, да видим натам. Иначе е трудно - събота и неделя писа нон-стоп. Ако домашното не е в точно зададения шрифт и размер, им пишат нула точки; вчера ми похаби сума ти листа и мастило на принтера, докато го уцели. Не й помагам, въпреки, че бих го направила за 2 минути - нека се учи.
Тази сутрин тръгна в 6.45 за училище, кога е станала, кога се е приготвила, не знам - само я чух като заключваше вратата на излизане.

# 455
  • София
Нашите също имат вече две оценки, математика и английски, моята е с шестици - добре тръгва, да видим натам. Иначе е трудно - събота и неделя писа нон-стоп. Ако домашното не е в точно зададения шрифт и размер, им пишат нула точки; вчера ми похаби сума ти листа и мастило на принтера, докато го уцели. Не й помагам, въпреки, че бих го направила за 2 минути - нека се учи.
Тази сутрин тръгна в 6.45 за училище, кога е станала, кога се е приготвила, не знам - само я чух като заключваше вратата на излизане.
Ако наистина знаеш как се работи с word, по-добре й покажи. Човек много лесно може да придобие грешни навици, които трудно се избиват и правят нещата бавни и трудни. Да не говорим, че документите й ще изглеждат недодялани заради това, че не знае как да форматира.

# 456
  • София
Аз имам подобен проблем с моя мъж. Питам го нещо, а той ми казва "дай аз да ти го направя".
Не е въпроса той да ми направи някой таг, а да ми покаже къде какво да пипна и да си го направя сама.

За word помощта може да е "шрифт се променя от тук" и т.н.

# 457
Като не знае някои неща по-добре й покажи, че да може да работи и по-бързо.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 21:02 от marti5

# 458
  • Варна
По музика имат да учат химна на гимназията за домашно.
Има и куплет на немски, който четем като български циганин български.  Mr. Green Ако не им напишат как се произнасят думите, може и тук да питам.

Учебната година е открита с две шестици по английски.
По математика, след първия осмокласен урок, имам чувството, че ще опираме и до частен учител понякога. Confused
Изобщо не се е потрудила засега девойката по математика, та още не знам. Само знае, че е трудно.
Поне половината клас нищо не разбрал и дори нямат домашно-следващия час пак ще обяснява госпожата.

# 459
  • Пловдив
Върнато входно по БЕЛ - 6. Да му се не надяваш на моя дзвер.
Нов материал са започнали само по литература и по география, понеже господинът бил забравил тестовете миналата седмица, та този четвъртък им са се натрупали 3 входни.

Не знам дали е за хвалене  или не, ама до този момент не е възроптала срещу нито един учител и нито един съученик. Пу, пу, пу. Ха дано все да е така. Само секретарката я дразни, и мен също. Заради едно тъпо уверение за карта за градски транспорт ходи 3 пъти. Не можело да е разпечатано на принтер, после не й хареса това, купено в книжарница в града, та трябваше да си купува друг вид уверение от книжарницата в училище. Все едно секретарката взима комисионна от продадените уверения.  ooooh! Да ме извиняват блондинките, ама тази е руса и отвън, и отвътре.  #Cussing out

Още нямат ученически карти и бележници, та днес ходи да си купува карта за транспорт със задграничния паспорт. Кога ще стане и у наше село електронното таксуване, за да не се разкарва всеки път и да чака на опашки, никой не знае.

# 460
  • Варна
Леле. Дунди, как ме присети за картата за градския транспорт!  ooooh!
Значи утре отиваме на мястото-припомнете какви документи да носим. Ако има разлика, да кажа, за Варна става въпрос.
Детето каза, че утре бил крайния срок.

п.п. Донесе днес две снимки на класа-една нормална и една щура.  tooth
Ядосва се, че на щурата е направила странна муцунка-всички били излязли добре, само тя била ужас.  tooth
Имаме фейсбук страници на родителите на деца от класа, чат страница на децата и отделно страница на децата с класната.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 19:58 от Стейси Грей

# 461
  • София
По музика имат да учат химна на гимназията за домашно.
Има и куплет на немски, който четем като български циганин български.  Mr. Green Ако не им напишат как се произнасят думите, може и тук да питам.

Учебната година е открита с две шестици по английски.
По математика, след първия осмокласен урок, имам чувството, че ще опираме и до частен учител понякога. Confused
Изобщо не се е потрудила засега девойката по математика, та още не знам. Само знае, че е трудно.
Поне половината клас нищо не разбрал и дори нямат домашно-следващия час пак ще обяснява госпожата.

Питай, ще помагам.

# 462
  • Варна
Леле. Дунди, как ме присети за картата за градския транспорт!  ooooh!
Значи утре отиваме на мястото-припомнете какви документи да носим. Ако има разлика, да кажа, за Варна става въпрос.
Детето каза, че утре бил крайния срок.

п.п. Донесе днес две снимки на класа-една нормална и една щура.  tooth
Ядосва се, че на щурата е направила странна муцунка-всички били излязли добре, само тя била ужас.  tooth
Имаме фейсбук страници на родителите на деца от класа, чат страница на децата и отделно страница на децата с класната.
Вчера пратих един колега да купи карта за ГТ на детето. Mr. Green Носеше само ученическата лична карта нищо друго.
ако ще купуваш за 7-цата, да знаеш, че може да ползва и 209 и 15 безплатно. за 3 месеца взех карта, 57лв. струва

И ние имаме 2 снимки. вчера ги донесе. Mr. Green

# 463
Днес след училище забелязах, че очите му са много червени, уж очилата ги носи, но се съмнявам.
Шегуваше се, че  учителите не са му научили името, друго си е е да те споменат 5-6 пъти в час, естествено не за добро  Joy ама така е като стои кротко и внимава в час, не му остава време за глупости. Значи като учи това което той иска, можело и да внимава в час и домашни да пише без напомняне.
Дано да се задържи така.

Няма върнат тест, дано да се е справил.

# 464
  • Варна
Of, мойта я намерих вчера да реве. Не можела да чете гладко на немски! ooooh! 7ми ден откакто го учи и трябвало гладко щото не било сложно и явно в нея бил проблема. Crazy
Химна всички трябва да  го знаят за другата седмица. Simple Smile
Не харесва учителя по БЕЛ и с удоволствие го заменя за учителката на английските паралелки. Peace
Ясмина, шанс да им се сменят учителите в 9ти клас?

Има мускулна треска от физическото, днес и дадох Упсарин, толкова много се оплакваше.
Май са правили входни нива вече, като ги върнат ще се разбере.

Общи условия

Активация на акаунт